Λαμβάνοντας συμπληρώματα Ω-3 ιχθυελαίων, αυξάνεται ο κίνδυνος για επιθετικό καρκίνο του προστάτη περισσότερο από 70%.
Τα συμπληρώματα ιχθυέλαιου πιστεύεται πως οφελούν την υγεία από πολλές ασθένειας αλλά μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο του προστάτη.
Ειδικοί διαπίστωσαν πως τα ω-3 λιπαρά οξέα μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο της πιο θανατηφόρας μορφή του καρκίνου αυτού, περισσότερο από 70%.
Οι ερευνητές προειδοποιούν για τα συμπληρώματα με ωμέγα-3 σε χάπια, και προτείνουν τη κατανάλωση ενός ή δύο γευμάτων των λιπαρών ψαριών την εβδομάδα.
Τα συμπληρώματα ιχθυελαίου χρησιμοποιούνται για την προστασία από καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια, για τις αρθρίτιδες, την ενίσχυση της δύναμης του εγκεφάλου και την πρόληψη των διαταραχών συμπεριφοράς στα παιδιά.
Ωστόσο, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα άτομα με τα υψηλότερα επίπεδα των Ω-3 λιπαρών οξέων στο αίμα τους είχαν 71% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν ταχέως αναπτυσσόμενο και δύσκολα θεραπευόμενο καρκίνο του προστάτη.
Ήταν επίσης πιο πιθανό να συρρικνωθεί η πιο αργή, λιγότερο θανατηφόρα μορφή του καρκίνου αυτού, με τον συνολικό κίνδυνο καρκίνου του προστάτη να αυξηθεί κατά 43%.
Διαβάστε περισσότερα εδώ
Έχω υποστηρίξει στο παρελθόν τη λήψη συμπληρωμάτων όπως το Ω-3 και έβλεπα προσωπικά πως με βοηθούσε. Αλλά αν υπάρχει περίπτωση να δημιουργεί καρκίνο, ακόμη κι αν προσωπικά δεν κινδυνεύω από τη συγκεκριμένη μορφή, δεν τίθεται θέμα να συνεχίσω τη λήψη του συγκεκριμένου, απλώς όπως προτείνει και το άρθρο, θα αυξήσω το ψάρι στη διατροφή μου. Όχι πως θα φτάσω τις ποσότητες που λάμβανα με τα συμπληρώματα, ακόμη κι αν προσθέσω στη διατροφή μου και Ω3 με φυτική προέλευση.
Τελευταία βέβαια, παρατηρώ πως στο Internet κυκλοφούν ολοένα και περισσότερα άρθρα τα οποία δεν υποστηρίζουν τη λήψη συμπληρωμάτων διατροφής. Παράδειγμα. Αλλά δεν μπορώ να το γενικεύσω και να συμφωνήσω, καθώς βλέπω απτά αποτελέσματα επάνω μου, όπως η εξάλειψη των μουδιασμάτων!
Καθώς όμως γνωρίζω πως είναι ένας τρόπος αντιμετώπισης της νόσου που ακολουθούν αρκετοί συνανσθενείς πέρα από εμένα, οφείλω να ενημερώσω.
Τα συμπληρώματα ιχθυέλαιου πιστεύεται πως οφελούν την υγεία από πολλές ασθένειας αλλά μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο του προστάτη.
Ειδικοί διαπίστωσαν πως τα ω-3 λιπαρά οξέα μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο της πιο θανατηφόρας μορφή του καρκίνου αυτού, περισσότερο από 70%.
Οι ερευνητές προειδοποιούν για τα συμπληρώματα με ωμέγα-3 σε χάπια, και προτείνουν τη κατανάλωση ενός ή δύο γευμάτων των λιπαρών ψαριών την εβδομάδα.
Τα συμπληρώματα ιχθυελαίου χρησιμοποιούνται για την προστασία από καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια, για τις αρθρίτιδες, την ενίσχυση της δύναμης του εγκεφάλου και την πρόληψη των διαταραχών συμπεριφοράς στα παιδιά.
Ωστόσο, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα άτομα με τα υψηλότερα επίπεδα των Ω-3 λιπαρών οξέων στο αίμα τους είχαν 71% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν ταχέως αναπτυσσόμενο και δύσκολα θεραπευόμενο καρκίνο του προστάτη.
Ήταν επίσης πιο πιθανό να συρρικνωθεί η πιο αργή, λιγότερο θανατηφόρα μορφή του καρκίνου αυτού, με τον συνολικό κίνδυνο καρκίνου του προστάτη να αυξηθεί κατά 43%.
Διαβάστε περισσότερα εδώ
Έχω υποστηρίξει στο παρελθόν τη λήψη συμπληρωμάτων όπως το Ω-3 και έβλεπα προσωπικά πως με βοηθούσε. Αλλά αν υπάρχει περίπτωση να δημιουργεί καρκίνο, ακόμη κι αν προσωπικά δεν κινδυνεύω από τη συγκεκριμένη μορφή, δεν τίθεται θέμα να συνεχίσω τη λήψη του συγκεκριμένου, απλώς όπως προτείνει και το άρθρο, θα αυξήσω το ψάρι στη διατροφή μου. Όχι πως θα φτάσω τις ποσότητες που λάμβανα με τα συμπληρώματα, ακόμη κι αν προσθέσω στη διατροφή μου και Ω3 με φυτική προέλευση.
Τελευταία βέβαια, παρατηρώ πως στο Internet κυκλοφούν ολοένα και περισσότερα άρθρα τα οποία δεν υποστηρίζουν τη λήψη συμπληρωμάτων διατροφής. Παράδειγμα. Αλλά δεν μπορώ να το γενικεύσω και να συμφωνήσω, καθώς βλέπω απτά αποτελέσματα επάνω μου, όπως η εξάλειψη των μουδιασμάτων!
Καθώς όμως γνωρίζω πως είναι ένας τρόπος αντιμετώπισης της νόσου που ακολουθούν αρκετοί συνανσθενείς πέρα από εμένα, οφείλω να ενημερώσω.
Love, Love, Love.