• θέλω να το μοιραστώ!

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #15429  από MAPA
 Πέμ Ιαν 21, 2010 9:45 am
Ξεκίνησα να κανω "διαιτα" πλουσια σε πρωτεινες,με τη λογικη οτι βοηθάει στην επιληψία και άρα επιδρά στους νευρώνες!,σκεπτόμενη ότι μπορεί να βοηθήσει κι εμένα στην σκπ...ισως να ακούγετε κουφό αλλά το έκανα,ταυτόχρονα ξεκίνησα ομοιοπαθητική...το απότέλεσμα ,το οποίο δεν ξέρω από που προήλθε!κατέβηκαν οι τρανσαμινάσες μου στο φυσιολογικό!!!
 #15437  από LL--MM
 Πέμ Ιαν 21, 2010 10:53 am
Σπουδαία :D :D Πρό της δίαιτας τί βάση είχε το διαιτολόγιό σου; έτσι για να ξέρουμε τι να αποφεύγουμε ;)
 #15438  από ΡΕΝΑ
 Πέμ Ιαν 21, 2010 10:58 am
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΑΡΑ!! ναι-ναι για πες τι τρώς????? Γιατί απο σώστη διατροφή έγω ούτε λόγος.... :o :o
 #15444  από Αγγελική
 Πέμ Ιαν 21, 2010 1:06 pm
MAPA έγραψε:Ξεκίνησα να κανω "διαιτα" πλουσια σε πρωτεινες,με τη λογικη οτι βοηθάει στην επιληψία και άρα επιδρά στους νευρώνες!,σκεπτόμενη ότι μπορεί να βοηθήσει κι εμένα στην σκπ...ισως να ακούγετε κουφό αλλά το έκανα,ταυτόχρονα ξεκίνησα ομοιοπαθητική...το απότέλεσμα ,το οποίο δεν ξέρω από που προήλθε!κατέβηκαν οι τρανσαμινάσες μου στο φυσιολογικό!!!

Καλημέρα Μάρα. Πολύ ευχάριστα τα νέα σου. Πριν ξεκινήσεις τη δίαιτα, υποθέτω ότι συμβουλεύτηκες κάποιον διαιτολόγο; Έκανες κάποιες ειδικές εξετάσεις για να δεις τι κάνει και τι δεν κάνει για τον οργανισμό σου;
 #15448  από alexia
 Πέμ Ιαν 21, 2010 2:21 pm
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΜΑΡΑ!ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΙΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!!! ΝΑΙ,ΠΕΣ ΜΑΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ...!
 #15495  από MAPA
 Παρ Ιαν 22, 2010 12:14 am
παιδιά...να μη λεω και μπουρδες
Δεν αποδειχτηκε οτι απο τη δίαιτα πάνε όλα καλά...
μια σκέψη έκανα μπορεί και κατα πάσα πιθανότητα δηλ ειναι αστεία αλλά εγώ νιώθω οτι με βοηθάει..
πιό πολύ διάθεση,ενέργεια όπως τον παλιο καλό καιρό...και καλά αποτελέσματα στισ εξετάσεις αίματος....μπορεί να βοηθάει η ομοιπαθητικη ή η φαντασία μου η πλανεύτρα!
Κάνω την Ατκινς με 40 υδατανθρακες τη μέρα....με 40 δεν κανεις δίαιτα έχεις αλλιώτικη διατροφή.
Παίζοντας πάντως,αυξάνοντας δηλ τους υδατάνθρακες είδα διαφορά..αν τους αυξήσω νιώθω μαλθακή,άτονη...αυτά τα συμεράσματα έβγαλα ψάχνοντας....ο οργανισμός πρώτα καίει τα λίπη.αν δεν πάρεις λίπη δηλ υδατάνθρακες,θα κάψει το δικό του λίπος!μέσα στο λίπος του συκωτιού,του εγκεφάλου κλπ βρίσκονται(λέω εγώ τώρα) τοξίνες...καίγοντας το λίπος καίγονται κι αυτές!!!!!!!!!τι είπα τώρα¨)))
Εμένα με βοηθάει αλλά να μη σας πάρω στο λαιμό μου
 #15513  από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ
 Παρ Ιαν 22, 2010 11:10 am
Μάρα υποθέτω ότι έχεις δίκιο . Όμως οι ασθενείς με MS ακολουθούν συγκεκριμένο διαιτητικό τρόπο προσπαθώντας να ελλατώσουν την πρόσληψη λίπους . Άρα η καινούρια δίαιτα σου έρχεται σε πλήρη σντίθεση με ότι μέχρι τώρα ξέραμε . Ξέρω γω ? πάντως καλή επιτυχία .
 #15546  από catherina
 Παρ Ιαν 22, 2010 6:09 pm
kalhspera kai apo emena, na sas rvthsv bre paidia,egv poy den akoloyuv kapoia diaita kanv kako ston eayto moy? kanv mono oso mporv diatrofh, me 1500 uermides kai oso mporv perisotera froyta, alla kai kanenas giatros den moy eipe gia kapoia diaita, mono tvra poy pairnv kortizoni na mhn trov alati kai polla glyka.
 #15555  από Εύη Ξ
 Παρ Ιαν 22, 2010 8:25 pm
Η σωστή διατροφή πάντα βοηθάει.
Τώρα μου έδωσαν και συμπλήρωμα σε βιταμίνες και πάω πολύ καλύτερα.
Τα παίρνω απο το φαρμακείο.
Salmon oil 3 κάψουλες 2 φορές την ημέρα μετά το φαγητό
και Πρωτε`ί`νη που βάζω στο γάλα γιατί είναι σε σκόνη.
Γιατί για να σημπληρώσης με τροφές θέλεις πολύ μεγάλες ποσότητες και η γιατρός μου έδωσε τις βιταμήνες
 #15658  από MAPA
 Δευ Ιαν 25, 2010 9:12 am
me polla galaktokomika...den kserw emena pantws oi ydatanthrakes me xalane...me rixnoun