• ΕΡΓΑΤΙΚΑ

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #86185  από marian77
 Παρ Φεβ 22, 2013 2:48 pm
ΠΟΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΩΡΑΡΙΟ ΣΤΟΝ ΙΔ.ΤΟΜΕΑ ΣΕ ΑΣΘΕΝΗ ΜΕ ΣΚΠ?ΜΟΛΙΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΗΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
 #86215  από titi
 Παρ Φεβ 22, 2013 7:50 pm
Το απολύτως δεδομένο είναι επιπλέον έξι ημέρες κανονική άδεια (άδεια διακοπών, δηλαδή-μην διανοηθείς να δεχθείς να την χρησιμοποιήσεις ως αναρρωτική κλπ).
Από εκεί και πέρα....
1. λαμβάνεις όπως κάθε άλλος εργαζόμενος τις αναρρωτικές σου (πχ από 3 εργάσιμες ημέρες και πάνω χρειάζεται χαρτί ιατρού κλπ)
2. αναλόγως που εργάζεσαι και τί συνθήκες εργασίας έχεις,μπορείς να ζητήσεις κάποια προσαρμογή στην διευκόλυνση της καθημερινότητας σου (πχ εγώ που έχω κινητικά προβλήματα, προσάρμοσα το γραφείο μου έτσι ώστε οι μετακινήσεις μου να είναι οι απολύτως απαραίτητες εντός του χώρου εργασίας, παρκάρω το αυτοκίνητο ακριβώς απ΄έξω κλπ. Άλλος γνωστός μου, εργάζεται πλέον με ένα ωράριο λίγο πιο ευέλικτο ως προς την πρωινή προσέλευση)
3. σε γενικές γραμμές ισχύει το "αμετάθετο" - δηλαδή αν ανοίξει ο εργοδότης σου ένα υποκατάστημα στο ΠΟΥΘΕΝΑ, εσύ θα είσαι ο τελευταίος που θα υποχρεούσαι να αποδεχθείς την θέση.
Ξεκίνα με το καλό και βλέποντας και κάνοντας...
Γενικά ο εργοδότης δεν μπορεί να σε πειράξει με τίποτα ή να δυσκολέψει τη ζωή σου για να παραιτηθείς ή να χρησιμοποιήσει κάποια άλλη πρόφαση για να σε απολύσει (εκτός από δόλο στην επιτέλεση καθηκόντων- ακόμα και η αμέλεια δεν θα στεκόταν σε δικαστήριο / επιθεώρηση εργασίας) ενώ η πραγματικότητα θα είναι ότι σε διώχνει λόγω της ασθένειας.
Μπορείς να τους τρέχεις για μια ζωή και να τους πάρεις και τα σώβρακα (!).
Ξεκίνα με το μαλακό και βλέποντας και κάνοντας.... Σε κάθε περίπτωση έχει να κάνει και με το πού δουλεύεις και με το πόσο "άνθρωποι" είναι οι εργοδότες και οι συνάδελφοι σου.
Εγώ είμαι από τους τυχερούς, αλλά εάν η τύχη δεν είναι με το μέρος σου, μπορείς να διεκδικήσεις τα αυτονόητα.

ps. Μόλις διαγνώσθηκες....Δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου και μην αγχώνεσαι με τη δουλειά!!! Αν η δουλειά δεν σου επιτρέπει να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου τώρα, απαίτησέ το....
 #86223  από marian77
 Παρ Φεβ 22, 2013 10:48 pm
ευχαριστώ πάρα πολύ titi.σκοπεύω να είμαι με το πάσο μου απο δω και στο εξης!!!NO STRESSS!!! :happy-cheerleadersmileygirl:
 #86227  από Π.Μ79
 Σάβ Φεβ 23, 2013 2:43 am
Απλά να ξέρεις ότι για να είσαι καλυμμένη νομικά με μειωμένο ωράριο κλπ, θα πρέπει να πάρεις ποσοστό αναπηρίας από τα ΚΕΠΑ ;)
 #86273  από LL--MM
 Σάβ Φεβ 23, 2013 5:01 pm
Λυπάμαι, δε θέλω να στενοχωρήσω κανέναν/καμία, αλλά υπάρχουν ΚΑΙ τα παρακάτω και δυστυχώς όχι μόνο:
viewtopic.php?f=10&t=417 :evil:

Δεν είναι στην ελληνική καθημερινότητα να "σώσει" ο σκπ να "πάρει τα σώβρακα" σε εργοδότη, έχουμε δει μέχρι κι εδώ παραδείγματα απολύσεων συνασθενών που τους πλήρωνε ο ΟΑΕΔ... φυσικά η σκπ εμφανίστηκε ΚΑΙ στον εργοδότη "Σε παίρνω βέβαια ως σκπ, αλλά αν τολμήσεις να μου δείξεις τις επιπτώσεις της ασθένειας παίρνεις δρόμο".-
viewtopic.php?f=24&t=2786

Όσο για την εθνική τράπεζα, έδιωξε υπάλληλο επειδή όντας στο καροτσάκι χρειαζόταν περισσότερη ώρα στην τουαλέττα, και η μεικτή επιτροπή απολύσεων στον ΟΑΕΔ τους έδωσε δίκαιο.

Ακόμα και δικηγόρος διαβητικός είχε πρόβλημα για τις αναλύσεις και τις ενέσεις του όταν τον πήρε η Εθνική τράπεζα με συμβαση ορισμένου χρόνου: Φυσικά, η σύμβαση ΔΕΝ ανανεώθηκε, και ανοιχτά, λόγω των "ιδιεταιροτήτων" αυτών... Ο κόσμος τό΄χει βούκινο κι αυτοί κρυφό καμάρι...

Η γιαγιά η Κασσάνδρα
 #86356  από Κώστας
 Κυρ Φεβ 24, 2013 11:24 pm
LL--MM έγραψε:

Όσο για την εθνική τράπεζα, έδιωξε υπάλληλο επειδή όντας στο καροτσάκι χρειαζόταν περισσότερη ώρα στην τουαλέττα, και η μεικτή επιτροπή απολύσεων στον ΟΑΕΔ τους έδωσε δίκαιο.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!