Καλησπέρα και πάλι.
Αρχικά ... Κώστα ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ για την πολύτιμη βοήθεια σου!
Θα αναφέρω περιληπτικά (όσο γίνεται) τι ακριβώς συζητήθηκε τηλεφωνικά όταν κάλεσα στο αρμόδιο Υπ. Συγκ/νιων και Μεταφορών. Αρχικά να αναφέρω πως και ο υπάλληλος και η προϊσταμένη ήταν ... τηλεφωνικά ... ευγενέστατοι. Εξηγώ στον υπάλληλο περί αναπηρίας, ποσοστού , μη αναπηρικού αυτ/του κλπ κλπ και πως δεν μου χορήγησαν την μπλε κάρτα λόγω του ότι το αυτ/το ΔΕΝ είναι αναπηρικό ΑΛΛΑ ενημερώθηκα πως με την τάδε τροποποίηση με αρ. πρ. (αυτό που μου είπες εσύ Κώστα) διευκρινίζεται πως και τα μη αναπηρικά αυτοκίνητα δικαιούνται την μπλε κάρτα. Δυσκολεύτηκε πολύ να βρει το έγγραφο , και τελικά δεν ξέρω αν το βρήκε, αλλά με παρέπεμψε στην προϊσταμένη του κυρία Πολίτη η οποία μου είπε πως ξέρει για το συγκεκριμένο έγγραφο και πως έγινε ύστερα από αίτημα συλλόγου ατόμων με αναπηρία....ΑΛΛΑ υπάρχουν δύο προβλήματα.
1ον ότι η δ/νη τους για την εξυπηρέτηση ΑμΕΑ καταργήθηκε και συστήνεται νέα δ/νση όπου έχει ενημερώσει τον νέο προϊστάμενο για τα "προβλήματα" και "κενά" που υπάρχουν.
2ον πως δεν μπορούν να μου δώσουν την κάρτα γιατί λόγο "κενού" στην νομοθεσία , όταν το αυτοκίνητο είναι αναπηρικό , δηλώνεται ποιος θα το οδηγεί αυστηρά αυτός και μόνο αυτός. Στην περίπτωση όμως που δεν είναι αναπηρικό αυτό δεν συμβαίνει.Της ανέφερα πως εμένα με μετακινεί όποιος είναι διαθέσιμος (πατέρας, σύζυγος, φίλος) αλλά έστω και να δηλώσω μόνο έναν. Επίσης της είπα πως το διευκρινιστικό έγγραφο απλώς αναφέρει πως και τα μη αναπηρικά μπορούν να πάρουν την μπλε κάρτα! Δεν λέει κάπου πως θα πρέπει να υπάρχουν αυτές οι προυποθέσεις. Μου εξήγησε ότι κατανοεί το παράλογο του θέματος (δεν ξέρω αν πραγματικά το εννοούσε αν και πράγματι ήταν πολύ ευγενική και μάλιστα μου είπε πως και η ίδια έχει παιδί με πρόβλημα όρασης) και πως ελπίζει πως ο νέος προϊστάμενος μετά τις γιορτές θα προσπαθήσει να βρει μία λύση.
Ελπίζω να μην κούρασα.
Σκέφτομαι να απευθυνθώ και στον συνήγορο του πολίτη. Πιστεύετε πως θα έχει νόημα? Κώστα ... κάποια πρόταση - παρατήρηση?
Ευχαριστώ