• Και τα δικά μου αποτελέσματα...

• Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #13542  από mary_d_ath
 Παρ Δεκ 18, 2009 9:12 pm
:lol: :lol:
Βασικά "έφαγα" χοντρό βρίσιμο από την οικογένειά μου και θέλω τη γνώμη σας, εγώ καλά τα βλέπω...
Μαγνητική εγκεφάλου είχα ξανακάνει τον Απρίλιο του 2007, έχουμε περάσει 2+ χρόνια και έχουμε και λέμε...
-Παρουσία μίας νέας εστίας απομυελίνωσης διαμέτρου 7 χιλιοστών, με υποφλοιώδη εντόπιση δεξιά βρεγματικά και ολιγάριθμων στικτών στις παρυφές του μεσολοβίου άμφω, που δεν αναδεικνύονταν σε πρότερο έλεγχο.
-2 στικτές νέες εστίες απομυελίνωσης αναδεικνύονται παρά το τρίγωνο της αριστερής πλάγιας κοιλιας, ενώ επανελέγχεται ευρισκόμενη αριστερά ινιακά περικοιλιακά.
Όλες οι εστίες οι παλιές χωρίς διαφοροποίηση, μία μίκρυνε!! (γιούπι!!)
-Μετά την ενδοφλέβια χορήγηση παραμαγνητικής αναδεικνύεται μικρή ενίσχυση της εστίας ευρισκόμενης αριστερά περικοιλιακά που θα πρέπει να ενταχθεί στα πλαίσια εστίας απομυελίνωσης σε οξεία φάση, ενώ οι υπόλοιπες δεν παρουσιάζουν εμφανή ενίσχυση.(αυτό δεν καταλαβαίνω, περνάω ώση ή έχω περάσει ήδη και φεύγει; Η αλήθεια είναι ότι αν θυμηθώ τον εαυτό μου το καλοκαίρι, ήμουν γενικά σκτ, τώρα "πετάω"!).
Ουφ... Δεν τα βλέπω και τόσο άσχημα τα πράγματα, εσείς τι λέτε; Θα πάρω και τηλ τη γιατρό μου τη Δευτέρα...
 #13543  από LL--MM
 Παρ Δεκ 18, 2009 10:14 pm
Δεν μπορούμε να ξέρουμε, βέβαια, εμείς, να σου πούμε κατά πόσο χρειάζεσαι κορτιζόνη ή όχι. Γεγονός είναι ότι οι γονείς, γονείς μένουνε :roll: και επίσης, (κυρίως) εκείνη η ατυχής εξέταση στην τελευταία εξεταστική, να έχει αυτήν την αιτιολογία (σχέση αιτίου-αιτιατού) που αναδεικνύουν οι μαγνητικές :evil: . Κι όταν μας ταλαιπωρούν πρίν ομολογήσουν ότι όντως είναι ώση, πως να παμε, άν μας κάνουν να πιστεύουμε ότι "είναι του άγχους" :?: :?: Αφού μας λένε να μην παμε παρά άν είμαστε στα όρια του θανάτου, θα περιμένουμε κι εμείς άλλο τόσο για να ξαναπάμε :P :P :P

Καλό κουράγιο, Α, και είδα πάλι σήμερα το γιατρό μου, και για το θέμα του Ζαμπόνι, που το είχε ακούσει μεν, μου έβγαλε αντιδράσεις που μοιάζουν πολύ με της δικιάς σου δε... Δυστυχώς, δεν είχα καιρό να εμβαθύνω περισσότερο :|

Α, και τι έγινε ο ωραίος με τα μαύρα μούσια :lol: :lol: :lol: :?: :?:

Να εισαι πάντα καλά :!:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Σάβ Δεκ 19, 2009 1:17 am, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
 #13544  από elena
 Παρ Δεκ 18, 2009 10:18 pm
Μακάρι να ήμουν γιατρός και να σου έλεγα ότι όλα είναι καλά!!!!
αλλά δεν είμαι...το μόνο που μπορώ να πω είναι ,ότι όλα θα πάνε καλά!!!
πάρε την γιατρό σου και εύχομαι να ακούσεις τα καλύτερα!!!
δεν έχω ιδέα...και δεν μπορώ και να τα καταλάβω έτσι όπως τα γράφουν....
 #13548  από litsa
 Παρ Δεκ 18, 2009 10:40 pm
τώρα θα μουλαρώσω και εγώ και εκεί που έλεγα να κάνω μαγνητική - έχω να κάνω ενα έτος- αφού μου έιπε ο γιατρός ότι δεν ήταν τίποτα το καλοκαίρι που ΚΑΙΓΟΜΟΥΝΑ και μπορει λέει -ακουσον ακουσον - να ήταν ψυχολογικό..
-μα δεν είχα τιποτα που με ενοχλούσε.. δηλ. καμμία αυτογνωσία δεν έχω..σνιφ!
-μα, μπορεί να σου βγαίνει η πίεση απο παλαιότερα προβληματα..!

= πρόβλημα, ξεπρόβλημα δεν έχουμε τίποτα: είναι τα ψυχολογικά μας...χι χι χι!!!!!!

θα ρωτήσω και άλλο γιατρό σε δέκα μέρες που θα είμαι στην συμπρωτεύουσα...

μαιρη σου εύχομαι να ακούσεις τα καλύτερα!! και θα ειναι !!!!
κλινικά εισαι μια χαρά .. οπότε..
:D :D
 #13553  από Κατερίνα
 Παρ Δεκ 18, 2009 11:16 pm
Εεεεμμμ....Εμένα δεν μου ακούγονται και πολύ τραγικά τα πράγματα,βασικά ούτε λίγο... :D
Εκτός απο αυτή τη μία εστία που "φώτισε" με το σκιαγραφικό και αφού πετάς κλινικά,μέχρι και η κομπλέξω γιατρός σου δεν θα έχει να πει και πολλά!
ουφ...δεν ξέρω :roll: εύχομαι όλα να είναι καλά!!!
 #13564  από βικυ
 Σάβ Δεκ 19, 2009 8:26 am
Δεν εχω και πολλες γνωσεις επι του θεματος γενικα οποτε δεν εχω αποψη.
Ευχομαι μονο να ειναι πολυ πολυ καλα τα αποτελεσματα αυτα!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος βικυ την Σάβ Δεκ 19, 2009 1:12 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #13573  από mary_d_ath
 Σάβ Δεκ 19, 2009 12:11 pm
Ευχαριστώ για τις γνώμες και τις ευχές!!
Και εγώ καλά τα βλέπω τα πράγματα, η οικογένειά μου "περίμενε" να μην υπάρχουν νέες εστίες και να έχουν μικρύνει οι παλιές!! Γι' αυτό και μου τα πρηξαν χθες!!
Αυτή η εστία που ανταποκρίνεται στην παραμαγνητική μ' έχει αγχώσει λίγο, γιατί αν μου πει η γιατρός μου για κορτιζόνη, δεν θα την "παλέψω" Χριστουγεννιάτικα...
Κατά τ' άλλα όλα τέλεια!!
Ο ωραίος ακτινολόγος δεν ήταν βέβαια, LL--MM...
Δεν πειράζει... Την επόμενη φορά θα έχει πάλι νέα πρόσωπα, μα συνεχώς τους αλλάζουν, σίγουρα από σχολές τους παίρνουν για πρακτική... :lol: :lol:
19/12 σήμερα, άντε πλησιάζουν και τα Χριστούγεννα!! Ακόμα μελομακάρονα δεν έχω φτιάξει, χρειάζομαι μια καλή συνταγή... :lol:
 #13574  από anni
 Σάβ Δεκ 19, 2009 12:19 pm
Κοριτσια εστειλα μηνυμα αλλα δεν το εμφανισε προφανως!
Ευχομαι να ειναι οι μαγνητικες σας οσο πιο super γινεται :P :P
Δειχνουν καλα τα αποτελεσματα αλλα τον τελευταιο λογο
τον εχουν οι γιατροι σας.Ολα θα πανε καλα ;) Φιλακια!
 #13679  από mary_d_ath
 Δευ Δεκ 21, 2009 12:03 pm
:( :( :(
Είμαι να σκάσω...
Πάει η έξοδος παραμονή Χριστουγέννων...
Χρειάζομαι λέει επειγόντως 3ημερο σχήμα κορτιζόνης...
Έχω πολλά νεύρα!!!!! :evil: :evil: :evil:
 #13680  από litsa
 Δευ Δεκ 21, 2009 12:29 pm
γιατί? :mrgreen: είχες συμπτώματα όταν πήγες να κάνεις μαγνητική? ή πήγες γιατί ειχες πολύ καιρό?

και αν δεν εχεις σύμπτωμα θα σου δώσουν κορτιζόνη?

σνιφ ... μην στενοχωριέσαι ... είμαστε πολλοί εδω...

για συμπαράσταση..
:D :D :D :D