Συνασθενείς γεια σας ! Μέχρι πρόσφατα ήμουν έμμεσα ασφαλισμένος από την μητέρα μου. Ωστόσο τώρα κοντά σταμάτησε να με καλύπτει αυτού του είδους η ασφάλιση, αφού είναι μέχρι μια συγκεκριμένη ηλικία. Οπότε κατά πως φαίνεται είμαι ανασφάλιστος, αφού μπήκα στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ και είδα ότι δεν έχω ασφαλιστική ικανότητα. Επίσης είδα ότι μαγνητικές μπορώ να κάνω μόνο σε κρατικούς φορείς ( Νοσοκομεία ). Έχω όμως την εξής απορία και θα ήθελα να με βοηθήσετε : Τι ισχύει για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ; Τα φάρμακα για την σκλήρυνση από εδώ και εμπρός θα τα πληρώνω ή θα τα καλύπτει ο Εοπυυ ; Και κάτι άλλο σε ποιες κινήσεις πρέπει να προβώ για να βγάλω αναπηρική σύνταξη ; Συγγνώμη αν σας κούρασα και θα το εκτιμούσα εάν μπορούσατε να με βοηθήσετε.
για να ησουν εμμεσα ασφαλισμενος μεχρι πριν λιγο καιρο, τοτε σιγουρα θα εισαι στις ηλικιες για να παρεις την ασφαλεια που προσφερει ο ΟΑΕΔ. αν εχεις καρτα ανεργιας, νομιζω για 3 μηνες, και εισαι κατω απο 29 σου προσφερουν δωρεαν ασφαλεια του ΙΚΑ.
τα φαρμακα θα στα γραφει μεσα απο το νοσοκομειο, οπου οι συνταγες καλυπτονται ακομα και αν εισαι ανασφαλιστος. το προβλημα ειναι αυτο που ειπες, οι εξετασεις γινονται μονο μεσα σε νοσοκομειο.
για να βγαλεις την συνταξη πρεπει να πας στα ΚΕΠΑ, και να σου βγαλουν γνωματευση για το ποσοστο αναπηριας σου. νομιζω πρεπει να ειναι πανω απο 67%. καλυτερα να πας εκει και να ρωτησεις λεπτομερειες.