[
Αρχικά , θα συμφωνήσω ΑΠΟΛΥΤΑ με τη Λίτσα, στο ότι το μυαλό κινεί τα πάντα. Κάτι που θα συμπλήρωνα ίσως, είναι πως εκτός από το να οχυρώνουμε τον εαυτό μας, οφείλουμε σε εμάς τους ίδιους, όταν έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους άσχετους και αγενείς (και όλοι έχουμε δει τέτοιους) να τους βάζουμε στη θέση τους. Να μη σκύβουμε το κεφάλι, δεν είμαστε αναξιοπαθούντες, όλοι πάσχουμε από κάτι σοβαρό, δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει, ποιος το ξέρει? Το μυαλό μας κινεί τα πάντα και πρέπει να το δυναμώσουμε όσο μπορούμε και τελικά θεωρώ ότι μπορεί να επισκιάσει την οποιαδήποτε αναπηρία. Είμαι γραμμένη στο σύλλογο, μιλάω με πολύ κόσμο, συχνά διαπιστώνω ότι πολλοί από εμάς είναι ρατσιστές προς τον ίδιο τους τον εαυτό, αν συμβαίνει αυτό, τι περιμένουμε από ένα Κράτος σαν το δικό μας?
Εχεις δίκιο Sou το θέμα είναι αφηρημένο, όμως δεν είναι κάτι που απασχολεί πολλούς από εμάς? Γράφτηκα στο forum όχι για να το παίξω έξυπνη και αισιόδοξη, απλά πολλές φορές νιώθω να με παίρνει η κατηφόρα και θέλω κάποιος που με καταλαβαίνει να μου δώσει το χέρι του και να μου πει ότι μπορώ να παλέψω και να με κάνει να βρω ξανά θέληση. Δεν είναι προτιμότερο να βοηθάμε ο ένας τον άλλον έτσι? Συμφωνώ έχεις δίκιο, για τον κάθε ένα μας είναι διαφορετικό πλήγμα, αλλά σίγουρα υπάρχει μία δίοδος επικοινωνίας που μπορεί να μας βοηθήσει να είμαστε πιο δίκαιοι προς τους εαυτούς μας και προς τη "φίλη μας"
LL-MM αυτό που προσπαθώ να πω είναι πως όταν η δυσμένεια του άλλου δε σου προκαλεί πρακτικά προβλήματα (πχ δημ υπηρεσίες) , δεν έχει λόγο να σε τσαντίζει. Δε νομίζω ότι έχουμε λόγο καν να απαντάμε σε τέτοιες συμπεριφορές γιατί απλά γινόμαστε ένα και θέτουμε τους εαυτούς μας "από κάτω" και δεν είναι έτσι, είμαστε νοητικά αυτάρκεις. Αν κάποιος προσπαθήσει να μας θίξει και εμείς απαντήσουμε ως θιγμένοι, τότε πέτυχε το σκοπό του! Δεν ψάχνω καμιά δικαιολογία στους υγιείς! Μιλάς σαν να είμαστε σε πόλεμο και να είμαστε χωρισμένοι σε στρατόπεδα! Μακάρι οι υγιείς να είναι πάντα έτσι κι ας μη μας καταλάβουν ποτέ! Το άτομο με την αναπηρία δεν είναι λιγότερο ικανό νοητικά να απαντήσει σε οποιαδήποτε συμπεριφορά, άρα ο καθένας μπορεί να λειτουργήσει ως μόνος του και έτσι πρέπει και αν θες τη γνώμη μου, η βλακεία και η αδιακρισία είναι νοητική και συναισθηματική αναπηρία και προσωπικά τη θεωρώ σοβαρότερη από κάθε άλλη! Τονίζω ξανά, δε θέλω να κάνω την έξυπνη, θέλω να αλλαλοβοηθηθούμε, αν θέλετε!
οι τοίχοι έχουν αυτιά και τα αυτιά μας τοίχους...