Π.Μ79 έγραψε:Μιμίκα καλησπέρες Καλημέρα Πάρη και σε όλους, Καλώς τη Μιμίκα, σαν τα χιόνια!![]()
1ον) Υποτίθεται ότι δημιουργήθηκε μία καινούρια επιτροπή, η οποία θα αποφασίζει αν η ασθένεια και τα προβλήματα του ασθενούς, είναι μόνιμα και ανίατα. Αν το αποφασίσουν αυτό, τότε η διάρκεια είναι μόνιμη.
Μάλλον θα έπρεπε να είχαν ΗΔΗ γράψει οι νοσοκομειακοί ότι είναι μόνιμα και ανίατα, ΣΕ ΜΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ και όχι μόνο κατα τη γενική επιστημονική αποδοχή για να είναι αρμόδιοι να "υπησέλθουν" στο θέμα οι ΚΕΠίτες, αλλά πριν την συσταση της επιτροπής ποιός ήξερε ότι θα ζητούσαν παραπάνω δικαιολογητικά και ποιά θα ειναι αυτά;
Δηλαδή:Η αρρώστια μας (σκπ) είναι πλέον "ΔΥΣ"ίατη, αλλά, όπως και παλαιότερα, η παραπληγία-τετραπληγία είναι που ΕΦ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ, ως σύμπτωμα δικαιούμαστε να την αιτηθούμε.
Και... η ίδια επιτροπή θα επιμελείται της μονιμότητας αυτής, ή οι διοικητικοί, ή τα "εκάστοτε" ταμεία, δηλ. ο ΕΟΠΥΥ;
2ον) Στείλε κάποιον στο ΚΕΠΑ σε περίπου 20 μέρες να πάρει την απόφαση. 2 μήνες θέλει, γιατί αυτός ο φάκελος είναι περίπου 500 κιλά και κομμάτι δύσκολο να το φέρουν τρέχοντας.
Απαντάν στα τηλέφωνα; τουλάχιστον να ξέρουμε άν είναι έτοιμο; να μην πληρώνουμε και πάμε "άναυλα" διότι εμείς θα το πληρώσουμε το ναύλο...
3ον) Όταν πήγα στη διευθύντρια της Διεύθυνσης αναπηρίας στην Αγ. Κωνσταντίνου, μου είπε ότι οι ασθενείς, πρέπει να περιλαμβάνουν στην αίτησή τους, ότι ζητούν να τους δοθεί μονιμότητα στην παραπληγία. Αυτό αντιφάσκει με το 1ο που έγραψα, απλά μεταφέρω.
Δεν αντιφάσκει καθόλου, δυστυχώς:εκτός που κάθε αίτημα επιφέρει και παράβολο στο κράτος, σημαίνει ότι ως αιτών (αιτούσα) είσαι πλέον μόνιμα υπεύθυνος/η της κατάστασής σου και των στοιχείων που καταθέτεις, κι άν είσαι κάπως καλύτερα τη μια μέρα και σε δούν εκείνην ή και αργότερα άν σ'ελέχξουν, φταίς εσύ... και θα υπάρξουν ποινικές κυρώσεις "αν δεν είναι όπως λες στο αίτημα ΣΟΥ"
![]()
)
Καλά αποτελέσματα εύχομαι και να τελειώσει εδώ η ταλαιπωρία στις επιτροπές.Δυσκολο, φίλε... Καλο κουράγιο Μιμίκα!
![]()
Και μια τελευταία "άσχετη" ερώτηση: Μαγνητικές έχω πολλές, όπως όλοι, αλλά δε θυμήθηκε ο "καλός" μου ο γιατρός να τις αναφέρει λεπτομερειακά στη γνωμάτευσή του: Πειράζει, κατά τη γνώμη σας και πόσο;
Η γιαγιά η Κασσάνδρα
Για να επικρατήσει το κακό, αρκεί όλοι οι καλοί άνθρωποι να μην κάνουν τίποτα Εdmund Burke