• ΣΚΠ ΚΑΙ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #71139  από elpida
 Σάβ Μάιος 05, 2012 3:55 pm
Επιτρέπεται η αιμοδοσία σε εμάς με σκλήρυνση;
 #71141  από Vassiliki
 Σάβ Μάιος 05, 2012 4:05 pm
εμένα μου απαγορεύσανε να ξαναδώσω (ήμουν χρόνια αιμοδότρια) αμέσως μετά την διάγνωση.
Μου είπαν ότι δεν ξέρουν εάν κάνει κακό (γι αυτόν που λαμβάνει), δεν υπήρχαν μελέτες το 2003, αλλά αφού υπάρχει αμφιβολία, μου είπαν ότι δεν είναι συνετό για κανέναν να ξαναδώσω :(
 #71151  από sophie
 Σάβ Μάιος 05, 2012 6:17 pm
Δεν επιτρέπεται να δώσουμε αίμα λόγω των φαρμάκων που παίρνουμε και όχι λόγω της ασθένειας. Και δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος ανάμεσά μας που δεν παίρνει απολύτως τίποτα. Αλλά και να σταματήσεις να παίρνεις φάρμακα θα πρέπει να περάσει ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα πρώτα μέχρι να καθαρίσει ο οργανισμός από τις ουσίες των φαρμάκων και μετά να καταφέρεις να δώσεις αίμα.
Vassiliki έγραψε: Μου είπαν ότι δεν ξέρουν εάν κάνει κακό (γι αυτόν που λαμβάνει), δεν υπήρχαν μελέτες το 2003, αλλά αφού υπάρχει αμφιβολία, μου είπαν ότι δεν είναι συνετό για κανέναν να ξαναδώσω :(
Κακό στους άλλους δεν κάνει σίγουρα, όμως πολύ πιθανό να επηρεάζει τον δικό σου οργανισμό με την αφαίρεση αρκετής ποσότητας αίματος.
 #71153  από ahilleas
 Σάβ Μάιος 05, 2012 6:25 pm
Και σε μένα απαγόρεψαν την αιμοδοσία,λόγω της ιντερφερόνης.Ημουνα πολλά χρόνια αιμοδότης,2-3 φορές το χρόνο,και μπορω να πω ότι με στεναχώρησε αυτή η απαγόρευση.
 #71156  από Vassiliki
 Σάβ Μάιος 05, 2012 6:36 pm
ahilleas έγραψε:Και σε μένα απαγόρεψαν την αιμοδοσία,λόγω της ιντερφερόνης.Ημουνα πολλά χρόνια αιμοδότης,2-3 φορές το χρόνο, και μπορω να πω ότι με στεναχώρησε αυτή η απαγόρευση.
παράξενο!, και σ εμένα όταν μου ανακοίνωσαν την διάγνωση, ήταν από τα πρώτα πράγματα που ρώτησα... και ένα από αυτά για τα οποία στενοχωρήθηκα !
 #71163  από ahilleas
 Σάβ Μάιος 05, 2012 8:29 pm
Βασιλική οταν γραφεις "παραξενο",τι εννοεις?
 #71181  από Π.Μ79
 Σάβ Μάιος 05, 2012 11:12 pm
Ήμουν αιμοδότης πολλά χρόνια και επίσης όταν ξεκίνησα ιντερφερόνη, μου είπαν ότι δε μπορούν να δίνουν αίμα με ανοσοτροποιητικά φάρμακα σε ασθενή.

Εδώ και 1μισι χρόνο την σταμάτησα και έγινα πάλι αιμοδότης μια χαρά.
sophie έγραψε:Και δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος ανάμεσά μας που δεν παίρνει απολύτως τίποτα.
Παίρνω κανά ντεπόν αν με πονάει το κεφάλι μου ή προσφάτως που τσακίστηκα, έπαιρνα 1 mesulid 2 φορές την ημέρα για 1 βδομάδα.
Μετράει? :D
 #71230  από sophie
 Κυρ Μάιος 06, 2012 6:24 pm
Π.Μ79 έγραψε: Παίρνω κανά ντεπόν αν με πονάει το κεφάλι μου ή προσφάτως που τσακίστηκα, έπαιρνα 1 mesulid 2 φορές την ημέρα για 1 βδομάδα.
Χιχιχι προφανώς και δεν εννοώ τα depon. Απλά οι περισσότεροι εδώ μέσα ακολουθούμε κάποια θεραπεία όπου αυτή είναι που δεν μας επιτρέπει να δίνουμε αίμα. Εσύ μιας και έχεις σταματήσει τις ιντερφερόνες λογικό το βρίσκω να μπορείς να δίνεις αίμα. Μπράβο σου πάντως που κρατιέσαι χωρίς κάποια θεραπεία! Σου εύχομαι να συνεχίσεις έτσι! :-D
 #71234  από christiana
 Κυρ Μάιος 06, 2012 9:17 pm
Π.Μ79 έγραψε:Ήμουν αιμοδότης πολλά χρόνια και επίσης όταν ξεκίνησα ιντερφερόνη, μου είπαν ότι δε μπορούν να δίνουν αίμα με ανοσοτροποιητικά φάρμακα σε ασθενή.

Εδώ και 1μισι χρόνο την σταμάτησα και έγινα πάλι αιμοδότης μια χαρά.
sophie έγραψε:Και δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος ανάμεσά μας που δεν παίρνει απολύτως τίποτα.
Παίρνω κανά ντεπόν αν με πονάει το κεφάλι μου ή προσφάτως που τσακίστηκα, έπαιρνα 1 mesulid 2 φορές την ημέρα για 1 βδομάδα.
πος και σταματησες ιντερφερονες;μπορεις να μου πεις λιγο γιατις οαρενεργειες τους; δεν χερω ακομι ποιο ειδος θα μου γραψει νευρολογος απλα με ρωτησε τωρα να σκεφτω αν προτιμω την ενδομυικη (πιομεγα λη βελονα κοκ)η την υποδορια που θα μπορω να τη βαζω και μονι..σε τοσο αρχικο σταδιο ειμαι....
 #71240  από Π.Μ79
 Δευ Μάιος 07, 2012 12:18 am
Αγαπητή συμπατριώτισσα:

Οι παρενέργειες σε μένα ήταν πολλές και άσχημες. Δε σου λέω ότι το ίδιο θα είναι και σε σένα, γιατί ο κάθε οργανισμός δέχεται το κάθε φάρμακο διαφορετικά.
Πολύς κόσμος είχε μέτριες έως άσχημες παρενέργειες, κάποιοι τυχεροί από ελάχιστες έως καθόλου.

Αυτός ήταν ο κύριος λόγος που με ώθησαν να τις σταματήσω και βέβαια το κερασάκι στην τούρτα μπήκε όταν διαβάζοντας έρευνες, αποτελέσματα και μετά από πολλά debate με νευρολόγους, κατάλαβα ότι τα φάρμακα δεν κάνουν απολύτως τίποτα και οι νευρολόγοι δεν μπορούν να απαντήσουν με επιστημονικά επιχειρήματα ότι η σκπ είναι αυτοάνοσο νόσημα και ότι χρίζει ιντερφερόνης ή οποιασδήποτε άλλης ανοσοτροποιητικής αγωγής.

Θα σου προτείνω απλά να ακούς, να σκέφτεσαι, να ζητάς αποδείξεις για ό,τι σου λένε και πάνω απ'όλα να μην αγχώνεσαι για ό,τι και αν ακούσεις.
Να ερευνάς τα πάντα και μην καταπίνεις αμάσητη τροφή.

Καλή συνέχεια :)