Για την ιστορία:
Εμπόριο ΕΛΠΙΔΑΣ, (πόσο μάλλον και μέσα σε μια ενδιαφερόμενη ομάδα), είναι ό,τι πιο ειδεχθές και μου προκαλεί αηδία!!! Ειδικότερα δε, όταν αυτό γίνεται και εντελώς παραπλανητικά, αποτελεί κακόβουλη αναστάτωση χείριστου είδους!!!
Αν κάποιος δερματολόγος ξυπνήσει ένα πρωί και διαδώσει ότι υποψιάζεται και ενδέχεται ο καρκίνος να προέρχεται από τις ελιές, όλοι οι καρκινοπαθείς θα τρέξουν στα (επαναλαμβανόμενα) ταξίδια των χχ.χχχ€ για να αφαιρέσουν τις ελιές τους, μπας και έχει δίκιο ο άνθρωπος, αφού οι ογκολόγοι μέχρι τώρα δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να φτιάχνουν εξοχικά από τις φαρμακευτικές μέσω χημειοθεραπειών!! Βέβαια, το αν είναι
νωρίς ακόμα, δεν νοιάζει και κανέναν.. η ελπίδα να βασιλεύει, το χρήμα να ρέει, κι όλα καλά...
Neutralis έγραψε:
Η αυτοάνοση θεωρία ΔΕΝ έχει αποδειχθεί. Εσείς γιατί την παροτρύνετε να το πάρει;
Θα απολογηθεί άραγε ο γιατρός της αύριο μεθαύριο αν τα πράγματα δεν πάνε καλά;
Εκεί είναι η διαφορά μας... δεν είδα κανέναν να "παροτρύνει" κάποιον να αρχίσει να τρυπιέται... είδα κάποιους να λένε "ακολούθα" το γιατρό σου...
Εν αντιθέσει βέβαια, βλέπω συνέχεια την αντίθετη παρότρυνση... Αλήθεια, αν το μέλλον δείξει άλλα,
αν σκεφτούμε πως κάποιοι
ίσως να ξέρουν καλύτερα από εμάς που απλά διαβάζουμε πέντε σελίδες μέσω internet, και η πορεία βγει στο αντίθετο ρεύμα, θα απολογηθεί κανένας;;; ή απλά θα μείνουμε στο
"εντάξει, τη γνώμη μου έλεγα, όλα καλά"...;;;
sou έγραψε:
Συνεπώς, όσους τους έχει σκίσει η ασθένεια είναι επειδή δεν εμπιστεύονταν το γιατρό τους και δεν άκουγαν τις οδηγίες Του. Από εμπειρία σου λέω ότι δεν είναι έτσι, ενώ υποστηρίζεται και από τη βιβλιογραφία.
...
Ούτε εγώ συμφωνώ στο να μπλέκουν τα θέματα των συζητήσεων, αλλά όχι και να δημιουργείται μια ατμόσφαιρα εμπιστοσύνης εκεί που δεν μπορεί να υποστηριχτεί από την πράξη την ίδια.
Neutralis έγραψε:
Αυτή η τυφλή εμπιστοσύνη σε οποιονδήποτε/ο,τιδήποτε είναι επιζήμια.
Οι εμπειρίες των άλλων, σας λένε κάτι; Ή μόνο οι δικές σας εμπειρίες μετράνε; Ή μόνο η βιβλιογραφία;; Άραγε, η βιβλιογραφία δε γράφτηκε από λαμόγια που τα παίρνανε από παντού;;
Maraki28 έγραψε:...
Πάντως για του λόγου το αληθές το γιατρό μου τον εμπιστεύομαι πάρα πολύ γιατί όταν με ανέλαβε ήμουν στο μαύρο μου το χάλι και τώρα πάω πολύ καλύτερα.
...
Όχι ρε, μην τον εμπιστεύεσαι, δε ξέρεις εσύ... η βιβλιογραφία και το internet θα σου δείξει ποιον να εμπιστεύεσαι, και σίγουρα ένας τέτοιος δεν μπορεί να είναι νευρολόγος λέμε (default, de facto, αξίωμα ρε παιδί μου, πώς το λένε...)!!!
Neutralis έγραψε:Νομίζω πως η κοπέλα πρέπει να αφήσει το Αβονέξ στην άκρη και να αρχίσει απλά να ψάχνει μόνη της τί έκανε η ανοσοκαταστολή στην σκλήρυνση τόσα χρόνια, τί σημαίνει σκλήρυνση και γιατί δε μας πήγε πουθενά η αυτοάνοση θεωρία.
Ας αφήσουμε τα πάντα στην άκρη, και ας ψάξουμε τα πάντα μόνοι μας! Αρωγός μας το πανάγιο internet, φυσικά οι δικές μας μόνο εμπειρίες, άντε και καμιά μη αμφισβητίσιμη βέβαια, αλλά απόλυτα φερέγγυα ιατρική ομάδα, η οποία θα διαρρέει ελπίδες under the table βεβαίως βεβαίως, γιατί προφανώς να τις βρωντοφωνάξει δεν μπορεί καθώς δεν μπορεί και να τις στηρίξει.. ακόμα. Σαφώς, το ότι
ίσως στο μέλλον να μπορεί να τις υποστηρίξει, αρκεί προς το παρών για να τις προωθήσουμε, ε... ας βγάλουμε και κάνα φράγκο... οι νευρολόγοι τόσα χρόνια κονομάνε.. εμείς στο πηγάδι κατουρήσαμε;;;...
Ο μηδενισμός στο μεγαλείο του, έτσι;; Όχι τυχαία...
Προφανώς και το ύφος μου είναι προκλητικό, εσκεμμένα όμως... μήπως και αντιληφθείτε πώς φαίνεται το δικό σας ύφος όταν ξεφεύγετε από το ζητούμενο της ενημέρωσης και υπεραμύνεστε αλλά και υπερεπιτίθεστε κατά βούληση...
Και να τελειώσω με αυτό:
sou έγραψε:Επειδή πάει να γίνει και πάλι καυγάς, δεν πάμε σε άλλο τόπικ να βγάλουμε τα ματάκια μας πρωτοχρονιάτικα;
Με σαφήνεια δηλώνω πως δεν έχω σκοπό να κάνω καυγά με κανέναν!!! όχι λόγω πρωτοχρονιάς, αλλά λόγω νοοτροπίας... Κι αν κάτι τέτοιο διαφάνηκε στα μέχρι τώρα γραφόμενά μου, τότε ζητώ συγνώμη!!! Ρητά και κατηγορηματικά, δεν τσακώνομαι αλλά παραθέτω μια διαφορετική οπτική γωνία!!
Θεωρητικά, το αντιπαραβάλλω κάπως έτσι: αν υπάρχει ήδη μία γνωστή άποψη, και απλά παρουσιάζετε μία δεύτερη άγνωστη άποψη, ενάντια στην ήδη γνωστή.. τότε επίσης απλά, λέω πως ίσως υπάρχει και μια τρίτη, που κοιτάει και τις δύο προηγούμενες με μία πιο κριτική ματιά... Αν κατηγορείτε αυτούς που δε δέχονται τη δεύτερη δική σας, τότε μάλλον θα πρέπει να κατηγορίσετε και τους εαυτούς σας που δε δέχεται την τρίτη των άλλων...
Πέτρες δε ρίχνω σε κανέναν!!! Βαρύ ήταν λίγο αυτό, ε; δε νομίζεις; Αλλά για να στο επιστρέψω, και πίστεψέ με όχι κακοπροαίρετα αλλά βάσει των δικών σου κριτηρίων, θα σου πω το εξής: αφού τα επιστημονικά δεδομένα που συνεχώς επικαλείσαι είναι τόσο ατράνταχτα και μη αναιρέσιμα ή έστω αμφισβητήσιμα, και δείχνεις να είσαι σε θέση να αντικρούσεις απόψεις και επιχειρήματα σε τέτοιο επίπεδο, άσε εμάς τους κοινούς που δεν κατέχουμε τα επιστημονικά, και άντε πείσε και κατά συνέπεια κατατρόπωσε αυτούς που επιμένουν, προς το παρόν, να αντιτίθενται... Έτσι, ίσως κάνεις εν τέλει και περισσότερο καλό και σε εμάς, τους κοινούς αμαθής και ανίδεους με τα επιστημονικά δεδομένα... Ελπίζω μόνο, σε αυτό το επίπεδο, να μην είναι το επιχείρημά σου το ότι οι ανίκανοι νευρολόγοι χτίζουν εξοχικά... γιατί μπορεί να βρεθείς να το ισχυρίζεσαι μέσα σε καμιά βίλα αγγειοχειρούργου...
Αυτό που θα ευχηθώ κλείνοντας τη χρονιά που πέρασε και ανοίγοντας τη χρονιά που έρχεται, θα είναι να βρεθεί η λύση στο πρόβλημά μας, όποια κι αν είναι, όπως κι αν λέγεται αυτή... ιντερφερόνη, χενφα, ψιψιψίνια ή κοκοψόψαρα... λίγο με ενδιαφέρει... μέχρι τότε όμως, συγνώμη αλλά εγώ θα κρατάω μικρό καλάθι...