• Καλησπέρα σας...

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #82298  από moumou
 Σάβ Δεκ 08, 2012 9:28 pm
8-) Σας παρακολουθώ πολύ καιρό !!! χιχιχιχι!!! τώρα όμως ένοιωσα (...αφού έχω μάθει πολλά για σας :oops: ) οτι δεν είναι δίκαιο :eusa-naughty: να μην συστηθώ!!! Θα σας γράψω λοιπόν για την ιστορία μου...
Το 2006 δουλεύοντας και κάνοντας πρακτική ταυτόχρονα ....φούλ ωράριο 6πμ εως 11 μμ συν οικογενειακές υποχρεώσεις (τότε είχα ένα παιδάκι τώρα δύο) ένοιωθα κάθε φορά που σηκωνόμουν απο το κρεβάτι ή έσκυβα οτι σκοτείνιαζαν όλα όχι ζαλάδα, δεν έβλεπα!!! μετα απο λίγα δευτερόλεπτα όλα καλά επανερχοταν η όραση μου. Μετά απο ένα μήνα αποφάσισα να το συζητήσω εντελώς τυχαία με ένα φίλο οφθαλμίατρο και μου είπε δεν έρχεσαι να σε δούμε στο νοσοκομείο ??? Πήγα λοιπόν και διαπίστωσε οτι είχα οίδημα οπτικών θηλών άμφω με όραση όμως 12 στα δέκα κουλό??? Με έστειλε κατ'ευθείαν για μαγνητική εγκεφάλου (καθαρή) 10 μέρες νοσηλεύτηκα σε νευρολογική κλινική έκανα παρακέντηση(ΕΝΥ), προκλητά δυναμικά, οπτικά πεδία εγκεφαλογράφημα αντισώματα ana και όλα τα σχετικά με ξεσκόνισαν όλα ήταν καθαρά εκτός του οτι φάνηκε να έχω απώλεια του οπτικού μου πεδίου στο ίδιο σημείο και στα δύο μάτια οριακά αν ήταν παραπάνω θα επιβεβαίωνε οτι έχω ΣΚΠ (ισχύει??) έφυγα λοιπόν απο το νοσοκομείο με σύσταση για παρακολούθηση κάθε χρόνο με μαγνητική. ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟ.
Μετά απο αυτό πέρασα χάλια ψυχολογικά(νομίζω κατάθλιψη) νόμιζα οτι έχω ΣΚΠ και δεν μου το λένε, μέχρι που μια μέρα με ταρακούνησε η μανούλα μου που έχω χάσει νωρίς :cry: λεγοντάς μου :- Άμα θές να έχεις για να ησυχάσεις ε! ναι λοιπόν θα σου το πώ εγώ που είμαι μάνα σου ....ΕΧΕΙΣ ΟΚ??? Τα πήρα στο κρανίο :confusion-seeingstars: και είπα τέλος :snooty: θα ασχοληθώ με το παιδί μου και ότι είναι να γίνει θα γίνει!!!
Πέρασε αρκετός καιρός μέχρι που έχασα τη γιαγιά μου (2008)στενοχωρήθηκα πολύ και είχα ένα επεισόδιο με το αριστερό μάτι ένιωθα οτι βλέπω ένα υγρό να ρέει και χρωματιστά τετραγωνάκια χωρίς να βλέπω το περιβάλλον. Δεν πήγα στο γιατρό μου πέρασε μετά απο μισή ώρα περίπου .... απο τότε είχα κάποια μουδιάσματα αραιά χωρίς να δίνω σημασία ούτε με ενοχλούσαν ιδιαίτερα. Εκανα μία μαγνητική ακομα το ίδιο έτος απο μόνη μου δεν έδειχνε τίποτα το παθολογικό και η βυθοσκόπηση οτι το οίδημα έχει υποχωρήσει. Όταν έχασα τη μαμά μου(2010) ήμουν τόσο δυνατή δεν άφησα τον εαυτό μου να σπάσει γιατί πάντα στο μυαλό μου είχα τη ΣΚΠ είχα μια ανεξήγητη δύναμη δεν είχα καμία ενόχληση. Φέτος λοιπόν έχω κατα διαστήματα ένα πόνο έντονο στο καλάμι του ποδιού μου και κάψιμο, νιώθω οταν κουράζομαι οτι απο τους καρπους και κάτω τα χέρια μου και τα πόδια μου δεν υπάρχουν έχω αισθηση όμως ... έχω επιτακτική ανάγκη για ούρηση (απο το πρώτο επεισόδιο και μετά ξέχασα να το γράψω πριν).
Τέλος το καλοκαίρι ένα βράδυ που είχε πολύ ζέστη και έλιωνα ξύπνησα απο πόνο έντονο στο γοφό μου πήρα παυσίπονο και το πρωί ξύπνησα και κούτσαινα (απο τον πόνο) επίσης ένιωθα έντονο εκνευρισμό απο τη ζέστη δεν άντεχα χωρις κλιματισμό. Ξέχασα να πώ οτι είχα και εμβοές απο το αριστερό αυτί μου πρίν απο το επεισόδιο με τα μάτια πήγα σε ωρλ μου είπε τίποτα το παθολογικό και ζούσα με αυτό.
Θέλω να πάρω απόφαση να κάνω μαγνητική πάλι αλλά κάθε φορά έχω το φόβο της παρακέντησης και γενικά πρέπει να φτάσω στο αμήν για να πάω σε γιατρό. Τα είπα και ξαλάφρωσα ήθελα κάπου να τα πώ γιατί ούτε στον εαυτό μου που λέει ο λόγος δεν τα λέω !!! Μπερδεμένα σας τα 'πα ελπίζω μέσες άκρες να σας έδωσα να καταλάβετε τι μου συμβαίνει... αυτάααα

ΥΓ χαίρομαι που σας μίλησα (έγραψα)... :text-thankyouyellow: σορρυ για το μεγάλο πόστ που κούρασε τα πολύτιμα ματάκια σας!!
 #82303  από Φαίδρα
 Σάβ Δεκ 08, 2012 10:05 pm
Γειά σου moumou. :greetings-waveyellow:
Ένα πράγμα θα σου πω, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να κάνεις παρακέντηση για να διαγνωστείς! Αν στο πουν αυτό :animals-dogrun: τρέχεις μακριά!

Η μαγνητική(όχι η καθαρή προφανώς), σε συνδιασμό με το ιστορικό και με την κλινική εικόνα του ασθενή είναι αρκετά.
 #82304  από moumou
 Σάβ Δεκ 08, 2012 10:08 pm
Σε ευχαριστώ για την απάντηση . Μμμμ :think: ναι??? δεν είναι απαραίτητη δλδ ??
 #82305  από Φαίδρα
 Σάβ Δεκ 08, 2012 10:14 pm
Όχι απλά δεν είναι απαραίτητη, είναι επίπονη, ακόμα και σε διαγνωσμένη ΣΚΠ μπορεί να βγεί αρνητική :scared-shocked: και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί συνεχίζουν και την κάνουν...
 #82306  από moumou
 Σάβ Δεκ 08, 2012 10:21 pm
Είναι πολύ.... η άτιμη και κρατάει μέρες ο πόνος !!! μαγνητική έχω κάνει μόνο στο κεφάλι σκέφτομαι να κάνω και πάρα κάτω αλλά τρελαίνομαι εκει μέσα!!! άσε που παίρνω κορτιζόνη για το σκιαγραφικό μπλιαχ !!! για πιθανή αλλεργία... αμα βγεί και αυτή η μαγνητική αρνητική λές να είναι όλα στη φαντασία μου??? έχω πάντως έχω φτάσει σε επίπεδο ψυχολογικά να λέω αν όντως 'εχω τουλάχιστον θα ξέρω τι έχω !!! γραφικό και χαζό αλλά έτσι είναι!!!
 #82307  από Φαίδρα
 Σάβ Δεκ 08, 2012 10:27 pm
Ο νευρολόγος σου τι σου είπε για τις μαγνητικές αυχένα και θωρακικής μοίρας;
Η μαγνητική δεν είναι καθόλου επίπονη μωρέ, μια χαρά! Η ενεσούλα του σκιαγραφικού πονάει λίγο :teasing-neener:

Και για να μην παρεξηγηθώ, γιατρός δεν είμαι, με καθαρή μαγνητική, σκλήρυνση δεν έχεις. Αλλά ναι, παίζει να έχεις μόνο αυχένα. Δεν ξέρω αν θα σου έδινε αυτά τα συμπτώματα, ο γιατρός τα ξέρει αυτά, οπότε ρώτα τον για τα πάντα.

Αλλά μέχρι να δεις τα αποτελέσματα, που σου εύχομαι από την καρδιά μου να μην έχεις ΣΚΠ ή οτιδήποτε άλλο :pray: μην τρελαίνεσαι. Όχι πως μετά θα τρελαθείς δηλαδή, αλλά τότε να το ψάξεις παραπάνω ;)
 #82310  από moumou
 Σάβ Δεκ 08, 2012 10:33 pm
ο νευρολόγος δεν μου είπε τίποτε για αυχένα και θώρακα μόνη μου ανακάλυψα οτι θα μπορούσε να υπάρχουν και εκεί εστίες.... no comments !!! Δεν τρελαίνομαι πια.... whatever will be will be!!! όσο για τη μαγνητική αν είναι επίπονη δεν είναι αλλά η κλεισούρα :teasing-tease: η ένεση δεν με πειράζει δεν με φοβίζει αντέχω μια φλεβοκέντηση :liar:
 #82311  από ΑΝΝΑ59
 Σάβ Δεκ 08, 2012 10:38 pm
Καλως ηρθες moumou !!!!!! :text-welcomewave: Ωστε ετσι ???? Κακο κοριτσι !!!! Μας παρακολουθουσες τοσο καιρο ???? Και δεν μιλουσες ???? Απαπαπαπαααααα......!!!!! Α-π-α-ρ-α-δ-ε-κ-τ-ο !!!!!! Απαπαπαπααααααααα.......!!!!!!!!!!!Τελος παντων !!!! Θα σε συγχωρησουμε !!!! Ειμαστε καλα παιδια εμεις !!!!! :happy-wavemulticolor: Εχεις περασει πολλα βασανα κι εσυ !!!Τι να πω ???? Δεν μπορω να πω αν εχεις σκπ ή κατι αλλο !!! Δεν ειμαι γιατρος !!! Παντως, σε μας, τα συμπτωματα ειναι ΜΟΝΙΜΑ !!!! Δεν πηγαινοερχονται !!!! Φευγουν ή γινονται λιγοτερο εντονα , μετα απο χορηγηση κορτιζονης . Οσο για τις αποκλισεις του οπτικου πεδιου :think: Δεν νομιζω να δειχνουν σκπ .Στη δικη μου περιπτωση, η νοσος εκδηλωθηκε με θαμπη οραση του δεξιου ματιου . Η διαγνωση στηριχτηκε στην μαγνητικη και στην εξεταση ΕΝΥ. Η εξεταση του οπτικου πεδιου μου, εγινε λιγες μερες αργοτερα, για να δουμε την κατασταση της ορασης μου. Εξαλλου, οι αποκλισεις του οπτικου πεδιου, οφειλονται σε διαφορα προβληματα ορασης .Λοιπον !!!!!!! Ευχομαι να ξεπεραστουν ΟΛΑ τα προβληματα σου, συντομα !!!! Να χαιρεσαι την οικογενεια σου !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Φιλια στα παιδακια !!!!!!!!! :romance-heartsthree: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek:
 #82312  από moumou
 Σάβ Δεκ 08, 2012 10:42 pm
ευχαριστώ πολύ Αννα θα τα λέμε συγνώμη για την παρακολούθηση χιχιχι σας χαιρετώ προς το παρόν πρέπει να φύγω θα τα πούμε σύντομα πολλά μακια !!!
 #82313  από moumou
 Σάβ Δεκ 08, 2012 10:42 pm
περιμένω όμως τα πόστ σας θα τα διαβάσω όταν έρθω μακια πάλι!~!