• ΚΕΠΑ-ταλαιπωρια

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #86738  από LL--MM
 Σάβ Μαρ 02, 2013 12:51 pm
Π.Μ79 έγραψε:Μιμίκα καλησπέρες Καλημέρα Πάρη και σε όλους, Καλώς τη Μιμίκα, σαν τα χιόνια! :greetings-waveyellow:

1ον) Υποτίθεται ότι δημιουργήθηκε μία καινούρια επιτροπή, η οποία θα αποφασίζει αν η ασθένεια και τα προβλήματα του ασθενούς, είναι μόνιμα και ανίατα. Αν το αποφασίσουν αυτό, τότε η διάρκεια είναι μόνιμη.
Μάλλον θα έπρεπε να είχαν ΗΔΗ γράψει οι νοσοκομειακοί ότι είναι μόνιμα και ανίατα, ΣΕ ΜΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ και όχι μόνο κατα τη γενική επιστημονική αποδοχή για να είναι αρμόδιοι να "υπησέλθουν" στο θέμα οι ΚΕΠίτες, αλλά πριν την συσταση της επιτροπής ποιός ήξερε ότι θα ζητούσαν παραπάνω δικαιολογητικά και ποιά θα ειναι αυτά;

Δηλαδή:Η αρρώστια μας (σκπ) είναι πλέον "ΔΥΣ"ίατη, αλλά, όπως και παλαιότερα, η παραπληγία-τετραπληγία είναι που ΕΦ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ, ως σύμπτωμα δικαιούμαστε να την αιτηθούμε.

Και... η ίδια επιτροπή θα επιμελείται της μονιμότητας αυτής, ή οι διοικητικοί, ή τα "εκάστοτε" ταμεία, δηλ. ο ΕΟΠΥΥ;

2ον) Στείλε κάποιον στο ΚΕΠΑ σε περίπου 20 μέρες να πάρει την απόφαση. 2 μήνες θέλει, γιατί αυτός ο φάκελος είναι περίπου 500 κιλά και κομμάτι δύσκολο να το φέρουν τρέχοντας.
Απαντάν στα τηλέφωνα; τουλάχιστον να ξέρουμε άν είναι έτοιμο; να μην πληρώνουμε και πάμε "άναυλα" διότι εμείς θα το πληρώσουμε το ναύλο...

3ον) Όταν πήγα στη διευθύντρια της Διεύθυνσης αναπηρίας στην Αγ. Κωνσταντίνου, μου είπε ότι οι ασθενείς, πρέπει να περιλαμβάνουν στην αίτησή τους, ότι ζητούν να τους δοθεί μονιμότητα στην παραπληγία. Αυτό αντιφάσκει με το 1ο που έγραψα, απλά μεταφέρω.
Δεν αντιφάσκει καθόλου, δυστυχώς: :confusion-scratchheadblue: εκτός που κάθε αίτημα επιφέρει και παράβολο στο κράτος, σημαίνει ότι ως αιτών (αιτούσα) είσαι πλέον μόνιμα υπεύθυνος/η της κατάστασής σου και των στοιχείων που καταθέτεις, κι άν είσαι κάπως καλύτερα τη μια μέρα και σε δούν εκείνην ή και αργότερα άν σ'ελέχξουν, φταίς εσύ... και θα υπάρξουν ποινικές κυρώσεις "αν δεν είναι όπως λες στο αίτημα ΣΟΥ" :roll: :x )

Καλά αποτελέσματα εύχομαι και να τελειώσει εδώ η ταλαιπωρία στις επιτροπές. :) Δυσκολο, φίλε... Καλο κουράγιο Μιμίκα! :greetings-waveyellow:

Και μια τελευταία "άσχετη" ερώτηση: Μαγνητικές έχω πολλές, όπως όλοι, αλλά δε θυμήθηκε ο "καλός" μου ο γιατρός να τις αναφέρει λεπτομερειακά στη γνωμάτευσή του: Πειράζει, κατά τη γνώμη σας και πόσο;

Η γιαγιά η Κασσάνδρα
 #86763  από free woman
 Σάβ Μαρ 02, 2013 9:59 pm
μη στενοχωριέσαι...εγώ επειδή είμαι επαρχία μου είπαν πως δεν έρχονται συχνά γιατροί για μας εδώ και πρέπει να περιμένουμε πολύ...τελικά κατέθεσα 9/2/2012 και πέρασα επιτροπή 21/11/2012 και 22/2/2013....περιμένω.....όπως βλέπεις το χρονικό διάστημα το δικό μου πήγε ένα χρόνο..... υπομονή...τι να κάνουμε? και να θέλω να φωνάξω ή να διαμαρτυρηθώ με τόσα χάπια είναι τελείως αδύνατον....είμαι "μεθυσμένη" :confusion-seeingstars: όλη μέρα..... σε καταλαβαίνω.... :cry:

:romance-kisscheek:
 #86764  από ΑΝΝΑ59
 Σάβ Μαρ 02, 2013 10:05 pm
:romance-caress: :romance-caress: :romance-caress: :romance-caress: :romance-kisscheek:
 #86865  από Μαρία
 Δευ Μαρ 04, 2013 7:11 pm
Δηλαδή αμα δεν το εχουμε ζητήσει δεν την βγάζουν μόνιμη ?
Έχω ακούσει ότι αν περάσεις 3 συνεχόμενες φορές επιτροπή (και σου έχουν δώσει ποσοστό ανω 67%) τότε στο δίνουν μόνιμα. Ισχύει αυτό;
Αννούλα και γω 15 Απρίλη περνάω μετά από πολύμηνη αναμονή. Άντε να δούμε πάλι τι θα αντιμετωπίσουμε ....
 #86870  από ΑΝΝΑ59
 Δευ Μαρ 04, 2013 8:37 pm
Μαρία έγραψε:Δηλαδή αμα δεν το εχουμε ζητήσει δεν την βγάζουν μόνιμη ?
Έχω ακούσει ότι αν περάσεις 3 συνεχόμενες φορές επιτροπή (και σου έχουν δώσει ποσοστό ανω 67%) τότε στο δίνουν μόνιμα. Ισχύει αυτό;
Αννούλα και γω 15 Απρίλη περνάω μετά από πολύμηνη αναμονή. Άντε να δούμε πάλι τι θα αντιμετωπίσουμε ....
Κι εγω το εχω ακουσει , αλλά ΔΕΝ το εχω δει !!!!!!!!Απο το 1998, περνουσα απο επιτροπες της Νομαρχιας. Μου εδιναν 67%, για 2, 3, 3, 5 χρονια και επαιρνα το επιδομα της προνοιας . Απο το 2009, αρχισα ΑΓΩΝΑ για να παρω το παραπληγικο του ΙΚΑ . Η πρωτη προσπαθεια , αποτυχημενη . Η δευτερη , επιτυχης !!!!! Αν ισχυε, αυτο που κυκλοφορει, θα ειχα, ηδη, παρει μονιμο ποσοστο........Παντως, κατι μου λεει οτι θα περασουμε παρεα στις 15 Απριλη . :greetings-waveyellow:
 #86874  από Μαρία
 Δευ Μαρ 04, 2013 9:09 pm
Ναίίίίί :happy-cheerleadersmileygirl:
 #86876  από LL--MM
 Δευ Μαρ 04, 2013 11:38 pm
Μαρία έγραψε:Δηλαδή αμα δεν το εχουμε ζητήσει δεν την βγάζουν μόνιμη ?
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΌΧΙ. Eίναι επόαση του "σαξωνικού αγγλοαμερικάνικου συστήματος": Το κράτος δε σου δίνει παρά ότι ζητήσεις και για τους λόγους που το ζήτησες ΕΣΥ. (το γνωστό "φιλελεύθερο", ιδιωτικό μοντέλο). Αν και όταν αυτοί οι λόγοι σταματήσουν να ισχύουν, αυτόματα σταματάει και η υποχρέωση του κράτους σε παροχή, δίχως καν να σε ειδοποιήσει, και μπορεί ακόμα και να σου ζητήσει ρέστα επειδή δεν ειδοποίησες να σταματήσει να σε πληρώνει αφού έγινες καλά. Το παράβολο το πληρώνεις είτε σου δώσουν το ποσοστό είτε όχι.
ΦΕΡΕΙΣ, ΔΗΛΑΔΗ, ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ των λεγομένων του γιατρού σου όπως και κάθε άλλου στοιχείου που κατέθεσες, ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ και το δίκαιο δεν έχει πλέον ασφάλεια, διοτι είναι ιδιωτική υπόθεση μεταξύ εσού και του ...κράτους το οποίο δεν είναι πλέον "Κράτος δικαίου", αλλά κοιτάει κι αυτό την τσέπη του (fiscus Caesaris).

Οχι πλέον: Ο Γιώργος υποτίθεται ότι η παρασμένη φορά που πήγε θα ήταν η τελευταία, αλλ'απ'όσο μου είπε, τουλάχιστον, του έδωσαν πάλι τρία χρόνια.. viewtopic.php?f=24&p=63656
Το παλιό σύστημα ήταν εκείνο της μεσσαιωνικής ιεράς εξέτασης: Αποτέλεσμα: Η απόφαση αυτή του ιεροεξεταστή θεωρούνταν αναγκαστικά ισχυρή και από το κράτος (ήταν αυτή που΄"έδινε το δικαίωμα" στην παροχή, τώρα υποτίθεται ότι βασιζόμαστε στην... πραγματικότητα.*) Ωστόσο, οι τρόποι εξέτασης/απόδειξης, μοιάζουν περισσότερο στην αναφορά του παλιού συστήματος, το μόνο που χάσαμε είναι η ασφάλεια της αποφασης...

*Λυπάμαι αν "κομπλάρω" κανέναν (ή καμία ;) ), αλλά δεν ξερω πως αλλιώς να σας τα εξηγήσω... :oops: όποιος/α έχει καλύτερη εξήγηση, ας την παραθέσει να καταλάβω κι εγώ...

Προς αποφυγή παρεξήγησης, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ, επρόκειτο για
επιτροπή του ΙΚΑ-Πειραιώς viewtopic.php?f=10&t=93 ...(για την Αθήνα, τουλάχιστον, πριν την ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΏΝ)

Η γιαγιά η Κασσάνδρα
 #86917  από anni
 Τρί Μαρ 05, 2013 8:36 pm
αυριο παω και εγω κεπα να καταθεσω τα χαρτια μου ......
θα παρω παραπεμπτικο ,μαγνητικες,γνωματευσεις κτλ
για παραταση επιδοματος.......αν δηλωσω και για εφορια,επιδομα κινησης
θα χρειαστει να πληρωσω παραβολο;νομιζω πως ναι....... :greetings-waveyellow:
 #86925  από ΑΝΝΑ59
 Τρί Μαρ 05, 2013 9:35 pm
anni έγραψε:αυριο παω και εγω κεπα να καταθεσω τα χαρτια μου ......
θα παρω παραπεμπτικο ,μαγνητικες,γνωματευσεις κτλ
για παραταση επιδοματος.......αν δηλωσω και για εφορια,επιδομα κινησης
θα χρειαστει να πληρωσω παραβολο;νομιζω πως ναι....... :greetings-waveyellow:
Ειπαμε !!!!! Αν εχεις το παραπεμπτικο του ταμειου σου, ΔΕΝ πληρωνεις παραβολο !!!!!! Καλη δυναμη !!!!!!!! :greetings-waveyellow: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek:
 #87008  από anni
 Πέμ Μαρ 07, 2013 1:02 pm
ναι ...δεν πληρωσα ....μου εγραψε πανω στο παραπεπτικο και για καθε νομιμη χρηση
δεν μου εγραψε αναλυτικα.....μου ειπε οτι ειναι ενταξει και θα με ειδοποιησουν με το ταχυδρομειο
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9