Καλημέρα
Θα ήθελα να μου όποιος ξέρει ….
Πώς ένα συμβατικό αυτοκίνητο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ αναπηρικό, δηλαδή αυτοκίνητο μεταφοράς αναπήρου (ΑΜΕΑ) ???
Έχω ήδη και οδηγούμε ένα παλιό αυτ/το, 12ετίας, το οποίο και δεν προτίθεμαι να αλλάξω …
ΚΑΙ γιατί είναι μια χαρά για να με μεταφέρει (καθισμένο στη θέση του συνοδηγού εμένα τον ΑΜΕΑ με ΒΑ=80%), ΚΑΙ γιατί δεν μπορώ οικονομικά (αλλά ούτε και χρειαζόμαστε) νέο, ΚΑΙ γιατί (το βασικότερο) έχει αρκετά μεγάλο πορτμπαγκάζ και χωράει το αναπηρικό μου αμαξίδιο …
Έλα όμως που αυτό φαίνεται ΔΕΝ αρκεί …
Γιατί δεν έχει αγοραστεί ως, ούτε επομένως έχει τον χαρακτηρισμό του ΑΝΑΠΗΡΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ !
Πείτε μου λοιπόν αν κάποιος ξέρει …
Πώς γίνεται αυτός ο χαρακτηρισμός ???
Από πού ??? Ποια δημόσια Αρχή ??? Τι είναι ???
Κάποιο ειδικό αυτοκόλλητο, σήμα, πινακιδάκι, τι ???
ΟΧΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥ ….. (είναι το δικό μου ..)
Αλλά …
Παρκάρουμε σε θέση με σήμα αναπήρων (ξέρετε .. το γνωστό σήμα αμαξιδίου) και έρχεται το όργανο της Δημοτικής Αστυνομίας (Βουλιαγμένης-Αθήνα) και, παρότι βλέπει άτομο με σοβαρά βαδιστικά προβλήματα να βγαίνει και να κάθεται στο αμαξίδιό του, μας λέει : φύγετε, μην το παρκάρετε εδώ, θα σας γράψω, αυτή η θέση ΔΕΝ είναι για σας (??) Είναι για ΑΝΑΠΗΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ !!!??? Το δικό σας ΔΕΝ είναι !!!???
….
(άλλη περίπτωση)
Πάω στον Δήμο της περιοχής που μένω και ζητάω να μπουν 2 πινακίδες στη θέση που το παρκάρουμε, κάτω από το σπίτι μας!
Ξέρετε .. ΘΕΣΗ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ (τάδε)
Αλλά μου απαντούν …
«Δεν δικαιούστε .. Το αυτοκίνητό σας ΔΕΝ είναι αναπηρικό!...»
(άντε πάλι …)
(και να σκεφτείτε ότι, την θέση αυτή, δεν την διεκδικώ, μου την έχουν παραχωρήσει όλοι οι γείτονες και μαγαζάτορες από μόνοι τους, εδώ και χρόνια .. νάναι καλά !)
Έρχεται όμως κάποτε, μόλις λείψεις και παρκάρει ο κάθε άσχετος περαστικός και σου παίρνει τη θέση … Και συ, επιστρέφοντας, κορνάρεις κορνάρεις για να εμφανιστεί… (ως εκεί φυσιολογικό)
Κάποτε έρχεται όντως αμέσως, κάποτε όμως και όχι …
Και, όταν επιτέλους εμφανιστεί, το να σου πει ένα :
ΩΧ ΣΥΓΝΩΜΗ … ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ …. ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΝΣΗ …. (έχω γράψει στην άσφαλτο τα σχετικά) … λες ….
εεε .. εντάξει … Σε καλύπτει .. απόλυτα ….. αλίμονο …..
Υπήρξαν όμως και φορές που ο οδηγός (όχι, δεν θα πω την κακή λέξη) εμφανίζεται και πουλάει και τσαμπουκάδες (κι ας μιλάω πάντα ήρεμα και πολιτισμένα)
ΤΙ ΛΕ ΡΕ ΦΙΛΕ ….
ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ …
ΑΝΑΠΗΡΟΣ-ΞΕΑΝΑΠΗΡΟΣ, ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΑΩ ΠΟΥΘΕΝΑ!!
ΦΕΡΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΜΑ ΘΕΛΕΙΣ …
και το παίζει μάγκας …. Και το αφήνει επίτηδες το αμάξι του εκεί που είναι και φεύγει … (παλιοσαραβαλάκι, συνήθως, φυσικά!)
………
Ναι, αυτό το γεγονός είναι υπαρκτό και μάλιστα πολύ πρόσφατο…
….
Αυτό και με πεισμάτωσε και είπα ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!
…
Γι αυτό σας ρωτάω …
Τι μπορώ να κάνω ????
Π
υ/γ
μη θαυμάσετε την … δεινή μου ικανότητα να γράφω …
κακίστε την πολυλογία μου, ίσως…. (ναι… και εγώ, μαζί σας!)
με πολλή δυσκολία πληκτρολογώ ….
3-4 ώρες μου πήρε … αλλά το απόλαυσα !
Και για λόγους άσκησης εργοθεραπείας! Είπα ..Τετραπάρεση γαρ …
Τσίου !

Θα ήθελα να μου όποιος ξέρει ….
Πώς ένα συμβατικό αυτοκίνητο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ αναπηρικό, δηλαδή αυτοκίνητο μεταφοράς αναπήρου (ΑΜΕΑ) ???
Έχω ήδη και οδηγούμε ένα παλιό αυτ/το, 12ετίας, το οποίο και δεν προτίθεμαι να αλλάξω …
ΚΑΙ γιατί είναι μια χαρά για να με μεταφέρει (καθισμένο στη θέση του συνοδηγού εμένα τον ΑΜΕΑ με ΒΑ=80%), ΚΑΙ γιατί δεν μπορώ οικονομικά (αλλά ούτε και χρειαζόμαστε) νέο, ΚΑΙ γιατί (το βασικότερο) έχει αρκετά μεγάλο πορτμπαγκάζ και χωράει το αναπηρικό μου αμαξίδιο …
Έλα όμως που αυτό φαίνεται ΔΕΝ αρκεί …
Γιατί δεν έχει αγοραστεί ως, ούτε επομένως έχει τον χαρακτηρισμό του ΑΝΑΠΗΡΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ !
Πείτε μου λοιπόν αν κάποιος ξέρει …
Πώς γίνεται αυτός ο χαρακτηρισμός ???

Από πού ??? Ποια δημόσια Αρχή ??? Τι είναι ???

Κάποιο ειδικό αυτοκόλλητο, σήμα, πινακιδάκι, τι ???

ΟΧΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥ ….. (είναι το δικό μου ..)
Αλλά …
Παρκάρουμε σε θέση με σήμα αναπήρων (ξέρετε .. το γνωστό σήμα αμαξιδίου) και έρχεται το όργανο της Δημοτικής Αστυνομίας (Βουλιαγμένης-Αθήνα) και, παρότι βλέπει άτομο με σοβαρά βαδιστικά προβλήματα να βγαίνει και να κάθεται στο αμαξίδιό του, μας λέει : φύγετε, μην το παρκάρετε εδώ, θα σας γράψω, αυτή η θέση ΔΕΝ είναι για σας (??) Είναι για ΑΝΑΠΗΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ !!!??? Το δικό σας ΔΕΝ είναι !!!???

….
(άλλη περίπτωση)
Πάω στον Δήμο της περιοχής που μένω και ζητάω να μπουν 2 πινακίδες στη θέση που το παρκάρουμε, κάτω από το σπίτι μας!
Ξέρετε .. ΘΕΣΗ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ (τάδε)
Αλλά μου απαντούν …
«Δεν δικαιούστε .. Το αυτοκίνητό σας ΔΕΝ είναι αναπηρικό!...»
(άντε πάλι …)

(και να σκεφτείτε ότι, την θέση αυτή, δεν την διεκδικώ, μου την έχουν παραχωρήσει όλοι οι γείτονες και μαγαζάτορες από μόνοι τους, εδώ και χρόνια .. νάναι καλά !)
Έρχεται όμως κάποτε, μόλις λείψεις και παρκάρει ο κάθε άσχετος περαστικός και σου παίρνει τη θέση … Και συ, επιστρέφοντας, κορνάρεις κορνάρεις για να εμφανιστεί… (ως εκεί φυσιολογικό)
Κάποτε έρχεται όντως αμέσως, κάποτε όμως και όχι …
Και, όταν επιτέλους εμφανιστεί, το να σου πει ένα :
ΩΧ ΣΥΓΝΩΜΗ … ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ …. ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΝΣΗ …. (έχω γράψει στην άσφαλτο τα σχετικά) … λες ….
εεε .. εντάξει … Σε καλύπτει .. απόλυτα ….. αλίμονο …..

Υπήρξαν όμως και φορές που ο οδηγός (όχι, δεν θα πω την κακή λέξη) εμφανίζεται και πουλάει και τσαμπουκάδες (κι ας μιλάω πάντα ήρεμα και πολιτισμένα)
ΤΙ ΛΕ ΡΕ ΦΙΛΕ ….
ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ …
ΑΝΑΠΗΡΟΣ-ΞΕΑΝΑΠΗΡΟΣ, ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΑΩ ΠΟΥΘΕΝΑ!!
ΦΕΡΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΜΑ ΘΕΛΕΙΣ …
και το παίζει μάγκας …. Και το αφήνει επίτηδες το αμάξι του εκεί που είναι και φεύγει … (παλιοσαραβαλάκι, συνήθως, φυσικά!)
………
Ναι, αυτό το γεγονός είναι υπαρκτό και μάλιστα πολύ πρόσφατο…

….
Αυτό και με πεισμάτωσε και είπα ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!

…
Γι αυτό σας ρωτάω …
Τι μπορώ να κάνω ????

Π
υ/γ
μη θαυμάσετε την … δεινή μου ικανότητα να γράφω …

κακίστε την πολυλογία μου, ίσως…. (ναι… και εγώ, μαζί σας!)

με πολλή δυσκολία πληκτρολογώ ….
3-4 ώρες μου πήρε … αλλά το απόλαυσα !

Και για λόγους άσκησης εργοθεραπείας! Είπα ..Τετραπάρεση γαρ …
Τσίου !
Welcome to the Hotel California!
You can check-out any time you like,
but you can never leave!
You can check-out any time you like,
but you can never leave!