Επιτρέπεται η αιμοδοσία σε εμάς με σκλήρυνση;
Sky above me
Earth below me
Fire within me
Earth below me
Fire within me
Σκλήρυνση κατά πλάκας
Vassiliki έγραψε: Μου είπαν ότι δεν ξέρουν εάν κάνει κακό (γι αυτόν που λαμβάνει), δεν υπήρχαν μελέτες το 2003, αλλά αφού υπάρχει αμφιβολία, μου είπαν ότι δεν είναι συνετό για κανέναν να ξαναδώσωΚακό στους άλλους δεν κάνει σίγουρα, όμως πολύ πιθανό να επηρεάζει τον δικό σου οργανισμό με την αφαίρεση αρκετής ποσότητας αίματος.
ahilleas έγραψε:Και σε μένα απαγόρεψαν την αιμοδοσία,λόγω της ιντερφερόνης.Ημουνα πολλά χρόνια αιμοδότης,2-3 φορές το χρόνο, και μπορω να πω ότι με στεναχώρησε αυτή η απαγόρευση.παράξενο!, και σ εμένα όταν μου ανακοίνωσαν την διάγνωση, ήταν από τα πρώτα πράγματα που ρώτησα... και ένα από αυτά για τα οποία στενοχωρήθηκα !
sophie έγραψε:Και δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος ανάμεσά μας που δεν παίρνει απολύτως τίποτα.Παίρνω κανά ντεπόν αν με πονάει το κεφάλι μου ή προσφάτως που τσακίστηκα, έπαιρνα 1 mesulid 2 φορές την ημέρα για 1 βδομάδα.
Π.Μ79 έγραψε: Παίρνω κανά ντεπόν αν με πονάει το κεφάλι μου ή προσφάτως που τσακίστηκα, έπαιρνα 1 mesulid 2 φορές την ημέρα για 1 βδομάδα.Χιχιχι προφανώς και δεν εννοώ τα depon. Απλά οι περισσότεροι εδώ μέσα ακολουθούμε κάποια θεραπεία όπου αυτή είναι που δεν μας επιτρέπει να δίνουμε αίμα. Εσύ μιας και έχεις σταματήσει τις ιντερφερόνες λογικό το βρίσκω να μπορείς να δίνεις αίμα. Μπράβο σου πάντως που κρατιέσαι χωρίς κάποια θεραπεία! Σου εύχομαι να συνεχίσεις έτσι!
Μετράει?
Π.Μ79 έγραψε:Ήμουν αιμοδότης πολλά χρόνια και επίσης όταν ξεκίνησα ιντερφερόνη, μου είπαν ότι δε μπορούν να δίνουν αίμα με ανοσοτροποιητικά φάρμακα σε ασθενή.πος και σταματησες ιντερφερονες;μπορεις να μου πεις λιγο γιατις οαρενεργειες τους; δεν χερω ακομι ποιο ειδος θα μου γραψει νευρολογος απλα με ρωτησε τωρα να σκεφτω αν προτιμω την ενδομυικη (πιομεγα λη βελονα κοκ)η την υποδορια που θα μπορω να τη βαζω και μονι..σε τοσο αρχικο σταδιο ειμαι....
Εδώ και 1μισι χρόνο την σταμάτησα και έγινα πάλι αιμοδότης μια χαρά.
sophie έγραψε:Και δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος ανάμεσά μας που δεν παίρνει απολύτως τίποτα.Παίρνω κανά ντεπόν αν με πονάει το κεφάλι μου ή προσφάτως που τσακίστηκα, έπαιρνα 1 mesulid 2 φορές την ημέρα για 1 βδομάδα.
Μετράει?