Καλησπέρα παιδιά,
είχα επισκεφτεί κι εγώ τον γιατρό Καρούση, βασικά για να ενημερωθώ για τη θεραπεία με τα βλαστοκύταρα (ανά τακτά χρονικά διαστήματα έρχεται και στην Ελλάδα και βλέπει ασθενείς στο ΙΑΣΩ General). Η εντύπωση που μου έκανε, δεν ήταν και η καλύτερη. Είμαι από τις "ελαφρές" περιπτώσεις της σκλήρυνσης. Η διάγνωση έγινε πριν 3,5 χρόνια και συνολικά είχα 4 ώσεις όλο αυτό το διάστημα. Όπως καταλαβαίνετε όμως, παρόλο το νεαρό της ηλικίας μου (25 χρονών), η αγωνία για την πάθηση υπάρχει πάντα. Άλλωστε, η θεραπεία με την ιντερφερόνη (και οι παρενέργειες της) δεν σε βοηθάει και πολύ να χαλαρώσεις.
Για να μην μακρυγορώ, έκανα κι εγώ μια επίσκεψη με τον γιατρό. Αρχικά, μου πήρε ιστορικό η βοηθός του και είδανε μαζί τις τελευταίες μαγνητικές. Έχω 2 μικρές εστίες στο κεφάλι και άλλη μια μικρή στον αυχένα. Με το που βλέπουνε λοιπόν τις μαγνητικές και αρχίζουν να μιλάνε ισραιλίτικα και να χαζογελάνε.. Τα νευρα μου αρχίζουν να χτυπάνε κόκκινο.... Στο τέλος μου λέει ότι δεν είναι σίγουρος ότι η περίπτωσή μου είναι σκλήρυνση ή ίσως είναι ένα νέο είδος σκλήρυνσης και θα ήθελε να κάνει κάποιες ειδικές εξετάσεις αίματος... Μάλιστα, όταν του πρότεινα να κάνω στην Ελλάδα τις εξετάσεις (ήθελε να μου πάρει αίμα στην Ελλάδα και να το πάει στο ΙΣραήλ για να κάνει τις εξετάσεις στο εργαστήριο του), μου είπε ότι δεν έχει πολύ εμπιστοσύνη στα εργαστήρια εδώ... Τέλος πάντων, αίμα δεν μπορούσε να μου πάρει εκείνη την ώρα και με έτρεξε στο Ελ. Βενιζέλος την μέρα που θα έφευγε να του πάω εκεί το αίμα, ενώ τα αποτελέσματα θα μου τα έστελνε μέσω μέιλ.
Τελικά, πάω στο αεροδρόμιο και περιμένω και 2 ωρίτσες για πλάκα (αφού ο κ. ΚΑρούσης μου είχε πει λάθος ώρα), του δίνω το αίμα και τα +100 γίουρο για την εξέταση αίματος (200 ευρώ η επίσκεψη και 100 οι εξετάσεις) Φυσικά, ποτέ δεν έλαβα μέιλ με τα αποτελέσματα των ειδικών εργαστηριακών εξετάσεων του κ. Καρούση!