Ωραία.
Άλλο ένα προσωπικό μήνυμα λοιπόν, από μένα αυτή τη φορά.
Καταρχήν, sou, ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι τα παίρνεις! ΟΥΔΕΠΟΤΕ!! Αν και ήδη το εξήγησα, ας το πω άλλη μία με διαφορετικά λόγια...
Καταρχήν το default, είσαι ασθενής. Είσαι ψαγμένος. Έχεις διαβάσει. Δε ξέρω και τι επαγγέλλεσαι, αλλά δείχνεις κάποια επιστημονικά πράγματα να τα κατέχεις, ή τουλάχιστον να τα χειρίζεσαι σε επίπεδο ανάγνωσης, γραφής και κατανόησης, επίσης δείχνεις να έχεις πάντα μια ετοιμόλογη απάντηση πάνω σ’ αυτά. Τέλος, δείχνεις να έχεις την ικανότητα αντίκρουσης σε οποιονδήποτε ισχυρισμό ή άποψη που αντιτίθεται σε ό,τι προβάλλεις και υποστηρίζεις! Δε θα σχολιάσω αν το κάνεις καλά ή όχι, απλά πατώντας πάνω σ' αυτό, επιχείρησα να σε προκαλέσω όλη αυτή τη "γνώση", να πας να τη βγάλεις εκεί που μπορεί να έχει αποτέλεσμα, εκεί που θα μπορεί να δικαιωθεί ή όχι!! Εκεί που θα υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι πιθανόν θα έχουν πιο βάσιμα αντεπιχειρήματα. Εδώ, (ή εγώ αν θέλεις, για να μη βάλω όλους στο ίδιο τσουβάλι..), προφανώς μπορεί να μην υπάρχει η απαραίτητη γνώση (ή ο χρόνος) ώστε να αντικρουστούν (ή όχι) όλα αυτά τα "επιστημονικά" δεδομένα που πάντα επικαλείσαι. Επομένως το να λες συνέχεια πείτε μου επιστημονικά, ή αποδείξτε μου, είναι λίγο άτοπο. Σε προκάλεσα λοιπόν, να πας σ' ένα συνέδριο, σε μία ερευνητική ομάδα, να συμμετέχεις σε κάνα-δυο μεταπτυχιακά, να προσκαλέσεις και να προκαλέσεις τους "τούμπανους" του χώρου.. Αυτούς που ορίζουν και καθορίζουν… Παρευρισκόμενος λοιπόν σε τέτοιο χώρο, σε τέτοιο επίπεδο, να "παραθέσεις" όλα όσα προβάλλεις και ισχυρίζεσαι εδώ μέσα. Ίσως, ΙΣΩΣ λέω, σ' ένα τέτοιο περιβάλλον συνομιλητών, όλα αυτά τα επιχειρήματα να είχαν μια απάντηση για σένα, και έτσι όπως τη θες, επιστημονική. Ίσως και όχι! Αν λοιπόν, σε ένα τέτοιο επίπεδο, κατάφερνες να πείσεις (όπως είχα πρωτοαναφέρει..) και προφανώς να κατατροπώσεις τους επιστήμονες μεν αλλά άχρηστους συνομιλητές σου, τότε πιθανόν να υπήρχε σημαντικό(τερο) όφελος και για όλους εμάς, τους υπόλοιπους ασθενείς!! Ίσως όμως, ΙΣΩΣ ξαναλέω, και να μην μπορούσες, και οι απαντήσεις που θα έπαιρνες να ήταν αποστομωτικές, ή πιο πειστικές, ή έστω ικανές να σε προβληματίσουν κι εσένα όπως ακριβώς προβληματίζουν κι αυτούς, και για αυτό δεν υπάρχει ακόμα κάποια σημαντική εξέλιξη…
Κάπου εκεί, μπαίνει και το σπίτι του αγγειοχειρούργου... Μία τέτοια συνεδρία, το πιθανότερο θα ήταν να είχε παρόντες επιστήμονες διαφορετικών ειδικοτήτων από τους νευρολόγους (βλ. αγγειοχειρούργους), τούμπανους και επιστημονικά αξιόλογους μεν, αλλά οι οποίοι δε θα διεκδικούσαν και το τίτλο του άπορου δε.. μάλλον τον τίτλο του χοντρά κονομημένου, και σίγουρα όχι μόνο από τη σκληρή δουλειά!!! Άρα οποιοδήποτε σχόλιο τύπου οι νευρολόγοι τα παίρνουν από τις φαρμακευτικές προφανώς θα ήταν παντελώς άτοπο και χωρίς επιχειρηματική υπόσταση!!
Τώρα, γιατί όλα αυτά…
Προσπάθησε να δεις λίγο μια διαφορετική ματιά, και για να στην «δείξω», θα χρησιμοποιήσω κάτι απ’ τη δική μου ματιά..
Καταρχήν, ο φραστικός τρόπος σου προς τους νευρολόγους (ως συγκεκριμένη κατηγορία γιατρών) είναι επιεικώς απαράδεκτη. Όχι γιατί έχεις σώνει και καλά άδικο, ή γιατί ο μπαμπάς μου ας πούμε είναι νευρολόγος… Όχι. Αλλά γιατί όλο αυτό, είναι μια προσωπική σου στάση ζωής, μια προσωπική σου εμμονή. Σωστή ή όχι δε έχει σημασία, ΑΛΛΑ.. δεν είμαστε σε φόρουμ γενικού ενδιαφέροντος, πείτετονπόνοσας.gr, ή βρίστεόποιονσαςπείραξε.gr. Είμαστε σε φόρουμ για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, κάτι που σημαίνει πως αυτή η κατηγορία γιατρών είναι άμεσα συνδεδεμένη με όλους μας! Όλοι δεν έχουμε τις ίδιες εμπειρίες, ούτε όλοι είναι αηδιασμένοι. Δε λειτουργεί λίγο αρνητικά όλος αυτός ο μηδενισμός;;; Και για να τελειώσω το κεφάλαιο νευρολόγοι… εμένα ας πούμε, με αηδιάζουν οι παπάδες! Σε οποιαδήποτε επαφή/ακοή/σκέψη/αναφορά που έχει να κάνει με ρασοφόρο, βγάζω φλύκταινες!!! Έχω τους λόγους μου, δεν είμαι τρελός. Αφορούν όμως όλους τους παπάδες. Τι θέλω να πω;.. Εφόσον αηδιάζεις με τους νευρολόγους, με μόνιμο επιχείρημα πως κονομάνε εις βάρος μας, σου ‘χω νέα.. ξεκίνα να αηδιάζεις με ΟΛΟΥΣ τους γιατρούς, ή πιο σωστά με όλες τις ειδικότητες!!! Αν ποτέ βρεθούμε σε κάνα καφέ, μπορώ να σου φέρω μια λίστα με τις ειδικότητες γιατρών που άνετα θα κρέμαγα από τα πόδια σε μια πλατεία… αλλά στην ουσία, δε θα είναι ειδικότητες, αλλά άτομα τα οποία τυγχάνει να έχουν μια ειδικότητα…
Όπως παρατήρησες πιθανόν, δεν κάνω καμία αναφορά για τη χενφα αυτή καθ’ αυτή… Πουθενά στα επίμαχα posts, δεν ανέφερα αν πιστεύω στη θεωρία αυτή ή όχι… Αναφέρθηκα με σαφήνεια στο ότι δεν είμαστε, και δεν πρέπει να είμαστε, ακόμα, σε θέση να προϊδεάζουμε, να προτρέπουμε, να παρακινούμε κόσμο, και δη νεοεισερχόμενο κόσμο, να παρατήσει τα πάντα, να πάει με μολότοφ στο νευρολόγο του, και να αποκηρύξει ό,τι μπορεί να του δώσει την οποιαδήποτε βοήθεια στην παρούσα φάση!!! Είμαι σίγουρος ότι αυτοί που ισχυρίζονται πως τους βοηθάνε οι ιντερφερόνες, δεν είναι τρελοί… Στον κόσμο όλο, είναι πάνω από 2,5 εκατομμύρια ασθενείς. Πόσοι έχουν ασχοληθεί με τη χενφα; Κι όταν λέω ασχοληθεί, εννοώ θεραπευτικά, να έχουν μεταβολή της κατάστασης της υγείας τους που αφορά την σκπ… μόνιμη,ε.. 1.000; 5.000; 10.000;; 50.000;;; Άραγε σε όλες αυτές, όσες είναι, παράπλευρες σημειώσεις υπάρχουν; Παράγοντες ιατρικοί, έξω απ’ το αυστηρό πλαίσιο σκπ/φλέβες, έχουν υπάρξει; Έχει ληφθεί κάτι άλλο υπόψη, ώστε να βγει ερμηνία/συμπέρασμα/αποτέλεσμα;; Πρόσεξε τώρα… δε θέλω απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα… έτσι κι αλλιώς, δεν είναι μόνο αυτά, έχω δεκάδες τέτοια… Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι υπάρχουν «απορίες»… και σκέφτομαι ας πούμε: εγώ που δεν έχω 5-10-15 χιλιαρικάκια πρόχειρα, να πάω να τα σκάσω, αλλά συνάμα το μόνο που με προτρέπουν είναι να πάω, γιατί μόνο έτσι θα είμαι καλά, πρέπει να αρχίσω να νοιώθω καταδικασμένος;;; Άραγε από τα χ εκατομμύρια μείον τις χχ χιλιάδες ασθενείς που δεν έχουν πάει για χενφα, να αρχίσουν να νοιώθουν καταδικασμένοι;;; Θεωρείτε πως είναι καταδικασμένοι;;
Αλήθεια, έγραψα ποτέ σε θέμα που αφορά τη χενφα και παραθέτετε τα χίλια μύρια χρήσιμα, και να πω α, λέτε μ@λ@κίες; Δε νομίζω… Όμως, με προϋπόθεση την υποψία ενός ελπιδοφόρου αλλά ακόμα αβέβαιου μέλλοντος, ο πλήρης μηδενισμός του παρόντος είναι, ή ίσως αποδειχθεί αργότερα, επίπονος, καταθλιπτικός και καταστριφικός! Κάθε φορά που διαβάζω σε άσχετα θέματα ειρωνικές ύβρεις για νευρολόγους και προτροπή σαν μονόδρομη λύτρωση τη χενφα, σκέφτομαι το ίδιο πράγμα… εκεί που τώρα τρώω όντας πεινασμένος, έστω και ψίχουλα σουσάμι, δεν μπορώ ξαφνικά να χέσω, επειδή κινήθηκε υποψία ότι υπάρχει φαγητό και μάλιστα πλούσιο, λίγο πιο κάτω στην άλλη γωνία… αν τελικά δεν υπάρχει, ή αν δεν είναι πλούσιο αλλά απλά ακόμα λίγα ψίχουλα σουσάμι, τότε ίσως χρειαστεί να ξαναφάω από το ίδιο μέρος, και τότε θα τρώω τα σκατά μου… κι αν τα ψίχουλα δεν μου αρέσουν τώρα, πόσο μάλλον τα σκατά μου τότε… Το πιο ωραίο συναίσθημα που θα έπρεπε να δημιουργείται, είναι η ελπίδα για το αίσιο μέλλον, κι όχι αποστροφή για το απαίσιο παρόν…
Μεγάλο κείμενο, και συγνώμη για αυτό, αλλά ελπίζω να διαχωρίσουμε κάποια στιγμή τι δεν έχουμε να χωρίσουμε και τι μας ενώνει...
It's not easy to explain it
The effect she has on me
Make a dumb man talk and a blind man see
That sweet little mystery...