• Γενική αδυναμία... άλλος κανείς???

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #135455  από queen_of_my_life
 Πέμ Αύγ 11, 2022 5:54 am
Καλημέρα!
Εδώ και 4-5 χρόνια με έχει πάρει ο κατήφορος ( ευτυχώς όχι ψυχολογικά, ή έστω έτσι νομίζω ). Πριν 3 χρόνια έκανα 1 δόση lemtrada όμως δε μου ταίριαξε καθώς λένε και έκτοτε έκανα 2 δόσεις Ocrevus. Δεν ξέρω εάν έχει σχέση, ή ούτως ή άλλως θα σημείωνα επιδείνωση, μα από την πρώτη κιόλας δόση εγώ ένιωσα ότι με πήγε πίσω. Είπα να δώσω μια ευκαιρία και έκανα πριν 3 μήνες τη 2η δόση.
Ε, έκτοτε μετά από μια εβδομάδα άρχισα φανερά να επιδεινώνομαι. Και φτάνουμε στο σήμερα που αναρωτιέμαι εάν φταίει το φάρμακο, η πάθηση ή η ζέστη για την κατάστασή μου: γενική αδυναμία και ιδίως τα πόδια ( γόνατα, γάμπα, ισχιο) απίστευτη αδυναμία σε σημείο να μη με στηρίζουν τα πόδια μου! Εννοείται δεν μπορώ να περπατήσω πολύ, τα βασικά και με ενόχληση. Φοβάμαι μήπως είναι η αρχή της αναπηρίας..
Θα ήθελα έστω να ξέρω τι συμβαίνει. Σε 3 μήνες θα κάνω υποτίθεται την 3η δόση. Νομίζω δεν έχω σκοπό να την κάνω, φοβαμαι θα με χειροτερεψει. Προσπαθώ να είμαι ψύχραιμη και κάνω σχέδια πώς θα πορευτω πχ βελονισμός, μασάζ, πιλατες.

( Αν μου πείτε να ενημερώσω το νοσοκομείο, θα σας πω ότι βαριέμαι γιατί ήδη ξέρω ότι θα με βάλουν μέσα και θα βγω καθώς θα μου πουν οτι όλα είναι μια χαρά με βάση τις εξετάσεις. Παράνοια κανονικά. Έκανα πριν λίγες εβδομάδες μαγνητικές και ο γιατρός που με παρακολουθεί- ιδιώτης- είπε τίποτα δεν άλλαξε αρα δεν φταίει το φάρμακο. Χαρηκε κιόλας. Άρα δηλαδή όλα καλά??? Και με αφήνουν όλοι οι νευρολόγοι στη μοίρα μου. Είναι ικανοί όλοι τους να συνεχίζουν να μου δίνουν το φάρμακο ακόμη και αν σέρνομαι στο πάτωμα, αρκεί η μαγνητική να μην έχει αλλάξει. )

Γελάμε ή κλαίμε?
Στην αρχή εγώ πάντως έκλαψα, όμως τώρα γελάω. Κοιτάω να δω πώς θα με συνεφερω λίγο. Υπάρχει κανείς άλλος που αισθάνεται το ίδιο? Έγινε έτσι με το Ocrevus??
 #135460  από Liberty
 Σάβ Αύγ 13, 2022 2:09 am
Χαίρομαι πολύ που διατηρεις την ψυχραιμία σου. Ακόμα περισσότερο λατρευω τα σχέδια που κάνεις περί βελονισμού, μασάζ και πιλατες. Είναι πραγματικά τραγικοί που βάζουν τους ανθρώπους σε ενα τσουβάλι, αυτο των φαρμάκων με οποιοδήποτε τίμημα. Δεν μπορώ να σου πω τι να κάνεις. Μπορώ ομως να σου πω τι εκανα εγώ. Περασα απο αυτό το τσουβάλι, πήρα το μάθημά μου. Λυγισα κι εγω -για πολλα χρονια-μπροστά στην ισχυ της άσπρης ποδιας αυτων που ξερουν ποιο ειναι το "καλο μου" για το καλό μου. Αλλα φτάνει.
Ουτε κορτιζόνη δεν θα ξαναπάρω. Εμαθα πια το μοτιβο αυτης της δασκαλας, ξερω τον κυκλο που κανει. Ξερω τι να περιμενω. Στραφηκα στον κουρκουμα, το λινελαιο, τη γυμναστική, τα ω3, την d, τα φρούτα, τα λαχανικά κλπ
έκοψα γλουτένη, λακτόζη, ζάχαρη, αλάτι, αυγά κλπ. Παρατηρω τις σκέψεις μου. Βλέπω τα παιχνίδια του μυαλού μου. Οοοοχι φιλαράκι μου, του λέω! Θα γίνει αυτο που θέλω εγώ!

Καλή τύχη σε ότι επιλέξεις
 #135482  από MPIP
 Τρί Αύγ 16, 2022 11:23 am
Καλημέρα & Καλή δύναμη εύχομαι! Επειδή σκέφτομαι και εγώ για βελονισμό σε τι περιμένετε να σας βοηθήσει?
 #135503  από queen_of_my_life
 Πέμ Αύγ 18, 2022 10:42 pm
MPIP έγραψε: Τρί Αύγ 16, 2022 11:23 am Καλημέρα & Καλή δύναμη εύχομαι! Επειδή σκέφτομαι και εγώ για βελονισμό σε τι περιμένετε να σας βοηθήσει?
Πρώτα από όλα στην ηρεμία. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε ήρεμοι και με λιγότερο στρες. Επίσης στον πόνο! Έπειτα μπορεί να βοηθήσει στη σπαστικοτητα, στη χαλάρωση των μυών. Ίσως αυτό με τη σειρά του βελτιώσει τη συνολική εικόνα, λίγο καλύτερη ισορροπία, βαδιση κλπ. Φυσικά σε συνδυασμό με γυμναστική και δεν εννοώ γυμναστήρια και βάρη απαραίτητα. Πολλοί από εμάς δεν μπορούμε. Πλέον όμως υπάρχουν τόσες μορφές γυμναστικής, έστω φυσιοθεραπεια.
 #135504  από MPIP
 Σάβ Αύγ 20, 2022 11:25 am
Καλημέρα ευχαριστώ για την απάντηση.Για τους ίδιους λόγους ψάχνω κι εγώ για βελονισμό στην Θεσσαλονίκη.Οταν ξεκινήσετε γράψτε μας εντυπώσεις .
 #135551  από kath
 Τετ Αύγ 31, 2022 6:57 pm
Liberty έγραψε: Σάβ Αύγ 13, 2022 2:09 am Χαίρομαι πολύ που διατηρεις την ψυχραιμία σου. Ακόμα περισσότερο λατρευω τα σχέδια που κάνεις περί βελονισμού, μασάζ και πιλατες. Είναι πραγματικά τραγικοί που βάζουν τους ανθρώπους σε ενα τσουβάλι, αυτο των φαρμάκων με οποιοδήποτε τίμημα. Δεν μπορώ να σου πω τι να κάνεις. Μπορώ ομως να σου πω τι εκανα εγώ. Περασα απο αυτό το τσουβάλι, πήρα το μάθημά μου. Λυγισα κι εγω -για πολλα χρονια-μπροστά στην ισχυ της άσπρης ποδιας αυτων που ξερουν ποιο ειναι το "καλο μου" για το καλό μου. Αλλα φτάνει.
Ουτε κορτιζόνη δεν θα ξαναπάρω. Εμαθα πια το μοτιβο αυτης της δασκαλας, ξερω τον κυκλο που κανει. Ξερω τι να περιμενω. Στραφηκα στον κουρκουμα, το λινελαιο, τη γυμναστική, τα ω3, την d, τα φρούτα, τα λαχανικά κλπ
έκοψα γλουτένη, λακτόζη, ζάχαρη, αλάτι, αυγά κλπ. Παρατηρω τις σκέψεις μου. Βλέπω τα παιχνίδια του μυαλού μου. Οοοοχι φιλαράκι μου, του λέω! Θα γίνει αυτο που θέλω εγώ!

Καλή τύχη σε ότι επιλέξεις
Θα συμφωνησω ΑΠΟΛΥΤΑ σε ολα :smile-yes: :smile-yes: