• Μούδιασμα στο μισό προσωπο

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #136792  από Belladonna
 Τρί Ιούλ 16, 2024 3:15 pm
Καλησπέρα σε όλους ,

Εδώ και κάνα μήνα περίπου έχω κάτι σαν ελαφρύ μούδιασμα γύρω από το μάτι μου , στο ζυγωματικο και στο περίγραμμα του σαγονιού μου στην αριστερή πλευρά του προσώπου μου.

Έχω κάνει μαγνητική εγκεφάλου ολοκαθαρη (και το 2020 και καινουρια πρόσφατα πριν κάτι μέρες.)

Οι νευρολόγοι το αποδίδουν σε άγχος και δε βρίσκουν κάτι που να παραπέμπει σε ΣΚΠ.

Επίσης συνυπάρχουν (πάλι αριστερα) μουδιάσματα παροδικά βέβαια στο πλάι του αριστερού μηρού που αποδίδονται σε κάτι κήλες που δε δείχνουν από την μαγνητική να κάνουν ενόχληση.

Να σας πω επίσης ότι έχω κάνει ήδη 4 συνεδρίες βελονισμού αλλά δεν έχω δει κάποια βελτίωση.

Ότι είμαι αγχωδης υπερβολικά με τα θέματα υγείας δε μπορώ να σας το αρνηθώ. Το δέχομαι είμαι σε τεράστιο βαθμό.
Όμως αυτό στο πρόσωπο ρε παιδιά ιδέα μου δεν είναι..

Πως γίνεται να είναι όλα καθαρά και να μην βασίζεται κάπου όλο αυτό;
Μαγνητική θώρακα και μαγνητική θωρακικής μοίρας σπονδυλικής στήλης επίσης καθαρά ,αλλά είναι του Μαϊου του 2023.

Πως σας φαίνονται όλα αυτά ;; Έχω απελπιστει.. :emojis-16: :emojis-16:
 #136795  από Μ.M
 Τετ Ιούλ 17, 2024 2:12 am
Γνώριμο συναίσθημα το να έχεις συμπτώματα που είναι ξεκάθαρα κ να μην βγάζεις άκρη....τα 3 πρώτα χρόνια άκουγα ένα σωρό λάθος διαγνώσεις κ εννοείται την καραμέλα του άγχους!!! Πήρα έναν χρόνο "άδεια" απ' όλη αυτή την ψυχοφθόρα κατάσταση με τους γιατρούς κ τις εξετάσεις κ αφού ένιωσα έτοιμη πήγα σε νοσοκομείο στο οποίο έκριναν ότι πρέπει να νοσηλευτώ καθώς είχα αρκετά ευρήματα στην κλινική εξέταση. Άκρη έβγαλα? Όχι! Ωστόσο μου είπαν ότι πρεπει να με παρακολουθούν ανά 6 μήνες για να βλέπουν πώς εξελίσσεται όλο αυτό, αλλά διάγνωση δεν μπορούν να μου δώσουν γιατί δεν μπορούν να μου πουν με βεβαιότητα τι έχω. Ο δρόμος μακρύς...τα συμπτώματα αρκετά και άκρη καμία οντας στον 5ο χρόνο. Ωστόσο μέσα απ' όλα αυτά άλλαξα μέσα μου....σκέφτηκα ότι και να μάθω τι εχω, θα αλλάξει κ κάτι?? Οχι... Εμαθα λίγο πολυ να ζω με τα συμπτώματα, συνήθισα την ταλαιπωρία, έρχονται και διάφορα καινούρια συμπτώματα, εκεί λίγο σαστιζω γιατί το καινούριο τρομάζει πάντα λίγο αλλά τι να κάνουμε? Ο,τι είναι να γίνει θα γίνει...υπομονή θέλει και ψυχική δύναμη με θετικές σκέψεις! Σίγουρα πάντως δεν είσαι τρελη...για να αισθάνεσαι τα μούδιασματα όντως υπάρχουν! Και το λέω αυτο, γιατί πολλές φορές με είχαν κάνει να αναρωτιέμαι μήπως είναι ιδέα μου...ως που άρχισα να κρατάω ιστορικό με βίντεο τα συμπτώματά μου. Αμφισβητούσα τον ίδιο μου τον εαυτό, τα ίδια μου τα ματια κ υποτιμουσα όσα βίωνα στη σκέψη ότι μπορεί εγώ να είμαι υπερβολική λόγω της αντιμετώπισης που είχα από κάποιους γιατρούς...κ μάντεψε.......δεν ήταν ιδέα μου! Τα συμπτώματα υπήρχαν και υπάρχουν 5,5 χρόνια τώρα. Τουλάχιστον μου ξεκαθάρισαν ότι πρόκειται σιγουρα για νευρολογικό θέμα, απλά δεν μπορούν να μου πουν με βεβαιότητα τι, ώστε να έχω διάγνωση. Σου εύχομαι να βγάλεις μια άκρη σύντομα κ να μην ταλαιπωρηθεί όσο εγώ και πολλοί άλλοι ακόμη...
 #136799  από Λιάνα
 Τετ Ιούλ 17, 2024 5:40 pm
Belladonna καλησπέρα,

η εικόνα της μαγνητικής δεν ταιριάζει με την εικόνα που βιώνεις. Αυτό είναι ξεκάθαρο!!

Κάτι σε απασχολεί και το σώμα σου φωνάζει, κάτι αρκετά βαθύ μέσα σου.

Μην σε νοιάζουν τα μουδιάσματα, μην τα σκέφτεσαι μην τα ψάχνεις και πολύ! Σχεδόν όλοι μας το έχουμε πάθει σε διαφορετικά σημεία...

Τι λες να ξεκινήσεις να γράφεις χωρίς σκέψη, ελεύθερα όπως τρέχει ο νους σου, σε ένα ημερολόγιο την καθημερινότητα σου και μετά από 2 εβδομάδες να κάτσεις να διαβάσεις τι έγραψες, ίσως να διακρίνεις κάτι που δεν το είχες διακρίνει ή προσέξει πριν.

Θάλασσα, μπορείς να ξεκινήσεις, θα σε βοηθήσει πολύ, εκεί που γαληνεύει ο νους και ηρεμεί το σώμα!!

Τι θα σου άρεσε να κάνεις πιο πολύ εάν δεν υπήρχε η καθημερινότητα μας και οι υποχρεώσεις μας?
Μήπως να το πραγματοποιήσεις?

Σκέψεις , αναρωτήσου τι θέλεις εσύ πιο πολύ και όχι τι βλέπεις, νιώσε τον εσωτερικό σου κόσμο, γίνε ένα με την αναπνοή σου. Κλείσε τα μάτια σου, όταν μπαίνει το σκοτάδι, βρίσκεις το φως της ψυχής!

Φιλικά,
Λιάνα
 #136802  από Στάθης
 Πέμ Ιούλ 18, 2024 2:36 pm
Belladonna έγραψε: Τρί Ιούλ 16, 2024 3:15 pm ......
Εδώ και κάνα μήνα περίπου έχω κάτι σαν ελαφρύ μούδιασμα γύρω από το μάτι μου , στο ζυγωματικο και στο περίγραμμα του σαγονιού μου στην αριστερή πλευρά του προσώπου μου.

Έχω κάνει μαγνητική εγκεφάλου ολοκαθαρη (και το 2020 και καινουρια πρόσφατα πριν κάτι μέρες.)

Οι νευρολόγοι το αποδίδουν σε άγχος και δε βρίσκουν κάτι που να παραπέμπει σε ΣΚΠ.
...
Όμως αυτό στο πρόσωπο ρε παιδιά ιδέα μου δεν είναι..
....

Μου θυμίζει το μούδιασμα που είχα κάποτε,στο πρόσωπό μου, αλλά σε πολύ μεγαλύτερο βαθμο. Από το ημερολόγιο μου:
ms.jpg
ms.jpg (46.59 KiB) Προβλήθηκε 3372 φορές
Η περιγραφή σου δείχνει πιστεύω, τα πολύ αρχικά στάδια σαν αυτό που συνέβη σε εμένα το Δεκέμβριο του 2008. Εάν επιμένει ή χειροτερεύει το μούδιασμα, μπορείς να δοκιμάσεις την φυσική κορτιζόνη, δηλαδή τον Κουρκουμά (Turmeric), παρέα με λίγο μαγνήσιο το βράδυ, ίσως νιώσεις πολύ καλύτερα. Εμένα με βοηθάει πάρα πολύ ο Κουρκουμάς σε πολλά συμπτώματα.

Η μαγνητική σου ίσως βγήκε καθαρή γιατί δείχνει το παρελθόν, δηλαδή αν την επαναλάβεις σε βάθος χρόνου ίσως κάτι δείξει, αλλά αν είναι κάτι άλλο, π.χ. κυκλοφορικής φύσεως ίσως ποτέ δεν εμφανιστεί κάτι στην μαγνητική.

Ελπίζω να μπορέσεις να συνέλθεις το γρηγορότερο, αν και η ζέστη δεν βοηθάει ιδιαίτερα. Κράτα και ένα ημερολόγιο (όπως καλά μας λέει η Λιάνα), για να μπορείς να θυμάσαι τα πάντα και τι σε βοήθησε όπως για παράδειγμα βλέπεις στο εκτενής ημερολόγιο μου.

Όλα στο άγχος τα ρίχνουν οι γιατροί, αλλά εσύ να προσέξεις λίγο τον εαυτό σου γιατί το καμπανάκι το αρχικών συμπτωμάτων είναι πάντα ευλογία για αλλαγή κάποιων τοξικών συνηθειών μας και βελτίωση της ποιότητας ζωής μας. Καλή δύναμη Belladonna & περαστικά.
 #136803  από Belladonna
 Πέμ Ιούλ 18, 2024 4:04 pm
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας.
Σταθη , σε τι σου είπαν ότι οφειλόταν το μούδιασμα σου τελικά ;; Έχεις διαγνωστεί με σκλήρυνση ποτέ ; Είχες μουδιάσματα σε χέρια ταυτόχρονα ;
 #136804  από Στάθης
 Πέμ Ιούλ 18, 2024 5:54 pm
Belladonna έγραψε: Πέμ Ιούλ 18, 2024 4:04 pm Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας.
Σταθη , σε τι σου είπαν ότι οφειλόταν το μούδιασμα σου τελικά ;; Έχεις διαγνωστεί με σκλήρυνση ποτέ ; Είχες μουδιάσματα σε χέρια ταυτόχρονα ;

Έχω διάγνωση με ΣΚΠ από το 2004. Μουδιάσματα στα χέρια δεν είχα τότε ταυτόχρονα, αλλά είχα άλλες φορές όπως και στα πέλματα των ποδιών μου για πολλά χρόνια.
Απλά προτείνω να μην περιμένεις πιθανή διάγνωση για ms αλλά ίσως να δεις λίγο γιατί η υγεία του Νευρικού σου σε ταλαιπωρεί ήπια ευτυχώς αυτήν την στιγμή. Μπορείς να αντιστρέψεις πιστεύω τα συμπτώματα αυτά, ίσως με ενίσχυση του οργανισμού σου ! Εδώ στο φόρουμ μπορείς να βρεις πολλές πληροφορίες για αυτό το θέμα και να ρωτήσεις για άλλα τόσα !