• ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #28016  από panos59
 Σάβ Μάιος 22, 2010 10:29 am
Καλημέρα :!:
Θα ήθελα να μου όποιος ξέρει ….
Πώς ένα συμβατικό αυτοκίνητο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ αναπηρικό, δηλαδή αυτοκίνητο μεταφοράς αναπήρου (ΑΜΕΑ) ???
Έχω ήδη και οδηγούμε ένα παλιό αυτ/το, 12ετίας, το οποίο και δεν προτίθεμαι να αλλάξω …
ΚΑΙ γιατί είναι μια χαρά για να με μεταφέρει (καθισμένο στη θέση του συνοδηγού εμένα τον ΑΜΕΑ με ΒΑ=80%), ΚΑΙ γιατί δεν μπορώ οικονομικά (αλλά ούτε και χρειαζόμαστε) νέο, ΚΑΙ γιατί (το βασικότερο) έχει αρκετά μεγάλο πορτμπαγκάζ και χωράει το αναπηρικό μου αμαξίδιο …
Έλα όμως που αυτό φαίνεται ΔΕΝ αρκεί …
Γιατί δεν έχει αγοραστεί ως, ούτε επομένως έχει τον χαρακτηρισμό του ΑΝΑΠΗΡΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ !
Πείτε μου λοιπόν αν κάποιος ξέρει …
Πώς γίνεται αυτός ο χαρακτηρισμός ??? :?:
Από πού ??? Ποια δημόσια Αρχή ??? Τι είναι ??? :?: :?:
Κάποιο ειδικό αυτοκόλλητο, σήμα, πινακιδάκι, τι ??? :?: :?: :?:
ΟΧΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥ ….. (είναι το δικό μου ..)
Αλλά …
Παρκάρουμε σε θέση με σήμα αναπήρων (ξέρετε .. το γνωστό σήμα αμαξιδίου) και έρχεται το όργανο της Δημοτικής Αστυνομίας (Βουλιαγμένης-Αθήνα) και, παρότι βλέπει άτομο με σοβαρά βαδιστικά προβλήματα να βγαίνει και να κάθεται στο αμαξίδιό του, μας λέει : φύγετε, μην το παρκάρετε εδώ, θα σας γράψω, αυτή η θέση ΔΕΝ είναι για σας (??) Είναι για ΑΝΑΠΗΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ !!!??? Το δικό σας ΔΕΝ είναι !!!??? :cry:
….
(άλλη περίπτωση)
Πάω στον Δήμο της περιοχής που μένω και ζητάω να μπουν 2 πινακίδες στη θέση που το παρκάρουμε, κάτω από το σπίτι μας!
Ξέρετε .. ΘΕΣΗ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ (τάδε)
Αλλά μου απαντούν …
«Δεν δικαιούστε .. Το αυτοκίνητό σας ΔΕΝ είναι αναπηρικό!...»
(άντε πάλι …) :cry:
(και να σκεφτείτε ότι, την θέση αυτή, δεν την διεκδικώ, μου την έχουν παραχωρήσει όλοι οι γείτονες και μαγαζάτορες από μόνοι τους, εδώ και χρόνια .. νάναι καλά !)
Έρχεται όμως κάποτε, μόλις λείψεις και παρκάρει ο κάθε άσχετος περαστικός και σου παίρνει τη θέση … Και συ, επιστρέφοντας, κορνάρεις κορνάρεις για να εμφανιστεί… (ως εκεί φυσιολογικό)
Κάποτε έρχεται όντως αμέσως, κάποτε όμως και όχι …
Και, όταν επιτέλους εμφανιστεί, το να σου πει ένα :
ΩΧ ΣΥΓΝΩΜΗ … ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ …. ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΝΣΗ …. (έχω γράψει στην άσφαλτο τα σχετικά) … λες ….
εεε .. εντάξει … Σε καλύπτει .. απόλυτα ….. αλίμονο ….. ;)
Υπήρξαν όμως και φορές που ο οδηγός (όχι, δεν θα πω την κακή λέξη) εμφανίζεται και πουλάει και τσαμπουκάδες (κι ας μιλάω πάντα ήρεμα και πολιτισμένα)
ΤΙ ΛΕ ΡΕ ΦΙΛΕ ….
ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ …
ΑΝΑΠΗΡΟΣ-ΞΕΑΝΑΠΗΡΟΣ, ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΑΩ ΠΟΥΘΕΝΑ!!
ΦΕΡΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΜΑ ΘΕΛΕΙΣ …
και το παίζει μάγκας …. Και το αφήνει επίτηδες το αμάξι του εκεί που είναι και φεύγει … (παλιοσαραβαλάκι, συνήθως, φυσικά!)
………
Ναι, αυτό το γεγονός είναι υπαρκτό και μάλιστα πολύ πρόσφατο… :cry:
….
Αυτό και με πεισμάτωσε και είπα ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ! :evil:

Γι αυτό σας ρωτάω …
Τι μπορώ να κάνω ???? :?:
Π

υ/γ
μη θαυμάσετε την … δεινή μου ικανότητα να γράφω … :|
κακίστε την πολυλογία μου, ίσως…. (ναι… και εγώ, μαζί σας!) :mrgreen:
με πολλή δυσκολία πληκτρολογώ ….
3-4 ώρες μου πήρε … αλλά το απόλαυσα ! :lol:
Και για λόγους άσκησης εργοθεραπείας! Είπα ..Τετραπάρεση γαρ …
Τσίου !
 #28018  από maestro
 Σάβ Μάιος 22, 2010 11:21 am
Γεια σου Πάνο,
Για τη λύση σε αυτο που έγραψες, θα πρεπει να επικοινωνησεις εσύ ή κάποιος δικός σου με την α' βάθμια υγειονομική επιτροπή της νομαρχίας που ανηκεις.
Θα πρεπει ισως να περάσεις απο επιτροπή ή να αντιγραφει καποιο πιστοποιητικο που εχεις παρει απο εκει (για να αποφυγεις τα της επιτροπης...).
Μπορεις να διεκδικησεις ακομα και επιδομα κινησης (εννοειται πως το αυτοκινητο δεν ειναι απαραιτητο να ειναι με αναπηρικη αδεια κυκλοφοριας). Φυσικά και θα τεθει και το προβλημα του παρκαρισματος εκει!!!
ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ!!!
 #28021  από litsa
 Σάβ Μάιος 22, 2010 11:45 am
μου αρέσει πάνο ο τρόπος γραφής σου και η δύναμη σου..

φτιάξε χαρτάκια και όταν παρκάρουν στη θέση σου... βάζε τους ένα που να γράφει..

μου πήρες την θέση μου??
πάρε και την ασθένεια μου!!
;)

να δούμε μετά τι θα λέει???
το ΄χαμε ξανασυζητήσει πολύ παλιά = πριν ενα χρονο περιπου - αυτο΄..

καλη η ασκηση εργοθεραπειας...!!!! :D
 #28027  από LL--MM
 Σάβ Μάιος 22, 2010 2:35 pm
Θα συμφωνήσω με τη Λίτσα μας: αλλά βρές (νομίζω στο καφενείο είναι) κάτι που λέει για αυτοκόλλητα "είμαι γάϊδαρος" να βρείς τα πιό κοντά σου...
 #28030  από popi
 Σάβ Μάιος 22, 2010 3:02 pm
Λοιπον, επειδη κι εγω ,οπως αλλωστε ολοι μας αντιμετωπιζουμε παρομοια προβλημα, εκανα τα εξης
1ο πηρα απο το υπουργειο συγκοινωνιων το μπλε σηματακι που μας επιτρεπει να παρκαρουμε στις αναπηρικες θεσεις στους δρομους
(Εχω αναρτησει σε προηγουμενο σημειο του φορουμ τα σχετικα)Με το σηματακι αυτο παρκαρω ανετα και ΝΟΜΙΜΑ στις συγκεκριμενε θεσεις
2ο Εκανα αιτηση στον δημο που κατοικω για θεση παρκιν μπροστα στο σπιτι μου.Η αιτηση περνα απο ΔΣ κΑΙ η τεχνικη του υπηρεσια-οι υπαλληλοι- σου διαγραμμιζουν τον χωρο, βαζοντας τις πινακιδες με τον αριθμο κυκλοφοριας του αυτοκινητου σου. Αν καποιος παρκαρει εκει και εσυ καλεσεις το 100 ,του παιρνουν επι τοπου τις πινακιδες κι αν υπαρχει διαθεσιμος γερανος και το αυτοκινητο.!! Αυτα ολα τα εχω βιωσει προσωπικα και χωρις να εχω αναπηρικο αυτοκινητο. Μονο με το μπλε σηματακι και φυσικα το αυτοκινητο ειναι στο ονομα μου.Οτι αλλη πληροφορια θελετε στη διαθεση σας.
 #28035  από panos59
 Σάβ Μάιος 22, 2010 6:22 pm
ευχαριστώ καταρχάς όλους σας για τις απαντήσεις σας ....! :lol: :D :lol: :D
ειδικά εσένα popi έχω να σε ρωτήσω το εξής:
λες : δεν έχεις αναπηρικό αυτοκίνητο (όπως και γω)
και λες ακόμα : πήγες από το Υπουρείο Συγκοινωνιών και πήρες το σήμα
πώς ???
ζητάς έτσι απλα ένα σήμα???
και στο δίνουν, έτσι, χωρίς άλλη προσκόμιση στοιχείων ή βεβαιώσεων ???
αυτό το σήμα είναι το μπλε με το σήμα αμαξιδίου ?
το αυτοκόλλητο ?
τέτοιο έχω βρει ήδη...
και το κολλάω στο παρμπρίζ και αυτό είναι άραγε όλο ???
τι με/το νομιμοποιεί ????
:?:
Π
 #28038  από panos59
 Σάβ Μάιος 22, 2010 7:01 pm
για τους φίλους Litsa και LL-MM, πέρα από τις ευχαριστίες μου για την απάντησή σας, λέω ότι το κρίνω επικίνδυνο να εμπλακώ σε πράξεις τιμωρίας και αυτοδικίας με τον κάθε απρόσεχτο, χαζό, ηλίθιο, ...ξανθό ή όπως πιθανόν τον φαντάζεστε ...
Ένα χαρτάκι, ή ένα ατοκόλλητο (ή λίγο κερί λιωμένο που έχει στάξει στο παρμπριζ του .. καλό εε??), ή ό,τι άλλο πείτε, οδηγούν κάποτε σε μία κατηφόρα, σε μία αλυσιδωτή αντίδραση και γίνονται αναπόφευκτα το άλοθι αντεκδικήσεων ....
Εξάλλου, αυτός, σε λίγο, πάει .. έφυγε ....Ποιός τον ξέρει ???? ή, ποιός τον είδε ???
Το δικό μου όμως ι.χ. θα είναι πάντα εκεί!
Γράφει και το νούμερό μου στο οδόστρωμα .... Κάπου εκεί γύρω θα είμαι .... 3 αμάξια μπρος, 2 αμάξια πίσω ....
Μια γδαρσιά στην πόρτα (σου), ένας στραβωμένος καθαριστήρας, κλπ κλπ είναι για την Αθήνα των 3.500.000 αγνώστων και ανώνυμων, σχεδόν δεδομένα ...
ΟΧΙ ... δεν είμαι δειλός .... καθεάλλο ... Αυτοί είναι (κάποτε) θρασύδειλοι ! :evil:
Είναι που, απλά, δεν μ' αρέσει να προκαλώ την τύχη μου
Αρκετά με ευλόγησε
άστην ήσυχη :cry:
Π
 #28061  από panos59
 Σάβ Μάιος 22, 2010 9:54 pm
Φιλε maestro, την απάντηση σ’ εσένα την άφησα τελευταία
Το έχω ψάξει που λες το θέμα πολύ .. Πάρα πολύ
Πέρυσι, επί 2 μήνες, μιλούσα σχετικά με τη Νομαρχία, με το Υπουργείο με τη Διεύθυνση Μεταφορών, με ό,τι και όποιον μπορείς να φανταστείς ..,
Μέχρι και με τον σύλλογο (φορέα) των ΑΜΕΑ …
Πήγε και η γυναίκα μου από εκεί (για Αθήνα μιλάω)
2 πρωινά έτρεχε να βγάλει άκρη !
Χολαργός, Αγία Παρασκευή, Λιοσίων …
Από τον έναν στον άλλον, την έστελναν ….
Αλλά, άκρη δεν βγάλαμε ….
Ούτε εκείνοι ξέρανε ……. :evil:
«δεν θα αγοράσετε αυτοκίνητο ???? χμμ.. πρόβλημα ….»
Μόνον μία κυρία, προϊσταμένη στην Δνση Μεταφορών (Χολαργός), μας είπε τελικά να κάνουμε όοολη την διαδικασία αγοράς αναπηρικού αυτοκινήτου (κι ας μην μας ενδιέφερε) και μετά να της πάμε την έγκριση για να μας εκδώσει χαρτί για θέση παρκαρίσματος και (ίσως) μειωμένα τέλη κυκλοφορίας ……. (παραιτούμενοι δηλαδή από όλα τα υπόλοιπα) !
Που σήμαινε :
Να πάω εγώ να με δει Νευρολόγος Δημ. Νοσ/μείου (1η γνωμάτευση)
Να πάω να με δει και Παθολόγος Δημ. Νοσ/μείου (2η γνωμάτευση)
Να πάω να με δει και Ορθοπεδικός Δημ. Νοσ/μείου (3η γνωμάτευση)
Να κάνω αίτηση εξέτασης και να περάσω από νέα ειδική Α’θμια επιτροπή της Νομαρχίας (στη Λιοσίων) γιατί, αυτή του ΙΚΑ που ήδη έχω, δεν τους κάνει (ώστε να εξεταστώ, να υποβάλω τις 3 προηγούμενες γνωματεύεις, και να πάρω την τελική έκθεση-γνωμάτευση για αγορά ι.χ. (με μειωμένα τέλη ταξινόμησης κλπ)
Α ναι ….
Και, το αυτοκίνητο που ήδη έχουμε (50% δικό μου και 50% της συζύγου) να μου πουλήσει (μεταβιβάσει) το 50% η σύζυγος, ώστε να είναι κατά 100% στο όνομά μου, εμού του δικαιούχου (ΑΜΕΑ)
Α ναι … και κάτι ακόμα τελυταίο …
Να αποφασίσουμε ποιός θα είναι ο (ένας και μοναδικός) οδηγός που θα μπορεί να οδηγεί το αυτοκίνητο μας, που θα έχει χαρακτηριστεί σαν το αυτοκίνητο μεταφοράς και μετακινήσεών μου!
Υποθέτω θα γινόταν και ειδική σημείωση στο δίπλωμά του και/ή την άδεια κυκλοφορίας του αυτ/του …. (κάτι τέτοιο είπαν)
Είπες τίποτα ??? όχι, δεν τάχω χαμένα, ουτε τα φαντάστηκα ..
Κερνάω ασπιρίνες ….
Ακόμα γελάς ?? :D :D :D :D
Εμείς, ακόμα τρέχουμε πάντως ……
Πάρ’ τ’αυγό και κούρεψτο … Κοινώς, τα ξεχάσαμε όλα!….
Κακόπεσες φίλε, που είπαν οι γνωστοί μου … :(
Π
 #28074  από litsa
 Κυρ Μάιος 23, 2010 12:28 am
:D :D :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
 #28080  από panos59
 Κυρ Μάιος 23, 2010 10:03 am
γειά σου litsa-κι! :D
ακόμα γελάς ...εεε ???? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
όλα έτσι γίναν -ακριβώς έτσι- δυστυχώς ... :roll:
και, για όποιον δύσπιστο, έχω κρατήσει ακριβώς από εκεινη την περιπέτεια τα πάντα ....!!
Υπηρεσiες, ονόματα, τηλέφωνα, ημερομηνίες, τα πάντα ... :!:
pan-έτοιμος για ΕΔΕ ... :!:
ως πιστός και φιλοτιμος τεχνοκράτης (ή μήπως και γραφειοκράτης :?: )
:lol:
Π