• επιλογή αγωγης

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #120468  από you can do it
 Κυρ Σεπ 04, 2016 12:18 pm
Πριν ένα χρόνο είχα υποτροπή που με έφερε στον κόσμο της σκπ.
Το ένστικτό μου μου είπε "όχι φάρμακα", και άρχισα τρελαμένη και φοβισμένη να διαβάζω για αυτά και να τα απορρίπτω πλήρως, ψάχνοντας στη συνέχεια να βρω άλλους πιθανούς τρόπους.
Έψαξα στο ίντερνετ για αντιμετώπιση χωρίς φάρμακα. Και αν θυμάμαι καλά, το πρώτο link που πάτησα με έβγαλε στο forum αυτό και συγκεκριμένα στο post της Λίτσας που μιλούσε για την εμπειρία της με τη λήψη συμπληρωμάτων.
Μου έδωσε πολύ κουράγιο και δύναμη, είδα ότι να, υπάρχουν τρόποι.

Ο τότε γιατρός μου είπε ότι η διατροφή δεν παίζει κανένα ρόλο και μάλιστα και το ένα πακέτο τσιγάρα που κάπνιζα "το πολύ πολύ να μου έφερνε καρκίνο και με την νόσο αυτή δεν έχει σχέση". Αρκεί να έπαιρνα το φάρμακο που θα μου πρότεινε και δεν θα πάθαινα ποτέ τίποτα (μετά είδα ότι αυτό είναι το πιο μεγάλο παραμύθι που μου έχουν πει).
Άμεσα έμαθα για τη διατροφή (το θέμα ότι το φάρμακό μας είναι η τροφή μας ήταν γνωστό σε μένα) και άρχισα εξαρχής τη διατροφή που λέει η Λίτσα ότι ακολουθεί το τελευταίο πεντάμηνο. Εγώ την κάνω ένα χρόνο τώρα. Από την αρχή.
Γλουτένη έχω αγγίξει ελάχιστες φορές, κρέας κανα δυο στις γιορτές, γαλακτοκομικά σχεδόν ποτέ, ζάχαρη ποτέ και ζήτημα είναι αν έχω πιει 6 καφέδες εδώ και ένα χρόνο.
Τα γλυκά είναι παρελθόν για μένα, και ναι είδα ότι μπορώ ένα καλοκαίρι να μη φάω ούτε ένα παγωτό...
Μπορεί να φαίνεται σκληρή διατροφή, αλλά τώρα πια μου φαίνεται ασύμβατο και ξένο με τον οργανισμό μου να τη σταματήσω, και επιπλέον το όφελος είναι τεράστιο.
Ναι, απελπίστηκα πολλές φορές στην αρχή μη ξέροντας τι να φάω πια, όμως με υπομονή είδα ότι τα δύσκολα περνάνε και πάντα κάτι βρίσκεις αν θες.
Διαβάζοντας για το θέμα της D, έκανα μόνη μου εξέταση και είχα 16...
Αν δεν έπαιρνα μόνη μου μεγάλη δόση και απλά καθόμουν στον ήλιο όταν είχα χρόνο, γιατί δυστυχώς όταν σχολάω από τη δουλειά πολλές φορές ο ήλιος με αποχαιρετά, δεν θα έφτανα ποτέ το 51 που έχω σήμερα (με φυσιολογικό δείκτη ασβεστίου). Και φυσικά δεν περίμενα να το μάθω από κανένα γιατρό.

Αν δεν ακολουθούσα εναλλακτική ιατρική, διατροφή, συμπληρώματα και άσκηση όταν μπορώ (είναι το μόνο στο οποίο δεν καταφέρνω να είμαι συνεπής ακόμα) δεν θα ήμουν όπως είμαι σήμερα, που ελάχιστα πράγματα πέρα από το μυαλό μου μου θυμίζουν ότι νόσησα και πριν ένα χρόνο εμπιστεύτηκα τυφλά το γιατρό και πήρα τεράστια ποσότητα ενφοφλέβιας κορτιζόνης χωρίς να κάνω καν σταδιακή μείωση και διακοπή. Δεν είχα προλάβει να διαβάσω, να μάθω.

Δεν είμαι ούτε εγώ Θεός και δεν λέω τι να κάνει κανείς. Παραθέτω την εμπειρία μου όπως κάνει και η Λίτσα με αγάπη και θέληση να βοηθήσω όσους θέλουν να ακολουθήσουν κάτι άλλο ή κάτι επιπλέον. Η βελτίωση μετά την έξαρση ήρθε αργά γιατί η διατροφή και τα συμπληρώματα και όσα κάνω θέλουν χρόνο. Όμως ήρθε, και ένα χρόνο μετά, νιώθω ότι τελικά έκανα το σωστό για μένα.
Στο φόρουμ αυτό διάβασα τα πάντα.
Η πνευματική αντιμετώπιση (την οποία επίσης ήξερα από πριν αλλά ποτέ δεν εφάρμοσα στη ζωή μου) και μου τη θύμισε ο Στάθης καθώς και η αντιμετώπιση με θρέψη του οργανισμού της οποίας το δρόμο μου άνοιξε περισσότερο η Λίτσα με την εμπειρία της, ήταν για μένα σωτήριες.
Μετά από όλο αυτόν τον καιρό θέλω να πω στη Λίτσα, αν και δεν έτυχε να μιλήσουμε ποτέ νομίζω, ότι εμένα προσωπικά με βοήθησε πολύ, και να της εκφράσω δημόσια την ευγνωμοσύνη μου γιατί μου έδειξε ότι υπάρχουν και άλλοι δρόμοι.

Λίτσα σε ευχαριστώ.
Δε συμφωνώ πάντα σε όλα μαζί σου αλλά είσαι αυθεντική και μου αρέσει.
Σε ευχαριστώ και σένα Στάθη.
:smile-flower: :smile-flower:
 #120475  από litsa
 Κυρ Σεπ 04, 2016 5:11 pm
You can do it!!!

Με συγκίνησε ιδιαίτερα το ποστ σου!!
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!

Τα ειπες όλα.... Απλά, όμορφα, έδωσες την δικιά σου αλήθεια!!

Είναι μεγάλη υπόθεση να μπορούμε να βοηθαμε τον οργανισμό μας με διάφορους τρόπους, ειδικά στην αρχή!!!
Μακάρι, να ήξερα από την πρώτη πρώτη στιγμή!!! Το μόνο που υπήρχε τότε στο διαδίκτυο, ήταν καταστροφικό, και τις πρώτες ασθενείς που συνάντησα, ήταν ήδη σε άσχημη κατάσταση...

Οπότε, προχωράμε με θετική ενέργεια!! Και κυρίως ποτέ να μην το βάζουμε κάτω, όποια και αν είναι η κατάσταση μας!!

Υ.γ. έχω βρει συνταγή για τέλειο παγωτό !!! Το οποίο είναι πανευκολο!!!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος litsa την Κυρ Σεπ 04, 2016 10:22 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
 #120476  από you can do it
 Κυρ Σεπ 04, 2016 7:16 pm
Να είσαι πάντα καλά βρε Λίτσα!
Εμείς σε ευχαριστούμε!

Τη συνταγή για το παγωτό τη θέλω!! Αν δε χαλάμε πολύ το θέμα που άνοιξε η Ελένη.π.... Συγγνώμη Ελένη!

Και παρεμπιπτόντως, είσαι μικρή και να ξέρεις ότι ο οργανισμός έχει πολλές πιθανότητες αυτοθεραπείας σε τέτοια ηλικία ειδικά όταν παίρνει βοήθεια από εμάς.
Οπότε εφόσον είναι αποφασισμένο, πάρε το φάρμακό σου με πίστη ότι σε βοηθά, και παράλληλα έλεγξε και τα της διατροφής και των συμπληρωμάτων και κάνε τις επιλογές σου.
Πρόσεχε τον εαυτό σου, να έχεις αισιοδοξία και όλα θα πάνε καλά :smile-flower:
 #120477  από Ελένη.π
 Κυρ Σεπ 04, 2016 9:49 pm
Ευχαριστώ πολύ...πέρα από την αγωγή μου έχω αλλάξει και τον τρόπο διατροφής μου...έχω προσθέσει περισσότερα φρούτα και λαχανικά και ψάρια....ελπίζω και εγώ λόγω της ηλικίας μου να οφελειθω αν και δεν το ξέρω....όσο για τα συμπληρώματα τι προτείνετε?
 #120478  από litsa
 Κυρ Σεπ 04, 2016 10:38 pm
You can do it...
τα είπες όλα!!

Ελένη, ειδικός δεν είμαι.. αλλά συνήθως χρειαζόμαστε, πολυβιταμίνη, αντιοξειδωτικά, D3, και διάφορες άλλες ανάλογα με το τι μας λείπει.. μην τρομάζεις...
είναι πολύ απλά τα πράγματα... όσο αφορά αυτό το κομμάτι...
φαντάσου ένα αυτοκίνητο για να δουλεψει θελει τα λαδια του, τα νερά του , την βενζίνη του και όλα τα μικρά και μεγάλα εξαρτήματα που έχει ένα αυτοκίνητο...
κάτι αν του λείπει, μπορει να δημιουργήσει μία βλάβη μικρή ή μία μεγαλύτερη...

το ίδιο ειναι και ο οργανισμός μας...

έχε πίστη και δύναμη σε σένα και όλα θα πάνε πάρα πολύ καλά!!!!

:smile-sun: :smile-sun: :smile-sun: :smile-sun: :smile-sun: :smile-sun:

συνταγή για το παγωτό μας...
http://syntagesgiadiabitikoys.blogspot. ... l?spref=fb

αντί για πεπόνι βάζω ροδάκινο ή σύκο ή ότι άλλο φρούτο μου αρέσει ή μου ταιριάζει...
και αντί για γιαούρτι βάζω γάλα καρύδας...
γίνεται τέλειο!!!
και στην κατάψυξη να μπει, αν το αφήσεις να ξεπαγώσει... γίνεται το ίδιο ωραίο οπως στην αρχή!!

Μου φαίνεται ότι θα ανοίξω ένα θέμα με τέτοιες συνταγές!! :character-oldtimer: :smile-nerd: :smile-nerd: :smile-itwasntme: :smile-itwasntme: :smile-itwasntme: :happy-cheerleadersmileygirl: :happy-cheerleadersmileygirl: :happy-cheerleadersmileygirl: :happy-cheerleadersmileygirl: :happy-cheerleadersmileygirl:
 #120481  από Ελένη.π
 Δευ Σεπ 05, 2016 12:34 am
Μάλιστα θα πάω στο φαρμακείο να αγοράσω κα μια βιταμίνη
Το παγωτό το έχω φτιάξει με μπανάνα και βγήκε τέλειο
 #120504  από ποπη
 Δευ Σεπ 05, 2016 8:05 pm
Ελενη θα συμφωνησω με τη Λιτσα και την you can do it στο θεμα της διατροφης και των πολυβιταμινων. Εχουν τρομακτικα θετικη επιδραση στην σκπ και οχι μονο.
Αργεις να δεις αποτελεσματα αλλα ειναι καταλυτικα.

Αγωγη δεν παιρνω αν και πρεπει να πασχω πανω απο 4χρονια το εμαθα περυσι.
Η διατροφη, οι βιταμινες, ιχθυελαια και αλλα συμπληρωματικα εχω δει βελτιωση μεγαλη και ακομα δεν εχω κλεισει καν χρονο που ακολουθω αυτη την οδο.
Δοκιμασε το και δεν θα χασεις. Και αν φοβασαι για υπερβιταμινωση με μια εξεταση αιματος που και που μπορεις να ξερεις σε τι επιπεδα βρισκεσαι.

Καλη συνεχεια και καλη δυναμη!
 #120520  από Ελένη.π
 Τρί Σεπ 06, 2016 1:06 am
Ευχαριστώ για τις συμβουλές....καλή δύναμη
 #120555  από you can do it
 Τετ Σεπ 07, 2016 8:07 pm
litsa έγραψε:
Μου φαίνεται ότι θα ανοίξω ένα θέμα με τέτοιες συνταγές!! :character-oldtimer: :smile-nerd: :smile-nerd: :smile-itwasntme: :smile-itwasntme: :smile-itwasntme: :happy-cheerleadersmileygirl: :happy-cheerleadersmileygirl: :happy-cheerleadersmileygirl: :happy-cheerleadersmileygirl: :happy-cheerleadersmileygirl:
Λίτσα ευχαριστούμε για τη συνταγή! Θα τη δοκιμάσω το συντομότερο.
Δεν είναι καθόλου κακή ιδέα το θέμα με τις συνταγές :emojis-3: You can do it!
 #120572  από billios
 Πέμ Σεπ 08, 2016 6:02 pm
Θα ηθελα πολλυ να μεταπηδησω στο πεντιγκρι εαν τα βρω με την γιατρεσα μου τον νοεμβρη,προς το παρων δεν δειχνει σημαδια σοβαρων παρενεργειων,ειναι ακομα ομως πολλυ φρεσκο στην αγορα..