Τείνω κι εγώ να συμφωνήσω με τη ΛΕΝΑ. Μπορεί να νοιώθουμε πως οι νευρολόγοι δεν μας βοηθούν, μόνοι μας όμως είμαστε καλύτερα? Τα κείμενα όλα που βρίσκουμε, papers. μελέτες, προσωπικά νοιώθω αδυναμία ως προς το να τα ερμηνεύσω σωστά. Γιατί όπως και να το κάνουμε, αυτός που έκανε 6 χρόνια ιατρική και μετά άλλα τόσα ειδίκευση, ε κάτι θα ξέρει παραπάνω από μένα. Αλλιώς δεν θα υπήρχανε γιατροί, θα διάβαζε ο καθένας μόνος του και θα έκανε το γιατρό στον εαυτό του. Στην αρχή ήμουν πολύ θυμωμένη με το δικό μου νευρολόγο, γιατί είχα την αίσθηση πως δεν τον νοιάζει. Μετά συνειδητοποίησα πως δεν είναι αυτό, απλά δεν μπορεί να κάνει κάτι να με βοηθήσει. Δεν μπορεί να κάνει κάτι αν τα πόδια μου είναι βαριά, ούτε αν έχω δυσαρθρία. Συνήθως όταν πας στο γιατρό, του λες τι έχεις, και περιμένεις η απάντηση του να είναι πάρε αυτό, αν δεν σου περάσει να δοκιμάσουμε κάτι άλλο. Φεύγεις από κει με θετική ενέργεια και μια ελπίδα ότι το πρόβλημα που σε ταλαιπωρεί θα υποχωρήσει σύντομα. Στην προκειμένη περίπτωση δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει κάτι να σου δώσει να γίνεις καλύτερα, οπότε στην απεγνωσμένη ανακοίνωση από εμένα προς το άτομο του ότι για παράδειγμα το χέρι μου έχει πρόβλημα , δεν μπορεί να αντιδράσει όπως θα ήθελα για να με ανακουφίσει. Αν μου πει καμιά βλακεία να με εμψυχώσει ψυχολογικά θα με εκνευρίσει περισσότερο στο τέλος, οπότε νοιώθω ότι είναι αδιάφορος. Όταν ρωτήσω όμως τον εαυτό μου και πως να αντιδρούσε δηλαδή για να μην νοιώσεις έτσι, η απάντηση είναι να μου δώσει κάτι, αφού αυτό το σενάριο δεν παίζει, τότε τι να κάνει κι αυτός ο άνθρωπος. Θεραπεία δεν υπάρχει, μόνο αυτά τα αμφιβόλου αποτελεσματικότητας φάρμακα, μόνο αυτά έχει, δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα.
Τώρα για το αν θα θέλει κανείς νευρολόγος να λαμβάνει μέρος σε συζητήσεις στο φορουμ, το βρίσκω λίγο απίθανο για να είμαι ειλικρινής. Αυτοί δεν έχουνε χρόνο ούτε για τουαλέτα πολλές φορές, σιγά μην κάθεται να ασχολείται αφιλοκερδώς με το να γράφει στο φορουμ. Δεύτερον στο φόρουμ υπάρχει μια πολύ αρνητική εικόνα για τους νευρολόγους, θα είναι σαν να μπαίνει κρατώντας κόκκινο πανί σε μια αρένα με ένα τσούρμο ταύρους. Τρελλός είναι?
Τώρα για το αν θα θέλει κανείς νευρολόγος να λαμβάνει μέρος σε συζητήσεις στο φορουμ, το βρίσκω λίγο απίθανο για να είμαι ειλικρινής. Αυτοί δεν έχουνε χρόνο ούτε για τουαλέτα πολλές φορές, σιγά μην κάθεται να ασχολείται αφιλοκερδώς με το να γράφει στο φορουμ. Δεύτερον στο φόρουμ υπάρχει μια πολύ αρνητική εικόνα για τους νευρολόγους, θα είναι σαν να μπαίνει κρατώντας κόκκινο πανί σε μια αρένα με ένα τσούρμο ταύρους. Τρελλός είναι?