Επιστροφή

Ίσως η Καλύτερη Ευχή


Χρόνια πολλά. Χρόνια καλά να γευτούμε μαζί με τα πολλά.
Ευχές χιλιάδες ακούσαμε ο καθένας μας και δώσαμε, να σαν την παραπάνω. Αλλού Δώσαμε Αληθινά και αλλού μηχανικά όπως προστάζει η εποχή των κινητών και των κομπιούτερ.

Ευχές, τι νόημα έχουν στον καθένα μας, τι κίνητρο μας δίνει για τα πραγματικά Καλά χρόνια που οφείλει η Ζωή να μας δώσει, μόνο να την κοιτάμε στα Μάτια φτάνει.

Πολλά χρόνια;; Ναι γιατί όχι. Αλλά προτιμώ να ζήσω Καλά και μετά πολλά. Αυτό με γαληνεύει, όχι η Αρχή και το Τέλος, αλλά το Ταξίδι.

Να σαν αυτό τον κορμό που βρήκα στον δρόμο μου.

Ο κορμός, μια μαγική απεικόνιση της Ψυχής του, μέσα από την συνέχεια των πληθώρων χωρίς διακοπή δακτυλίων, τι Υπέροχη Αυτογνωσία μου προσδίδει.

Αυτογνωσία ότι, ότι και αν μου συμβεί, να μην σταματάω ποτέ να προσπαθώ, να βελτιώνω τον Εαυτό μου, να μειώνω των Εγωισμό μου, να Ονειρεύομαι, να Αγαπάω και να Θεραπεύομαι. Σαν τον κορμό, δεν γνωρίζει Αρχή και Τέλος. Το Ταξίδι είναι αυτό που διαγράφεται στα σωθικά του. Τι Μαγεία είναι αυτή και εκτοξεύεται μόλις αντιληφθώ τον ‘Φωτεινό Σταυρό’ που διαγραμμίζεται στην μέση του.

Το Φως της Ζωής, η εν Ζωή (enjoy), το να Ζεις το Παρόν χωρίς τριβή, με αποδοχή, ο Φωτεινός Σταυρός, ο αιώνιος Θεός που δίνει Δύναμη, Αγάπη, Σοφία και Χαρά, ώστε όλες οι Ευχές μας ναι έχουν Ενέργεια από την Ψυχή μας, την Καρδιά μας, από την Παναγία, τον Χριστό, τον ίδιο τον Θεό. Τουλάχιστον, έτσι το καταλαβαίνω ‘εγώ’. Καταλαβαίνω ότι το Φως της Ζώης, η Αγάπη και Θετική της Ενέργεια πηγάζει από την Καρδιά. Να γίνω Καρδιακός όχι λογικός μου είχε προστάξει ένας καλός πάτερ, σαν να αρχίζω να καταλαβαίνω τι εννοούσε.

Το γαλάζιο του Απέραντου ουρανού, η Ψυχή μου θέλει να δαμάσει. Τέτοια Δύναμη έχουμε και το Πιστεύω πολύ. Η Ζωή μας οφείλει. Μας οφείλει όλα αυτά που ορίζουμε ως την Ψυχή μας. Η γρίνια φέρνει γκρίνια, ο φόβος τον φόβο. Η Θετικότητα φέρνει Θετικότητα, η Αγάπη φέρνει Αγάπη και τα Όνειρα φέρνουν μια καινούργια Πραγματικότητα.

Πόσο Χαρά έχει το Ταξίδι μας όταν βρούμε την Σκεπή μας σε Θετικές σκέψεις, στην Συγχώρεση, στην Ταπεινότητα, την Φιλανθρωπία και Γενναιοδωρία, την Πραότητα και την Δεκτικότητα. Πόσα ακόμα Θετικά χαρακτηριστικά μπορούμε όλοι διαρκώς να χαρίζουμε σε αυτόν τον Κόσμο που τόσο έχει Ανάγκη.

Ίσως η καλύτερη Ευχή, η πιο Δυνατή, Θεραπευτική και Χαρούμενη Ευχή.
Η Αγκαλιά της Μητέρας της Ζωής, να μας κρατάει σφιχτά και μας δίνει Αγάπη, Σοφία και Δύναμη να μπορούμε με την εν Χριστό Καθαρή Καρδιά μας να Θεραπευτούμε και να Ζήσουμε προσφέροντας Θεραπεία, Χαρά και Ευλογία μέσα μας και έξω μας.

Αγάπη για το Παρόν, Αγάπη για την Ζωή, Αγάπη για τα Πάντα.

Με Αγάπη και Φως,
«Ἄνω σχῶμεν τὰς καρδίας»

Στάθης

Τα σχόλια είναι κλειδωμένα

Return to Top ▲Return to Top ▲