• Ζαμπόνι, ΧΕΝΦΑ και ΣΚΠ - Zamboni, CCSVI and MS

• Η πάθηση της Χρόνιας Εγκεφαλονωτιαίας Φλεβικής Ανεπάρκειας, η θεωρία της και η θεραπεία της.
Η πάθηση της Χρόνιας Εγκεφαλονωτιαίας Φλεβικής Ανεπάρκειας, η θεωρία της και η θεραπεία της.
 #36645  από maraki12
 Σάβ Αύγ 21, 2010 11:57 pm
Κατερίνα ευχαριστώ και ανταποδίδω τις ευχές! :handgestures-salute:

Έτσι πιστεύω κι εγώ, ότι το πιάσαμε :teasing-nutkick: στην αρχή.
Καλή τύχη σε όλους μας!! :happy-partydance: :happy-partydance:
 #36677  από homer
 Κυρ Αύγ 22, 2010 10:49 pm
maraki12 έγραψε: Κι εγώ έπαθα πλάκα όταν μου τα λεγε εκει μέσα και σκεφτόμουνα 'πώς "αναπνέω" ακόμα?'. Ειδικά που η άζυγος δεν έλεγε να ανοίξει με τίποτα. Τι με διαφορετικούς καθετήρες προσπαθούσαν, τι με μπαλονάκι/α.. χαμός. Ένα καθαρό μισάωρο μόνο για ανοίξουν την άζυγο..

Πάντως από συμπτώματα δεν θα τα λεγά και του σκοτωμού. Βασικά μόνιμη πολλή κούραση και από πονοκεφάλους σχετικά συχνά και πολλές φορές σαν διαμπερείς "σουβλιές" πίσω από τα μάτια. Και μηδενική θα την έλεγα ανοχή στη ζέστη και πολύ μικρή στο δυνατό θόρυβο. Αν συγκαταλέγονται τα τελευταία 2 στα "ΧΕΝΦικα" συμπτώματα..
Εντάξει απλά όταν ακούς τι είχες θεωρείς ότι πως και "ήμουν καλά". Όμως ως γνωστό πρόκειται για φλέβες του ΚΝΣ που μεταφέρουν το αίμα απο τον εγκέφαλο στην καρδιά. Δεν πρόκειται για αρτηρίες που αν φράξουν παθαίνεις έμφραγμα και πεθαίνεις...
Αν φράξουν απλώς υπάρχει μια σοβαρή υπολειτουργία που δημιουργεί σειρά επιπλοκών λόγω της γνωστού αποτελέσματος...
Τέλος πάντων. Περιμένουμε...
 #36678  από homer
 Κυρ Αύγ 22, 2010 10:59 pm
βάλια έγραψε:Σίγουρα 3 μήνες=τίποτα.. Όπως σίγουρα δεν πρέπει να υποτιμάμαι και την ΣΚΠ.Οι βλάβες που έχουν γίνει στο ΚΝΣ δεν ξέρουμε ούτε πότε αλλά και ούτε αν θα αποκατασταθούν ποτέ εξολοκλήρου.Ο προβληματισμός μου είναι η επιδείνωση όχι η αποκατάσταση. Θεωρώ ότι στη φάση που βρισκόμαστε καλό είναι ο καθένας ότι παρατηρεί να το σχολιάζει.
Βάλια δεν λέω ότι είναι κακό να σχολιάζουμε. Το αντίθετο! Είναι αναγκαίο. Απλά 13 χρόνια έχω σιχαθεί τα σχήματα σε αυτή την πάθηση που οδηγούν σε ψευτοδιλλήματα και φόβους που μπορεί να μην υπάρχουν καν. Βεβαίως κάποιος μπορεί να χειροτερέψει σχέση με παλιότερα γιατί μπορεί να προχωρήσει η ζημιά στο ΚΝΣ, όμως επειδή ξέρω και από μένα παλιότερα που με το παραμικρό ήμουν με αντιβιώσεις και κορτιζόνες λέω απλά να έχουμε στο μυαλό και αυτό που λέμε "ψευδοσυμπτώματα" και μάλλον είναι και το συνηθέστερο. Μόλις ξέφυγα από αυτή τη λογική πέρασαν δεκάδες φορές που υπήρξα χειρότερα ή πολύ χειρότερα και δεν πανικοβλήθηκα ακολούθησα τη φυσικη θεραπεία που κάνω, αύξησα λίγο κάποιες ποσότητες (Θειαμίνη πχ) και ένιωσα να επανέρχομαι...
Καταλαβαίνω ότι δεν είναι εύκολο για κανένα ούτε και για μένα να αισθάνεσαι ότι κάτι δεν πάει καλά ή αλλάζει προς το χειρότερο όμως χρειάζεται ψυχαιμία και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση με συνεχή "τροφή" προς το σώμα και κανενός είδους υποτίμηση όπως λες της πάθησης.
 #36680  από maraki12
 Κυρ Αύγ 22, 2010 11:37 pm
sou έγραψε: Αχχχχ... Μισάωρο για την άζυγο...

Η δική μου είχε διαρκέσει 4 και μισή ώρες... 20 λεπτά η σφαγίτιδα και 250 η άζυγος. Όχι επειδή δεν άνοιγε αλλά επειδή ψάχναμε από πού θα πάμε, τι νούμερο καθετήρα να βάλουμε, από πού να στρίψουμε. Χαίρομαι που έχει προχωρήσει τόσο πολύ.

Το έχω λίγο άγχος γιατί σε 1 μήνα πρέπει να πάω να κάνω μια επαναληπτική φλεβογραφία να δούμε αν πέτυχε το πείραμα. Έχουμε αφήσει και μια μικρούλα ανωμαλία στην ημιάζυγο, γιατί δεν είμαστε σίγουροι.

Ελπίζω να συναντηθούμε με κάποιον στο νοσοκομείο τον άλλο μήνα!
Εγώ Σταύρο το χω πει κι εδώ, το λέω και στους δικούς μου. Είμαι τυχερή που το έψαξαν άλλοι πριν από μένα. Και πήγα εκεί με την πεποιθηση ότι μετά από 60 άτομα μια εμπειρία θα την έχει. Το πίστευα πριν και το πιστεύω τώρα περισσότερο.

Μας είχαν πει όμως το πολύ 45 λεπτά και πήρε 1ώρα και 45'. Σκέψου τον άντρα μου απέξω.
Και για να τα λέω όλα, κι εγώ τα χρειάστηκα όταν στην αρχή έλεγε στις νοσοκόμες να ζητάνε από αυτούς που τον έπαιρναν τηλ να ξαναπάρουν σε μισή ώρα και μετα τους το γύρισε σε 2ωρο.

Τέλος πάντων, τέλος καλό όλα καλά :)

Σου εύχομαι τα καλύτερα "επαναληπτικά" αποτελέσματα!!
 #36681  από homer
 Κυρ Αύγ 22, 2010 11:56 pm
sou έγραψε:
maraki12 έγραψε:Κι εγώ έπαθα πλάκα όταν μου τα λεγε εκει μέσα και σκεφτόμουνα 'πώς "αναπνέω" ακόμα?'. Ειδικά που η άζυγος δεν έλεγε να ανοίξει με τίποτα. Τι με διαφορετικούς καθετήρες προσπαθούσαν, τι με μπαλονάκι/α.. χαμός. Ένα καθαρό μισάωρο μόνο για ανοίξουν την άζυγο..
Αχχχχ... Μισάωρο για την άζυγο...

Η δική μου είχε διαρκέσει 4 και μισή ώρες... 20 λεπτά η σφαγίτιδα και 250 η άζυγος. Όχι επειδή δεν άνοιγε αλλά επειδή ψάχναμε από πού θα πάμε, τι νούμερο καθετήρα να βάλουμε, από πού να στρίψουμε. Χαίρομαι που έχει προχωρήσει τόσο πολύ.

(Διευκρίνιση: Χρησιμοποίησα πληθυντικό επειδή η επέμβαση ήταν διαδραστική. Ο γιατρός επειδή δεν ήξερε τι ακριβώς θα συναντούσε μιλούσε συνεχώς, εξηγούσε τι έκανε και ζητούσε "άδεια". Δεν είμαι γιατρός.)

Το έχω λίγο άγχος γιατί σε 1 μήνα πρέπει να πάω να κάνω μια επαναληπτική φλεβογραφία να δούμε αν πέτυχε το πείραμα. Έχουμε αφήσει και μια μικρούλα ανωμαλία στην ημιάζυγο, γιατί δεν είμαστε σίγουροι.

Ελπίζω να συναντηθούμε με κάποιον στο νοσοκομείο τον άλλο μήνα!
Σταύρο η τεχνολογία έχει προχωρήσει... :greetings-clappingyellow: χάρη σε σένα...
Εγώ έκανα 1,30 ώρα για όλα! Όσο μου είπε και να φανταστείς ότι κανένα μισάωρο το φάγαμε στα προκαταρκτικά... :D
Εύχομαι ό,τι καλύτερο ρε φίλε. Ειδικά εσύ το αξίζεις λιγάκι περισσότερο... :handgestures-salute:
 #36942  από Κατερίνα
 Πέμ Αύγ 26, 2010 8:42 pm
Βρε παιδιά συγνώμη που το γράφω εδώ αλλά να μην
ανοίγω άλλο θέμα!Έχει ακούσει κανείς σας για το disferal?
μου το ανέφερε ένας παθολόγος και λέει οτί είναι για
αποσιδήρωση!τι είναι πάλι αυτό?
 #36952  από litsa
 Πέμ Αύγ 26, 2010 11:20 pm
αν πιω τοσο πρασινο τσαι θα κανω να κοιμηθω 100 μερες
ενα φλυτζανι πριν το μεσημερι και καλή ειμαι ..για το απογευμα δεν το συζητώ.... :greetings-waveyellow:
 #36962  από litsa
 Παρ Αύγ 27, 2010 9:30 am
δηλαδη???
  • 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 82