• Είμαι η Αναστασία και είμαι καλά... ακόμα τουλάχιστον

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #39079  από chryssa
 Τετ Σεπ 15, 2010 5:39 pm
:greetings-waveyellow: Αναστασια
πολυ ωραια την αντιμετωπιζεις τη φιλη μας
δεν εχω να προσθεσω κατι διαφορετικο απο τους προηγουμενους
:text-bravo: και :text-welcomewave:
 #39364  από ΑΝΔΡΙΑΝΑ
 Σάβ Σεπ 18, 2010 6:49 pm
Υπάρχει αλήθεια κάποιος/κάποια από εσάς που επί σειρά ετών παρόλο που είχατε επεισόδια η μαγνητικές σας δεν έδειχναν βλάβες?
Γεια σου! είμαι η Ανδριάνα, είμαι 24 ετών, πάσχω 10 χρόνια αν και έχω διαγνωστεί εδώ και 5 χρίνια.
Παρά την ύπαρξη οπισθοβολβικής νευρίτιδας, δεν μου χορηγήθηκε κορτιζόνη. Αυτό γιατί δεν αναγνωρίστηκε στην Ελλάδα, χρειάστηκε να πάω στο Λονδίνο. Θεωρήθηκα δυσδιάγνωστη γιατί ακ'όμα και τώρα δεν μπορούν να μου αναγνωρίσουν ευρήματα στις μαγνητικές μου παρά το ότι είχα πολλά κλινικά ευρήματα.. Ετσι τώρα, έχω μια αρκετα πεσμένη όραση και κάποια παγιωμένα κινητικά υπολλείμματα. Αν θες τη γνώμη μου, η κορτιζόνη είναι ΟΠΛΟ και μάλιστα σημαντικό, μην την φοβάσαι, αν ο γιατρός σου το κρίνει απαραίτητο, θα ήταν πιο ασφαλές να σου χορηγείται κορτιζόνη.
 #39374  από litsa
 Σάβ Σεπ 18, 2010 10:52 pm
δυο υποτροπές έχω παθει και τις δύο έκανα κορτιζόνη ...
4 χ 250 επι 3ημέρες και μετα σταδιακό κοψιμο με χαπια..

ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΡΝΗΣΗ στα φαρμακα....
ομολογώ οτι φοβομουν στην αρχή .. αλλά στη συνέχεια έμαθα να ζυγίζω τα υπερ και τα κατά!!!

και ετσι πορευομαι
 #135961  από Αναστασία
 Δευ Ιουν 05, 2023 10:55 am
Καλημέρα σε όλους. Επανέρχομαι μετά από αρκετά χωρίς προβλήματα χρόνια. Τον Απρίλιο του 2021μου παρουσιάστηκε μια θολούρα στο κεφάλι, ζαλάδα έντονη στην αλλαγή θέσης του κεφαλιού, μη ικανότητα εστίασης σε αντικείμενα σε συνδυασμό πάντα με την διπλωπία που την κουβαλάω μαζί μου από τότε που πρωτοεμφανίστηκε. Η πρώτη μου αντίδραση ήταν να επισκεφτώ ΩΡΛ προκειμένου να ελέγξω εάν είναι λαβύρινθος. Η διάγνωσή του ήταν αιθουσαία ημικρανία, χαπάκωμα με sibelium, με οδηγία εάν δεν δω καλυτέρευση να προχωρήσουμε σε μαγνητική λιθοειδών. Παρόλο που δεν είδα καλυτέρευση, δεν πήγα άμεσα παρά μόνο τον Δεκέμβριο του 2022 με εμφανή πλέον αστάθεια. Έκανα την λιθοειδών και όλα οκ. Δεν είναι από λαβύρινθο. Ξεκίνησα πρώτα οφθαλμίατρο, πλήρης έλεγχος οφθαλμολογικός με πολύ καλά αποτελέσματα αν εξαιρέσουμε την διπλωπία. Επόμενος σταθμός νευρολόγος, κλινικά διαπιστωμένη αστάθεια και μαγνητικές σε όλο τον άξονα. Πόρισμα "Ελέγχονται χιλιοστομετρικές - μικρές εστίες αυξημένης έντασης σήματος σε εικόνες flair στη λευκή ουσία αμφω και πιθανόν και στο όριο αυτής δεξιά με το σπληνίο του μεσολοβίου. Δεν ελέγχεται εμφανής παθολογική ενίσχυση του συνόλου των ανωτέρω εστιών.
Δεν αναγνωρίζονται εμφανείς εστίες παθολογικής έντασης σήματος ή παθολογικού εμπλουτισμού στον αυχενικό και θωρακικό νωτιαίο μυελό.
Δεν παρατηρούνται παθολογικά ευρήματα από το κοιλιακό σύστημα καθώς και τους περιφερικούς υπαραχνοειδείς χώρους του εγκεφάλου.
Δεν ελέγχονται εστίες περιορισμού της διάχυσης ή εναποθέσεων αιμοσιδηρίνης.
Δεν ελέγχεται παθολογική ενίσχυση των μηνίγγων.
Επί ενδείξεων ειδικότερος εντοπισμένος έλεγχος.".
Έχω τη Πέμπτη ραντεβού με την νευρολόγο. Απλά μια ερώτηση.... Έχω την εντύπωση πως σε σχέση με τις προηγούμενες μαγνητικές που έχω κάνει, η συγκεκριμένη είναι λίγο πιο φειδωλή, παρόλο που κάτι έχει βρεθεί. Περισσότερο αναλυτική ήταν όταν δεν έβρισκαν κάτι, πάρα τώρα που κάτι βρήκαν. Αυτό το κάτι θα με τρώει μέχρι να δω τη γιατρό την Πέμπτη, γιατί είναι ασαφές και πολύ "πρόχειρο" μου φαίνεται εμένα. Ελπίζω και εύχομαι να είστε όλοι όσοι καλύτερα γίνεται!
:emojis-5:
 #135978  από Port
 Κυρ Ιουν 11, 2023 4:23 am
Καλησπέρα σε όλους , είμαι νέο μέλος και θα ήθελα αν μπορεί κάποιος-α να μου λύσει μια απορία γιατί πραγματικά βασανίζομαι εδώ και ένα μήνα. Έχω διάφορα συμπτώματα όπως μουδιασματα, καψίματα , λίγο κόπωση , ζάλη. Έτσι λοιπόν έχω πάει σε αρκετούς νευρολόγους. Ο τελευταίος μου είπε να παω να κάνω μοα μαγνητική εγκεφάλου. Να πω ότι ότι η κλινική μου εικόνα είναι Οκαυ δεν έχω ασταθεια. Πήρα σήμερα τα αποτελέσματα μαγνητικής εγκεφάλου και η εξέταση ήταν καθαρή όποτε μου έφυγε ένα βάρος. Αλλά εγώ ακόμα νιώθω αυτά τα συμπτώματα ππυ ανέφερα και πιο πάνω . Δεν υποχωρούν. υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει τι πρέπει να κάνω ; Θεωρείτε εφόσον βγήκε η μαγνητική καθαρή να μην υπάρχει θέμα ; Υπάρχει περίπτωση κάποιος να έχει ΣΚΠ και να μην το δείξει η μαγνητική εγκεφάλου ; Αν ναι είναι ακραία περίπτωση ; Παρακαλώ ενημερώστε με γιατί έχω βυθιστεί στην κατάθλιψη
 #135979  από Στάθης
 Κυρ Ιουν 11, 2023 1:48 pm
Port έγραψε: Κυρ Ιουν 11, 2023 4:23 am Καλησπέρα σε όλους , είμαι νέο μέλος και θα ήθελα αν μπορεί κάποιος-α να μου λύσει μια απορία γιατί πραγματικά βασανίζομαι εδώ και ένα μήνα. Έχω διάφορα συμπτώματα όπως μουδιασματα, καψίματα , λίγο κόπωση , ζάλη. Έτσι λοιπόν έχω πάει σε αρκετούς νευρολόγους. Ο τελευταίος μου είπε να παω να κάνω μοα μαγνητική εγκεφάλου. Να πω ότι ότι η κλινική μου εικόνα είναι Οκαυ δεν έχω ασταθεια. Πήρα σήμερα τα αποτελέσματα μαγνητικής εγκεφάλου και η εξέταση ήταν καθαρή όποτε μου έφυγε ένα βάρος. Αλλά εγώ ακόμα νιώθω αυτά τα συμπτώματα ππυ ανέφερα και πιο πάνω . Δεν υποχωρούν. υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει τι πρέπει να κάνω ; Θεωρείτε εφόσον βγήκε η μαγνητική καθαρή να μην υπάρχει θέμα ; Υπάρχει περίπτωση κάποιος να έχει ΣΚΠ και να μην το δείξει η μαγνητική εγκεφάλου ; Αν ναι είναι ακραία περίπτωση ; Παρακαλώ ενημερώστε με γιατί έχω βυθιστεί στην κατάθλιψη

Για να σου απαντήσει κάποιος τις ερωτήσεις σου, είναι καλό πρώτα να σε σκιαγραφήσει.
Πόσο χρονών είσαι, πίνεις, καπνίζεις, αγχώνεσαι, μιλάς πολύ στα κινητά, από διατροφή και άσκηση πως τα πας??
 #135980  από Port
 Κυρ Ιουν 11, 2023 3:49 pm
Καλησπέρα Στάθη , είμαι 24 έκανα μαγνητική με σκιαγραφικό η οποία δεν έδειξε τίποτα.. η ζωή μου μέχρι τώρα είναι αθλητισμός καλή διατροφή και δεν καπνίζω . Απλά όπως ανέφερα και παραπάνω ανέφερα τα συμπτώματα τα οποία έχω εδώ και ένα μήνα. Έκανα μαγνητική με σκιαγραφικό η οποία δεν έδειξε κάτι.
 #135981  από Στάθης
 Κυρ Ιουν 11, 2023 5:17 pm
Port έγραψε: Κυρ Ιουν 11, 2023 3:49 pm ... η ζωή μου μέχρι τώρα είναι αθλητισμός καλή διατροφή και δεν καπνίζω . ...

Κάπου, κάτι δημιουργεί την αστάθεια στο σώμα σου. Άγχος, κακός υπνος, εμβόλια. Μήπως έβαλες αυτά τα μεταλλαξιογόνα COVID εμβόλια στο αίμα σου? Πιθανά ενεργοποιούν καταστάσεις, συμπτωμάτων αστάθειας, τόσες αναρτήσεις εδώ μέσα το αποδεικνύουν.

Πάντως είναι πολύ καλό που το MRI είναι καθαρό. Αλλά μην βασίζεσαι εκεί. Περισσότερο προσοχή και κάθαρση ΠΝΕΥΜΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ - ΑΣΚΗΣΗ. Το καμπανάκι των συμπτωμάτων σου, κάτι θέλει να σου πει !
 #135982  από Port
 Δευ Ιουν 12, 2023 12:55 am
Σωστά τα λες ναι…Στάθη ασταθεια δεν έχω στο σώμα μου παρόλα αυτά που ανέφερες εκτός από τα συγκεκριμένα συμπτώματα που σου είπα..ελπίζω να μου περάσουν..