• Είμαι η Αναστασία και είμαι καλά... ακόμα τουλάχιστον

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #38861  από Αναστασία
 Τρί Σεπ 14, 2010 12:22 am
Καλησπέρα σε όλους/όλες!

Είμαι η Αναστασία, 38 χρόνων, και η σχέση μου με την "φιλενάδα" (όπως παρατήρησα πως την αποκαλείτε χαριτωμένα εδώ μέσα) είναι λίγο "απροσδιόριστη" από το 2001 και μέχρι την στιγμή που μιλάμε... τουλάχιστον.
Περιληπτικά, το 2001 είχα ένα επεισόδιο οπισθοβολβικής νευρίτιδας στο αριστερό μάτι όπου στο παρά τσακ το πρόλαβα, και με ενδοφλέβια κορτιζόνη πρόλαβα την τύφλωση στην κυριολεξία. Οπτικά προκλητά δυναμικά κάτι παραπάνω από προβληματικά, οπτική οξύτητα 1/10, αλλά μαγνητικές εγκεφάλου και αυχένα καθαρές. Άνηκα στο τυχερό ποσοστό του 20% είπαν οι γιατροί που δεν ήταν σκλήρυνση. Το "ξέχασα" και συνέχισα κανονικά την ζωή μου χωρίς να έχω κάποια ενόχληση... μέχρι το 2005 που μου παρουσιάστηκε κοιτώντας προς τα αριστερά περιστροφικός ίλιγγος, διπλωπία και οριζόντιος νυσταγμός... στο αριστερό πάντα μάτι. Μία από τα ίδια σε εξετάσεις, συν παρακέντηση, συν μαγνητική θωρακικής μοίρας... όλα καθαρά. Ο νευρολόγος χαρακτηρίζοντάς με "ύποπτη για ΠΣ", με υποβάλλει στη διαδικασία 3 επαναληπτικών μαγνητικών σε ένα 6μηνο, οι οποίες και πάλι ήταν καθαρές. Μου είπε να το ξεχάσω και να μην ξανασχοληθώ. Η διπλωπία όμως δεν με ξέχασε έκτοτε , ακόμα μαζί μου τη σέρνω :shifty: Τα βολεύω όμως, την έχω συνηθίσει και δεν με ενοχλεί πια τόσο... άλλωστε είναι έντονη μόνον κοιτάζοντας αριστερά.

Απόψε που γράφω, γύρισα από τον οφθαλμίατρο. Από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας νιώθω πάλι τον γνωστό πόνο στο αριστερό μάτι κινώντάς το, πίσω από τον βολβό, η όραση είναι πια αρκετά θολή, τα χρώματα ξεθωριασμένα... γενικώς είναι σαν να καλύπτει ένα γκρίζο "φίλτρο" το αριστερό μου μάτι. Ο γιατρός διέγνωσε με την εξέταση και πάλι οπισθοβολβική νευρίτιδα και με συμβούλεψε για εισαγωγή στο νοσοκομείο και χορήγηση ενδοφλέβιας και πάλι κορτιζόνης. Δεν την θέλω σε καμία περίπτωση την κορτιζόνη. Τον ρώτησα σε περίπτωση που δεν μου χορηγηθεί κορτιζόνη ποια θα είναι η εξέλιξη στην όρασή μου, και μου είπε πως δεν μπορεί να μου απαντήσει με σιγουριά. Μπορεί να αποκατασταθεί από μόνη της, αργά και σταθερά, αλλά μπορεί και να χειροτερέψει... αλλά συνήθως χειροτερεύει με γρήγορους ρυθμούς (μέσα σε μία εβδομάδα).
Αύριο θα επισκεφτώ το νοσοκομείο για οπτικό πεδίο και συνταγογράφηση μαγνητικών... και βλέπουμε... ή δεν βλέπουμε χαχα :laughing-rolling:

Υπάρχει αλήθεια κάποιος/κάποια από εσάς που επί σειρά ετών παρόλο που είχατε επεισόδια η μαγνητικές σας δεν έδειχναν βλάβες?

Συγνώμη αν σας κούρασα με το μεγάλο post... η αλήθεια είναι πως για περιληπτικό το ξεκίνησα :)
Καλώς σας βρήκα και εύχομαι σε όλους/όλες σας τα καλύτερα... :greetings-waveyellow:
 #38863  από maraki12
 Τρί Σεπ 14, 2010 12:34 am
Καλησπέρα και καλώς την!! :greetings-waveyellow:

Την τύφλωση την είχα κι εγω πριν 2.5 χρόνια αλλά πήρα κορτιζόνη για να φτιάξει. Είδα το φως μου 2 μήνες μετά αλλά όχι το ίδιο "τέλεια" όπως πριν. Όπως μου πε και ο οφθαλμίατρός μου που τον θεωρώ κορύφη(αυτός μου πε τη λέξη σκλήρυνση, όταν νευρολόγοι με κοροϊδευαν για μήνες), το οπτικό νεύρο έχει κάτι εκατομμύρια "καλωδιάκια" και η επίθεση της φίλης μας μου αχρήστεψε κάμποσα :violence-uzi:

Τώρα να μην πάρεις κορτιζόνη?? Χμμμ, δεν ξέρω αλήθεια να σου πω..

'Ο,τι και να αποφασίσεις, καλή συνέχεια εύχομαι!!
 #38866  από Neutralis
 Τρί Σεπ 14, 2010 12:38 am
Καλησπέρα Αναστασία. Οι ιστορίες μας είναι τραγικά παρόμοιες.

Είχα ένα επεισόδιο οπισθοβολβικής νευρίτιδας στο δεξί μάτι το 2003, το οποίο υποχώρησε σε έξι εβδομάδες μόνο του, χωρίς κορτιζόνη. Η μαγνητική τότε ήταν καθαρή. Ενοχλήσεις άλλες δεν είχα. Και έτσι πήγα έξι χρόνια.

Το 2009 έκανα ένα επεισόδιο ιλίγγου, αστάθειας και διπλωπίας, που πέρασε πάλι χωρίς κορτιζόνη. Μη θεωρείς πως είναι η κορτιζόνη που θεραπεύει το σύμπτωμα. Ο ίδιος ο εγκέφαλος είναι που το κατορθώνει, με επαναπρογραμματισμό, απλά η κορτιζόνη βοηθά στην ταχύτερη επούλωση, αλλά όχι στην ίδια την επούλωση. Βοηθά τη φλεγμονή να ολοκληρωθεί σε συντομότερο χρόνο. Άρα και τώρα, το τί θα γίνει με την οπτική νευρίτιδα που έχεις είναι άσχετο με το αν θα πάρεις κορτιζόνη ή όχι.

Έμεινα κι εγώ, εδώ και εννέα μήνες, με λίγη ζάλη και διπλωπία περιορισμένη στα αριστερά. Η μαγνητική μου: μία έως καμία εστία. Παρακέντηση: θετική. Διάγνωση: πιθανή σκλήρυνση.

Η απάντηση στο ερώτημά σου είναι ότι μπορεί οι μαγνητικές να είναι καθαρές, ή με ελάχιστες εστίες, και τα συμπτώματα να είναι επίμονα. Και αυτό γιατί οι μαγνητικές, αν έχεις σκλήρυνση, απεικονίζουν κάτι άλλο από την πραγματική πορεία της νόσου.

Όμως ερωτήματα όπως γιατί έχω συμπτώματα ενώ δεν έχω εστίες, και τί σημαίνει πιθανή σκλήρυνση, δε μπορεί να τα απαντήσει ο νευρολόγος και η τρέχουσα αυτοάνοση θεώρηση της νόσου.
 #38881  από petros
 Τρί Σεπ 14, 2010 9:13 am
.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος petros την Τρί Οκτ 19, 2010 10:08 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #38904  από Γιάννης
 Τρί Σεπ 14, 2010 11:30 am
Γεια σου Αναστασία το οτι δεν σου διαγνώστηκε σκλήρυνση κράτα το σαν το απόλυτα θετικό. Θα εκφράσω μια προσωπική γνώμη που ίσως σε πολλούς δεν αρέσει, δεν έχεις κανένα λόγο να επισκέπτεσαι χώρους σαν κι αυτόν. Η υπερπληροφόρηση απλά εντείνει υποψίες, ίσως ανυπόστατες. Εύχομαι οι εξετάσεις σου να είναι πάντα αρνητικές.
 #38907  από soulla
 Τρί Σεπ 14, 2010 11:37 am
καλή συνέχεια,αναστασία κράτα δυνάμεις για να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις την οποιαδήποτε πάθηση...