• Χαιρεται (???)

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #90448  από billios
 Τετ Μάιος 22, 2013 10:23 pm
Επιλεγω να γνωριζω,επιλεγω να ψαχνω,προσπαθω να δωσω στον εαυτο μου την δυνατοτητα της προστασιας,να διαφυλαξω οτι μου 'χει μεινει για οσο το δυνατον περισσοτερο.
Στο μυαλο ειναι ισως ολα τα υπολοιπα πλην των χειροπιαστων γεγονοτων.
Τι να κανω!
Ειμαι φυση πνευμα αντιδραστικο και αντηρρησιακο :obscene-smokingpimp:
 #94060  από soo_simple_
 Τρί Αύγ 27, 2013 12:03 am
Καλησπερα σε ολο το φορουμ.

Ειχα γραψει πριν 3μηνες περιπου, δεδομενου ομως οτι τα συμπτωματα μου επιμενουν ακομα ηθελα να ξαναρωτησω την αποψη σας.
Καποιεσ μερες μουδιαζουν τα δυο μικρα δαχτυλα του χεριου μου, ενα 5μερο ειχε μουδιασει το αριστερο μαγουλο, μετα κανενα 5μερο ειχα ζαλη, μετα ξαναμουδιασαν τα δαχτυλα, μετα αρχισε να καιγεται το ποδι για 2-3 μερες , μετα ενας περιεργος πονος στο αριστερο χερι και μια υποκειμενικη αδυναμια λογω του πονου. Απο χθες αρχισε να μουδιαζει το πελμα και απο σημερα αρχισε να καιγεται παλι το ποδι..Που και που εχω και ενα αισθημα κοπωσης..Ολο αυτο το πανηγυρακι κραταει απο τον Απριλη.Σε γιατρο δεν εχω ξαναπαει , γιατι εδω που ειμαι(εξωτερικο) ειναι λιγο δυσκολο...
Με λιγα λογα εδω και 4 μηνες εχω ποτε απο εδω, ποτε απο εκει και καποιο συμπτωμα που κραταει απο λιγες ωρες μεχρι λιγες μερες...
Ηθελα να σας ρωτησω ρε παιδια,εσεις οταν εχετε ωσεις ειναι συγκεκριμενα τα συμπτωματα και για συγκεκριμενη χρονικη περιοδο?η πανε και ερχονται και μαλιστα διαφορετικα συμπτωματα και σε διαφορετικες θεσεις?
Δηλαδη θα φανταζομουν οτι στην ωση μουδιαζει π.χ το ποδι ή/ και υπαρχει ιλιγγος και οποιαδηποτε αλλο συμπτωμα για καποιες μερες-εβδομαδες και μετα σιγα σιγα εξαφανιζονται η αφηνουν καποιο μικρο υπολειμμα. Αυτο το ''σουρτα-φερτα'' των συμπτωματων συμβαινει και σε σας??

Ευχαριστω εκ των προτερων!
 #94071  από yamd
 Τρί Αύγ 27, 2013 2:56 pm
Και εγω καπως ετσι ειμαι ακομα...τα εχουμε ξαναπει..οι μαγνητικες καθαρες κ τα συμπτωματα επιμένουν. ..και δυστυχώς έχω την ίδια απορία μεσενα...πως ειναι η ωση κ αν αφηνει κατάλοιπα. ..Μάλλον θα το καταλαβουμε οταν ερθει κ μας η ωρα μας..μεχρι τοτε υπομονη...αυτο προσπαθώ να κάνω και εγώ. .
 #94073  από maestro
 Τρί Αύγ 27, 2013 3:19 pm
yamd έγραψε:Και εγω καπως ετσι ειμαι ακομα...τα εχουμε ξαναπει..οι μαγνητικες καθαρες κ τα συμπτωματα επιμένουν. ..και δυστυχώς έχω την ίδια απορία μεσενα...πως ειναι η ωση κ αν αφηνει κατάλοιπα. ..Μάλλον θα το καταλαβουμε οταν ερθει κ μας η ωρα μας..μεχρι τοτε υπομονη...αυτο προσπαθώ να κάνω και εγώ. .
Ως ασθενής με ΣΚΠ η διάγνωση περίπου πριν από 20 χρόνια, έχω κάνει αρκετές μαγνητικές.
Τον προηγούμενο μήνα, μετά από 2μιση χρόνια πήγα να κάνω μαγνητική για λόγους ελέγχου.
Αυτή τη φορά όμως πήγα σε ένα διαγν. κέντρο στο οποίο υπήρχε σχετικά πιο καινούριο μηχάνημα (1,5 Tesla). Το πόρισμα της μαγνητικής, σε σύγκριση με την προηγούμενη είχε διαφορά στην ΑΜΣΣ, σχετικά είναι γεμάτο εστίες, κάτι που δεν είναι εμφανές στην προηγούμενη (1 Τεσλα). Η κατάσταση μου είναι σταθερή τα τελευταία χρόνια, οπότε με τον ακτινολόγο το αποδώσαμε στη διαφορά "ακρίβειας" του μηχανήματος.
Τέλος, αυτό που θα ήθελα να συμβουλέψω τους πάντες εδώ μέσα, είναι να μην δίνουν τόση σημασία σε υποψίες και να μην προδικάζουν το μέλλον. Πάνω απ' όλα αισιοδοξία και όσο μπορούν να ΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ!!!

:greetings-waveyellow:
 #94075  από soo_simple_
 Τρί Αύγ 27, 2013 9:09 pm
maestro έγραψε:
yamd έγραψε:Και εγω καπως ετσι ειμαι ακομα...τα εχουμε ξαναπει..οι μαγνητικες καθαρες κ τα συμπτωματα επιμένουν. ..και δυστυχώς έχω την ίδια απορία μεσενα...πως ειναι η ωση κ αν αφηνει κατάλοιπα. ..Μάλλον θα το καταλαβουμε οταν ερθει κ μας η ωρα μας..μεχρι τοτε υπομονη...αυτο προσπαθώ να κάνω και εγώ. .
Ως ασθενής με ΣΚΠ η διάγνωση περίπου πριν από 20 χρόνια, έχω κάνει αρκετές μαγνητικές.
Τον προηγούμενο μήνα, μετά από 2μιση χρόνια πήγα να κάνω μαγνητική για λόγους ελέγχου.
Αυτή τη φορά όμως πήγα σε ένα διαγν. κέντρο στο οποίο υπήρχε σχετικά πιο καινούριο μηχάνημα (1,5 Tesla). Το πόρισμα της μαγνητικής, σε σύγκριση με την προηγούμενη είχε διαφορά στην ΑΜΣΣ, σχετικά είναι γεμάτο εστίες, κάτι που δεν είναι εμφανές στην προηγούμενη (1 Τεσλα). Η κατάσταση μου είναι σταθερή τα τελευταία χρόνια, οπότε με τον ακτινολόγο το αποδώσαμε στη διαφορά "ακρίβειας" του μηχανήματος.
Τέλος, αυτό που θα ήθελα να συμβουλέψω τους πάντες εδώ μέσα, είναι να μην δίνουν τόση σημασία σε υποψίες και να μην προδικάζουν το μέλλον. Πάνω απ' όλα αισιοδοξία και όσο μπορούν να ΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ!!!

Συμφωνω , αλλα εκνευριζομαι καθε φορα!τη μια το ενα τη μια το αλλο, κανενας να μην ξερει τι ειναι και εγω να προσπαθω μονιμως να ξεαγχωνομαι και να φτιαξω τη διαθεση μου χωρις απαραιτητα να ειναι ασχημη... Ενταξει, το ξερω οτι ειμαι αρκετα αγχωδης, αλλα δεν μπορει να προερχονται ολα απο εκει....Τι να πω?Απο την αλλη απορω πως λενε οι γιατροι οτι δεν ειναι κατι τετοιο, γι'αυτο και ρωτησα αν ειναι συνηθισμενη αυτη η εξελιξη-εναλλαγη σε συγκεκριμενα παντα σημεια των συμπτωματων.. Και οσο για το ο καιρος θα δειξει, δεν ξερω. Εχει αρχισει να με κουραζει λιγο 1,5χρονο αυτη η αβεβαιοτητα.. Τεσπα, ευχαριστω για τις απαντησεις σας
 #94076  από yamd
 Τρί Αύγ 27, 2013 10:38 pm
maestro έγραψε:

Συμφωνω απολυτα σαυτο που λες.εμενα ο νευρολογος μου τις τελευταιες μαγνητικες με εβαλε και τις εκανα στο παπαγεωργιου γιατι εχει τον τελςυταιο μαγνητη..αλλα κ παλι εγω πιστευω οτι κ αυτος μπορει να μην τις εποιασε..γενικοτερα δεν εχω καταλαβει τι παιζει με τις εστιες αν δηλαδη πρωτα εμφανιζετε η εστια και μετα τα συμπτωματα η το αντιθετο...γιατι πολυ απλα ουτε αυτοι γνωριζουνε...για τον λογο αυτο κ μεις με αυτη την κοινη συμπτωματολογια που εχουμε με την σκπ λογικο ειναι να το ψαχνουμε...κ ειναι τρομερα ψυχοφθορο να μην σου βρισκουνε τι εχεις...
 #94086  από billios
 Τετ Αύγ 28, 2013 10:23 pm
maestro έγραψε:

Απλα να προσθεσω οτι και το 1,5 Tesla ειναι λιγο μπροστα στους νεους τομογραφους που παιζουν στα 3.
Οι περισσοτεροι παντως δουλευουν στα 2 Tesla.
Επισης,ακομα και στο ιδιο μηχανημα να κανεις,υπαρχει αυτο το μικρο περιθωριο διαφορας λογω των τομων η' μιας στιγμιαια ακουσιας κινησης.
 #94093  από yamd
 Πέμ Αύγ 29, 2013 8:10 am
billios έγραψε:
maestro έγραψε:

Απλα να προσθεσω οτι και το 1,5 Tesla ειναι λιγο μπροστα στους νεους τομογραφους που παιζουν στα 3.
Οι περισσοτεροι παντως δουλευουν στα 2 Tesla.
Επισης,ακομα και στο ιδιο μηχανημα να κανεις,υπαρχει αυτο το μικρο περιθωριο διαφορας λογω των τομων η' μιας στιγμιαια ακουσιας κινησης.

Εγώ πάντως έκανα σαυτο με τα 3 tesla αλλά δεν φάνηκε κάτι ουτε σαυτο.μαλλον ούτε αυτό είναι σε θέση να ανιχνεύει ακόμα όλες τις εστίες.
 #94114  από ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΝΙΚΗ
 Πέμ Αύγ 29, 2013 9:45 pm
Ρε σεις soo simple και yamd σώνει και ντε να έχετε σκλήρυνση? Και εσυ yamd τι είναι αυτό το you are my destiny? Πας γυρεύοντας? Τί να σας πω. Έχετε ακούσει για τα ψυχοσωματικά? Για ηρεμήστε.
Αν κάνουμε μαγνητική στους εγκεφάλους όλων των ανθρώπων ξέρετε τι έχουν να δείξουν? Όλοι σκήρυνση εχούν?
Εγώ που έχω σκλήρυνση κοντά 10 χρόνια έχω κάνει όλες κι όλες 2 μαγνητικές. Μία που διαγνώστηκα και μία (χειρότερη από την πρώτη) πριν 3 χρόνια.
Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε? Πάνε έρχονται εστίες (στο διάολο να πάνε), πολλές φορές άλλα λέει η μαγνητική άλλα η φυσική κατάσταση του ασθενούς.
Για να ασχολούμαστε και με τίποτα άλλο.
 #94117  από yamd
 Πέμ Αύγ 29, 2013 10:25 pm
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΝΙΚΗ έγραψε:Ρε σεις soo simple και yamd σώνει και ντε να έχετε σκλήρυνση? Και εσυ yamd τι είναι αυτό το you are my destiny? Πας γυρεύοντας? Τί να σας πω. Έχετε ακούσει για τα ψυχοσωματικά? Για ηρεμήστε.
Αν κάνουμε μαγνητική στους εγκεφάλους όλων των ανθρώπων ξέρετε τι έχουν να δείξουν? Όλοι σκήρυνση εχούν?
Εγώ που έχω σκλήρυνση κοντά 10 χρόνια έχω κάνει όλες κι όλες 2 μαγνητικές. Μία που διαγνώστηκα και μία (χειρότερη από την πρώτη) πριν 3 χρόνια.
Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε? Πάνε έρχονται εστίες (στο διάολο να πάνε), πολλές φορές άλλα λέει η μαγνητική άλλα η φυσική κατάσταση του ασθενούς.
Για να ασχολούμαστε και με τίποτα άλλο.

Λοιπον προς την νικη ακου...απο ποτε ξεκινησαμε και σχολιαζουμε προσωπικους χαιρετισμους? Και ακομα και σωστα να το ερμηνευες δεν νομιζω οτι σου πεφτει λογος..