• Έλλειψη Ασφαλιστικής ικανότητας

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #121389  από NOBODY
 Παρ Οκτ 14, 2016 3:07 pm
Συνασθενείς γεια σας ! Μέχρι πρόσφατα ήμουν έμμεσα ασφαλισμένος από την μητέρα μου. Ωστόσο τώρα κοντά σταμάτησε να με καλύπτει αυτού του είδους η ασφάλιση, αφού είναι μέχρι μια συγκεκριμένη ηλικία. Οπότε κατά πως φαίνεται είμαι ανασφάλιστος, αφού μπήκα στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ και είδα ότι δεν έχω ασφαλιστική ικανότητα. Επίσης είδα ότι μαγνητικές μπορώ να κάνω μόνο σε κρατικούς φορείς ( Νοσοκομεία ). Έχω όμως την εξής απορία και θα ήθελα να με βοηθήσετε : Τι ισχύει για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ; Τα φάρμακα για την σκλήρυνση από εδώ και εμπρός θα τα πληρώνω ή θα τα καλύπτει ο Εοπυυ ; Και κάτι άλλο σε ποιες κινήσεις πρέπει να προβώ για να βγάλω αναπηρική σύνταξη ; Συγγνώμη αν σας κούρασα και θα το εκτιμούσα εάν μπορούσατε να με βοηθήσετε.
 #121391  από agathan
 Παρ Οκτ 14, 2016 4:55 pm
για να ησουν εμμεσα ασφαλισμενος μεχρι πριν λιγο καιρο, τοτε σιγουρα θα εισαι στις ηλικιες για να παρεις την ασφαλεια που προσφερει ο ΟΑΕΔ. αν εχεις καρτα ανεργιας, νομιζω για 3 μηνες, και εισαι κατω απο 29 σου προσφερουν δωρεαν ασφαλεια του ΙΚΑ.
τα φαρμακα θα στα γραφει μεσα απο το νοσοκομειο, οπου οι συνταγες καλυπτονται ακομα και αν εισαι ανασφαλιστος. το προβλημα ειναι αυτο που ειπες, οι εξετασεις γινονται μονο μεσα σε νοσοκομειο.
για να βγαλεις την συνταξη πρεπει να πας στα ΚΕΠΑ, και να σου βγαλουν γνωματευση για το ποσοστο αναπηριας σου. νομιζω πρεπει να ειναι πανω απο 67%. καλυτερα να πας εκει και να ρωτησεις λεπτομερειες.
 #121393  από NOBODY
 Παρ Οκτ 14, 2016 5:26 pm
Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση. Ναι είμαι στα 24 τώρα, και πριν από λίγο καιρό τέθηκε το ζήτημα. Θέλω να δω και ποια διαστήματα θα κάνω μαγνητικές. Η αλήθεια είναι ότι κοστίζουν και πολύ αδερφάκι μου. Πανάκριβη φίλη αυτή που αποκτήσαμε... :emojis-9:
 #121399  από agathan
 Παρ Οκτ 14, 2016 10:08 pm
βγαλε οσο πιο γρηγορα μπορεις καρτα ανεργιας, ρωτα για το τι χαρτια χρειαζεσαι, δεν ειμαι σιγουρος τι θελουνε τωρα. αλλα βγαλτη αμεσα, για να αρχισει να μετραει ο χρονος για να σου δωσουν ασφαλιση (νομιζω 3 μηνες αλλα ρωτα και αυτο).
μετα ρωτα το γιατρο σου ποσο αμεσα χρειαζεται να κανεις τις εξετασεις, ισως να μπορεις να τα βολεψεις με την ασφαλιση απο κει. ισως να εχει και τιποτα να σου προτεινει για το τι να κανεις για τωρα, ρωτησε τον.

εχουμε τα νευρα μας και ειμαστε κουβαρνταδες :emojis-12: