• Τα συμπληρώματα Ω3 αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο προστάτη

• Η τελευταίες εξελίξεις και νέα επικαιρότητας γύρω από την πάθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Η τελευταίες εξελίξεις και νέα επικαιρότητας γύρω από την πάθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #93297  από Φαίδρα
 Σάβ Ιούλ 20, 2013 4:42 pm
Λαμβάνοντας συμπληρώματα Ω-3 ιχθυελαίων, αυξάνεται ο κίνδυνος για επιθετικό καρκίνο του προστάτη περισσότερο από 70%.

Τα συμπληρώματα ιχθυέλαιου πιστεύεται πως οφελούν την υγεία από πολλές ασθένειας αλλά μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο του προστάτη.

Ειδικοί διαπίστωσαν πως τα ω-3 λιπαρά οξέα μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο της πιο θανατηφόρας μορφή του καρκίνου αυτού, περισσότερο από 70%.

Οι ερευνητές προειδοποιούν για τα συμπληρώματα με ωμέγα-3 σε χάπια, και προτείνουν τη κατανάλωση ενός ή δύο γευμάτων των λιπαρών ψαριών την εβδομάδα.

Τα συμπληρώματα ιχθυελαίου χρησιμοποιούνται για την προστασία από καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια, για τις αρθρίτιδες, την ενίσχυση της δύναμης του εγκεφάλου και την πρόληψη των διαταραχών συμπεριφοράς στα παιδιά.

Ωστόσο, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα άτομα με τα υψηλότερα επίπεδα των Ω-3 λιπαρών οξέων στο αίμα τους είχαν 71% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν ταχέως αναπτυσσόμενο και δύσκολα θεραπευόμενο καρκίνο του προστάτη.

Ήταν επίσης πιο πιθανό να συρρικνωθεί η πιο αργή, λιγότερο θανατηφόρα μορφή του καρκίνου αυτού, με τον συνολικό κίνδυνο καρκίνου του προστάτη να αυξηθεί κατά 43%.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Έχω υποστηρίξει στο παρελθόν τη λήψη συμπληρωμάτων όπως το Ω-3 και έβλεπα προσωπικά πως με βοηθούσε. Αλλά αν υπάρχει περίπτωση να δημιουργεί καρκίνο, ακόμη κι αν προσωπικά δεν κινδυνεύω από τη συγκεκριμένη μορφή, δεν τίθεται θέμα να συνεχίσω τη λήψη του συγκεκριμένου, απλώς όπως προτείνει και το άρθρο, θα αυξήσω το ψάρι στη διατροφή μου. Όχι πως θα φτάσω τις ποσότητες που λάμβανα με τα συμπληρώματα, ακόμη κι αν προσθέσω στη διατροφή μου και Ω3 με φυτική προέλευση.

Τελευταία βέβαια, παρατηρώ πως στο Internet κυκλοφούν ολοένα και περισσότερα άρθρα τα οποία δεν υποστηρίζουν τη λήψη συμπληρωμάτων διατροφής. Παράδειγμα. Αλλά δεν μπορώ να το γενικεύσω και να συμφωνήσω, καθώς βλέπω απτά αποτελέσματα επάνω μου, όπως η εξάλειψη των μουδιασμάτων!
Καθώς όμως γνωρίζω πως είναι ένας τρόπος αντιμετώπισης της νόσου που ακολουθούν αρκετοί συνανσθενείς πέρα από εμένα, οφείλω να ενημερώσω.
 #93316  από ΧΑΡΙΤΩΝΑΣ_15
 Κυρ Ιούλ 21, 2013 5:33 pm
Μπρος γκρέμος και πίσω ρέμα δηλαδή. Χίλιες φορές καλίτερα το ψάρι στην διατροφή μας
:text-thankyouyellow: Φαίδρα
Χίλια ευχαριστώ που μπαίνεις στον κόπο.
 #93373  από billios
 Τρί Ιούλ 23, 2013 10:34 pm
Το διαβασα κι εγω αλλα για να ειμαι ειλικρινης το θεωρω αποπροσανατολισμο.
Μας λεει να φαμε ψαρι φουλ στην ορμονη και στο ψαραλευρο :think:
Εχω διαβασει ενα καρο αρθρα που εξυμνουν τις ευεργετικες ιδιοτητες του Ω και ερχεται τωρα να μας χαλασει τη διαθεση αυτο..
Ρε τι παιχνιδι παιζεται λεμεεεε
 #93377  από Φαίδρα
 Τρί Ιούλ 23, 2013 11:56 pm
Συμφωνώ billio, πολλά άρθρα και πολλές οι ευεργετικές ικανότητες των Ω-3!

Ίσως η απάντηση είναι όλα με μέτρο. Ας παίρνουμε το συμπλήρωμα αλλά όχι ασταμάτητα και χρόνια. Αυτό ισχύει για όλα τα πράγματα. Η έρευνα εξάλλου αναφέρεται στην υπερβιταμίνωση από τα συγκεκριμένα λιπαρά οξέα. Απλώς έως τώρα δεν είχε αναφερθεί κάποια παρενέργεια.(?)
Παιχνίδι δεν ξέρω αν παίζεται, πολύ πιθανόν αφού όπως είπα το θέμα των βιταμινών έχει πάρει διαστάσεις και καθημερινά δημοσιεύονται πλέον και αρνητικά μαζί με θετικά, απλώς ας κοιτάξουμε όσο μπορούμε να κρατάμε τις ισορροπίες ;)

Νίκο, χαρά μου είναι να ενημερώνω :romance-kisscheek:
 #93395  από litsa
 Τετ Ιούλ 24, 2013 9:12 am
πήρα για 4 μήνες μετά τα σταμάτησα....
 #93396  από marian77
 Τετ Ιούλ 24, 2013 9:40 am
καλημέρα! Εμείς οι γυναίκες πάντως δεν ξέρω απο τι κινδυνεύουμε απο τα ω-λιπαρα.Αυτό που έχω διαπιστώσει πάντως είναι ότι όσο καιρό πέρνω μουρουνέλαιο, τα καψίματα έχουν εξαφανιστεί απο τα μπούτια μου.....μπορεί και είναι η ιδέα μου βέβαια.Το ψάρι βέβαια θα πρέπει είναι το no1 στη διατροφή την δική μας, όπως είναι και ακριβό.Βέβαια τα ψάρια ευτυχώς που έχουν μεγάλη περιεκτηκότητα σε ω λιπαρά ευτυχώς είναι οι σαρδέλες...οπότε τις καημένες τις σαρδελίτσες τις προτειμούμε!!!! :-D
 #93400  από Γιάννης
 Τετ Ιούλ 24, 2013 10:43 am
billios έγραψε:Ρε τι παιχνιδι παιζεται λεμεεεε
Με τα συμπληρώματα παίζει χοντρό παραμύθι δερβίση μου, δεν είναι τυχαίο ότι το τελευταίο διάστημα προωθούν με τρέλα τα κράνμπερι, ράσμπερι, ζούμπερι. Μοδάτα φασούλια και τρελές κονόμες για τις εταιρείες. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο βασιλικός πολτός σε χάπια.
 #93401  από Στάθης
 Τετ Ιούλ 24, 2013 11:28 am
Εαν τα συμπληρώματα λαμβάνονται με προσοχή μπορούν να προσφέρουν πολλά θετικά σε έναν οργανισμό. Εαν το καλοσκεφτούμε, τρελό παιχνίδι παίζεται στα πάντα μέσα στο σύστημα και την κοινωνία μας, από την στιγμή που όλα στηρίζονται στο χρήμα και την εξουσία. Εικόνα

Πιστεύω πως η υπερβιταμίνωση κάνει κακό όπως και η υποβιταμίνωση. Έαν όμως όλα λαμβάνονται με μέτρο και με οδηγία ειδικού διατροφολόγου ή γιατρού, τότε νομίζω πετυχαίνει κάποιος το καλύτερο για την υγεία του.

Η δύναμη του κόσμου είναι η γνώση και η επίγνωση, η οποία φέρνει και την ορθότερη πλοήγησή μας μέσα στη money-based κοινωνία μας.... και αυτό ισχύει και για τα συμπληρώματα.
Εικόνα

Keep Calm and Read On !!!
Εικόνα

Φαίδρα, ευχαριστούμε για την μεταφρασμένη ενημέρωση !!! :greetings-waveyellow:
 #93403  από Γιάννης
 Τετ Ιούλ 24, 2013 12:01 pm
Στάθης έγραψε:Έαν όμως όλα λαμβάνονται με μέτρο και με οδηγία ειδικού διατροφολόγου ή γιατρού, τότε νομίζω πετυχαίνει κάποιος το καλύτερο για την υγεία του.
Αυτά όταν έχεις να καλοπλερώσεις τον σοφό, αν είσαι φτωχομπινές τι γίνεται;
 #93404  από litsa
 Τετ Ιούλ 24, 2013 1:11 pm
Γιάννη μου μας τρώει η μαρμάγκα..... αστα να πάνε... στο βωμό της δόξας και του χρήματος ... έχουν θυσιαστεί τα ΠΑΝΤΑ !!!!!!!!!!!!

:character-oldtimer: