• ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ...

• Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #76811  από Γιάννης
 Τετ Αύγ 29, 2012 8:25 pm
Μαρία Καραδέδογλου έγραψε:αλλά επιτρέψτε μου να επιμένω στο ότι έχω κάθε δικαίωμα να παραθέτω οποιοδήποτε στοιχείο αφορά εμένα (επίθετο), γιατί έχω μάθει να μιλάω για τα πάντα με το όνομά τους.
Για δική σου (στοιχειώδη) προστασία το είπα, αν το κάνεις συνειδητά... πάσο
 #76842  από Μαρία Καραδέδογλου
 Πέμ Αύγ 30, 2012 5:26 pm
... Δεν νομίζω ότι είναι θεμιτό το να κάνουμε εκλαϊκευμένη συζήτηση για σοβαρά ιατρικά θέματα,εφόσον δεν διαθέτουμε πτυχίο Ιατρικής και βασιζόμαστε σε κάτι που απλά έχουμε διαβάσει. Ας αναλογιστούμε ότι υπάρχουν εκατομμύρια διακεκριμμένοι επιστήμονες - σαν τον Βαγγέλη Κούτλα- σε όλον τον κόσμο, οι οποίοι επιμένουν να απασχολούνται με τις θεραπευτικές προσεγγίσεις στην Σ.Κ.Π. (σε Ευρώπη και Αμερική) και να μας ενημερώνουν με διάφορες ημερίδες, σαν κι αυτή που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012 στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου (Θεσ/κη). Έχω την πληροφόρηση ότι, εκτός από τον γιατρό μας Β.Κούτλα, θα είναι ομιλήτρια και η υπάλληλος του οικείου γραφείου Σ.Κ.Π. Αργυρώ Κούτλα. Θα ακολουθήσει μπουφές και θα χαρώ πολύ να προσέλθετε και να γνωριστούμε προσωπικά, όχι μόνο μέσα από ψευδώνυμα στο διαδίκτυο ....
 #76844  από Κώστας
 Πέμ Αύγ 30, 2012 7:11 pm
Μαρία Καραδέδογλου έγραψε:... Δεν νομίζω ότι είναι θεμιτό το να κάνουμε εκλαϊκευμένη συζήτηση για σοβαρά ιατρικά θέματα,εφόσον δεν διαθέτουμε πτυχίο Ιατρικής και βασιζόμαστε σε κάτι που απλά έχουμε διαβάσει. Ας αναλογιστούμε ότι υπάρχουν εκατομμύρια διακεκριμμένοι επιστήμονες - σαν τον Βαγγέλη Κούτλα- σε όλον τον κόσμο, οι οποίοι επιμένουν να απασχολούνται με τις θεραπευτικές προσεγγίσεις στην Σ.Κ.Π. (σε Ευρώπη και Αμερική) και να μας ενημερώνουν με διάφορες ημερίδες, σαν κι αυτή που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012 στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου (Θεσ/κη). Έχω την πληροφόρηση ότι, εκτός από τον γιατρό μας Β.Κούτλα, θα είναι ομιλήτρια και η υπάλληλος του οικείου γραφείου Σ.Κ.Π. Αργυρώ Κούτλα. Θα ακολουθήσει μπουφές και θα χαρώ πολύ να προσέλθετε και να γνωριστούμε προσωπικά, όχι μόνο μέσα από ψευδώνυμα στο διαδίκτυο ....
Συμφωνώ μαζί σου σε ό,τι αφορά πτυχία ιατρικής και εκλαϊκευμένες επιστημονικές συζητήσεις.
Δεν συμφωνώ σε ό,τι αφορά τον ενημερωτικό χαρακτήρα των διαφόρων ημερίδων.
Αν ψάξεις λίγο θα διαπιστώσεις πως όλες οι ημερίδες ανεξαιρέτως, έχουν κάποιον -ους χορηγό -ους.
Οποιοσδήποτε πληρώνει για την οργάνωση και πραγματοποίηση μιας ημερίδας, απαιτεί, τουλάχιστον να διαφημιστούν τα προϊόντα του.
Εννοώ πως σε μια ημερίδα που πχ είναι χορηγός η τάδε φαρμακευτική εταιρεία, είναι λογικό τα προϊόντα της να εμφανίζονται σαν η πρώτη και επικρατέστερη λύση. Τις περισσότερες φορές (έχω παραστεί σε τέτοιου τύπου ημερίδες), γίνεται και επιγραμματική αναφορά σε προϊόντα άλλων εταιρειών προφανώς για "ξεκάρφωμα".
Το αποτέλεσμα είναι μια μονομερής ενημέρωση που σκοπό έχει να προωθήσει τα προϊόντα των χορηγών.
Στο τέλος δε των ημερίδων αυτών, συνήθως γίνονται ερωτήσεις από το κοινό, που οι περισσότερες τους, έχουν κυρίως σαν θέμα απορίες σχετικές με τα προϊόντα που παρουσιάστηκαν καθώς και γενικές ερωτήσεις σχετικές με την ασθένεια.
Που βλέπεις τη σφαιρική και αντιμειμενική ενημέρωση;
Από τη μικρή εμπειρία που έχω αποκομίσει από παρόμοιου τύπου ημερίδες, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα να μην συμμετάσχω σ΄ αυτές και να προσπαθώ να ενημερωθώ από προσωπικό ψάξιμο και συζήτηση με γιατρούς που εμπιστεύομαι.

Υσ. Ως συνήθως πρόκειται για προσωπικές εκτιμήσεις και πολύ θα μ΄ ενδιέφερε να διαβάσω και τις δικές σας απόψεις.
 #76845  από Μαρία Καραδέδογλου
 Πέμ Αύγ 30, 2012 7:20 pm
Μα, το ελάχιστο που μπορεί να μας προσφέρουν αυτές οι ημερίδες είναι η διαπροσωπική επαφή και από εκεί και πέρα, ναι, όσοι από εμάς διαθέτουμε κριτική σκέψη, είναι μια ακόμη ευκαιρία να την χρησιμοποιήσουμε .... :techie-studyingbrown:
 #76852  από Π.Μ79
 Πέμ Αύγ 30, 2012 8:47 pm
Οι ημερίδες αυτές σε μας τους ασθενείς, δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα (εκτός και αν ο μπουφές θεωρείται προσφορά που αξίζει αναφοράς).

Όπως πολύ ευγενικά τα λέει ο Κώστας, ο σκοπός εκεί, είναι διάφοροι νευρολόγοι και μη, να σπρώξουν τα φαρμακάκια τους, που αποδεδειγμένα πλέον, δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα στην σκπ.

Επίσης, στις ημερίδες αυτές, ενώ συμμετέχουν και ομιλούν γιατροί με πτυχία, εντούτοις, δεν αναφέρουν πουθενά τα αποτελέσματα των φαρμάκων (εκτός από τα ψέματα περί 33% μείωσης υποτροπών), πουθενά για τους θανάτους από PML, καρκίνους κλπ και βέβαια σε κανένα σημείο, ότι η σκπ δεν αποδείκτηκε ποτέ ότι είναι αυτοάνοσο νόσημα.

Επειδή Μαρία επιμένεις περί επιστημονικών ασχολιών, πτυχίων κλπ, πιστεύω ότι δε χρειάζονται πτυχία ιατρικής όταν η απλή λογική επικρατεί.
Όταν αποδεικνύεται ότι κάτι δε λειτουργεί, πόσα πτυχία χρειάζονται για να το καταλάβει κάποιος? Δε νομίζω ότι χρειάζεται κανένα πτυχίο.

Δεν είμαστε ηλίθιοι, ούτε τρώμε κουτόχορτο. Διαβάζουμε, ενημερωνόμαστε και με την απλή λογική και το φτωχό μυαλό μας, αποφασίζουμε βάση στοιχείων και όχι μπαρουφών που πετάνε αβέρτα οι νευρολόγοι απλά για να τα τσεπώνουν από τις φαρμακευτικές.

Αν θες αποδείξεις, μπορείς να ψάξεις άνετα, αν δε μπορείς, ευχαρίστως να σου στείλω.
 #76854  από Μαρία Καραδέδογλου
 Πέμ Αύγ 30, 2012 9:01 pm
Π.Μ79, αν δε σου κάνει κόπο, θα ήθελα αποδείξεις για τα λεγόμενά σου "η σκπ δεν αποδείκτηκε ποτέ ότι είναι αυτοάνοσο νόσημα". Στη σχολή μας (Ψυχολογία), έχουμε μελετήσει αρκετά τον εγκέφαλο του ανθρώπου, καθώς και τις παθήσεις του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος. Η θεωρία σου αντίκειται σε ό,τι έχω μάθει στα 4 χρόνια πανεπιστημιακών σπουδών. Να μην ξεχνάμε ποτέ ότι η παραπληροφόρηση κάνει μεγαλύτερο κακό από την έλλειψη πληροφόρησης !!!
 #76855  από Π.Μ79
 Πέμ Αύγ 30, 2012 9:23 pm
Μαρία Καραδέδογλου έγραψε:Η θεωρία σου αντίκειται σε ό,τι έχω μάθει στα 4 χρόνια πανεπιστημιακών σπουδών.
Όσο γι'αυτό μην ανησυχείς. Οι νευρολόγοι σπατάλησαν 10 χρόνια και γω αρκετά.
Το ότι η ιατρική αλλάζει με την ημέρα, μόνο οι νευρολόγοι δεν το κατάλαβαν ή το κατάλαβαν αλλά πλέον δεν τους συμφέρει.

Θα στα στείλω σε πμ :)
 #95322  από βικακι
 Δευ Οκτ 07, 2013 7:13 pm
που εχει τι ιατρειο του και ποσα παιρνει;ξερει κανεις;μπορεις να τον βρεις και στο νοσοκομειο;παρακαλω απαντηστε μου γιατι καιγομαι! :scared-shocked:
:text-thankyouyellow:
 #95350  από Vassie
 Τρί Οκτ 08, 2013 5:32 pm
βικακι έγραψε:που εχει τι ιατρειο του και ποσα παιρνει;ξερει κανεις;μπορεις να τον βρεις και στο νοσοκομειο;παρακαλω απαντηστε μου γιατι καιγομαι! :scared-shocked:
:text-thankyouyellow:
μαλλον δεν σε βοηθαω και παρα πολυ, αλλα ναι ειναι ακομη στο παπαγεωργιου. αυτος με παρακολουθει. ειμαι χωρις διαγνωση ακομη γιαυτο δεν εχω ασχοληθει με ιδιωτικα ιατρεια κλπ.