• επιλογή αγωγης

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #120421  από Ελένη.π
 Σάβ Σεπ 03, 2016 2:48 am
Γεια σας είμαι η Ελένη 15 χρόνων και εδώ και μόλις έναν μήνα διαγνωστικά με σκλήρυνση κατά πλάκας αφού ξύπνησα μια μέρα με μουδιασμένο το δεξί πόδι και λίγο το αριστερό και δεν μπορούσα να περπατήσω καλα (δεν είχα ισορροπια). Τώρα θα αρχίσω αγωγή και επέλεξα το plegridy...έκανα καλά? Είναι καλή επιλογή?
 #120435  από Μαρία21
 Σάβ Σεπ 03, 2016 1:42 pm
Γεια σου Ελένη! :emojis-8:
Ξεκίνησα και εγώ plegridy πριν δυο βδομάδες!
Εφόσον είναι η πρώτη σου θεραπεία θα το δείς και με τον καίρο αν όντως σε βοηθάει και σου ταιριάζει.
Πάντως το ότι είναι κάθε δύο εβδομάδες είναι πολύ θετικο...
 #120436  από Ελένη.π
 Σάβ Σεπ 03, 2016 1:49 pm
Και εγώ γι αυτο διάλεξα το συγκεκριμένο....λόγω σχολείου και διαβάσματος δεν με βολευε το καθημερινό....το μόνο κακο είναι ότι έχει αρκετές παρενέργειες....εσάς σας έχει πιάσει καμία?
 #120437  από Μαρία21
 Σάβ Σεπ 03, 2016 1:56 pm
Μου μιλάς στον πληθυντικό η το "σας" παει και στους υπόλοιπους? :emojis-30:

εγώ πριν έπαιρνα rebif το οποίο είναι και αυτό ιντερφερόνη και έχει παρόμοια συμπτώματα.
όντως με το plegridy είναι πολύ πιο έντονα, όμως έχει μεγάλη διαφορά να είσαι "άρρωστη" κάθε δύο βδομάδες από το να είσαι μέρα παρά μέρα.
επίσης κάποια στιγμή ο οργανισμός σου θα συνηθίσει
 #120438  από agathan
 Σάβ Σεπ 03, 2016 3:01 pm
κατσε ηρθα και γω να γινουμε πολλες, να μας μιλαει στον πληθυντικο το κοριτσι :emojis-12:
plegridy παιρνω και γω. η σιγουρη παρενεργεια ειναι οτι θα νιωθεις αρρωστη, σαν ιωση, και θα ανεβαζεις πυρετο, συνηθως δεκατα (37 και κατι). αν παρεις ενα παυσιπονο πριν κανεις την ενεση, και καθε τοσο για τις επομενες 1-2 μερες, θα εισαι κομπλε.
ρωτα τον γιατρο, που ισως σου εχει πει ηδη, τι να παρεις γιατι θελει πιο δυνατα παυσιπονα, τα απλα depon δεν ειδα να κανουν δουλεια.
βεβαια λενε οτι συνηθιζεις σιγα σιγα το φαρμακο, και μετα δεν σε πιανει τιποτα. εγω ειμαι στην 4η ενεση και βλεπω να πηγαινει καλυτερα το πραγμα. μπορει εσυ να συνηθισεις πιο γρηγορα :emojis-3: :emojis-3:

οτι χρειαστεις εδω ειμαστε~! :emojis-2:
 #120440  από Ελένη.π
 Σάβ Σεπ 03, 2016 3:15 pm
Χαχαχα...σας ευχαριστώ πολύ
εγώ δεν έχω ξεκινήσει ακόμα είναι θέμα χρόνου ποτέ θα το αρχίσω γιατί με περιμένει στο ψυγείο αλλά φοβάμαι αρκετά...
 #120441  από agathan
 Σάβ Σεπ 03, 2016 3:35 pm
εχεις μιλησει με την γραμμη του plegridy;
ερχεται ανθρωπος απο την εταιρια και σου εξηγει καποια πραγματα, και σου δειχνει πως να κανεις την ενεση μονη σου.
σου φερνει και τζαμπα βιβλια για την σκληρυνση και τσαντακι για να βαλεις παγοκυστη και τις ενεσεις να τις πηγαινεις βολτες. :emojis-1:

το οτι φοβασαι το καταλαβαινω, περισσοτερο απ'οσο νομιζεις. το φαρμακο αυτο μπορει να σε ριξει για δυο μερες τωρα, αλλα θα σου κανει καλο σε αλλα πραγματα στο μελλον. :emojis-3:
 #120442  από Ελένη.π
 Σάβ Σεπ 03, 2016 3:42 pm
Δεν τους έχω τηλεφωνήσει ακόμα αλλά θα το κάνω από μέρα σε μέρα αν και δεν αισθάνομαι έτοιμη....να ρωτήσω κάτι που με απασχολεί πιο πολύ απ όλα? Η ένεση είναι μεγάλη? Γιατί δεν φαίνεται :emojis-19:
 #120443  από agathan
 Σάβ Σεπ 03, 2016 4:23 pm
βρε πουλακι μου... ανοιξε το κουτι να δεις! δεν δαγκανει!!!!!! :emojis-12:
δεν ειναι ενεση κανονικη, ειναι σαν αυτα που κανουν οι διαβητικοι, ενα μικρο τσιμπημα και τελειωσε. οριστε να τη:
Εικόνα

παρτους τηλεφωνο για να κλεισεις ραντεβου καποια στιγμη. εκεινη την ημερα θα σε βοηθησει να κανεις και την πρωτη ενεση αμα ειναι. :emojis-3:
 #120444  από Μαρία21
 Σάβ Σεπ 03, 2016 4:43 pm
Ρε agathan να σαι καλά με κάνεις και γελάω! :emojis-19: :emojis-19:

και εγώ τώρα την έβγαλα από το ψυγείο να την κάνω :emojis-12: