• sxeseis...

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #48644  από ΑΝΔΡΙΑΝΑ
 Δευ Φεβ 28, 2011 9:55 am
Το ωραίο της υπόθεσης είναι το χορευτικό, τόνισα από τα πρώτα σχολιά μου ότι το θεωρώ ένα εξαιρετικό χορευτικό και τη γυναίκα και τον άντρα άψογους επαγγελματίες. Αυτό που με συγκινεί είναι η τέχνη και όχι το ότι έχουν ακρωτηριασμένα άκρα. Εσύ εμμένεις σε αυτό αγνοώντας την ουσία! Η ουσία λοιπόν είναι ότι ο πόνος υπάρχει και θα υπάρχει, θα ήταν ηλίθιο να λέμε ότι η ζωή μας είναι πανεύκολη. Θα ήταν ακόμα πιο απάνθρωπο να λέμε "είδες? υπάρχουν και χειρότερα" και να παρηγοριόμαστε με τον πόνο των άλλων. Ο στόχος μου και η σκέψη μου την οποία και προσπαθώ να εξηγήσω, είναι πως πρόκειται για 2 ανθρώπους που συνεχίζουν τη ζωή τους ξεπερνώντας τις δυσκολίες τους. Μη με ρωτήσεις το πως. Δεν μπορώ να ξέρω την καθημερινότητά τους, πάντως είναι άψογοι επαγγελματίες και γιατί να μην ήταν άλλωστε, αναπηρία δεν σημαίνει αναξιότητα. Δεν το θεωρώ στρατευμένη τέχνη, δεν θεωρώ ότι εκμεταλλέυεται τον ανθρώπινο πόνο. Δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι έπρεπε να πάψουν να δουλεύουν , να μην είναι χορευτές? Και γιατί να μην είναι? Για να μη σοκαριστεί το κοινό και τους θεωρήσει θέαμα στο τσίρκο? Ποιος είναι τώρα ο ρατσιστης? Δεν καταλαβαίνω, να κάνουμε ότι δεν υπάρχουν και να δεχόμαστε την υπαρξή τους μόνο ως αναξιοπαθούντες και παραιτημένους? αυτό δεν είναι υποτιμητικό? ο πόνος δεν νικιέται ποτέ, αν θες τη γνώμη μου, τις δυσκολίες, την ανασφάλεια και τους περιορισμούς τους συναντάμε από όταν ξυπνάμε μέχρι να κοιμηθούμε και πολλές πολλές φορές ακόμα και στον ύπνο μας. Εγώ πχ έχω νυχτουρία, είμαι μόλις 24, τι να κάνω παιδεύομαι στεναχωριέμαι για πολλά. Όμως συνεχίζω και θέλω να γίνω μια άψογη επαγγελματίας και καλή μαθηματικός, όχι για να αποδείξω το οτιδήποτε σε κανέναν, αλλά γιατί όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας μου έχω ανάγκη να είμαι παραγωγική και αυτό είναι ανθρώπινο και δεν έχει σχέση με την αναπηρία μου. Κι αν το σώμα μου σταματήσει εντελώς να με υπακούει θα γίνω παραγωγική ζωγραφίζοντας, (ξέρω να ζωγραφίζω, δεν κάνω ανθρωπάκια!) ή θα βρω έναν τρόπο τέλος πάντων να ικανοποιήσω την ανάγκη μου και να μη μένω στάσιμη.
 #48645  από elena
 Δευ Φεβ 28, 2011 10:02 am
Ανδριάνα....έχεις ένα πολύ όμορφο όνομα!!επίσης έχεις την ομορφιά και την φρεσκάδα των χρόνων σου!!!έχεις τα όνειρα που πρέπει να πραγματοποιήσεις στην ζωή σου.....
όνειρα έχω και εγώ !!!!πάρα πολλά.....και δεν έχω σκοπό να σταματήσω να ονειρεύομαι.....
όπως δεν σκοπό να αφήσω "κάτι" να με σταματήσει να κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα!!!
είτε αυτό το κάτι είναι η ms ...είτε κάτι άλλο ....!
και θα συμφωνήσω μαζί σου σε πάρα πολλά πράγματα και πραγματικά χαίρομαι να βλέπω άτομα το ίδιο αισιόδοξα με εμένα....
θα απογοητεύομουν πραγματικά αν ένοιωθα έστω και για μια μόνο μέρα ,ότι δεν πάλεψα....ότι δεν αγωνίστηκα...ότι δεν χάρηκα την ζωή μου!!το κάθε ξεχωριστό λεπτό της....την κάθε ξεχωριστή λύπη της....την κάθε ξεχωριστή χαρά της!!!
Πιάσε την ζωή από τα κέρατα όπως λες....κάντη να γονατίσει....κάνε όλα αυτά που θα ήθελες να κάνεις.....είναι δικαίωμα σου και δεν μπορεί να στο στερήσει κανείς!!!
Οι κλάψες δεν αρμόζουν σε άτομα που έχουν όνειρα.....και από το βίντεο αυτό κατάλαβα....
καλή συνέχεια!!!
 #48649  από litsa
 Δευ Φεβ 28, 2011 10:26 am
συμφωνώ με την αισιοδοξία του βιντεο....
ναι, πρεπει να συνεχίσουμε να ζούμε..

με οποιον τρόπο μπορούμε και όπως μπορούμε...
Μια χαρά τα λες Ανδριάννα..

και μπραβο σου!

Εξάλλου, ο Σκοτ πεκ στο ''ο δρομος ο λιγότερο ταξιδεμένος'' ξεκινάει το βιβλίο...

Η ζωή ειναι δύσκολη.
Αυτό ειναι μια μεγάλη αληθεια, μία απο τις μέγιστες αλήθειες....
Συνημμένα
0002.jpg
0002.jpg (235.14 KiB) Προβλήθηκε 1666 φορές
0001.jpg
0001.jpg (120.78 KiB) Προβλήθηκε 1671 φορές
 #48656  από ΑΝΔΡΙΑΝΑ
 Δευ Φεβ 28, 2011 3:12 pm
sou έγραψε:Ο συγγραφέας θα μπορούσε άνετα να εργαστεί στη μεσημβρινή τηλεοπτική ζώνη.

Εξαρτάται, πάντα, από το πρόβλημα. Άλλο 5 + 3 = ; και άλλο μια διαφορική εξίσωση 3ου βαθμού με μιγαδικές συναρτήσεις πολλών μεταβλητών. Εκεί τον θέλω...

Όπως έλεγε και Orwell: "Όλοι είμαστε ίσοι, αλλά κάποιοι είναι πιο ίσοι από τους άλλους".
Σταύρο θα ήθελα πολύ τη γνώμη σου στα ερωτήματα που έθεσα παραπάνω.
 #48659  από ΑΝΔΡΙΑΝΑ
 Δευ Φεβ 28, 2011 4:02 pm
sou έγραψε:
ΑΝΔΡΙΑΝΑ έγραψε:Δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι έπρεπε να πάψουν να δουλεύουν , να μην είναι χορευτές?
Φυσικά και όχι, αλλά γιατί προτιμήσαμε να μιλήσουμε για το συγκεκριμένο χορευτικό;
ΑΝΔΡΙΑΝΑ έγραψε:Και γιατί να μην είναι? Για να μη σοκαριστεί το κοινό και τους θεωρήσει θέαμα στο τσίρκο?
Όχι αλλά είναι θέμα γούστου. Σε άλλους αρέσει, σε άλλους δεν αρέσει. Όταν όμως το θέμα ξεφεύγει από το χορό τον ίδιο και αρχίζει να επεκτείνεται στους χορευτές, τότε δε μιλάμε όπως θα μιλούσαμε για μια απλή παράσταση χορού, αλλά για τη συγκεκριμένη παράσταση. Και αμέσως αμέσως έρχεται η διάκριση και η "ιδιαιτερότητα", ή πιο σωστά ο θαυμασμός προς την "ιδιαιτερότητα". Προσωπικά αυτό δε με αγγίζει. Υποθέτω ότι πολλοί ποντάρουν στα "φιλοϊδιαίτερα" αισθήματα του κοινού.

Μου θυμίζει ένα χαζό, αλλά ταυτόχρονα σοφό, ανέκδοτο:

"Audiophile: the one that, instead of listening to the music, listens to the equipment."

Αντί, λοιπόν, να βλέπουμε το χορό, βλέπουμε τους χορευτές και αυτό είναι που μου χτυπά πολύ άσχημα.
ΑΝΔΡΙΑΝΑ έγραψε:Ποιος είναι τώρα ο ρατσιστης?
Ευχαριστώ για το χαρακτηρισμό. Πρώτη φορά μου τον αποδίδουν... Πόσο ρατσιστής είναι κάποιος που ζητά να μη δίνεται προσοχή και σημασία στις "ιδιαιτερότητες";
ΑΝΔΡΙΑΝΑ έγραψε:Δεν καταλαβαίνω, να κάνουμε ότι δεν υπάρχουν και να δεχόμαστε την υπαρξή τους μόνο ως αναξιοπαθούντες και παραιτημένους? αυτό δεν είναι υποτιμητικό?
Όχι, αλλά ούτε και να διατυμπανίζουμε τις "ιδιαιτερότητές" τους. Είναι εξίσου υποτιμητικό, αλλα για εμάς, όχι για αυτούς. Είναι τόσο δύσκολο να μεταχειριζόμαστε ο ένας τον άλλο ισότιμα; Το ρατσιστικό μου μυαλό αυτά σκέφτηκε.

δε σου απέδωσα χαρακτηρισμό! Μιλούσα γενικά, το ερώτημα ήταν ρητορικό και το παρεξήγησες! Αυτό ακριβώς προσπαθώ να πω, σε αυτήν την παράσταση χορού αν και μοιραία προσέχω την ιδιαιτερότητα των χορευτών, καταλήγω να συγκινούμαι απλώς και μόνο με την τέχνη τους. Δεν με αφορά η αναπηρία τους αλλά ο χορός τους. Αν διαβάσεις τα προηγούμενα σχόλια έχω ασχοληθεί με το θέμα αναπηρίας των χορευτών μόνο σαν απάντηση στην κριτική όσων διαφωνουν. Προσωπικά δε με αφορά, βλέπω 2 καλούς χορευτές που μου αρέσει η δουλειά τους. ΈΧεις δίκιο θα ήταν υποτιμητικό να σχολιάζουμε απλώς και μόνο την αναπηρία τους και αναρωτιέμαι το γιατί το σχολιάζουμε! Ο λόγος που επικόλλησα το Video ήταν ακριβώς το ότι αρχικά παρατήρησα την αναπηρία και έπειτα την ξέχασα και είδα χορό και μόνο αυτό! Αυτό ήθελα να μοιραστώ μαζί σας.
 #48713  από LL--MM
 Τρί Μαρ 01, 2011 1:55 pm
Φυσικά, όπως συχνότατα, ο Σου με καλυψε περίπου εντελως...
sou έγραψε:
ΑΝΔΡΙΑΝΑ έγραψε:Δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι έπρεπε να πάψουν να δουλεύουν , να μην είναι χορευτές?
Φυσικά και όχι, αλλά γιατί προτιμήσαμε να μιλήσουμε για το συγκεκριμένο χορευτικό;
Μα ήταν ο χορός αυτός επιλογή ΔΙΚΗ τους;
ΑΝΔΡΙΑΝΑ έγραψε:Και γιατί να μην είναι? Για να μη σοκαριστεί το κοινό και τους θεωρήσει θέαμα στο τσίρκο?
Όχι αλλά είναι θέμα γούστου. Σε άλλους αρέσει, σε άλλους δεν αρέσει.
Είναι μάλλον πρόφαση αποκλεισμού για τους μεν -συχνά βέβαια τους "φιλοιδιεταιρικούς", και θέμα αυτοπτοστασίας για τους δε, ιδίως σ'αυτούς που τον έχουν υποστεί, να "χάνονται στη μάζα" όπως όλος ο κόσμος, ώστε να αισθανθούν "όπως ο καθένας"
Όταν όμως το θέμα ξεφεύγει από το χορό τον ίδιο και αρχίζει να επεκτείνεται στους χορευτές, τότε δε μιλάμε όπως θα μιλούσαμε για μια απλή παράσταση χορού, αλλά για τη συγκεκριμένη παράσταση. Και αμέσως αμέσως έρχεται η διάκριση και η "ιδιαιτερότητα", ή πιο σωστά ο θαυμασμός προς την "ιδιαιτερότητα". Προσωπικά αυτό δε με αγγίζει. Υποθέτω ότι πολλοί ποντάρουν στα "φιλοϊδιαίτερα" αισθήματα του κοινού. Touché! :bow-yellow:
"Audiophile: the one that, instead of listening to the music, listens to the equipment."
Αντί, λοιπόν, να βλέπουμε το χορό, βλέπουμε τους χορευτές και αυτό είναι που μου χτυπά πολύ άσχημα. :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow:
Πόσο ρατσιστής είναι κάποιος που ζητά να μη δίνεται προσοχή και σημασία στις "ιδιαιτερότητες"; :clap: :clap:
ΑΝΔΡΙΑΝΑ έγραψε:Δεν καταλαβαίνω, να κάνουμε ότι δεν υπάρχουν και να δεχόμαστε την υπαρξή τους μόνο ως αναξιοπαθούντες και παραιτημένους? αυτό δεν είναι υποτιμητικό?
Βασική προϋπόθεση για να "υπάρξουν" αυτοί, είναι, ΠΡΩΤΑ-ΠΡΩΤΑ να δεχτούμε ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΔΙΕΤΑΙΡΟΤΗΤΑ, και ότι τα όποια βοηθήματα λαμβάνουν ΔΕΝ συνιστούν ιδιεταιρότητα.
Όχι, αλλά ούτε και να διατυμπανίζουμε τις "ιδιαιτερότητές" τους. Είναι εξίσου υποτιμητικό, αλλα για εμάς, όχι για αυτούς.

Δηλαδή, ΜΟΝΟ ώς χορευτές υπάρχουν; Δεν είναι άνθρωποι;;;
Οι ακρωτηριασμένοι ΜΗ-χορευτές πρέπει να είναι "αναξιοπαθούντες και παραιτημένοι;"
Η συζήτησε έχει ξαναγίνει εδώ:
viewtopic.php?f=10&t=150&p=1947&hilit=+ ... E%B7#p1947

http://www.disabled.gr/lib/?p=19538#more-19538 Η παρουσιάστρια αυτή ΔΕΝ ήθελε, ώς παιδί, να φορέσει το τεχνιτό μέλος της: Σταρ έγινε αργότερα, αλλά οι περιπέτειες δεν έλλειψαν... Αντιδράσεις του κοινού: Πολλοί γονεις λένε ότι φοβοβίζει τα παιδιά: είναι βέβαια στη μειοψηφία, αλλά μια ευρεία μειοψηφία...

Για άτομα ΠΟΥ ΔΕΝ είναι σταρ, είναι πιο δύσκλολο, και κάθε άλλο παρά παραιτημένα είναι...
http://www.guardian.co.uk/uk/video/2011 ... ce-suicide Κόβονται τα επιδόματα κίνησης, δε μπορεί να πάει στη δουλειά της, και χάνει ΚΑΙ το μισθό, και την αυτονομία της
Ορίστε και για τα "ωραία πράγματα"
Εικόνα
 #48728  από ΑΝΔΡΙΑΝΑ
 Τρί Μαρ 01, 2011 5:40 pm
LL--MM έγραψε:Φυσικά, όπως συχνότατα, ο Σου με καλυψε περίπου εντελως...
sou έγραψε:

δεν καταλαβαίνω το ερώτημα για το αν η επιλογή είναι δική τους. Οι άνθρωποι είναι επαγγελματίες , χορευτής δε γίνεσαι χορευτής από τη μία μέρα στην άλλη επειδή στο υποδεικνύουν, μιλάμε για εξαιρετικό μυικό σύστημα. Αν αναφέρεσαι στο είδος του χορού, νομίζω ότι και σε όποιο είδος και να τους βλέπατε να εξασκούν το επάγγελμά τους, θα σας ενοχλούσε και εδώ είναι η μεγάλη μου διαφωνία. Πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν και να δουλεύουν!!!!!!
Όχι αλλά είναι θέμα γούστου. Σε άλλους αρέσει, σε άλλους δεν αρέσει.
Είναι μάλλον πρόφαση αποκλεισμού για τους μεν -συχνά βέβαια τους "φιλοιδιεταιρικούς", και θέμα αυτοπτοστασίας για τους δε, ιδίως σ'αυτούς που τον έχουν υποστεί, να "χάνονται στη μάζα" όπως όλος ο κόσμος, ώστε να αισθανθούν "όπως ο καθένας"
Όταν όμως το θέμα ξεφεύγει από το χορό τον ίδιο και αρχίζει να επεκτείνεται στους χορευτές, τότε δε μιλάμε όπως θα μιλούσαμε για μια απλή παράσταση χορού, αλλά για τη συγκεκριμένη παράσταση. Και αμέσως αμέσως έρχεται η διάκριση και η "ιδιαιτερότητα", ή πιο σωστά ο θαυμασμός προς την "ιδιαιτερότητα". Προσωπικά αυτό δε με αγγίζει. Υποθέτω ότι πολλοί ποντάρουν στα "φιλοϊδιαίτερα" αισθήματα του κοινού. Touché! :bow-yellow:
Αντί, λοιπόν, να βλέπουμε το χορό, βλέπουμε τους χορευτές και αυτό είναι που μου χτυπά πολύ άσχημα. :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow:
Πόσο ρατσιστής είναι κάποιος που ζητά να μη δίνεται προσοχή και σημασία στις "ιδιαιτερότητες"; :clap: :clap:

Είναι διαφορετικό να μην δίνεις προσοχή στις ιδιαιτερότητες = ούτε καν τις παρατηρώ και δεν με ενοχλούν, ούτε με σοκάρουν και διαφορετικό να μη θέλω να βλέπω μπροστά μου τις ιδιαιτερότητες.
Βασική προϋπόθεση για να "υπάρξουν" αυτοί, είναι, ΠΡΩΤΑ-ΠΡΩΤΑ να δεχτούμε ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΔΙΕΤΑΙΡΟΤΗΤΑ, και ότι τα όποια βοηθήματα λαμβάνουν ΔΕΝ συνιστούν ιδιεταιρότητα.

Η ιδιαιτερότητα υπάρχει και θα υπάρχει, αυτό που πρέπει να δεχτούμε είναι ότι δεν είναι κακό να υπάρχει, δεν είναι περίεργο. Δεν είναι λόγος όταν στο δρόμο βλέπουμε μία ιδιαιτερότητα, να γυρίζουμε το κεφάλι μας και να κοιτάμε (το αναφέρω γιατί το βιώνω και με φέρνει σε δύσκολη θέση)
Όχι, αλλά ούτε και να διατυμπανίζουμε τις "ιδιαιτερότητές" τους. Είναι εξίσου υποτιμητικό, αλλα για εμάς, όχι για αυτούς.

δεν θεωρώ ότι το Video δαιτυμπανίζει τις ιδιαιτερότητες. έτσι κι αλλιώς δεν μπορούμε να προφασιστούμε ότι δεν φαίνονται. Αυτό που είπα και παραπάνω είναι ότι ακόμα κι αν τις διατυμπάνιζε, δεν με αφορούσαν, το βρίσκω χαζό να ασχολούμαι με τις ιδιαιτερότητες των χορευτών, ασχολούμαι μόνο με το ότι είναι καλοί στη δουλειά τους.

Οι ακρωτηριασμένοι ΜΗ-χορευτές πρέπει να είναι "αναξιοπαθούντες και παραιτημένοι;"
Την καθημερινότητά τους δεν μπορώ να την ξέρω για να σου πω πως είναι ως άνθρωποι, πάντως ως χορευτές, αυτό που μπορώ να δω είναι εκπληκτικοί και μπράβο τους.
 #48729  από litsa
 Τρί Μαρ 01, 2011 6:19 pm
Ακόμα ένα ποστ στο ποστ...
δεν καταλαβαινω τιποτα!!

Ας πω και εγω την γνώμη μου και ελπίζω να μην γίνω ποστ στο ποστ..
  • Γιατί δεν αναρωτιόμαστε πως οι άνθρωποι αυτοί εχουν βρει αυτη την ψυχική δύναμη για να κάνουν αυτό που βλέπουμε?

ποιοι αλλοι κρύβονται πίσω απο αυτή την προσπάθεια? γονείς? σύντροφοι? αδερφια? φίλοι?

πόση δύναμη, μυαλό και αγάπη κρύβεται πίσω από την προσπάθεια αυτών των ανθρώπων??

κάποιοι απο αυτούς εφτιαξαν τις μπαρες, τα δωμάτια, κάνουν τις μετακινήσεις...

Γιατί να μην δούμε θετικά την όλη προσπάθεια και να μην προσπαθήσουμε έστω και λίγο να βγουμε απο την πιθανή μιζέρια μας και ίσως δικαιολογημένη?

Γιατί να μην ψάξουμε να βρούμε την δυνατότητα να μπορέσουμε και εμείς να κάνουμε ότι και οι χορευτές??
    και δεν εννοώ κατ ανάγκη να χορέψουμε??

Πιστεύω ότι το σημαντικό ειναι να θελουμε εμείς και ίσως τότε να ειμαστε λιγο παραπάνω τυχεροί με το περιβάλλον μας, και να μας βοηθήσει και να μας στηρίξει περαιτέρω...
Αυτά βλέπω εγώ και θαυμάζω το μυαλό τους .... τις υπερβάσεις που έχουν κάνει γιατί....
ο μεγαλύτερος εχθρός μας, είναι ο εαυτός μας..
 #48736  από LL--MM
 Τρί Μαρ 01, 2011 7:21 pm
litsa έγραψε:Ακόμα ένα ποστ στο ποστ...
δεν καταλαβαινω τιποτα!!Δεν το βάζω δύο φορές , απλά... απαντώ:
Γιατί δεν αναρωτιόμαστε πως οι άνθρωποι αυτοί εχουν βρει αυτη την ψυχική δύναμη για να κάνουν αυτό που βλέπουμε?
Γιατί είναι δεδομένη, είτε τη βλέπουμε είτε όχι...

ποιοι αλλοι κρύβονται πίσω απο αυτή την προσπάθεια? γονείς? σύντροφοι? αδερφια? φίλοι?
πόση δύναμη, μυαλό και αγάπη κρύβεται πίσω από την προσπάθεια αυτών των ανθρώπων??κάποιοι απο αυτούς εφτιαξαν τις μπαρες, τα δωμάτια, κάνουν τις μετακινήσεις...Ο ΧΟΡΟΣ ΜΑΣ ΣΥΓΚΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Ή Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ;
Μακάρι να είναι οι προαναφερόμενοι και όχι κάποιοι "ατζέντηδες" που να καρπώνονται την τεράστια προσπάθεια αυτήν

Γιατί να μην δούμε θετικά την όλη προσπάθεια και να μην προσπαθήσουμε έστω και λίγο να βγουμε απο την πιθανή μιζέρια μας και ίσως δικαιολογημένη?
Σε αντικειμενικά στοιχεία βασιζόμαστε, τη μιζέρια θέλουν να τη βλέπουν όσοι επιμένουν να τα αγνοούν: Τους χορευτές τους βλέπουμε θετικά, την αναπηρία τους αρνητικά
Γιατί να μην ψάξουμε να βρούμε την δυνατότητα να μπορέσουμε και εμείς να κάνουμε ότι και οι χορευτές?? και δεν εννοώ κατ ανάγκη να χορέψουμε??
Απλούστατα διότι οι περισσότεροι από μας το κάνουν ήδη: π.χ., η κοινωνική λειτουργός με σκπ, στην οποία θα κοπεί το επίδομα κίνησης

Πιστεύω ότι το σημαντικό ειναι να θελουμε εμείς και ίσως τότε να ειμαστε λιγο παραπάνω τυχεροί με το περιβάλλον μας, και να μας βοηθήσει και να μας στηρίξει περαιτέρω...
Οι δύο αυτές θελήσεις είναι συχνότατα συγκρουόμενες... Επομένως, το αποτέλεσμα εξαρτάται από τους εκάστοτε παράγοντες... των γύρω μας

Αυτά βλέπω εγώ και θαυμάζω το μυαλό τους .... τις υπερβάσεις που έχουν κάνει
Αυτό, το είπαμε ήδη, τότε όμως, γιατί να επιμένουμε ότι πρέπει να "είμαστε ευχαριστημένοι με ότι έχουμε";
γιατί.... ο μεγαλύτερος εχθρός μας, είναι ο εαυτός μας..
Ο συσχετισμός μεταξύ των δύο αφορά επιλογή του καθενός μας, για μένα προσωπικά τουλάχιστον, η ρήση αυτή ΔΕΝ ισχύει... Αλλά έτσι είναι άν έτσι νομίζετε... (Λουΐτζι Πιραντέλο)
http://www.guardian.co.uk/society/video ... NETTXT3486
Ποιός από μας θα προτιμούσε να γράφει τα ωραιότερα ποιήματα του κόσμου αν ήταν μαζί, και ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΚΛΙΝΗΡΗΣ;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Πέμ Μαρ 03, 2011 10:33 pm, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
 #48751  από ΑΝΔΡΙΑΝΑ
 Τρί Μαρ 01, 2011 10:49 pm
ελπίζω τώρα να είμαι περισσότερο κατανοητή
κατα τα άλλα συμφωνώ με τη Λίτσα σε πολλά.
LL--MM έγραψε:Φυσικά, όπως συχνότατα, ο Σου με καλυψε περίπου εντελως...
sou έγραψε: Δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι έπρεπε να πάψουν να δουλεύουν , να μην είναι χορευτές?

δεν καταλαβαίνω το ερώτημα για το αν η επιλογή είναι δική τους. Οι άνθρωποι είναι επαγγελματίες , χορευτής δε γίνεσαι χορευτής από τη μία μέρα στην άλλη επειδή στο υποδεικνύουν, μιλάμε για εξαιρετικό μυικό σύστημα. Αν αναφέρεσαι στο είδος του χορού, νομίζω ότι και σε όποιο είδος και να τους βλέπατε να εξασκούν το επάγγελμά τους, θα σας ενοχλούσε και εδώ είναι η μεγάλη μου διαφωνία. Πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν και να δουλεύουν!!!!!!

Και γιατί να μην είναι? Για να μη σοκαριστεί το κοινό και τους θεωρήσει θέαμα στο τσίρκο?
sou: Όχι αλλά είναι θέμα γούστου. Σε άλλους αρέσει, σε άλλους δεν αρέσει.

LL-MM : Είναι μάλλον πρόφαση αποκλεισμού για τους μεν -συχνά βέβαια τους "φιλοιδιεταιρικούς", και θέμα αυτοπτοστασίας για τους δε, ιδίως σ'αυτούς που τον έχουν υποστεί, να "χάνονται στη μάζα" όπως όλος ο κόσμος, ώστε να αισθανθούν "όπως ο καθένας"

έτσι κι αλλιώς όλοι μας είναι διαφορετικοί, κανένας δεν εντάσσεται στη μάζα. Οι διαφοροποιήσεις απόψεων και σκέψεων δε μας διαχωρίζουν? αυτά δεν είναι ιδιαιτερότητες?

Είναι διαφορετικό να μην δίνεις προσοχή στις ιδιαιτερότητες = ούτε καν τις παρατηρώ και δεν με ενοχλούν, ούτε με σοκάρουν και διαφορετικό να μη θέλω να βλέπω μπροστά μου τις ιδιαιτερότητες.

Η ιδιαιτερότητα υπάρχει και θα υπάρχει, αυτό που πρέπει να δεχτούμε είναι ότι δεν είναι κακό να υπάρχει, δεν είναι περίεργο. Δεν είναι λόγος όταν στο δρόμο βλέπουμε μία ιδιαιτερότητα, να γυρίζουμε το κεφάλι μας και να κοιτάμε (το αναφέρω γιατί το βιώνω και με φέρνει σε δύσκολη θέση)

Όχι, αλλά ούτε και να διατυμπανίζουμε τ ... ια αυτούς.

δεν θεωρώ ότι το Video δαιτυμπανίζει τις ιδιαιτερότητες. έτσι κι αλλιώς δεν μπορούμε να προφασιστούμε ότι δεν φαίνονται. Αυτό που είπα και παραπάνω είναι ότι ακόμα κι αν τις διατυμπάνιζε, δεν με αφορούσαν, το βρίσκω χαζό να ασχολούμαι με τις ιδιαιτερότητες των χορευτών, ασχολούμαι μόνο με το ότι είναι καλοί στη δουλειά τους.

Την καθημερινότητά τους δεν μπορώ να την ξέρω για να σου πω πως είναι ως άνθρωποι, πάντως ως χορευτές, αυτό που μπορώ να δω είναι εκπληκτικοί και μπράβο τους.
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 37