greekinholland έγραψε:Καλημέρα σε όλους και καλή χρονιά, είμαι κι εγώ νέος στην ιστορία της ΣΚΠ χωρίς θεραπεία κτλ αλλά έχω διάφορα όπως για παράδειγμα η κούραση η οποία με έχει τσακίσει ξυπνάω το πρωι μετά από 7-8 ώρες ύπνου και λες και έσκαβα όλη νύχτα. Κυριολεκτικά ειδικά τα πρωινα σέρνομε, το άλλο μεγάλο θέμα η τουαλέτα (να το πω διακριτικά
), μα όλη μέρα και βγαίνω και λες και δεν πήγα , αίσθημα ότι δεν έχει αδειάσει η κύστη και επιρρεπής στις ουρολοιμώξεις. Το άλλο "όμορφο" το μόνιμο μούδιασμα στα πόδια τι να πω δε ξέρω. Το ερώτημα μου και σύμφωνα με αυτά που ψάχνω τόσο εδώ όσο και σε άλλες ιστοσελίδες, ένα προγραμμα με κάποια συμπληρώματα διατροφής όπως : Q 10, κάποιες βιταμίνες κτλ μπορεί να βοηθήσει έστω στο θέμα της κούρασης?
greekinholland η κούραση που μας περιγράφεις εμένα μου μοιάζει να είναι ψυχογενής.
Δεν είμαι ειδικός, μια κοινή συμπάσχουσα είμαι που πέρασα από τα μέρη που είσαι τώρα.
Σκέψου ότι σου έχει "πέσει κεραμίδα" στο κεφάλι, που λέει ο σοφός λαός για τα κακά νέα.
Ακόμα και τα ευχάριστα του γιατρού μέχρι να τα επιβεβαιώσεις μέσ' το χρόνο, χρειάζεσαι κουράγιο και θετική σκέψη.
Άσε που τα συμπτώματα που βιώνεις δε σε αφήνουν να χαλαρώσεις και να πιστέψεις ότι μπορεί όλος ο συναγερμός να ήταν άκυρος. Κι αν δεν ήταν, σκέφτεσαι.Σου μιλώ με την εμπειρία των χρόνων στη νόσο.
Στο θέμα του ουροποιητικού, χρειάζεσαι μια εκπαίδευση.Δηλαδή όταν πας

θα φροντίζεις μετά από 3, 4 λεπτά να ξαναπηγαίνεις κι ας αισθάνεσαι ότι δεν....
Θα πίνεις αρκετά υγρά και υπάρχουν κάποια συμπληρώματα φυσικά, όπως το cranberry που μπορείς να παίρνεις για την υγεία του ουροποιητικού, ψάξε, ρώτα......
Μίλα με ουρολόγο, πολύ σημαντικό να μην το αμελήσεις.
Συμβουλέψου για τις βιταμίνες που μπορείς να πάρεις, ακόμα και τα μουδιάσματα μπορούν να βοηθηθούν από κάποιες βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ψάξε, ρώτα.....
Άποψή μου είναι, μην πάρεις βιταμίνες που σου συστήνουν, ή ακούς από δω κι από κει.Το έκανα χρόνια με αποτέλεσμα αμφίβολης έως ανύπαρκτης απορρόφησης.Χρειάζεται ειδικός που θα σου πάρει το ιστορικό σου και θα αποφασίσει.
Οι βιταμίνες χρειάζονται συνδιασμούς, ώστε να απορροφηθούν.Αυτό προϋποθέτει υγιές έντερο.
Προσπάθησε να βρεις τρόπους που θα "αδειάζεις" το κεφάλι σου, από το βομβαρδισμό σκέψεων. Σου δίνω μια ιδέα, γιόγκα με διαλογισμό...........
Ότι απορίες έχεις είμαστε όλοι αυτιά, κυρίως χαλαρά