• ερώτηση

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #5608  από Στέφη
 Δευ Ιουν 15, 2009 3:03 pm
Συμφωνώ με τη ΓΙΟΥΛΗ. Το κάψιμο πρέπει να είναι σύμπτωμα της ΣΚΠ.Εγώ είχα αυτό το πρόβλημα πριν ακόμη διαγνωστώ! Ένα φοβερό κάψιμο σε χέρια και πόδια΄επιφανειακά όμως, όπως όταν παθαίνεις εγκαύματα και δεν μπορείς ούτε να ακουμπήσεις το δέρμα σου! Δεν ξέρω, αν αυτό εννοείς, elena. Μόλις ξεκίνησα τα lyrica, μου πέρασε και δεν ξαναεμφανίστηκε. Ιντερφερόνη δεν έχω κάνει ποτέ, που σημαίνει ότι δεν έχει σχέση με αυτήν την αγωγή. Προφανώς είναι σύμπτωμα καθαρά της πάθησης (έτσι νομίζω).
 #5641  από elena
 Δευ Ιουν 15, 2009 8:24 pm
πάντως χτες και σήμερα δεν κατάλαβα το κάψιμο....
νοιώθω όμως στο αριστερό πόδι,σαν να ανατριχιάζει?σαν να μουδιάζει?και περνάει ...μετά από λίγο πάλι τα ίδια...περίεργα πράγματα :? :?
και αυτό σύμπτωμα είναι?
 #5649  από αλεξανδρος1
 Δευ Ιουν 15, 2009 9:31 pm
Τα μουδιάσματα και την ανατριχίλα την αισθάνομαι και εγώ στο δεξί το πόδι και μου συμβαίνουν όταν κάθομαι πολύ ώρα σε καρέκλα. Ρώτησα τον γιατρό μου και μου είπε ότι είναι και αυτό ένα απο τα συμπτώματα της σκπ. Έλενα έχεις και σαν σπασμούς στα άκρα όταν ξαπλώνεις το βράδυ;
 #5650  από princeofathens2004
 Δευ Ιουν 15, 2009 9:34 pm
Καλησπέρα Έλενα, Στέφη, Γιούλη Κ.,Giota και άλλα παιδιά

Τα καψίματα και όλα τα άλλα περίεργα των άκρων είναι συμπτώματα της φιλενάδας μας. Σας το λέω αυτό γιατί σε μένα έτσι ξεκίνησε (με μουδιάσματα δηλαδή) και όλο τέτοια μου κάνει.
Για την εμφάνισή τους παίζουν ρόλο η κόπωση, η έκθεσή μας σε υπερβολική θερμοκρασία, το άγχος και όλα αυτά που οι γιατροί μας λένε να προσέχουμε.
Αυτό το καταλαβαίνει κανείς γιατί όταν σταματήσει να ισχύει κάποιο αίτιο, σταδιακά υποχωρούν κι αυτά.
Αφήστε όμως αυτά και κανονίστε (είναι θέμα άλλης ενότητας βέβαια αλλά το ρίχνω κι εδώ) καμιά νέα, μαζικότερη αυτή τη φορά, συνάντηση.
Εμένα θα με βόλευε κάποιο απόγευμα προς βράδυ Κυριακής.
 #5652  από Γιούλη Κ.
 Δευ Ιουν 15, 2009 10:56 pm
Καλησπέρα και σε σένα :lol: Τα καψίματα είναι σπαστικά :evil: όντως :evil: Όσο για τη συνάντηση... δεν είμαι η πλέον αρμόδια :oops: Δεν περνάς κι από το καφενείο; ;)
 #5653  από elena
 Δευ Ιουν 15, 2009 11:18 pm
Αλέξανδρε,όχι σπασμούς δεν έχω,δηλαδή να τινάζεται το πόδι μόνο του,αλλά καμμιά φορά νομίζω ότι ο μυς είναι στην <τσίτα>δηλαδή σαν να είναι πολύ τεντωμένος....σαν να έχω περάσει κάτι στο πόδι ,και μένει εκεί....τώρα δεν μπορώ με λόγια να το εξηγήσω :?
 #5660  από αλεξανδρος1
 Τρί Ιουν 16, 2009 10:19 am
Σαν να θέλεις να τεντωθείς και κάτι να σε κρατάει ένα πράγμα; Αύτο παθαίνω εγώ τώρα τελευταία.
 #5686  από Γιούλη Κ.
 Τρί Ιουν 16, 2009 2:27 pm
Έλενά μου δε χρειάζονται ακριβείς περιγραφές :roll: όλα όσα λες είναι συμπτώματα της "φιλεναδας" μας που λέει κι ο Μάνος :roll: Έρχονται και φεύγουν, όμως, μην ανησυχείς :roll: Δε θέλει κούραση... ψυχολογικό στρες... ζέστη... κ.λπ. κ.λπ. κ.λπ. Τώρα πώς γίνονται όλα αυτά :evil: δεν έχω συνταγή :evil: Αν βρείτε κάποια... στείλτε τη και σε μένα :roll:
 #5687  από elena
 Τρί Ιουν 16, 2009 2:38 pm
ορίστε και η συνταγή!!! :D :D :D
σε ένα μπωλ βαθύ ανακατεύουμε λίγο χιούμορ,μαζί με το κέφι που έχει ο καθένας...προσοχή ανακάτεμα ,απαλά -απαλά,προσθέτουμε λίγη χαρά και δυο-τρεις σταγόνες αισιοδοξία...
όποιος θέλει μπορεί να προσθέσει και δυο -τρεις σταγόνες ελπίδας...προαιρετικά όμως....και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ χαμόγελο....αλλιώς δεν θα σφίξει το γλυκό,και θα έχουμε αποτυχία....σερβίρεται σε καλό σερβίτσιο με πολύ προσοχή και υπομονή ,για να μην χαλάσει το γλυκό :!: :D :D :D :D
λέγεται ΧΙΟΥΜΟΡΟΚΕΦΟΧΑΜΟΓΕΛΟ της Έλενας....και καλή σας ΕΠΙΤΥΧΙΑ :D :D :D :D
 #5692  από Γιούλη Κ.
 Τρί Ιουν 16, 2009 3:22 pm
Κρατάω τη συνταγή και πάω να την πέσω :lol: Τα λέμεεεεεεεεεεε :lol: :lol: :lol: