• ερώτηση

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #4567  από Στέφη
 Τρί Μάιος 26, 2009 3:15 pm
Γεια σας, παιδιά!
Έχω μία απορία. Ακούω συνεχώς από εσάς τον όρο "οπτική νευρίτιδα" και δεν έχω καταλάβει ακόμη τι ακριβώς είναι. Εμένα, ευτυχώς, τα συμπτώματά μου περιορίζονται σε χέρια, πόδια (λες και είναι λίγο αυτό!). Πριν από καιρό, για κάποιο διάστημα, είχα μια περίεργη ενόχληση στο μάτι, δηλαδή, μία συνεχή ακούσια σύσπαση στο νεύρο ακριβώς πάνω από το μάτι, κάτι σαν συνεχές "φτερούγισμα" του βλεφάρου, χωρίς όμως κάποια επίπτωση στην όραση.Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητή, δεν ξέρω πώς αλλιώς να το περιγράψω.Πάντως ήταν πολύ ενοχλητικό. Μήπως είναι αυτό ή η οπτική νευρίτιδα ή έχει σχέση με δυσκολία στην όραση;
 #4569  από Lena
 Τρί Μάιος 26, 2009 3:31 pm
Μειωση της ορασης ειναι η οπτικη νευριτιδα. το συνηθισμενο πρωτο συμπτωμα για τουσ πιο πολλουσ
 #4574  από elena
 Τρί Μάιος 26, 2009 8:17 pm
Στέφη μάλλον δεν είναι κάτι ανησυχητικό,βέβαια θα μπορούσες να το αναφέρεις και στον γιατρό σου.
Σίγουρα δεν είναι οπτική νευρίτιδα ή οπισθοβολβική νευρίτιδα,σε αυτές τις περιπτώσεις όπως λέει και η Lena δεν θα έβλεπες καλά,και στην οπισθοβολβική νευρίτιδα θα είχες και πόνο. Μόνο αυτά ξέρω να σου πω.
 #4580  από Lena
 Τρί Μάιος 26, 2009 9:19 pm
EΛΕΝΑΚΙ ΜΟΥ :lol: ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΟΠΤΙΚΗ ΝΕΥΡΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΟΠΙΣΘΟΒΟΛΒΙΚΗ ΝΕΥΡΙΤΙΔΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ. ΔΗΛ ΣΤΗΝ ΟΠΤΙΚΗ Ν. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΟΝΟΣ?
 #4585  από elena
 Τρί Μάιος 26, 2009 10:06 pm
χμ...χμ..είχα την εντύπωση ότι είναι διαφορετικές ένοιες!!!δεν είναι ?
να ζητήσουμε την βοήθεια του κοινού :D ή την βοήθεια της Ρίτσας!!!
αν είναι ίδια ένοια,γιατί να αναφέρεται σαν ξεχωριστή από τους γιατρούς?
μήπως στην οπτική νευρίτιδα έχουμε φλεγμονή στο οπτικό νεύρο?
άσε μέχρι αύριο θα μας απαντήσουν και οι υπόλοιποι και θα βρούμε την άκρη :D
 #4587  από michaelz21789
 Τρί Μάιος 26, 2009 10:27 pm
Γεια σου στέφη. Το φτερούγισμα που αναφέρεις το χω νιώσει κ εγώ αρκετες φορές και προ σκπ και μετα.. Εχω πολυ καιρο να το νιωσω αλλα σιγουρα δν εχει να κανει με βλαβη απ οσο ξερω. Και εγω δν ειχα μεχρι τωρα καποιο προβλημα με τα ματια οποτε μην ανησυχεις. :D
 #4593  από nikos501
 Τρί Μάιος 26, 2009 11:06 pm
Γεια σου και απο εμένα Στέφη..Ξέρω σε τι αναφέρεσαι. Σε μένα διέρκησε καμιά δεκαριά μέρες χωρίς να προκαλέσει τίποτα άλλο.. Στην αρχή είχα αγχωθεί αλλα το ξέχασα γρήγορα. Μην ανησυχείς...
 #4595  από Lena
 Τρί Μάιος 26, 2009 11:37 pm
NAI EXOYME FLEGMONH STO OPTIKO NEVRO. OMWS EGW AFTO POU EIXA PATHEI DEN ENWTHA KATHOLOU PONO. OMWS NOMIZW PWS MOY TO EIPAN KAI ME THN MIA ONOMASIA KAI ME THN ALLH.
 #4599  από maraki12
 Τετ Μάιος 27, 2009 1:03 am
Ούτε εγώ πονούσα και μου το λέγανε όλοι και με τις 2 ονομασίες τώρα που το σκέφτομαι.. Και ο οφθαλμίατρος και οι νευρολόγοι.
 #4602  από manos81
 Τετ Μάιος 27, 2009 9:03 am
kati mou elegan emena palia gia amfiteropleuri diapiriniki ofthalmopligia ...otan eixan alithorisei ta matia mou... :o