ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ MSSOCIETY.GR


Καλωσήρθατε στην διαδικτυακή κοινωνία μας


Το Mssociety.gr είναι μια ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης με θέμα την Σκλήρυνση κατά πλάκας (Πολλαπλή Σκλήρυνση). Δημιουργήθηκε στις αρχές του 2008 από έναν ασθενή με την ίδια πάθηση. Σκοπός του εμπνευστή ήταν να καλυφτεί η ανάγκη της επικοινωνίας και ανταλλαγής εμπειριών & γνώσεων μεταξύ των συνασθενών.

Η έλλειψη ενημέρωσης και η ανεπάρκεια κοινωνικής δικτύωσης των ασθενών στην Ελλάδα ήταν εμφανής με αποτέλεσμα το Mssociety.gr να γίνει γρήγορα ένα ζωντανό δίκτυο πληροφοριών και κοινωνικοποίησης για άτομα με πολλαπλή σκλήρυνση και τις οικογένειές τους.

Μέχρι και σήμερα, το Mssociety.gr λειτουργείται από τον εμπνευστή του αφιλοκερδώς, ο οποίος αδιάκοπα συντηρεί και προσφέρει τον χώρο αυτόν για τον προαναφερθείσα σκοπό. Αυτά που προσδιορίζουν το σκεπτικό του εμπνευστή, συνοψίζεται στα εξής: Αγανάκτηση και αποστροφή για την προσκόλληση του ιατρικού συστήματος στις σκληρές φαρμακευτικές αγωγές της ανοσοκαταστολής και ανοσοτροποποίησης. Ενθουσιασμός για τις καινούργιες έρευνες, καινοτόμες θεραπείες και φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης της νόσου με βάση την βελτίωση της υγείας του κεντρικού νευρικού συστήματος (ΚΝΣ) μέσο της πνευματικής και σωματικής αντιοξείδωσης και αποτοξίνωσης.

Το Mssociety.gr αποτελείται από Φόρουμ συζητήσεων με πολλά επίκαιρα θέματα και ενδιαφέροντα άρθρα με έμφαση στους προβληματισμούς και της ανταλλαγής εμπειριών μεταξύ χιλιάδων ασθενών και οικείων προσώπων γύρω από την νόσο της πολλαπλής σκλήρυνσης.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του διαδικτυακού τόπου Mssociety.gr είναι η ανωνυμία των μελών. Αυτό συμβαίνει για έναν πολύ καλό λόγο. Ο συγκεκριμένος διαδικτυακός τόπος οφείλει να είναι αμερόληπτος και προσηλωμένος στην σκλήρυνση κατά πλάκας και όχι στα μέλη του δίνοντας την δυνατότητα με απλό, ασφαλή και χρηστικό τρόπο σε κάθε επισκέπτη να αναρτήσει οποιοδήποτε θέμα γύρω από την πολλαπλή σκλήρυνση τον απασχολεί.

Ο στόχος του Mssociety.gr είναι απλός. Να είναι αγωγός στο διαμοιρασμό σκέψεων, εμπειριών και γνώσεων ανθρώπων με πολλαπλή σκλήρυνση, δημιουργώντας μια Γνωσιακή Κοινότητα Υποστήριξης ασθενών MS με προαγωγή την καλύτερη κατανόηση και αντιμετώπιση της νόσου.

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας Mssociety.gr παρέχεται ως πηγή πληροφοριών και μόνο, και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ή να επικαλείται για τυχόν διαγνωστικούς, ιατρικούς ή θεραπευτικούς λόγους. Το περιεχόμενό αυτό δεν προορίζεται για την εκπαίδευση των ασθενών πολλαπλής σκλήρυνσης, δεν δημιουργεί καμία σχέση ασθενούς-ιατρού, και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της επαγγελματικής διάγνωσης και θεραπείας.
Return to Top ▲Return to Top ▲