• Η ΣΧΕΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΚΠ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΜΑΣ.

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #45743  από ΑΝΔΡΙΑΝΑ
 Πέμ Δεκ 30, 2010 4:17 pm
[/quote]
LL--MM έγραψε:Αφού "επανήλθαν στη μόδα" οι παραθέσεις, θα τις χρησιμοποιήσω και εγώ...[/color]
ΑΝΔΡΙΑΝΑ έγραψε:LL-MM αυτό που προσπαθώ να πω είναι πως όταν η δυσμένεια του άλλου δε σου προκαλεί πρακτικά προβλήματα (πχ δημ υπηρεσίες) , δεν έχει λόγο να σε τσαντίζει. Αναφερόμουν (κατά 90% σε αυτό, αλλά και σε παρόμοιες συμπεριφορές στον ιδιωτικό τομέα) Νόμιζα ότι εδώ ήμασταν για να συζητήσουμε τα πρακτικά προβλήματα αυτά, όχι να χανόμαστε σε "ψυχιατρίσματα".

δεν ξέρω το λόγο που μπήκες εσύ, εγώ όμως μπήκα για να μιλήσω με ανθρώπους που μπορούν να κατανοήσουν τις ανασφαλειές μου, να βοηθήσω και να βοηθηθ΄ω για να ξεφύγω από αυτό το στρατόπεδο συγκέντρωσης που λες, εσύ το λες, γιατί εσύ το βλέπεις έτσι. Δεν είμαι άπειρη στο χώρο... πάσχω από πολύ μικρή κι έχω γνωρίσει πολύ κόσμο, αν θεωρείς ότι μιλάω ότι δεν ξέρω, σε πληροφορώ ότι ξέρω μια χαρά, όμως δεν πρόκειται να το βάλω κάτω και να μιζεριάζω μια ζωή με το πρόσχημα ότι είμαι βαρίομοιρη. τη Σκπ δεν την επέλεξα, τον τροπο που θα ζήσω και τον τρόπο που θα διαχειριστώ την αναπηρία μου, είναι ευθύνη μου και τα επιλέγω.

Δεν είναι εμένα που χρειάζεται να πείσεις γι αυτό.

κανέναν δε θέλω να πεισω και δε μ ενδιαφέρει, όποιος το αμφισβητεί είναι ανόητος, αν πειστεί θα πειστει γνωρίζοντας με, αλλά δε θα καταβάλλω προσπάθεια.

Σοβαρά μιλάς Ανδριάνα; Φαντάζομαι ότι αναφέρεσαι στη υπάλληλο εκείνη (σε αμαξίδιο, και είχε τοποθετηθεί εκεί μέσα με τη διαδικασία της ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ πρόσληψης) που απολύθηκε από την Εθνική Τράπεζα διότι... χρειαζόταν βοήθεια για να πάει στην ...τουαλέτα.
Ανώτατο στέλεχος του ίδιου Ιδρύματος δυσανασχετούσε στο είδος των προσλήψεων αυτών διότι "οι καρκινοπαθείς δικαιούνταν περισσότερες διακοπές" :arrow: (Θα έφευγαν μάλλον στη ...Χαβαη!)

προφανέστατα και δεν αναφερόμουν σε τεχνικές δυσκολίες!!!!!!!!!!!!!!! Αναφερομουν σε συναισθηματική αρτιότητα και ανεξαρτησία, όλα αυτά είναι γνωστά προβλήματα? και τι θα κάνουμε? θα κυρήξουμε πόλεμο και θα βριζόμαστε? γιατί δε διεκδικούμε?

και αν θες τη γνώμη μου, η βλακεία και η αδιακρισία είναι νοητική και συναισθηματική αναπηρία και προσωπικά τη θεωρώ σοβαρότερη από κάθε άλλη!
Καλά, καλά... αλλα οι επιπτώσεις της αναπηριας αυτής, επιβάλλονται σε μας και όχι στους "νοητικά και συναισθηματικά" ανάπηρους.

το "καλά, καλά..." είναι επιχείρημα? Δε με έπεισε... Είχα συμμαθήτρια με σπαστική διπληγία λόγω εγκεφαλικής παράλυσης, τελείωσε δημοσιογραφία, δουλεύει ήδη και πάει μια χαρά! Τυχαίο? δε νομίζω! Ξέρω πολύ κόσμο που πάει μια χαρά!

Πολύ ευχαρίστως, αλλά πως ακριβώς την εννοείς τη βοήθεια αυτήν;

να προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε τι δεν πάει καλά με τους εαυτούς μας, είμαστε απλά έρμαια της ΣΚΠ? λυπάμαι αν το θέμα το βρίσκεις σούπα, αλλά δεδομένης της ελευθερίας λόγου, αυτό επέλεξα να με απασχολήσει, όσοι πιστοι προσέλθετε!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΑΝΔΡΙΑΝΑ την Πέμ Δεκ 30, 2010 4:43 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #45744  από ΑΝΔΡΙΑΝΑ
 Πέμ Δεκ 30, 2010 4:29 pm
[/quote]Kαι περί Θαυμασμού: Αν και μέ κάλυψε ο costas, ο θαυμασμός αυτός και η "μαγκιά" με "εντυπωσιάζουν": Αναγκάζεται κάποιος να ζωγραφίσει με το στόμα ή το πόδι, μια φωκομελής να μεγαλώσει το παιδί της υπό αυτές τις συνθήκες (δίχως πατέρα, φυσικά) και τους θαυμάζουμε γι αυτό, χαζεύουμε, δηλαδή τήν οποια στιγμούλα "λιγότερο προβληματική" στη ζωή τους για να βρούμε μια πρόφαση αποκλεισμού. ΟΟΟΟΟΛΟΙ οι φωκομελείς είναι τόοοσο "ευτυχείς" άραγε; Αν είναι κάααπως λιγότερο, σαφώς και φταίν αυτοί... Ενας συνάδελφός μου ξεφούρνισε: "Είστε αξιοθαύμαστοι εσείς οι ΑΜΕΑ!!!" Τον ρώτησα για καποιο επαγγελματικό θέμα που είχε ανακυψει τον τελευταίο καιρό, και εξήγησε ότι "εγώ δε μπορούσα να ξέρω τέτοια πράγματα"...
Εδώ ήρθαμε, πάμε να φύγουμε.[/i][/color][/quote]

ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΨΑΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΑ ΟΠΛΑ. Κανένας μας δε θα κατηγορηθεί αν έχει στιγμές άσχημες, όλοι έχουμε, αλλο όμως να έχεις στιγμές άσχημες και άλλο να ζεις μες στη δυστυχία. Ωραία, αν δεχτώ ότι έχω άδικο, τι λύση προτείνεις? να αυτοκτονήσουμε ομαδικά?
 #45745  από ΑΝΔΡΙΑΝΑ
 Πέμ Δεκ 30, 2010 4:41 pm
νικη for ever έγραψε:Βγάζει μάτι ότι με καίει άμεσα ε?????
ναι η αλήθεια είναι ότι μετα από πολλά χρόνια με καίει το θέμα...δεν ξέρω τι να κάνω!!!!και αληθεια νιώθω πολύ χαζή...γιατί μέχρι τώρα δεν ήμουν και ο πιο σταθερός άνθρωπος σε αυτή την γη, και έφευγα συνήθως εγώ!!!!και αυτός που με ενδιαφέρει πολυ, δεν ξέρω τι να κάνω!!!σαν χαζή ακούγομαι ε????δεν είμαι τοσο όσο φαίνεται....λιγο μόνο!!!!!για πείτε καμία σχετική εμπειρία μπας και ξεμπλοκάρω!!!!!του είπα β'εβαια τα σχετικά..ότι έιχα πάθει αυτό, ΄το κάνω αγωγή,οτι μπορεί να ξανασυμβεί...το μόνο ψέμα που είπα είναι οτι δεν εχω σκπ!!!!αλλα μπορεί να εξαλιχθεί κάποια στιγμή....
και ειλικρινα συγνώμη για τα χαζογκομενίστικα, ξέρω οτι μακάρι αυτό να ήταν το προβλημά μας, αλλα...μερικές φορές κολλάει το μυαλό του ανθρώπου!!!!!!!!
δεν είσαι καθόλου χαζογκόμενα, είναι ανασφάλειες που μας έχουν απασχολήσει όλους. Βρε παιδί μου, του έχεις πει τι σου συμβαίνει, του έχεις πει ότι μπορεί να το ξαναπάθεις, του έχεις πει ότι κάνεις ενέσεις. Στο όνομα κολλάς? Γιατί? κι αν δεν το έλεγαν σκλήρυνση αλλά Μπάμπη? θα το λεγες? αστειεύομαι για να ελαφρύνω λίγο την αγωνία σου. Νομίζω ότι πρέπει να του το πεις, ξέρει τα πάντα εκτός από το όνομα! και εντάξει είναι γεγονός ότι υπάρχει μία προκατάληψη γύρω απ τη νόσο, μοιράσου το όμως μαζί του και εξήγησέ του πως έχουν τα πράγματα σήμερα, ζήτα του να έρθει μαζί σου στο γιατρό. Αν σε άφηνε για την αλήθεια, τότε δεν κάνατε για μαζί Νίκη μου.
 #45748  από Γιάννης
 Πέμ Δεκ 30, 2010 5:43 pm
νικη for ever έγραψε:Βγάζει μάτι ότι με καίει άμεσα ε?????
ναι η αλήθεια είναι ότι μετα από πολλά χρόνια με καίει το θέμα...δεν ξέρω τι να κάνω!!!!και αληθεια νιώθω πολύ χαζή...γιατί μέχρι τώρα δεν ήμουν και ο πιο σταθερός άνθρωπος σε αυτή την γη, και έφευγα συνήθως εγώ!!!!και αυτός που με ενδιαφέρει πολυ, δεν ξέρω τι να κάνω!!!σαν χαζή ακούγομαι ε????δεν είμαι τοσο όσο φαίνεται....λιγο μόνο!!!!!για πείτε καμία σχετική εμπειρία μπας και ξεμπλοκάρω!!!!!του είπα β'εβαια τα σχετικά..ότι έιχα πάθει αυτό, ΄το κάνω αγωγή,οτι μπορεί να ξανασυμβεί...το μόνο ψέμα που είπα είναι οτι δεν εχω σκπ!!!!αλλα μπορεί να εξαλιχθεί κάποια στιγμή....
και ειλικρινα συγνώμη για τα χαζογκομενίστικα, ξέρω οτι μακάρι αυτό να ήταν το προβλημά μας, αλλα...μερικές φορές κολλάει το μυαλό του ανθρώπου!!!!!!!!
Νίκη μου δεν το είπα για να σε προσβάλλω, απλά έχεις αναφερθεί στο θέμα παραπάνω από δύο φορές και συμμερίστηκα την αγωνία σου, μην ξαναπείς για χαζογκόμενες και τέτοια, το θέμα σχέσεις είναι πάρα πολύ σοβαρό και ειδικά στην περίπτωσή μας που τους φραγμούς τους βάζουμε συνήθως εμείς οι ίδιοι.
 #45750  από LL--MM
 Πέμ Δεκ 30, 2010 6:03 pm
ΑΝΔΡΙΑΝΑ έγραψε:ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΨΑΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΑ ΟΠΛΑ.
Ε, και; Αν αλλάζει κάτι αυτό για σένα, ελπίζω να αλλάζει και για τους ίδιους...

Κανένας μας δε θα κατηγορηθεί αν έχει στιγμές άσχημες, όλοι έχουμε, αλλο όμως να έχεις στιγμές άσχημες και άλλο να ζεις μες στη δυστυχία. Ωραία, αν δεχτώ ότι έχω άδικο, τι λύση προτείνεις? να αυτοκτονήσουμε ομαδικά?Να διεκδικήσουμε ομαδικά, αλλά μέχρι τώρα τ'αποτελέσματα είναι πενιχρά...
ΔΕ σκύβουμε το κεφάλι, ούτε σταματάμε να πολεμάμε ΠΟΤΕ, δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια...
Επανλαμβάνω τη σοφή ρήση του Γουλιέλμου της Οράγγης: "Δε σου χρειάζεται ελπίδα για να επιχειρείς ούτε κι επιτυχία για να επιμένεις..." :|
Σας θυμίζω ότι ο τύπος το μόνο που κατάφερε ήταν να κανει πολλούς εχθρούς και να πεθάνει δολοφονημένος! :mrgreen:
ΑΝΔΡΙΑΝΑ έγραψε:Το άτομο με την αναπηρία δεν είναι λιγότερο ικανό νοητικά να απαντήσει σε οποιαδήποτε συμπεριφορά,
Δεν είναι εμένα που χρειάζεται να πείσεις γι αυτό, αλλά σε αυτούς που τους συμπεριφέρονται σα να μήν ήταν... ( η πολιτεία, οι πολιτικοί, οι γιατροί, κ.ά. άσχετοι)
ΑΝΔΡΙΑΝΑ έγραψε:τη Σκπ δεν την επέλεξα, τον τροπο που θα ζήσω και τον τρόπο που θα διαχειριστώ την αναπηρία μου, είναι ευθύνη μου και τα επιλέγω.
ΠΟΣΟ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ;
ΑΝΔΡΙΑΝΑ έγραψε:προφανέστατα και δεν αναφερόμουν σε τεχνικές δυσκολίες!!!!!!!!!!!!!!!
Το ελπίζω... Αυτες είναι όμως το βασικό πρόβλημα, και οι διεκδικήσεις σε αυτό τον τομέα πανε, το πολύ πολύ, σε ακράτητες υποσχέσεις... ή κατ'ευθείαν στα σκουπίδια, με το πρόσχημα ότι ...καθιστούν "ύβρεις"
Αναφερομουν σε συναισθηματική αρτιότητα και ανεξαρτησία :violin: Λοιπόν, σε τί βοηθάνε αυτές στα Τεχνικά προβλήματα;
ΑΝΔΡΙΑΝΑ έγραψε:και αν θες τη γνώμη μου, η βλακεία και η αδιακρισία είναι νοητική και συναισθηματική αναπηρία και προσωπικά τη θεωρώ σοβαρότερη από κάθε άλλη!
Καλά, καλά... αλλα οι επιπτώσεις της αναπηριας αυτής, ΜΑΣ επιβάλλονταιΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ τους "νοητικά και συναισθηματικά" ανάπηρους.
ΑΝΔΡΙΑΝΑ έγραψε:να προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε τι δεν πάει καλά με τους εαυτούς μας, είμαστε απλά έρμαια της ΣΚΠ? λυπάμαι αν το θέμα το βρίσκεις σούπα, αλλά δεδομένης της ελευθερίας λόγου, αυτό επέλεξα να με απασχολήσει, όσοι πιστοι προσέλθετε!
Δεν ειναι ότι δε μ'αρέσει η σούπα, αλλά και η δική μου ελευθερία λόγου μου λέει ότι το ψητό βρίσκεται σε αυτές, ακριβώς, τις τεχνικές δυσκολίες...
Καλή μας όρεξη :P :P :P
Η γιαγιά η Κασσάνδρα
 #45751  από costas
 Πέμ Δεκ 30, 2010 6:26 pm
ΑΝΔΡΙΑΝΑ έγραψε: δεν ξέρω αν είμαστε αξιοζήλευτοι Κώστα, πάντως αν δεις την ιστορία, αξιοζήλευτοι υπήρξαν οι άνθρωποι που σκέφτονται και ακονίζουν το μυαλό τους και όχι όσοι τρέχουν γρηγορότερα ή έχουν δυνατά χέρια ή βλέπουν τέλεια. Για μένα οι άνθρωποι, ας πουμε που ζωγραφίζουν με το στόμα ή με το πόδι είναι αξιοζήλευτοι και μάγκες! Δεν ξέρω αν είμαστε αξιοζήλευτοι, αλλά το να με αποκαλέσουν αξιολύπητη δεν το ανέχομαι. Αν σου αρέσει ως ταμπέλα, κράτα την.
Βρε σε καταλαβαίνω μαζί σου είμαι , ξέρω τι μου γίνεται αλλά δεν υπάρχει καλοσύνη και κατανόηση στον κόσμο!!! Δε ξέρω τι δουλειά κάνεις αλλά όπως προείπα διοικώ μια υπηρεσία με 20 άτομα και νταραβέρι με πάρα πολύ κόσμο , δε μπορώ να πω τι έχω σε κανέναν και δεν νοιάζει κανέναν , αν το πω ξέρεις πόσοι θα πέσουν να με φάνε ;;;;; ενώ όλα πάνε καλά και τα καταφέρνω περίφημα σε όλους τους τομείς , θα βάλουν μπροστά τη πάθηση και θα μου φάνε την θέση!!! Ασε σου λέω ξέρω και καταλαβαίνεις νομ ίζω και συ!!!
Εδώ για να σε κάνω να καταλάβεις το έχω πει σε 2 -3 μεγαλοστελέχη και επειδή είμαι εντελώς καλά δε ξέρω και γω τι κατάλαβαν ή δε ξέρω αν το πίστεψαν!!! Αν τώρα αρχίσω και το πω σε όλους την έκατσα τηνη βάρκα.
Πάντως όταν βλέπω κάποιον καρκονοπαθή, σε αναπηρικό καροτσάκι, κούτσο τύφλο κλπ λυπάμαι και λυπάμαι γιατί το θέαμα είναι για λύπηση δεν είναι για χαρά , μη κρυβόμαστε........
 #45754  από kath
 Πέμ Δεκ 30, 2010 6:56 pm
ΑΝΔΡΙΑΝΑ έγραψε:
kath έγραψε:θα συμφωνησω με τον costa αν κ πολυ θα ηθελα να μπορω να το πω χωρις να φοβαμαι τις αντιδρασεις και χωρις να με νοιαζει.μονο η αμεση οικογενεια μου το ξερει δηλαδη ο πατερας η μητερα και η αδελφη μου.προς το παρον ειμαι απο τους τυχερους,αν μπορει να το πει κανεις ετσι,κ δεν φαινεται
βρε παιδιά από πότε και γιατί είμαστε αξιολύπητοι? Δηλαδή εσείς λυπάστε και τους εαυτούς σας και εμάς? Κι αν δεν πιστεύετε κάτι τέτοιο για τον εαυτό σας, τι σας απασχολεί τι θα σκεφτεί ο οποιοσδήποτε ανίδεος? Αξιολύπητοι???????? Είναι τρομερή ρετσινιά και δεν έχουμε λόγο να την κολλάμε στους εαυτούς μας. Αξιοθαύμαστοι γιατί αντιμετωπίζουμε μια κατάσταση που θέλει κότσια ίσως.
Ανδριανα μου εγω συμφωνω απολυτα μαζι σου οτι ειμαστε ολοι αξιοθαυμαστοι.Αντε ομως να πεισεις τους πολλους που δεν γνωριζουν κ που αν μαθουν θα φρικαρουν.Δεν νομιζω οτι ειδικα στην ελλαδα ποσο μαλλον στην επαρχια ο κοσμος εχει την παιδεια να το πω? να αντιμε τωπιζει καταλληλα καποιες καταστασεις δυστυχως
 #45758  από litsa
 Πέμ Δεκ 30, 2010 7:56 pm
costas
αλλο να μην το λες, για το λόγο ότι, αφού εισαι μια χαρά κτλ κτλ...
νομίζω ότι το κάνεις για οικονομία δυνάμεων..
άντε τώρα να τους εξηγείς και να τους λες τι και πως...θα χάσεις ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ και ΑΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ
οπότε στο χώρο της δουλειάς καλά κάνεις... κάτω απο αυτές τις συνθήκες..

νίκη που σε βαφτισα κάπου βίκυ.... πρεσβυωπεία γαρ :laughing-rolling: :laughing-rolling:
φυσιολογικές ανασφάλειες ειναι ....καλα κανεις και το μοιράζεσαι..

και τι πρεπει να κάνουν οι φωκομελείς?? να κλειστούν στο σπιτι τους?? και να κλαινε τη μοιρα τους??
εγώ τους θαυμάζω...
ξέρω περίπτωση γιατρού που υιοθετησε κοριτσάκι με φωκομέλεια.. ενώ ειχε παιδιά και ενώ ειχε χωρίσει ... βρηκε μία σύντροφο και πηραν μαζί αυτό το κοριτσάκι, το οποιο μεγαλώνουν με τόση αγάπη και ελευθερία που ειναι άριστο παντού.... και συνειδητοποιημένο ..

τώρα για την λύπηση βλεποντας καποιον στο καροτσάκι ... νομίζω ότι ειναι ανθρωπινο μεν .. αλλά ρηχό στη σκέψη δε...
ποτέ δεν ξέρεις πότε και ποιος άνθρωπος ειναι ευτυχισμένος και πως..

μπορεί ενας φαινομενικά που λεμε ότι ειναι οκ τελεια να κρυβει τόση δυστυχία και ένας άλλος που ειναι στο καροτσάκι να ξερει τι και πως κτλ κτλ που να ειναι ψυχικά πιο υγιής από όλους τους άλλους μαζι...
Θέλει πολύυυυυυυυυυυυυυυυ δουλεια όμως αυτό!!
:-D :romance-adore:
 #45760  από costas
 Πέμ Δεκ 30, 2010 9:01 pm
litsa έγραψε:....αλλά ρηχό στη σκέψη δε...
ποτέ δεν ξέρεις πότε και ποιος άνθρωπος ειναι ευτυχισμένος και πως.
Λιτσάκι μου όλα ωραία και καλά τα λες αλλά εμείς (αν και μας διαβάζουν πολλοί) πρέπει να μιλάμε ανοικτά!!!!
Σου ειπα είμαι καλά αλλά .... περνάω ωραία κάνω πράγματα αλλά .... σκέφτομαι .... ως ποτέ;;;;; Μπορεί ανά πάσα στιγμή να χαθούν όλα και τρομάζω όταν νιώσω κάτι , οπότε.... τι ευτυχισμένος να είμαι;;;; Οχι.... δεν έχω κατάθλιψη ούτε τίποτα ψυχολογικά αλλά αυτή είναι η αλήθεια!!!!
Ηθελα να ταξιδέψω μακρυά , να πάω σε μέρη εξωτικά και να κάτσω εκεί 2-3 μήνες αλλά ..... μέρα παρά μέρα κάνω την ένεσή μου , θέλω να πάω σε ένα κλαμπάκι να πιώ με φίλους αλλα ... είναι η μέρα της ένεσης..........

Τι ρηχό στην σκέψη και βαθύ.... αφού έτσι είναι.....................
 #45761  από costas
 Πέμ Δεκ 30, 2010 9:04 pm
Ημουν αθλητής με υπέροχο σώμα , έκανα βάρη κ.λ.π., μου λένε τώρα τα παιδιά μπαμπά να ξαναγίνεις έτσι !!!! Θέλω αλλά δε μπορώ..... (δεν τους το έχω πει, ο μπαμπάς τους είναι αρχηγός όχι εν δυνάμει.............. άστο.....) να ξαναρχίσω διατροφή και να γυμνάζομαι σκληρά 5 φορές την εβδομάδα επί ένα δίωρο..................

Δεν θα θεραπευτεί η ασθένεια ρε φ@@@@@@ τόσα κάνουν !!!!!!!!!!!!!! :techie-studyingbrown: