Κατερίνα ευχαριστώ και ανταποδίδω τις ευχές!
Έτσι πιστεύω κι εγώ, ότι το πιάσαμε
στην αρχή.
Καλή τύχη σε όλους μας!!

Έτσι πιστεύω κι εγώ, ότι το πιάσαμε

Καλή τύχη σε όλους μας!!

Σκλήρυνση κατά πλάκας
maraki12 έγραψε: Κι εγώ έπαθα πλάκα όταν μου τα λεγε εκει μέσα και σκεφτόμουνα 'πώς "αναπνέω" ακόμα?'. Ειδικά που η άζυγος δεν έλεγε να ανοίξει με τίποτα. Τι με διαφορετικούς καθετήρες προσπαθούσαν, τι με μπαλονάκι/α.. χαμός. Ένα καθαρό μισάωρο μόνο για ανοίξουν την άζυγο..Εντάξει απλά όταν ακούς τι είχες θεωρείς ότι πως και "ήμουν καλά". Όμως ως γνωστό πρόκειται για φλέβες του ΚΝΣ που μεταφέρουν το αίμα απο τον εγκέφαλο στην καρδιά. Δεν πρόκειται για αρτηρίες που αν φράξουν παθαίνεις έμφραγμα και πεθαίνεις...
Πάντως από συμπτώματα δεν θα τα λεγά και του σκοτωμού. Βασικά μόνιμη πολλή κούραση και από πονοκεφάλους σχετικά συχνά και πολλές φορές σαν διαμπερείς "σουβλιές" πίσω από τα μάτια. Και μηδενική θα την έλεγα ανοχή στη ζέστη και πολύ μικρή στο δυνατό θόρυβο. Αν συγκαταλέγονται τα τελευταία 2 στα "ΧΕΝΦικα" συμπτώματα..
βάλια έγραψε:Σίγουρα 3 μήνες=τίποτα.. Όπως σίγουρα δεν πρέπει να υποτιμάμαι και την ΣΚΠ.Οι βλάβες που έχουν γίνει στο ΚΝΣ δεν ξέρουμε ούτε πότε αλλά και ούτε αν θα αποκατασταθούν ποτέ εξολοκλήρου.Ο προβληματισμός μου είναι η επιδείνωση όχι η αποκατάσταση. Θεωρώ ότι στη φάση που βρισκόμαστε καλό είναι ο καθένας ότι παρατηρεί να το σχολιάζει.Βάλια δεν λέω ότι είναι κακό να σχολιάζουμε. Το αντίθετο! Είναι αναγκαίο. Απλά 13 χρόνια έχω σιχαθεί τα σχήματα σε αυτή την πάθηση που οδηγούν σε ψευτοδιλλήματα και φόβους που μπορεί να μην υπάρχουν καν. Βεβαίως κάποιος μπορεί να χειροτερέψει σχέση με παλιότερα γιατί μπορεί να προχωρήσει η ζημιά στο ΚΝΣ, όμως επειδή ξέρω και από μένα παλιότερα που με το παραμικρό ήμουν με αντιβιώσεις και κορτιζόνες λέω απλά να έχουμε στο μυαλό και αυτό που λέμε "ψευδοσυμπτώματα" και μάλλον είναι και το συνηθέστερο. Μόλις ξέφυγα από αυτή τη λογική πέρασαν δεκάδες φορές που υπήρξα χειρότερα ή πολύ χειρότερα και δεν πανικοβλήθηκα ακολούθησα τη φυσικη θεραπεία που κάνω, αύξησα λίγο κάποιες ποσότητες (Θειαμίνη πχ) και ένιωσα να επανέρχομαι...
sou έγραψε: Αχχχχ... Μισάωρο για την άζυγο...Εγώ Σταύρο το χω πει κι εδώ, το λέω και στους δικούς μου. Είμαι τυχερή που το έψαξαν άλλοι πριν από μένα. Και πήγα εκεί με την πεποιθηση ότι μετά από 60 άτομα μια εμπειρία θα την έχει. Το πίστευα πριν και το πιστεύω τώρα περισσότερο.
Η δική μου είχε διαρκέσει 4 και μισή ώρες... 20 λεπτά η σφαγίτιδα και 250 η άζυγος. Όχι επειδή δεν άνοιγε αλλά επειδή ψάχναμε από πού θα πάμε, τι νούμερο καθετήρα να βάλουμε, από πού να στρίψουμε. Χαίρομαι που έχει προχωρήσει τόσο πολύ.
Το έχω λίγο άγχος γιατί σε 1 μήνα πρέπει να πάω να κάνω μια επαναληπτική φλεβογραφία να δούμε αν πέτυχε το πείραμα. Έχουμε αφήσει και μια μικρούλα ανωμαλία στην ημιάζυγο, γιατί δεν είμαστε σίγουροι.
Ελπίζω να συναντηθούμε με κάποιον στο νοσοκομείο τον άλλο μήνα!
sou έγραψε:Σταύρο η τεχνολογία έχει προχωρήσει...maraki12 έγραψε:Κι εγώ έπαθα πλάκα όταν μου τα λεγε εκει μέσα και σκεφτόμουνα 'πώς "αναπνέω" ακόμα?'. Ειδικά που η άζυγος δεν έλεγε να ανοίξει με τίποτα. Τι με διαφορετικούς καθετήρες προσπαθούσαν, τι με μπαλονάκι/α.. χαμός. Ένα καθαρό μισάωρο μόνο για ανοίξουν την άζυγο..Αχχχχ... Μισάωρο για την άζυγο...
Η δική μου είχε διαρκέσει 4 και μισή ώρες... 20 λεπτά η σφαγίτιδα και 250 η άζυγος. Όχι επειδή δεν άνοιγε αλλά επειδή ψάχναμε από πού θα πάμε, τι νούμερο καθετήρα να βάλουμε, από πού να στρίψουμε. Χαίρομαι που έχει προχωρήσει τόσο πολύ.
(Διευκρίνιση: Χρησιμοποίησα πληθυντικό επειδή η επέμβαση ήταν διαδραστική. Ο γιατρός επειδή δεν ήξερε τι ακριβώς θα συναντούσε μιλούσε συνεχώς, εξηγούσε τι έκανε και ζητούσε "άδεια". Δεν είμαι γιατρός.)
Το έχω λίγο άγχος γιατί σε 1 μήνα πρέπει να πάω να κάνω μια επαναληπτική φλεβογραφία να δούμε αν πέτυχε το πείραμα. Έχουμε αφήσει και μια μικρούλα ανωμαλία στην ημιάζυγο, γιατί δεν είμαστε σίγουροι.
Ελπίζω να συναντηθούμε με κάποιον στο νοσοκομείο τον άλλο μήνα!
sou έγραψε:Χαχαχα! Τα προκαταρκτικά...Θα'μαι Πάτρα...
Θα είναι κανείς τέλη Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη στο νοσοκομείο;