Το απολύτως δεδομένο είναι επιπλέον έξι ημέρες κανονική άδεια (άδεια διακοπών, δηλαδή-μην διανοηθείς να δεχθείς να την χρησιμοποιήσεις ως αναρρωτική κλπ).
Από εκεί και πέρα....
1. λαμβάνεις όπως κάθε άλλος εργαζόμενος τις αναρρωτικές σου (πχ από 3 εργάσιμες ημέρες και πάνω χρειάζεται χαρτί ιατρού κλπ)
2. αναλόγως που εργάζεσαι και τί συνθήκες εργασίας έχεις,μπορείς να ζητήσεις κάποια προσαρμογή στην διευκόλυνση της καθημερινότητας σου (πχ εγώ που έχω κινητικά προβλήματα, προσάρμοσα το γραφείο μου έτσι ώστε οι μετακινήσεις μου να είναι οι απολύτως απαραίτητες εντός του χώρου εργασίας, παρκάρω το αυτοκίνητο ακριβώς απ΄έξω κλπ. Άλλος γνωστός μου, εργάζεται πλέον με ένα ωράριο λίγο πιο ευέλικτο ως προς την πρωινή προσέλευση)
3. σε γενικές γραμμές ισχύει το "αμετάθετο" - δηλαδή αν ανοίξει ο εργοδότης σου ένα υποκατάστημα στο ΠΟΥΘΕΝΑ, εσύ θα είσαι ο τελευταίος που θα υποχρεούσαι να αποδεχθείς την θέση.
Ξεκίνα με το καλό και βλέποντας και κάνοντας...
Γενικά ο εργοδότης δεν μπορεί να σε πειράξει με τίποτα ή να δυσκολέψει τη ζωή σου για να παραιτηθείς ή να χρησιμοποιήσει κάποια άλλη πρόφαση για να σε απολύσει (εκτός από δόλο στην επιτέλεση καθηκόντων- ακόμα και η αμέλεια δεν θα στεκόταν σε δικαστήριο / επιθεώρηση εργασίας) ενώ η πραγματικότητα θα είναι ότι σε διώχνει λόγω της ασθένειας.
Μπορείς να τους τρέχεις για μια ζωή και να τους πάρεις και τα σώβρακα (!).
Ξεκίνα με το μαλακό και βλέποντας και κάνοντας.... Σε κάθε περίπτωση έχει να κάνει και με το πού δουλεύεις και με το πόσο "άνθρωποι" είναι οι εργοδότες και οι συνάδελφοι σου.
Εγώ είμαι από τους τυχερούς, αλλά εάν η τύχη δεν είναι με το μέρος σου, μπορείς να διεκδικήσεις τα αυτονόητα.
ps. Μόλις διαγνώσθηκες....Δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου και μην αγχώνεσαι με τη δουλειά!!! Αν η δουλειά δεν σου επιτρέπει να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου τώρα, απαίτησέ το....