• AVONEX (forked)

• Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
 #45959  από Neutralis
 Κυρ Ιαν 02, 2011 5:18 pm
Εξήγησέ μου τί εννοείς πως εσένα σε βοηθάνε τα φάρμακα και άλλους όχι; Την ίδια ασθένεια δεν έχουμε; Αν συμφωνείς πως δεν είναι αυτοάνοση, αλλά κάτι άλλο, πώς σε βοηθάνε τα φάρμακα, τα οποία στοχεύουν στο ανοσοποιητικό; Το ανοσοποιητικό ΔΕΝ ευθύνεται για την καταστροφή των νευρικών κυττάρων. Πώς το Αβονέξ και τα λοιπά καθαρίζουν το κεφάλι από τον σίδηρο που αποδεδειγμένα υπάρχει συγκεντρωμένος στον εγκέφαλό μας;

http://www.ms-mri.com/presentations/Iro ... CCSVI).pdf

Πρέπει να γίνει κατανοητό πως είναι πολύ επικίνδυνο να συσσωρεύεται σίδηρος στο κεφάλι εξ αιτίας της φλεβικής ανεπάρκειας. Η ΧΕΝΦΑ είναι επικίνδυνη κατάσταση. Συμφωνώ πως ο γιατρός που θα την αναλάβει πρέπει να είναι σωστά ενημερωμένος και ευαισθητοποιημένος. Γι αυτό μαζεύουμε υπογραφές σε σχετικό thread, ώστε να κινητοποιήσουμε δημόσιους και πανεπιστημιακούς φορείς.

Όσο η θεωρία της ΧΕΝΦΑ εξηγεί με ακρίβεια πώς ο σίδηρος προκαλεί μόνιμες και σοβαρές βλάβες στον εγκέφαλο και τη σπονδυλική στήλη, βλάβες τύπου πολλαπλής σκλήρυνσης, δε βλέπω τον λόγο να αλλάξουμε θεωρία, ούτε βλέπω τον λόγο να επιμένει κανείς πως το Αβονέξ βοηθάει. Να αλλάξουμε γιατρό, ναι, αλλά θεωρία γιατί;

Αφού συμφωνείς, passenger, η υπογραφή σου θα είναι χρήσιμη.
 #45962  από βάλια
 Κυρ Ιαν 02, 2011 5:55 pm
Passeger,το ξέρω ότι δε με κατηγορείς. Αν είναι δυνατόν.Απλά για να φτάσουμε στο σημείο που θέλεις και θέλουμε όλοι πρέπει να γίνει αυτό που γίνεται.Λανθασμένες διαγνώσεις και επεμβάσεις, άδικη σπατάλη χρημάτων,απόγνωση κτλ.Πρέπει να καταλάβουμε τη σημαντικότητα αυτής της θεωρίας.Τι μπορεί να προσφέρει σε μας και τι ακόμα περισσότερο στις επόμενες γενιές.Γι αυτό ανεξάρτητα αν κάποιος είναι καλά.Ανεξάρτητα αν κάποιος θέλει να κάνει άμεσα την επέμβαση ή όχι οφείλει να στηρίξει τη θεωρία της χενφα.
 #45977  από litsa
 Κυρ Ιαν 02, 2011 10:20 pm
sou το ποστ σου δεν ειναι καθόλου μακροσκελές- αυτό τουλάχιστον- και ειναι και ευκολοδιάβαστο..
και ανθρώπινο.. όλοι εχουμε καποια ιστορία να διηγηθούμε και αν ψαξεις μέσα στο φόρουμ, θα διαβάσεις απιστευτα...

το ότι πιστεψες και κυρίως ότι ειχες την ικανότητα και το πεισμα να διαβάσεις και να κατανοήσεις αλλου ειδους θεωρίες , μπραβο σου..

όλοι ξέρεις καπου πιστευουμε... εγώ προσωπικα ειμαι ανοιχτή να ακούσω..

δεν με ενδιαφερει πως λεγεται, αν λεγεται αυτοανοσο ή όχι χενφα, σιδηρος, ή δεν ξερω εγώ πως...
δεν θα μπω στη διαδικασία να αποδείξω τίποτα, γιατί απλά δεν έχω τις γνώσεις.. αν τα παιρνουν ή όχι ....(και προς θεού -υπάρχει- δεν αναφέρομαι σε σενα..)

τα χρόνια που εχασα και τις ευκαιρίες θα μου τις δώσει κανείς πίσω?? όχι βεβαια...
για αυτό συμβιβάζομαι, όχι με τα γαιδ .... τους νευρολόγους, αλλα με αυτο που επαθα, και προχωράω χωρίς μιζέρια, μουρμούρες κτλ.. οσο μπορώ και οπως μπορώ...

το ότι βιώνουμε καθε μας απώλεια ως μικρό ή μεγάλο θάνατο και αυτο ειναι κατανοητό... και εκεί είναι η μεγάλη δυσκολία εκτός των υπολοιπων προβλημάτων, που πρεπει να ανταπεξέλθουμε, καποιοι απο εμάς εχουν θυμό, κάποιοι άρνηση, κάποιοι κατάθλιψη και κάποιοι δεν εχουν τίποτα...
κάποιοι θα μου απαντήσουν με παραθεσεις επι παραθέσεων και με αποδείξεις δικές τους ή απο διαφορα - δεν ξερω καν- επιστημονικά site...που προσωπικά δεν μπορώ να αξιολογήσω..

ειλικρινά δεν θελω να αποδείξω τίποτα, αλλα κουράστηκα και να βλεπω καυγάδες...

και περιμένω... απλα περιμένω, και αν μπορώ να κάνω κάτι ώστε να βοηθήσω να προχωρήσει στην κυβέρνηση θα το κάνω....
μέχρι και σημαιες να σηκώσουμε... (εξάλλου κάποτε θα το έκανα για άλλο λόγο, αλλά με πρόλαβε η σκλήρυνση...)

passenger αυτά που γραφεις έιναι πολύ σωστά... και εγώ αυτά φοβάμαι - ίσως εχω ακόμα λίγο την πολυτέλεια του χρόνου, - εάν ήμουν σε αλλο στάδιο - θα έλεγα τι είχα? τι έχασα? δεν παω γρήγορα να κάνω την επέμβαση??
εάν εχει τις οποιεσδηποτε παρενέργειες θα πρεπει να αναγράφονται τίμια και σωστά στο post - θέμα που αναφερουν τα της επέμβασης...
καλό ειναι να τα γνωρίζουμε...
προσωπικά σκέφτομαι πολύ σοβαρά, διότι ειναι επέμβαση .... οπότε μήπως προκαλέσω κάτι παραπάνω.... οπότε παρακαλώ πολύ, ουσιώδη και αναλυτική παρουσίαση...

neutralis... και εμένα με βοηθάνε -ίσως -τα φάρμακα, και δεν τολμώ να το σταματήσω,
αλλά παιρνεις ΕΣΥ την ευθυνη για την επεμβαση για την χενφα.???.
αυτό που πραγματικά χρειαζομαι εγώ αλλά και πολλοι αλλοι ειναι ουσιαστική ενημέρωση και όχι μονο τα θετικά...
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ....
Και υπομονή μεχρι να αποδειχθούν ...ελπίζω σύντομα!!!
και κάτι ακόμα, δεν μπρορώ να καταλάβω, γιατί όλη η επιστημονική κοινότητα δεν εχει ξεσηκωθεί υπερ της χενφα?
και μη μου πειτε για τα λεφτά..... ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, ΕΝΑΣ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ? ΘΑ μου πειτε οτι ειμαστε στην αρχή, ναι το δεχομαι, ή ίσως ότι η αλλαγή τους φοβίζει περισσότερο.? ή άντε τα λεφτα να το δεχτώ...

τελικά νομίζω ότι εγραψα πάρα πολλά, αλλά κατάφερα να σας πω την άποψη μου....
 #45979  από passenger
 Κυρ Ιαν 02, 2011 11:00 pm
Neutralis έγραψε:Εξήγησέ μου τί εννοείς πως εσένα σε βοηθάνε τα φάρμακα και άλλους όχι; Την ίδια ασθένεια δεν έχουμε; Αν συμφωνείς πως δεν είναι αυτοάνοση, αλλά κάτι άλλο, πώς σε βοηθάνε τα φάρμακα, τα οποία στοχεύουν στο ανοσοποιητικό; Το ανοσοποιητικό ΔΕΝ ευθύνεται για την καταστροφή των νευρικών κυττάρων. Πώς το Αβονέξ και τα λοιπά καθαρίζουν το κεφάλι από τον σίδηρο που αποδεδειγμένα υπάρχει συγκεντρωμένος στον εγκέφαλό μας;

http://www.ms-mri.com/presentations/Iro ... CCSVI).pdf

Πρέπει να γίνει κατανοητό πως είναι πολύ επικίνδυνο να συσσωρεύεται σίδηρος στο κεφάλι εξ αιτίας της φλεβικής ανεπάρκειας. Η ΧΕΝΦΑ είναι επικίνδυνη κατάσταση. Συμφωνώ πως ο γιατρός που θα την αναλάβει πρέπει να είναι σωστά ενημερωμένος και ευαισθητοποιημένος. Γι αυτό μαζεύουμε υπογραφές σε σχετικό thread, ώστε να κινητοποιήσουμε δημόσιους και πανεπιστημιακούς φορείς.

Όσο η θεωρία της ΧΕΝΦΑ εξηγεί με ακρίβεια πώς ο σίδηρος προκαλεί μόνιμες και σοβαρές βλάβες στον εγκέφαλο και τη σπονδυλική στήλη, βλάβες τύπου πολλαπλής σκλήρυνσης, δε βλέπω τον λόγο να αλλάξουμε θεωρία, ούτε βλέπω τον λόγο να επιμένει κανείς πως το Αβονέξ βοηθάει. Να αλλάξουμε γιατρό, ναι, αλλά θεωρία γιατί;

Αφού συμφωνείς, passenger, η υπογραφή σου θα είναι χρήσιμη.

εχω υπογραψει ηδη NEUTRALIS οσο για τα αλλα που λες......ειναι αυτου λενε: Εσυ το :violin: σου
 #45980  από passenger
 Κυρ Ιαν 02, 2011 11:09 pm
βάλια έγραψε:Passeger,το ξέρω ότι δε με κατηγορείς. Αν είναι δυνατόν.Απλά για να φτάσουμε στο σημείο που θέλεις και θέλουμε όλοι πρέπει να γίνει αυτό που γίνεται.Λανθασμένες διαγνώσεις και επεμβάσεις, άδικη σπατάλη χρημάτων,απόγνωση κτλ.Πρέπει να καταλάβουμε τη σημαντικότητα αυτής της θεωρίας.Τι μπορεί να προσφέρει σε μας και τι ακόμα περισσότερο στις επόμενες γενιές.Γι αυτό ανεξάρτητα αν κάποιος είναι καλά.Ανεξάρτητα αν κάποιος θέλει να κάνει άμεσα την επέμβαση ή όχι οφείλει να στηρίξει τη θεωρία της χενφα.

Βαλια το ποιο ευκολο για μενα ( και αυτο που με συμφερει αφου εχω χρονικα περιθωρια) θα ηταν να λεω: Τρεχατε ολοι για αποκατασταση. Ετσι ωστε να γινουν σε εσας τα πειραματα και οταν θα ειμαι σιγουρος για τα αποτελεσματα να παω και εγω. Δεν θελω να το γυρισω στα μελοδραματικα αλλα πιστευω να καταλαβαινεις γιατι λεω οτι λεω σχετικα με τη ΧΕΝΦΑ

Ελπιδα? ΝΑΙ πιθανη αιτια ΣΚΠ? ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑΙ αποτελεσματα μετα την αποκατασταση......χμ...
 #45981  από Neutralis
 Κυρ Ιαν 02, 2011 11:11 pm
Δεν απάντησες passenger πως γίνεται το ίδιο φάρμακο να μη βοηθάει στην ίδια ασθένεια. Θα περίμενα τουλάχιστο μία υπόδειξη. Όταν τα πάει καλά κάποιος με την ασθένεια, να είναι καλά το Αβονέξ, και όταν δεν τα πάει καλά, φταίει ο ασθενής που δεν ανταποκρίνεται; Το φάρμακο είναι υπεύθυνο μόνο για τα καλά λοιπόν;

Litsa, αν μπορούσα να πάρω την ευθύνη της πράξης, θα το έκανα, εδώ φέρω μόνο την ευθύνη των λόγων μου. Μακάρι να ήμουν ακτινολόγος. Όμως οι νευρολόγοι, που παίρνουν την ευθύνη της πορείας των ασθενών, γιατί δεν απολογούνται που όλοι οι ασθενείς καταλήγουν progressive και με αναπηρίες; Πάλι η σκλήρυνση φταίει εδώ; Δε φταίει ο γιατρός ή το φάρμακο;

Εν τέλει, ναι, η σκλήρυνση φταίει. Και ο καημένος ο ασθενής. Και η τύχη του - ή μάλλον ατυχία.
 #45983  από petaloudas
 Κυρ Ιαν 02, 2011 11:23 pm
Ωραία.
Άλλο ένα προσωπικό μήνυμα λοιπόν, από μένα αυτή τη φορά.

Καταρχήν, sou, ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι τα παίρνεις! ΟΥΔΕΠΟΤΕ!! Αν και ήδη το εξήγησα, ας το πω άλλη μία με διαφορετικά λόγια...
Καταρχήν το default, είσαι ασθενής. Είσαι ψαγμένος. Έχεις διαβάσει. Δε ξέρω και τι επαγγέλλεσαι, αλλά δείχνεις κάποια επιστημονικά πράγματα να τα κατέχεις, ή τουλάχιστον να τα χειρίζεσαι σε επίπεδο ανάγνωσης, γραφής και κατανόησης, επίσης δείχνεις να έχεις πάντα μια ετοιμόλογη απάντηση πάνω σ’ αυτά. Τέλος, δείχνεις να έχεις την ικανότητα αντίκρουσης σε οποιονδήποτε ισχυρισμό ή άποψη που αντιτίθεται σε ό,τι προβάλλεις και υποστηρίζεις! Δε θα σχολιάσω αν το κάνεις καλά ή όχι, απλά πατώντας πάνω σ' αυτό, επιχείρησα να σε προκαλέσω όλη αυτή τη "γνώση", να πας να τη βγάλεις εκεί που μπορεί να έχει αποτέλεσμα, εκεί που θα μπορεί να δικαιωθεί ή όχι!! Εκεί που θα υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι πιθανόν θα έχουν πιο βάσιμα αντεπιχειρήματα. Εδώ, (ή εγώ αν θέλεις, για να μη βάλω όλους στο ίδιο τσουβάλι..), προφανώς μπορεί να μην υπάρχει η απαραίτητη γνώση (ή ο χρόνος) ώστε να αντικρουστούν (ή όχι) όλα αυτά τα "επιστημονικά" δεδομένα που πάντα επικαλείσαι. Επομένως το να λες συνέχεια πείτε μου επιστημονικά, ή αποδείξτε μου, είναι λίγο άτοπο. Σε προκάλεσα λοιπόν, να πας σ' ένα συνέδριο, σε μία ερευνητική ομάδα, να συμμετέχεις σε κάνα-δυο μεταπτυχιακά, να προσκαλέσεις και να προκαλέσεις τους "τούμπανους" του χώρου.. Αυτούς που ορίζουν και καθορίζουν… Παρευρισκόμενος λοιπόν σε τέτοιο χώρο, σε τέτοιο επίπεδο, να "παραθέσεις" όλα όσα προβάλλεις και ισχυρίζεσαι εδώ μέσα. Ίσως, ΙΣΩΣ λέω, σ' ένα τέτοιο περιβάλλον συνομιλητών, όλα αυτά τα επιχειρήματα να είχαν μια απάντηση για σένα, και έτσι όπως τη θες, επιστημονική. Ίσως και όχι! Αν λοιπόν, σε ένα τέτοιο επίπεδο, κατάφερνες να πείσεις (όπως είχα πρωτοαναφέρει..) και προφανώς να κατατροπώσεις τους επιστήμονες μεν αλλά άχρηστους συνομιλητές σου, τότε πιθανόν να υπήρχε σημαντικό(τερο) όφελος και για όλους εμάς, τους υπόλοιπους ασθενείς!! Ίσως όμως, ΙΣΩΣ ξαναλέω, και να μην μπορούσες, και οι απαντήσεις που θα έπαιρνες να ήταν αποστομωτικές, ή πιο πειστικές, ή έστω ικανές να σε προβληματίσουν κι εσένα όπως ακριβώς προβληματίζουν κι αυτούς, και για αυτό δεν υπάρχει ακόμα κάποια σημαντική εξέλιξη…
Κάπου εκεί, μπαίνει και το σπίτι του αγγειοχειρούργου... Μία τέτοια συνεδρία, το πιθανότερο θα ήταν να είχε παρόντες επιστήμονες διαφορετικών ειδικοτήτων από τους νευρολόγους (βλ. αγγειοχειρούργους), τούμπανους και επιστημονικά αξιόλογους μεν, αλλά οι οποίοι δε θα διεκδικούσαν και το τίτλο του άπορου δε.. μάλλον τον τίτλο του χοντρά κονομημένου, και σίγουρα όχι μόνο από τη σκληρή δουλειά!!! Άρα οποιοδήποτε σχόλιο τύπου οι νευρολόγοι τα παίρνουν από τις φαρμακευτικές προφανώς θα ήταν παντελώς άτοπο και χωρίς επιχειρηματική υπόσταση!!

Τώρα, γιατί όλα αυτά…
Προσπάθησε να δεις λίγο μια διαφορετική ματιά, και για να στην «δείξω», θα χρησιμοποιήσω κάτι απ’ τη δική μου ματιά..
Καταρχήν, ο φραστικός τρόπος σου προς τους νευρολόγους (ως συγκεκριμένη κατηγορία γιατρών) είναι επιεικώς απαράδεκτη. Όχι γιατί έχεις σώνει και καλά άδικο, ή γιατί ο μπαμπάς μου ας πούμε είναι νευρολόγος… Όχι. Αλλά γιατί όλο αυτό, είναι μια προσωπική σου στάση ζωής, μια προσωπική σου εμμονή. Σωστή ή όχι δε έχει σημασία, ΑΛΛΑ.. δεν είμαστε σε φόρουμ γενικού ενδιαφέροντος, πείτετονπόνοσας.gr, ή βρίστεόποιονσαςπείραξε.gr. Είμαστε σε φόρουμ για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, κάτι που σημαίνει πως αυτή η κατηγορία γιατρών είναι άμεσα συνδεδεμένη με όλους μας! Όλοι δεν έχουμε τις ίδιες εμπειρίες, ούτε όλοι είναι αηδιασμένοι. Δε λειτουργεί λίγο αρνητικά όλος αυτός ο μηδενισμός;;; Και για να τελειώσω το κεφάλαιο νευρολόγοι… εμένα ας πούμε, με αηδιάζουν οι παπάδες! Σε οποιαδήποτε επαφή/ακοή/σκέψη/αναφορά που έχει να κάνει με ρασοφόρο, βγάζω φλύκταινες!!! Έχω τους λόγους μου, δεν είμαι τρελός. Αφορούν όμως όλους τους παπάδες. Τι θέλω να πω;.. Εφόσον αηδιάζεις με τους νευρολόγους, με μόνιμο επιχείρημα πως κονομάνε εις βάρος μας, σου ‘χω νέα.. ξεκίνα να αηδιάζεις με ΟΛΟΥΣ τους γιατρούς, ή πιο σωστά με όλες τις ειδικότητες!!! Αν ποτέ βρεθούμε σε κάνα καφέ, μπορώ να σου φέρω μια λίστα με τις ειδικότητες γιατρών που άνετα θα κρέμαγα από τα πόδια σε μια πλατεία… αλλά στην ουσία, δε θα είναι ειδικότητες, αλλά άτομα τα οποία τυγχάνει να έχουν μια ειδικότητα…
Όπως παρατήρησες πιθανόν, δεν κάνω καμία αναφορά για τη χενφα αυτή καθ’ αυτή… Πουθενά στα επίμαχα posts, δεν ανέφερα αν πιστεύω στη θεωρία αυτή ή όχι… Αναφέρθηκα με σαφήνεια στο ότι δεν είμαστε, και δεν πρέπει να είμαστε, ακόμα, σε θέση να προϊδεάζουμε, να προτρέπουμε, να παρακινούμε κόσμο, και δη νεοεισερχόμενο κόσμο, να παρατήσει τα πάντα, να πάει με μολότοφ στο νευρολόγο του, και να αποκηρύξει ό,τι μπορεί να του δώσει την οποιαδήποτε βοήθεια στην παρούσα φάση!!! Είμαι σίγουρος ότι αυτοί που ισχυρίζονται πως τους βοηθάνε οι ιντερφερόνες, δεν είναι τρελοί… Στον κόσμο όλο, είναι πάνω από 2,5 εκατομμύρια ασθενείς. Πόσοι έχουν ασχοληθεί με τη χενφα; Κι όταν λέω ασχοληθεί, εννοώ θεραπευτικά, να έχουν μεταβολή της κατάστασης της υγείας τους που αφορά την σκπ… μόνιμη,ε.. 1.000; 5.000; 10.000;; 50.000;;; Άραγε σε όλες αυτές, όσες είναι, παράπλευρες σημειώσεις υπάρχουν; Παράγοντες ιατρικοί, έξω απ’ το αυστηρό πλαίσιο σκπ/φλέβες, έχουν υπάρξει; Έχει ληφθεί κάτι άλλο υπόψη, ώστε να βγει ερμηνία/συμπέρασμα/αποτέλεσμα;; Πρόσεξε τώρα… δε θέλω απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα… έτσι κι αλλιώς, δεν είναι μόνο αυτά, έχω δεκάδες τέτοια… Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι υπάρχουν «απορίες»… και σκέφτομαι ας πούμε: εγώ που δεν έχω 5-10-15 χιλιαρικάκια πρόχειρα, να πάω να τα σκάσω, αλλά συνάμα το μόνο που με προτρέπουν είναι να πάω, γιατί μόνο έτσι θα είμαι καλά, πρέπει να αρχίσω να νοιώθω καταδικασμένος;;; Άραγε από τα χ εκατομμύρια μείον τις χχ χιλιάδες ασθενείς που δεν έχουν πάει για χενφα, να αρχίσουν να νοιώθουν καταδικασμένοι;;; Θεωρείτε πως είναι καταδικασμένοι;;
Αλήθεια, έγραψα ποτέ σε θέμα που αφορά τη χενφα και παραθέτετε τα χίλια μύρια χρήσιμα, και να πω α, λέτε μ@λ@κίες; Δε νομίζω… Όμως, με προϋπόθεση την υποψία ενός ελπιδοφόρου αλλά ακόμα αβέβαιου μέλλοντος, ο πλήρης μηδενισμός του παρόντος είναι, ή ίσως αποδειχθεί αργότερα, επίπονος, καταθλιπτικός και καταστριφικός! Κάθε φορά που διαβάζω σε άσχετα θέματα ειρωνικές ύβρεις για νευρολόγους και προτροπή σαν μονόδρομη λύτρωση τη χενφα, σκέφτομαι το ίδιο πράγμα… εκεί που τώρα τρώω όντας πεινασμένος, έστω και ψίχουλα σουσάμι, δεν μπορώ ξαφνικά να χέσω, επειδή κινήθηκε υποψία ότι υπάρχει φαγητό και μάλιστα πλούσιο, λίγο πιο κάτω στην άλλη γωνία… αν τελικά δεν υπάρχει, ή αν δεν είναι πλούσιο αλλά απλά ακόμα λίγα ψίχουλα σουσάμι, τότε ίσως χρειαστεί να ξαναφάω από το ίδιο μέρος, και τότε θα τρώω τα σκατά μου… κι αν τα ψίχουλα δεν μου αρέσουν τώρα, πόσο μάλλον τα σκατά μου τότε… Το πιο ωραίο συναίσθημα που θα έπρεπε να δημιουργείται, είναι η ελπίδα για το αίσιο μέλλον, κι όχι αποστροφή για το απαίσιο παρόν…

Μεγάλο κείμενο, και συγνώμη για αυτό, αλλά ελπίζω να διαχωρίσουμε κάποια στιγμή τι δεν έχουμε να χωρίσουμε και τι μας ενώνει...
 #45984  από passenger
 Κυρ Ιαν 02, 2011 11:26 pm
Neutralis έγραψε:Δεν απάντησες passenger πως γίνεται το ίδιο φάρμακο να μη βοηθάει στην ίδια ασθένεια. Θα περίμενα τουλάχιστο μία υπόδειξη. Όταν τα πάει καλά κάποιος με την ασθένεια, να είναι καλά το Αβονέξ, και όταν δεν τα πάει καλά, φταίει ο ασθενής που δεν ανταποκρίνεται; Το φάρμακο είναι υπεύθυνο μόνο για τα καλά λοιπόν;

Litsa, αν μπορούσα να πάρω την ευθύνη της πράξης, θα το έκανα, εδώ φέρω μόνο την ευθύνη των λόγων μου. Μακάρι να ήμουν ακτινολόγος. Όμως οι νευρολόγοι, που παίρνουν την ευθύνη της πορείας των ασθενών, γιατί δεν απολογούνται που όλοι οι ασθενείς καταλήγουν progressive και με αναπηρίες; Πάλι η σκλήρυνση φταίει εδώ; Δε φταίει ο γιατρός ή το φάρμακο;

Εν τέλει, ναι, η σκλήρυνση φταίει. Και ο καημένος ο ασθενής. Και η τύχη του - ή μάλλον ατυχία.

Αγαπη μου πως να στο εξηγησω για να το καταλαβεις????
ΕΜΕΝΑ με βοηθησαν τα φαρμακα και συγκεκριμενα το AVONEX να μην εχω συχνα υποτροπες.Και για 4 περιπου χρονια καθολου υποτροπες. Θελεις να στο πω και κινεζικα?
帮我用药物
Απο κει και περα αν υξερα γιατι αλους τους βοηθουν και αλους οχι θα ειχα λυσει το προβλημα της ζωης μου.

Φιλικα Χρηστος
 #45987  από Neutralis
 Κυρ Ιαν 02, 2011 11:43 pm
Καλά ρε Χρήστο, όπως νομίζεις, μακάρι να είσαι πάντα άνευ υποτροπών κι ας φωνάζω εγώ.

Όταν ρωτάω πώς σε βοήθησαν, εννοώ με ποιό μηχανισμό βιοχημικό, όχι αν μείωσαν τις υποτροπές.

Πάρε αυτό το άρθρο να διαβάσεις στον ελεύθερο χρόνο σου, αν χρειαστείς βοήθεια εδώ είμαι. Είναι στα αγγλικά και έχει θέμα...

...Τα φάρμακα της πολλαπλής σκλήρυνσης δε σταματούν την επιδείνωση

http://braintalkcommunities.org/forums/ ... hp?t=91888
 #45990  από petaloudas
 Δευ Ιαν 03, 2011 12:29 am
Για όλο το φόρουμ δε ξέρω, από μένα πάντως είσαι ήδη...
Για το μόνο που μετάνοιωσα ήδη, είναι που μπήκα στη διαδικασία να σου απαντήσω με διαφορετικό από το δικό σου τρόπο, κοινώς ήρεμα, φιλικά και χωρίς ειρωνίες...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7