• ΚΑΡΟΥΣΗΣ

• Η τελευταίες εξελίξεις και νέα επικαιρότητας γύρω από την πάθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Η τελευταίες εξελίξεις και νέα επικαιρότητας γύρω από την πάθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #13106  από nick1981
 Παρ Δεκ 11, 2009 4:34 pm
Χτες το πρωι γυρισα απο το Ισραηλ,πηγα στο Hadassah medical center στον γνωστο καθηγητη Καρουση,
λοιπον οι 4 πολυ πολυ μικρες εστιες στο κεφαλι δεν δειχνουν για τυπικη σκληρυνση, μου ειπε κατι για.........μυελιτιδα λογω του συνδυασμου της οπτικης νευριτιδας που ειχα περσι κ της μεγαλης εστιας στο μυελο.......μολις ειπε αυτα του λεω.....νοσος του devic? εκει καπου τα μασησε.οχι αυτο αλλα κατι αναμεσα σε ms κ οπτικη μυελιτιδα και τετοια..κ οτι αυτα τα αντισωματα ελεγχονται ευκολα με κατι χαπια κ οτι ειναι ηπιας μορφης.....βεβαια ολοι ξερουμε για αυτη τη νοσο..
επομενως μου πηρε αιμα για να δουμε αυτα τα αντισωματα anti-pqa4 (NMO) γιατι ΔΕΝ γινεται πουθενα στην Ελλαδα κ μου ειπε να κανω εξετασεις εδω στην πατριδα για 11 ακομα αυτοανοσα.... μου ειπε οτι υπαρχουν παρα παρα πολλες ασθενειες που εχουν ΑΚΡΙΒΩΣ ιδια συμπτωματολογια με την ms ΚΑΙ ΜΕ ΘΕΤΙΚΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΠΤΙΚΑ ΔΥΝΑΜΙΚΑ αλλα η φλεγμονη οφειλεται σε αλλη αιτια.
ΑΛΛΑ στην Ελλαδα ολα τα αποδιδουν στην ms.
Oti κ να ειναι ειναι καλοηθης μου ειπε κ το απεδωσε στις ελαχιστες σχεδον μη ορατες εστιες στο κεφαλι (3 στον αριθμο), στην 3 cm εστια στο μυελο που ΔΕΝ μου αφησε κινητικο προβλημα κ που τωρα προσφατα που ξαναεκανα μαγνητικη μειωθηκε στο 1,5 cm κ οτι με τον κλινικο ελεγχο που εκανε ειμαι σε αριστη κλινικη κατασταση..σφυρακια ασκησεις ασταθειας, περπατημα κτλ.
Βεβαια σε αυτους τους κορυφιαους γιατρους δεν μπορεις να πεις κ πολλα..λιγα λογια σου λεει με ουσια..
Η ερευνα με τα βλαστοκυτταρα παει πολυ καλα κ βρηκαν κ κατι αλλα καινουρια δεν μου ειπε τιποτα ομως..
Αρα σε 2-3 βδομαδες θα βγουν τα αποτελεσματα απο το Ισραηλ.
σε μια βδομαδα θα βγουν τα αποτελεσματα απο τις εξετασεις αιματος που εκανα σημ,ερα.
κ μετα θα μιλησουμε ξανα..

τη rebif να τη συνεχισω για 6 μηνες κ με τις μαγνητικες που θα κανω θα δουμε εαν τη συνεχισω..
κ βεβαια εαν οι εξετασεις αιματος βγαλουν καποια αντισωματα θετικα θα ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΑΜΕΣΩς τη θεραπεια με τη rebif γιατι θα κανει κακο..
Παρολο που πολλα αυτοανοσα εχουν ακριβως ιδια συμπτωματα κ ιδια αποτελεσματα παρακεντησης κτλ εχουν ΕΝΤΕΛΩς ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ κ αλλη λογικη.
πιστευω πως αξιζε που πηγα για να μαθω τελικα τι συμβαινει. αν κ τσιμπημενη η τιμη της επισκεψης κ των εξετασεων του αιματος.Βεβαια το κατι παραπανω που περιμενα δεν ξερω αν το ειδα. η σιγουρια για την καλοηθια κ οι εξετασεις που μου εκανε. ολα τα αλλα τα ιδια με εδω.δεν ειπαμε τιποτα για το τι πρεπει να κανω να προσεχω κτλ γιατι δεν ειμαστε σιγουροι για ms.

Στο Ισραηλ ολοι πολυ φιλικοι. αλλα παιδια τετοιος ελεγχος.ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. οπου πηγαινα απο πανω μεχρι κατω. στο αεροδομιο 6-7 φορες, στο τρενο, μεχρι στο mall κ στο νοσοκομειο. παντου αστυνομια.ΑΦΟΥ φανταστειτε κοντεψα να χασω το αεροπλανο γιατι δεν βρισκαμε το mp3 player μεσα στα πραγματα κ τους χτυπουσε συνεχεια.ΑΑ κ το νοσοκομειο σαν πολη ειναι. με ξενοδοχειο, εμπορικο κεντρο εστιατοριο κτλ.
κ κατι τελευταιο αν ΠΑΤΕ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΜΗ ΣΑς ΚΛΕΨΟΥΝ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ..ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΤΟ ΛΕΩ ΜΟΝΟ ΤΟ ΤΑΞΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ αποσταση 15 λεπτων 280 ΣΕΚΕΛ (55 ΕΥΡΩ).
Φαγητα απαισια σαλτσες, αηδιαστικες μυρωδιες κοντεψα να λιμοκτονησω pitsa hut κ δεν εβαζαν κρεας στην πιτσα.ζαμπον σαλαμι τιποτα. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΤΟ ΚΡΕΑΣ. κατι τετοια μου ελεγαν.

Ευχαριστω που διαβασατε αυτο το μνμ κ εαν εχετε αποριες για το αν εχετε σιγουρα ms πηγαιντε εκει κ ισως ξεκαθαρισει το τοπιο. Ειμαι σιγουρος οτι πολλοι εδω στο forum δεν εχουν ms κ οι μ....ες οι γιατροι τα απο διδουν εκει κ τελος.
σημερα αυξανεται η δοδη της rebif θα κανω τη μιση 22 mgr εχω μια αγωνια για το αν θα εχω παρενεργειες. μεχρι τωρα τιποτα αλλα εκανα 8,8 mgr το 20%δηλαδη.
Καλο απογευμα σε ολους-ες κ εαν θελετε κατι στειλτε μου πμ.

ΝΙΩΘΩ ΤΟΣΟ ΑΝΑΛΑΦΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΠΑ ΣΕ ΕΣΑς ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ...ΟΥΦ
ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΙΩΘΩ Κ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΜΟΥ
 #13110  από soulla
 Παρ Δεκ 11, 2009 7:05 pm
ΜΠΡΑΒΟ NICK XAIROMAI ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΠ ;) ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙς ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕΙΟΝΕΧΤΙΜΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΕΙς ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ Η ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ :lol: ΕΧΟΥΜε ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ ΓΙΑ ΣΟΥΗΔΙΑ :?: ΕΛΕΝΑ ΕΧΕΙς ΧΟΡΤΟ :?: Η ΝΑ ΚΑΝΟΝΙΣΩ ΤΗΝ ΔΩΣΗ ΜΑς
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος soulla την Παρ Δεκ 11, 2009 7:32 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #13111  από nick1981
 Παρ Δεκ 11, 2009 7:18 pm
NA εισαι καλα σουλα μου αλλα δεν ξερω εαν ειναι καλο αυτο. η νοσος του devic ειναι μαλλον χειροτερη απο ms.κ αφηνει αναπηριες. τωρα για τα αλλα τα αυτοανοσα ειναι παρ το ενα κ χτυπα το αλλο..εαν εχεις διαβασει για αλλες νοσους καποιες χτυπανε κ ζωτικα οργανα.. θα δουμε. για την καλοηθια δεν ξερω τι να πω μακαρι αλλα μονο ο χρονος θα το δειξει
 #13114  από elena
 Παρ Δεκ 11, 2009 10:45 pm
Nick1981 καλησπέρα!!!καλώς ήρθες στην Πατρίδα!!!
χαίρομαι για τα νέα που μας γράφεις!!!και σου εύχομαι καλά αποτελέσματα στις απαντήσεις των εξετάσεων που έκανες!!!εύχομαι επίσης να καταλήξουν κάπου οι γιατροί ,για να έχεις και εσύ την κατάλληλη θεραπεία.
το ευτυχές γενικά ,είναι ότι ασχολούνται και προσπαθούν να βρουν λύση για το πρόβλημα τόσων ανθρώπων με ms,και όχι μόνο.Οπότε υπάρχουν ελπίδες!!!
τι εξετάσεις έκανες εδώ στην Ελλάδα?σχετικά με αυτοάνοσα νοσήματα ,από ότι κατάλαβα...
και που?αυτή η εξέταση που έκανες στο Ισραήλ γιατί δεν γίνεται εδώ?
είναι κάποια ειδική εξέταση?
γράψε μας όταν έχεις νέα!!!και πάλι καλά αποτελέσματα!!!
 #13136  από Κατερίνα
 Σάβ Δεκ 12, 2009 3:00 pm
Νίκο σου εύχομαι να επιβεβαιωθούν τα καλύτερα νέα!!!
Θα περιμένουμε για τις εξελίξεις...
απο περιέργια πόσο στοίχησε όλο το ταξίδι?Με νοσοκομεία κτλ μαζί...
 #13138  από nick1981
 Σάβ Δεκ 12, 2009 3:42 pm
γεια σου κατερινα,
ο γιατρος 280 ευρω,
55 ευρω οι εξετασεις αιματος
300 ευρω οι εξετασεις που μου ειπε να κανω εδω για τα υπολοιπα αυτοανοσα
205 ευρω τα εισιτηρια αλλα πετυχα μια προσφορα της ολυμπιακης με 70 ευρω
200 ευρω 3 βραδιες το ξενοδοχειο
οι ισραηλινοι με κατακλεψαν.στο συναλλαγμα το ιδιο,
ο ταξιτζης μου πηρε 55 ευρω για να με παει απο το αεροδομιο στο τελ αβιβ.
κανονικα επρεπε 25 ευρω....τοσο πληρωσα οταν εφευγα,
γενικα πιο ακριβα απο Ελλαδα.ευγενικοι κατα τα αλλα αλλα πολυ πολυ ελεγχος απο αστυνομια παντου κ τα αγγλικα τους απταιστα,
ελπιζω να πηρες μια ιδεα.
θα σας στειλω νεα
καλο υπολοιπο σαββατου
 #13139  από βικυ
 Σάβ Δεκ 12, 2009 3:43 pm
ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!
Ευχομαι να ειναι το πιο ηπιο η και τιποτα !Γιατι οχι?
Αργουν πολυ?
 #13141  από nick1981
 Σάβ Δεκ 12, 2009 3:55 pm
2-3 βδομαδες αυτες του ισραηλ κ 1 εβδομαδα αυτες που εκανα εδω

σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια
 #13148  από akis1985
 Σάβ Δεκ 12, 2009 6:31 pm
Ρε nick σου ευχομαι οτι.... πιο ανωδυνο και πιο περαστικο.
Καλα εκανες και το μοιραστηκες μαζι μας.
Περιμενουμε και εμεις μαζι σου οτι νεοτερο απο Ισραηλ
 #13153  από anni
 Σάβ Δεκ 12, 2009 8:39 pm
Nick ευχομαι να σου πανε ολα καλα. Ελπιζω να ειναι καλα τα αποτελεσματα των εξετασεων.Ενημερωσε μας :) ;) :P