• Παραπληγικο επιδομα

  • Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #8378  από LL--MM
 Παρ Σεπ 04, 2009 3:17 pm
Eξαρτάται πολύ και από τα άτομα... Σ' αυτό είχε δίκαιο η Ρίτσα, άλλά γενικά τα πράγματα έιναι δύσκολα...
 #8379  από maraki!!!
 Παρ Σεπ 04, 2009 5:22 pm
ki egw perasa apo epitroph ki dn exw kanena kinhtiko provlhma ki phra ki to epidoma gia 5 xronia ki foroapallagh ki eisagwgh se aei-tei ki gia na dwsw endosxolikes ki m dwsane pososto anaphrias anw twn 67%.einai ki s poion 8a peseis!ki emena stn prwtova8mia m eixan aporipsei ki ekana enstash ki perasa apo tn deuterova8mia.ki stis 2 htan neurologoi.
 #8419  από manoula
 Τρί Σεπ 08, 2009 8:41 pm
Το βασικωτερο ολων: Εαν δεν το παρετε να επιμεινετε για επανεξεταση.
Ο μακαριτης ο αντρας μου με εμφανεστατο κινητικο προβλημα απο polio
και με επιπλεον προβλημα στο χερι τον ειχαν κοψει επανειλημμενα.
Μεχρι που πηγε κι εφερε αναλυτικη γνωματευση απο δημοσιο νοσοκομειο
καθως και μια μη αμφισβητισιμη εξεταση νομιζω ηλεκτρομυογραφια
που πονας πολυ αλλά μετρα την πραγματικη δυναμη των νευρων!
Επισης η αναπηρια για 67% παιζει ρολο, σε ΔΕΚΟ οπως ΔΕΗ ΟΤΕ
αλλά κυριως εχει εκπτωση στην ΕΦΟΡΙΑ...
 #8435  από anna1290
 Τετ Σεπ 09, 2009 4:39 pm
MARINI έγραψε:ΠΕΡΑΣΑ ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΙΚΑ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΙΕΣΑΝΕ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ,ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΟΙΗΘΗΚΑ ΤΙΠΟΤΑ.ΠΗΓΑ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΙΜΑΙ,ΜΕ ΑΠΛΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΟΤΙ ΠΑΣΧΩ ΑΠΟ ΣΚΠ.ΠΑΡΟΛΆΥΤΑ ΤΟ ΠΗΡΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ,ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΤΟ ΔΩΣΟΥΝ.ΤΟ ΚΑΛΟ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΗΡΧΕ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΣ.ΙΣΩΣ ΚΙΑ ΓΙΆΥΤΟ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΔΩΣΑΝ.ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΤΩ.
Μπραβο ησουνα τυχερη που το πηρες!Δεν σε εξετασε ο νευρολογος;Γιατι εμενα με εξετασε και στις 2 επιτροπες που περασα και ηθελα να ρωτησω και τα υπολοιπα παιδια που το εχουν παρει τι εγινε με την εξεταση;
 #8436  από anna1290
 Τετ Σεπ 09, 2009 4:57 pm
Τωρα σκεφτομαι τι να κανω και θελω τη συμβουλη σας γιατι αυτο το μηνα περναω διοικητικη επιτροπη.Λοιπον ειχα σκεφτει να βαλω δικηγορο ο οποιος μου ζητησε 800ευρω για να μου γραψει ενα υπομνημα της ενστανσης και να παραστει μαζι μου.Δεν θα τον χρησιμοποιησω τελικα γιατι ζηταει πολλα και θα γραψω μονη μου ενα υπομνημα που θα τους το παρουσιασω μιας και δεν το ειχα κανει απο την αρχη!Ομως μετα δεν ξερω αν χρειαζεται δικηγορος στο δικαστηριο που θα παει η υποθεση αυτο ειναι ενα ερωτηματικο...και το αλλο ειναι αν ειναι καλυτερα να παω δικαστικως η να ξαναπερασω απο την αρχη επιτροπες;Αν ξερει καποιος ας μου πει.
 #8437  από dina
 Τετ Σεπ 09, 2009 4:58 pm
Εγω θα περασω για 2η φορα απο την επιτροπη του Ι κ α. Την πρωτη φορα θυμαμαι ηταν ο διευθυντης του ικα ενας ορθοπαιδικος κι μια αλλεργιολογοςΤωρα θα δουμε :? Θα περασω την ερχομενη εβδομαδα.Παρουσιαζω εντονο κινητικΟ προβλημα σπαστικοτητα στα κατω ακρα αδυναμια στο αριστερο μου χερι κι εδω κι τρεις εβδομαδες φορεσα κηδεμονα στο αριστερο κατω ακρο

Φ Ι Λ Α Κ Ι Α
 #8438  από anna1290
 Τετ Σεπ 09, 2009 5:10 pm
dina έγραψε:Εγω θα περασω για 2η φορα απο την επιτροπη του Ι κ α. Την πρωτη φορα θυμαμαι ηταν ο διευθυντης του ικα ενας ορθοπαιδικος κι μια αλλεργιολογοςΤωρα θα δουμε :? Θα περασω την ερχομενη εβδομαδα.Παρουσιαζω εντονο κινητικΟ προβλημα σπαστικοτητα στα κατω ακρα αδυναμια στο αριστερο μου χερι κι εδω κι τρεις εβδομαδες φορεσα κηδεμονα στο αριστερο κατω ακρο

Φ Ι Λ Α Κ Ι Α
Kαλη επιτυχια!!
 #8449  από Μαρία
 Πέμ Σεπ 10, 2009 1:47 pm
Άννα εγώ που το έψαξα λίγο πέρσι να κινηθώ δικαστικά σου λέω ότι τα πράγματα είναι λίγο σκούρα πρώτον γιατί ενώ μίλησα με περισσότερους από 10 δικηγόρους μου έλεγα ότι είναι ειδική περίπτωση και δεν έχουν ξανά ασχοληθεί με κάτι τέτοιο και δεύτερον όλοι μου είπαν ότι είναι μια υπόθεση που μπορεί να τραβήξει και 5 χρόνια.
Εγώ αποφάσισα μετά από αυτά να ξανά περάσω επιτροπή και τώρα είμαι πάλι στην φάση της ένστασης στην Α τοπική διοικητική επιτροπή περιμένω βέβαια από τον Απρίλιο να με καλέσουν…..
 #8459  από anna1290
 Πέμ Σεπ 10, 2009 4:02 pm
Μαρία έγραψε:Άννα εγώ που το έψαξα λίγο πέρσι να κινηθώ δικαστικά σου λέω ότι τα πράγματα είναι λίγο σκούρα πρώτον γιατί ενώ μίλησα με περισσότερους από 10 δικηγόρους μου έλεγα ότι είναι ειδική περίπτωση και δεν έχουν ξανά ασχοληθεί με κάτι τέτοιο και δεύτερον όλοι μου είπαν ότι είναι μια υπόθεση που μπορεί να τραβήξει και 5 χρόνια.
Εγώ αποφάσισα μετά από αυτά να ξανά περάσω επιτροπή και τώρα είμαι πάλι στην φάση της ένστασης στην Α τοπική διοικητική επιτροπή περιμένω βέβαια από τον Απρίλιο να με καλέσουν…..
Mαρια γεια σου.Εχεις δικιο για τους δικηγορους οτι δεν γνωριζουν πολλα,απλα να εχεις γραψει και ενα υπομνημα που να αναφερεις τα προβληματα της υγειας σου,δηλ τους λογους που ζητας ενσταση αν δεν το εκανες ηδη οταν κατεθεσες την αιτηση της ενστανσης να το δωσεις στην διοικητικη.Περα απο κει το δικαστηριο κανει για αυτη την περιπτωση μονο 2 μηνες,μου το ειπανε απο τη νικηφορου αλλα και δικηγορος.Ακομη μου ειπαν οτι μπορεις να κανεις το δικαστηριο και συγχρονως να εχεις παρει ημερομηνια να ξαναπερασεις επιτροπη.Νομιζω οτι αυτο ειναι το καλυτερο κι αυτο θα κανω εγω,αλλα δεν ξερω αν ειναι απαραιτητο να εχω δικηγορο στο δικαστηριο.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10