Επιστροφή

Γιατί το Κλάμα είναι υγιές και απαραίτητο για την προσωπική μας ανάπτυξη


 

Γνωρίζατε ότι οι άνθρωποι δεν είναι τα μόνα «ζώα» που αισθάνονται θλίψη; Σχεδόν όλα τα ζώα εκφράζουν τη θλίψη, την κατάθλιψη και τη μοναξιά με το δικό τους τρόπο. Στην πραγματικότητα, σχεδόν όλα τα θηλαστικά θρηνούν την απώλεια των απογόνων τους. Αλλά τα ανθρώπινα όντα είναι το μόνο είδος που διδάσκονται την καταστολή στην αυτο-έκφραση της θλίψης. Τα κορίτσια σταματούν να κλαίνε για να μην αισθάνονται «ευαίσθητες», και τα αγόρια για να αισθάνονται «πιο άντρες».

Έχουμε αναπτύξει αντίσταση σε κλάμα, γεγονός που προκαλεί συναισθηματική καταπίεση, η οποία προκαλεί ψυχολογικές και σωματική επιπλοκές.

Σε αντίθεση με ό, τι μας λένε από την κοινωνία, το κλάμα είναι πραγματικά καλό για την υγεία και θα πρέπει να έρχεται φυσικά όποτε το χρειαζόμαστε. Μερικοί βασικοί λόγοι για τους οποίους το κλάμα είναι απαραίτητο για τη θεραπεία μας, αλλά και την προσωπική-πνευματική μας ανάπτυξη:

 

Καθαρίζει την καρδιά μας

klama2Το Κλάμα καθαρίζει το ενεργειακό πεδίο της καρδιάς μας, όπως το ντους καθαρίζει το σώμα σας. Απελευθερώνει συναισθήματα καταπιεστικά και απελευθερώνει την εγκλωβισμένη ενέργεια και τον πόνο. Το σώμα μας δεν είναι χαζό. Ξέρει τι πρέπει να αισθανθεί και πότε. Απλά εμείς εμποδίζουμε τον εαυτό μας να αισθανθεί και δεν δίνουμε την απαραίτητη άδεια για να μπορέσει το σώμα να απελευθερωθεί φυσικά.

Τα δάκρυα έχουν θεραπευτική αξία και το χρειαζόμαστε όταν η καταπίεση μας πνίγει, είτε είμαστε ο Κόναν ο βάρβαρος, είτε η Σταχτοπούτα.

 

Ερχόμαστε σε επαφή με το Υποσυνείδητο

klama3Κάθε φορά που κλαίμε, όλο και περισσότερες φυσαλίδες του υποσυνειδήτου εμφανίζονται στο προσκήνιο. Για παράδειγμα, ο θυμός είναι ένας τυπικός μηχανισμός άμυνας για να καλύψουμε τον πόνο και το φόβο. Το κλάμα επιτρέπει στον εαυτό μας να δει τον θυμό μέσα μας και να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε θυμωμένοι μόνο επειδή είμαστε σε πόνο ή φοβόμαστε να πονέσουμε και πάλι. Όταν συνειδητοποιήσουμε τον πόνο σαν αρχή του θυμού, τα δάκρυα έχουν την τάση να μειώνουν την βαρύτητα του πόνου σαν από θαύμα εξημερώνεται και ο θυμός.

 

Προλαμβάνει σοβαρά προβλήματα υγείας

klama4

Η καταστολή των συναισθημάτων μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας. Στην επιστήμη της Βιοενέργειας η καταστολή συναισθημάτων και ψυχολογικών ζητημάτων που αποθηκεύονται στο σώμα έχουν την τάση να μεταφράζονται σε μορφές ασθενειών και πόνου. Για παράδειγμα, αν έχετε ένα σύστημα άμυνας που μετατρέπει τον πόνο σε θυμό κυριολεκτικά δηλητηριάζουμε το σώμα σας με μεγάλες ποσότητες ορμονών του στρες, όπως η αδρεναλίνη και της κορτιζόλης που απελευθερώνονται από το σώμα.

Το κλάμα είναι μια μορφή φυσιολογική απελευθέρωσης και ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος που το σώμα έχει σχεδιαστεί για να διαχειριστεί και να επεξεργάζεται τα «δύσκολα» συναισθήματα.

Στάθης
Return to Top ▲Return to Top ▲