• ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ!................

• Αναρτήσεις και συζητήσεις άσχετες με την νόσο της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Αναρτήσεις και συζητήσεις άσχετες με την νόσο της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #35140  από ΝΤΙΝΑ ΑΡΓΟΣ
 Πέμ Ιούλ 29, 2010 5:52 pm
ioanna_melina έγραψε:Πότε επιτέλους θα πάψουν ασυνείδητοι να κυκλοφορούν στους δρόμους και να σκοτώνουν τα ζωάκια???? Και πότε θα υπάρξει σχετική νομοθεσία που θα τα προστατεύει????

Σήμερα το απόγευμα ένας γείτονας ,υπό την επήρρεια ναρκωτικών, αύξησε την ταχύτητα του αυτοκινήτου του -ενώ μένει δίπλα,θα έπρεπε να ελαττώσει!!!- και χτύπησε τον Ερρίκο,το σκυλάκι μου! Πέρασε από πάνω του!..Μπροστά στο σπίτι μου!..μετά από λίγα λεπτά ο 6μηνών Ερρίκος πήγε στον ουρανό...δεν είχε τραύματα, από εγκεφαλική αιμοραγία είπε ο κτηνίατρος........

Κανείς φυσικά δεν μπορεί να κατηγορήσει τον οδηγό......Και αν ήταν ο Ερρίκος κάποιο παιδάκι????...

Αντίο Ερρικάκι μου.......................

Μου πήραν τον Ερρίκο όταν περνούσα τη χειρότερη ώση του ιατρικού μου ιστορικού, για να ξεχαστώ,να αισθανθώ καλύτερα,να μου δώσει χαρά μιας και ξέρουν πόσο λατρεύω τα ζώα. Όμως τώρα...Οι 6 μήνες χαράς θα γίνουν μήνες και χρόνος λύπης, Ειλικρινά, δε με νοιάζει για εμένα, θα αντάλλαζα την επιστροφή του και με 100 τέτοιες ώσεις!!!!... Ξέρω, κάποιοι θα απορείτε με αυτά που λέω, θα με βρίσκετε υπερβολική, αλλά ο Ερρίκος με πήρε μακριά από την κατάθλιψη. Τελευταία ήταν ο μόνος μου φίλος...

Ο Ερρίκος ( ή αλλιώς Ζωίφιο-->Ζωιφάκι όπως τον φώναζα γιατί ήταν υπερκινητκός) ήταν ένα χαρούμενο σκυλάκι... Νομίζω οτι είναι ψέμα και αύριο το πρωί μόλις με δει θα πάρει στο στόμα το ψεύτικο κόκκαλο για να παίξουμε..

Ήθελα απλώς να το μοιραστώ παιδιά..
δηλαδη αν εχανες ανθρωπο τι θα εκανες?ΕΛΕΟΣ
 #35145  από ioanna_melina
 Πέμ Ιούλ 29, 2010 6:59 pm
Ευχαριστώ για όσα γράφετε..πραγματικά..Νιώθω άσχημα για το σκυλάκι μου και για κάθε άλλο ζωάκι και για κάθε άνθρωπο που θα ήταν στη θέση του και που είναι!..

Ντίνα-Άργος, από τον τρόπο που μου γράφεις 2 πράγματα σκέφτομαι :
ή οτι έχεις χάσει κάποιον δικό σου και δεν μπορείς να βλέπεις τόση θλίψη απλά για ένα ζώο, ή οτι ποτέ δεν έχεις αγαπήσει ένα ζωάκι.
Δε θέλω να σε προσβάλω, ποτέ και με κανέναν δεν το έχω κάνει.Δεν είναι του χαρακτήρα μου στοιχείο.

Όπως προανέφερα, ο Ερρίκος ήταν ο μοναδικός μου φίλος. Το εννοώ. Δεν κάνω πλέον παρέα με κανέναν, δε θέλω παλοί φίλοι να δουν την τωρινή μου εικόνα.. Ήμουν στα πρόθυρα κατάθλιψης και ο σκύλος με βοήθησε. Κάθε ζωάκι το αγαπώ όπως θα αγαπούσα έναν άνθρωπο. Είναι αθώα πλάσματα που μόνο αγάπη ξέρουν να προσφέρουν! Με πονάει που πέθανε. Και αν έχανα άνθρωπο,θα πονούσα το ίδιο και ακόμη περισσότερο! Όταν στο Λύκειο έχασα έναν καθηγητή μου,πέρασα μελαγχολία.

Ίσως να είμαι υπερευαίσθητη,δεν ξέρω! Μακάρι όμως όλοι να είχαν αυτήν την ευαισθησία!.. Πολλά πράγματα θα ηταν διαφορετικά!.. Διαβάζω στην εφημερίδα για ένα ατύχημα πχ πνιγμό και αυτόματα μπαίνω στη θέση αυτού που έφυγε, πώς θα ένιωσε εκείνη τη στιγμή και δακρύζω.

Γι'αυτό σε παρακαλώ πολύ, μη γράφεις ''ΕΛΕΟΣ''. Ο κάθε άνθρωπος έχει ξεχωριστή ψυχοσύνθεση, διαφορετικά βιώματα και διαφορετικά επίπεδα ευαισθησίας.
Συνημμένα
010520106850.jpg
010520106850.jpg (33.8 KiB) Προβλήθηκε 267 φορές
300420106790-002 (2).jpg
300420106790-002 (2).jpg (19.39 KiB) Προβλήθηκε 267 φορές
 #35154  από Νικος
 Πέμ Ιούλ 29, 2010 8:10 pm
Ήμουν στα πρόθυρα κατάθλιψης και ο σκύλος με βοήθησε
αυτο Μελινα (δεν μπορω να αποφασισω gmt) λεει πολλα
το μόνο που μπορώ να σου πω ειναι οτι περνάνε απο την φοτο τα αισθήματα σου
 #35156  από soulla
 Πέμ Ιούλ 29, 2010 8:39 pm
η απώλεια μελίνα μου σημαίνει πόνο....και ο πόνος πολλές φορές συνοδεύεται με πόνο στο στομάχι...το κενό που αφήνει ο οποιοσδήποτε φύγει από την ζωή σου είναι δύσαναπλήρωτο...το σκυλάκι σου θα το θυμάσαι πάντα με αγάπη και μπορείς σιγά σιγά να πάρεις άλλο,και θα το αγαπήσεις το ίδιο...ΠΟΤΕ όμως να μην ξαναπείς ότι θα άλλαξες την ζωή του με ώσεις δικές σου...ΠΟΤΕ.και δεν σου εύχομαι να χάσεις άτομο δικό σου γιατί τότε θα δεις ότι η απώλεια και ο πόνος είναι μεγαλύτερος...
είσαι μια κουκλιτσα να προσέχεις την μελίνα και να συνεχίσεις να αγαπάς τον ερρίκο,αλλά και ολα τα ζωάκια :romance-kisscheek: είχα και εγω μια αγαπημένη την νάλα που επρέπε να φυγει αλλα την εχω φωτο και την αγαπω :romance-kisscheek:
 #35174  από κωστας
 Πέμ Ιούλ 29, 2010 10:57 pm
ποιος ειπε οτι δεν υπαρχει νομος για ζωοκτονια?προκυται και για ζωο συντροφιας!εχουμε και φθορα ξενης ιδιοκτησιας!το θεμα ειναι να υπαρχουν μαρτυριες που να βεβαιωνουν το αδικημα το οποιο ειναι και αυτεπαγγελτο!μεχρι και αστικη αποζημιωση δικαιουσαι melina!αν αυτος ο χαμος του σκυλου σου προκαλεσε μελαγχολια η σου επιβαρυνε την κατασταση της υγειας σου με ιατρικες βεβαιωσεις βεβαια που να το αποδυκνιουν το ξερεις οτι ο υπαιτιος θα το πληρωσει πολυ ακριβα!μπορω να σου γραψω πολλες λεπτομερειες καθως και πολλα παραδειγματα ζωοκτονιας,επισης δεν ειναι τυχαιο οτι για μερικα ζωα ειναι ακομα και κακουργημα το αδικημα!αυτα εχω να σου πω και αλλα πολλα αν θες!λυπαμαι και'γω για αυτην σου την απωλεια και σαν λυση θα σου ελεγα γιατι να μην παρεις ενα αλλο κατικιδιο δεν χρειαζεται να σε παιρνει απο κατω εχουμε και αυτην την κωλοπαθηση,οτι χειροτερο ειναι η ψυχικη κατασταση...
 #35186  από Ευτυχία
 Παρ Ιούλ 30, 2010 12:04 am
Μελίνα λυπάμαι κ γω για την απώλεια σου ,

επίτρεψε μου να σου πω το εξης.....
εχεις αυτο που λένε "καλό βλέμμα" σου ευχομαι να βρεθεί σύντομα κάποιος που θα του χαρίζεις αυτό το καθαρό κ γλυκό βλέμμα κ θα μοιράζεστε μαζι πράγματα κ στιγμές κ συναισθήματα, ειλικρινα στο εύχομαι
ολα θα πάνε καλά, θα δεις
να προσέχεις τον εαυτό σου καλή μου
 #35187  από litsa
 Παρ Ιούλ 30, 2010 12:15 am
Γι'αυτό σε παρακαλώ πολύ, μη γράφεις ''ΕΛΕΟΣ''. Ο κάθε άνθρωπος έχει ξεχωριστή ψυχοσύνθεση, διαφορετικά βιώματα και διαφορετικά επίπεδα ευαισθησίας.
έτσι ειναι βρε παιδιά!! :? ο καθένας αντιδρά διαφορετικά στις καθημερινές καταστάσεις...

ποιος μπορει να αρνηθεί οτι πέρασε απο αυτό το στάδιο της μελαγχολίας και της κατάθλιψης??

Ιωάννα -Μελίνα .. σου εύχομαι σύντομα να ανακάμψεις ...
γιατί έχεις τόοοοοοοοοοοοσες πολλές δυνατότητες... :banana-dreads:
και θυμίσου πόσα παιδιά θα σε περιμένουν .... :greetings-clappingyellow: :greetings-clappingyellow: :greetings-clappingyellow:

ασυνείδητοι πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν .. όπως και ευαίσθητοι .... και μακάρι να ήταν ο κόσμος μας ευαισθητος ... σίγουρα θα ήταν αλλιώς!
ελα ομως που ειναι αναισθητος... οπότε οι ευαισθητοι πρεπει να γινουμε πιο δυνατοί!!!!!
:-D
 #35203  από anni
 Παρ Ιούλ 30, 2010 10:37 am
Μελινα......λυπαμαι πολυ γι αυτο που σου συνεβει :romance-caress:
ασυνειδητοι ανθρωποι .......... :sad-pacing:
να θυμασαι το σκυλακι σου.......και να προσεχεις τον εαυτο σου......
 #35232  από Vasso
 Παρ Ιούλ 30, 2010 2:01 pm
κωστας έγραψε:ποιος ειπε οτι δεν υπαρχει νομος για ζωοκτονια?προκυται και για ζωο συντροφιας!εχουμε και φθορα ξενης ιδιοκτησιας!το θεμα ειναι να υπαρχουν μαρτυριες που να βεβαιωνουν το αδικημα το οποιο ειναι και αυτεπαγγελτο!μεχρι και αστικη αποζημιωση δικαιουσαι melina!αν αυτος ο χαμος του σκυλου σου προκαλεσε μελαγχολια η σου επιβαρυνε την κατασταση της υγειας σου με ιατρικες βεβαιωσεις βεβαια που να το αποδυκνιουν το ξερεις οτι ο υπαιτιος θα το πληρωσει πολυ ακριβα!μπορω να σου γραψω πολλες λεπτομερειες καθως και πολλα παραδειγματα ζωοκτονιας,επισης δεν ειναι τυχαιο οτι για μερικα ζωα ειναι ακομα και κακουργημα το αδικημα!αυτα εχω να σου πω και αλλα πολλα αν θες!λυπαμαι και'γω για αυτην σου την απωλεια και σαν λυση θα σου ελεγα γιατι να μην παρεις ενα αλλο κατικιδιο δεν χρειαζεται να σε παιρνει απο κατω εχουμε και αυτην την κωλοπαθηση,οτι χειροτερο ειναι η ψυχικη κατασταση...
Δεν είμαι σίγουρη όμως εάν η ζωοκτονία τιμωρείται όταν γίνεται από αμέλεια, ή χρειάζεται δόλος, γιατί στην προκείμενη περίπτωση για αμέλεια μιλάμε.
 #35304  από κωστας
 Σάβ Ιούλ 31, 2010 9:06 pm
Vasso έγραψε:Δεν είμαι σίγουρη όμως εάν η ζωοκτονία τιμωρείται όταν γίνεται από αμέλεια, ή χρειάζεται δόλος, γιατί στην προκείμενη περίπτωση για αμέλεια μιλάμε.
οπως αναφερει και απ'οτι καταλαβα εφοσον ειναι γειτονας θα γνωριζε οτι κυκλοφορει το σκυλακι αλλα παρολα αυτα αυξησε την ταχυτητα αρα ειχε στο μυαλο του οτι μπορει και το χτυπησει χωρις να τον νοιαζει αρα αμελεια δεν υπαρχει αλλα οπως προανεφερα εχουμε και φθορα ξενης ιδιοκτησιας(δικαστηριο το εκανα) εφοσον ειναι ζωο-συντροφιας!θα μου πεις αντε να το αποδειξεις θελει τουλαχιστον 2 μαρτυριες και μεγαλη και χρονοβορα διαδικασια ασε που εχει και δικαστικα εξοδα!αξιζει τον κοπο και την ψυχολογικη κουραση?εγω απλα ανεφερα οτι υπαρχουν διαταξεις στους ειδικους ποινικους νομους!το ερωτημα ειναι αν σεβεται κανεις τους νομους και τις ευαισθησιες καποιων συνανθρωπων μας?