• ΚΟΥΡΑΣΗ

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #98363  από greekinholland
 Παρ Ιαν 03, 2014 11:35 am
Καλημέρα σε όλους και καλή χρονιά, είμαι κι εγώ νέος στην ιστορία της ΣΚΠ χωρίς θεραπεία κτλ αλλά έχω διάφορα όπως για παράδειγμα η κούραση η οποία με έχει τσακίσει ξυπνάω το πρωι μετά από 7-8 ώρες ύπνου και λες και έσκαβα όλη νύχτα. Κυριολεκτικά ειδικά τα πρωινα σέρνομε, το άλλο μεγάλο θέμα η τουαλέτα (να το πω διακριτικά :smile-giggle: ), μα όλη μέρα και βγαίνω και λες και δεν πήγα , αίσθημα ότι δεν έχει αδειάσει η κύστη και επιρρεπής στις ουρολοιμώξεις. Το άλλο "όμορφο" το μόνιμο μούδιασμα στα πόδια τι να πω δε ξέρω. Το ερώτημα μου και σύμφωνα με αυτά που ψάχνω τόσο εδώ όσο και σε άλλες ιστοσελίδες, ένα προγραμμα με κάποια συμπληρώματα διατροφής όπως : Q 10, κάποιες βιταμίνες κτλ μπορεί να βοηθήσει έστω στο θέμα της κούρασης?
 #98364  από ahilleas
 Παρ Ιαν 03, 2014 11:53 am
Καλημέρα και χρόνια πολλά.Έχω σχεδόν τα ίδια συμπτώματα που περιγράφεις και σε καταλαβαίνω απόλυτα.Φάρμακα παίρνω,BETAFERONE,σχεδον 3 χρόνια.Από βιταμίνες,μόνο βιταμίνη D.Φυσιοθεραπείες,προσοχή στη διατροφή και αποφυγή άσκοπης καταπόνησης του οργανισμού ειναι τα μόνα που ακολουθώ.Κατά καιρούς έχω πάρει κι άλλα φάρμακα(SYMMETRΕL π.χ.),αλλά δε βοήθησαν και τα σταμάτησα.Νομίζω πάντως πως μόνο οι ασκήσεις φυσιοθεραπείας με βοηθησαν.
 #98386  από Κωνσταντίνα
 Παρ Ιαν 03, 2014 5:55 pm
greekinholland έγραψε:Καλημέρα σε όλους και καλή χρονιά, είμαι κι εγώ νέος στην ιστορία της ΣΚΠ χωρίς θεραπεία κτλ αλλά έχω διάφορα όπως για παράδειγμα η κούραση η οποία με έχει τσακίσει ξυπνάω το πρωι μετά από 7-8 ώρες ύπνου και λες και έσκαβα όλη νύχτα. Κυριολεκτικά ειδικά τα πρωινα σέρνομε, το άλλο μεγάλο θέμα η τουαλέτα (να το πω διακριτικά :smile-giggle: ), μα όλη μέρα και βγαίνω και λες και δεν πήγα , αίσθημα ότι δεν έχει αδειάσει η κύστη και επιρρεπής στις ουρολοιμώξεις. Το άλλο "όμορφο" το μόνιμο μούδιασμα στα πόδια τι να πω δε ξέρω. Το ερώτημα μου και σύμφωνα με αυτά που ψάχνω τόσο εδώ όσο και σε άλλες ιστοσελίδες, ένα προγραμμα με κάποια συμπληρώματα διατροφής όπως : Q 10, κάποιες βιταμίνες κτλ μπορεί να βοηθήσει έστω στο θέμα της κούρασης?
greekinholland η κούραση που μας περιγράφεις εμένα μου μοιάζει να είναι ψυχογενής.
Δεν είμαι ειδικός, μια κοινή συμπάσχουσα είμαι που πέρασα από τα μέρη που είσαι τώρα.
Σκέψου ότι σου έχει "πέσει κεραμίδα" στο κεφάλι, που λέει ο σοφός λαός για τα κακά νέα.
Ακόμα και τα ευχάριστα του γιατρού μέχρι να τα επιβεβαιώσεις μέσ' το χρόνο, χρειάζεσαι κουράγιο και θετική σκέψη.
Άσε που τα συμπτώματα που βιώνεις δε σε αφήνουν να χαλαρώσεις και να πιστέψεις ότι μπορεί όλος ο συναγερμός να ήταν άκυρος. Κι αν δεν ήταν, σκέφτεσαι.Σου μιλώ με την εμπειρία των χρόνων στη νόσο.

Στο θέμα του ουροποιητικού, χρειάζεσαι μια εκπαίδευση.Δηλαδή όταν πας :obscene-tolieturinal:
θα φροντίζεις μετά από 3, 4 λεπτά να ξαναπηγαίνεις κι ας αισθάνεσαι ότι δεν....
Θα πίνεις αρκετά υγρά και υπάρχουν κάποια συμπληρώματα φυσικά, όπως το cranberry που μπορείς να παίρνεις για την υγεία του ουροποιητικού, ψάξε, ρώτα......
Μίλα με ουρολόγο, πολύ σημαντικό να μην το αμελήσεις.
Συμβουλέψου για τις βιταμίνες που μπορείς να πάρεις, ακόμα και τα μουδιάσματα μπορούν να βοηθηθούν από κάποιες βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ψάξε, ρώτα.....

Άποψή μου είναι, μην πάρεις βιταμίνες που σου συστήνουν, ή ακούς από δω κι από κει.Το έκανα χρόνια με αποτέλεσμα αμφίβολης έως ανύπαρκτης απορρόφησης.Χρειάζεται ειδικός που θα σου πάρει το ιστορικό σου και θα αποφασίσει.
Οι βιταμίνες χρειάζονται συνδιασμούς, ώστε να απορροφηθούν.Αυτό προϋποθέτει υγιές έντερο.

Προσπάθησε να βρεις τρόπους που θα "αδειάζεις" το κεφάλι σου, από το βομβαρδισμό σκέψεων. Σου δίνω μια ιδέα, γιόγκα με διαλογισμό...........

Ότι απορίες έχεις είμαστε όλοι αυτιά, κυρίως χαλαρά :smile-rock:
:smile-hi:
 #101266  από billios
 Τετ Μαρ 26, 2014 8:47 pm
Αυτο το θεμα με την κοπωση με εχει προβληματισει ιδιαιτερα το τελευταιο διαστημα.
Εργαζομαι και τωρα τελευταια υπαρχουν στιγμες που πραγματικα σβηνω,σαν να λεμε οτι η μηχανη δουλευει στις 3000 στροφες και ξαφνικα,ξαφνικα ομως,κοβει στις 500 στροφες ετοιμη να σβυσει,μιλαμε οτι δεν βγαινει ουτε η φωνη :smile-sweating:
Τα επεισοδια αυτα τα ειχα και παλαιοτερα αλλα τωρα νομιζω οτι χλωμιαζει η κατατσταση,με παει μαλλι μερικες φορες.
Ενταξει η κοπωση ειναι μεσα στο παιχνιδι αλλα με τρομαζει η ενταση της...
 #101285  από eleni POL
 Πέμ Μαρ 27, 2014 10:13 am
Καλημέρα! :smile-hi:

Μπορεί να είναι και άσχετο, τα συμπτώματα όμως είναι κοινά.Στον υπέρηχο βρήκα κατι οζίδια,θές απο τις ιντερφερόνες θες απο την ηλικία θες απο την κληρονομικότητα ή απο σκπ ....
Καλό είναι να το τσεκάρουμε! :smile-wink:

http://kosmaser.wordpress.com/2014/03/2 ... %85%CF%83/