• ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ!

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #9914  από petros
 Τρί Οκτ 13, 2009 1:03 pm
χαχαχαχα...ρωτα δεν εχω προβλημα. λοιπον οχι παρακεντηση δεν προτεινε ο γιατρος. τωρα αρχιζουν τα ΔΥΣΚΟΛΑ για μενα. εμενα η γυναικα μου εχει ενα θεμα με τις μαγνητικες. ειναι κλειστοφοβικη δεν φοβαται καθολου τα αποτελεσματα αλλα μην της πεις ξαπλωσε στο τουνελ. πριν λιγο καιρο λοιπον επειδη θα γυρνουσε στην δουλεια της και θα αφηνε την κορη της ηταν στρεσαρισμενη πολυ. ηξερε και στο μυαλο της οτι πλησιαζει η μαγνητικη και αρχισε να ψιλοφρικαρει. θεωρησα λοιπον για να την χαλαρωσω και μην φαει καμια καινουρια ωση μονο και μονο απο την στεναχωρια της (παιζει ρολο) να της "επιτρεψω" να καθηστερησει την μαγνητικη για το νεο ετος και χαρηκε το σκασμενο..χαχαχαχα...αν δεν ημουν εγω δεν θα εκανε καμια ρε σου λεω στην κοσμαρα της. εντωμεταξυ δεν ειναι και πολυ της συμβατικης ιατρικης και πιστευει στην ομοιοπαθητικη και αφου δεν κανει αλλη θεραπεια κανει ομοιπαθητικη. δεν την αδικω βασικα γιατι εχω δει αποτελεσματα σε πολλες περιεργες παθησεις αλλα ειπαμε. ποτε δεν ξερεις 100% ποιο ειναι το σωστο. σωματικα ειναι μια χαρα και ψυχολογικα επισης ειδικα οταν ειναι με την κορη μας. δουλευει και μεγαλωνει το παιδι μας υποδειγματικα. η λαλακια (καταλαβες...χιχιχι) ξερεις πια ειναι? οταν νοιωθει κουραση ας πουμε δεν ξερεις απο που προερχεται. εμενα το μυαλο μου παει κατευθειαν στο κακο ενω δεν κοιταω που δουλευει φουλ ρυθμο και μεγαλωνει ενα παιδι και ξυπναει 3-4 φορες την νυχτα να θυλασει. αντε ψαξε τωρα. αν περασει κανεναν πονο οπως ολοι οι ανθρωποι του πλανητη...παρε τον πετρο στο ιντερνετ να ψαχνει...

δεν ξερω τι πρεπει και δεν πρεπει να κανω απλως προσπαθω να βλεπω τα θετικα αν και δεν σου κρυβω οτι δν τα καταφερνω και παντα. ειναι το σκουλικι της λεξης παιδι μου . αν στο βαλουν στο μυαλο ολο εκει παει το ρημαδι. εγω ας πουμε μπορει να μουδιασω λεμε ολοκληρος για τον χ λογο και να μην δωσω βαση αλλα να πονεσει το νυχακι της και να παθω ηλεκτροσοκ..χαχαχα.

αυτα...νομιζω απαντησα και με το παραπανω...χαχαχα
 #9926  από litsa
 Τρί Οκτ 13, 2009 2:15 pm
γεια σου Πέτρο! μια χαρά βρίσκω τη γυναίκα σου, εσύ λίγο έχεις αγχωθεί αλλά θα συνηθήσεις... μπραβο που γράφεις τα συναισθήματα σου για την σκπ, εγώ ακόμα γράφω στο πρόχειρο για να τα αναρτήσω στο θέμα " πως βιώνω την σκπ"
όντως μπορεί να φαίνεται απλό - και είναι πολλές φορές- αλλά αυτή η ρημάδα η συνήθεια είναι που μας προκαλεί ένα σωρό ερωτηματικά, ανασφάλειες και πολλά άλλα..
αισιοδοξία όμως και τίποτα άλλο!!
όλα θα πάνε καλά για όλους!

και κυρίως ΟΧΙ ΠΑΝΙΚΟΣ!

και μια παράκληση: ας γράφουμε όσο μπορούμε στα ελληνικά και όχι ΚΕΦΑΛΑΙΑ, ειναι πιο δυσανάγνωστα και ει΄ναι σαν να φωνάζουμε....
 #9928  από christina
 Τρί Οκτ 13, 2009 2:32 pm
πω πω αμα έχει κάποιος κλειστοφοβία είναι λίγο δύκολη φάση η μαγνητική, αλλά τι να γίνει?
καλά μόνο με τις μαγνητικές το ψάχνει ο γιατρός? βιοχημικές έκανε? προκλητά δυναμικά?

πάντως πιστεύω οτι είναι λάθος (και νομίζω οι περισσότεροι αν όχι όλοι το κάνουμε!) να αποδίδουμε οποιοδήποτε σύμπτωμα στη σκπ κι οτιδήποτε συμβαίνει να το σχετίζουμε με αυτή.

μου φαίνεται οτι η γυναίκα σου είναι κουλ, εσύ μάλλον αγχώνεσαι πολύ..
λογικό αλλά προσπάθησε να μην της το μεταδίδεις!

Λίτσα τι καιρό έχετε? είσαι καλύτερα τώρα που οι πολλές ζέστες πέρασαν?
 #9930  από aoratos
 Τρί Οκτ 13, 2009 2:44 pm
Πέτρο είμαστε στην ίδια περίπτωση...

Με κάλυψες κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό σε αυτά που θα ήθελα να γράψω εδώ, οπότε με απλά θα συμφωνήσω μαζί σου.
Έχουμε διαφορές θετικές και αρνητικές(όπως βλέπει καθένας τους πόλους) όμως... όπως το θέμα της κλειστοφοβίας που δεν φοβίζει την γυναίκα μου, αλλά από την άλλη πλευρά το ότι την έχει πάρει κάπως... "από κάτω".
Επίσης ταιριάζουν κατά ένα μεγάλο ποσοστό οι συμπεριφορές και οι σκέψεις μας. Έχουμε επίσης ένα παιδί (κοντεύει τα 7 τώρα) το οποίο είναι αρκετά ώριμο για την ηλικία του γιατί μεγάλωσε μέσα σε αυτή την κατάσταση. Θα δεις το ίδιο νομίζω και στην κόρη σου.

Εσύ christina λογικό είναι να έχεις τόσες απορίες και ερωτήσεις. Είμαι στην διάθεσή σου να απαντήσω σε ότι θελήσεις από την μικρή μου "πείρα" στην ασθένεια.

Καλωσήρθατε κιόλας και οι δύο (δεν θυμάμαι ποιούς έχω καλωσορίσει τελευταία).
Ένα καλωσόρισμα επίσης από εδώ σε όλους τους καινούριους με την ελπίδα να το δούνε.
 #9932  από petros
 Τρί Οκτ 13, 2009 3:08 pm
χριστινακι οχι δεν εκανε κατι αλλο οπως προκλητικα δυναμικα αλλα εξετασεις αιματος καναμε οταν ειχε το συμπτωμα και καποιοι δεικτες ηταν ανεβασμενοι λογο της φλεγμονης απο μια ιωση που περασε. ο γιατρος ειναι της λογιης να μην αγχωνεται ο ασθενης γι' αυτο και οταν τον ρωτησα αν πρεπει να κανει κατι συγκεκριμενο μου ειπε οχι. να τρωει και να κανει οτι γουσταρει και οτι ειναι καθαρα στο χερι της πως θα παει.
παιδια δεν εχετε καθολου αδικο πως ολο το καναλι το περναω εγω γιατι προσπαθω να μην φτασει κατι σε εκεινη και την παρει απο κατω οπως μου λες αορατε για την γυναικα σου. δυστυχως αυτες τις μερες εχουμε καποιο δευτερο συμπτωμα αλλα δεν ειμαι βεβαιος . θα το αναρτησω σε καποιο ξεχωριστο θεμα ως ερωτηση για να μου πουν αν καποια παιδια εχουν καποιο παρομοιο συμπτωμα και με ποιο τροπο.
ευχαριστω για τις απαντησεις....τα καλυτερα σε ολους.
 #9933  από elena
 Τρί Οκτ 13, 2009 3:09 pm
Έχετε δίκιο όλοι σας ,σε αυτά που γράφετε....και μάλλον και ο δικός μου σύζυγος ,αν τον έβαζα να γράψει ,κάτι τέτοιο θα έγραφε....αλλά...
από την μεριά της παθούσας πολλές φορές με κουράζει αυτή η υπερβολή...θέλω πιο χαλαρά να με αντιμετωπίζουν...καταλαβαίνω και αντιλαμβάνομαι πότε έχει αγχωθεί με την κατάστασή μου(ο συζυγός μου)πότε σκέφτεται κάτι για μένα,πότε στεναχωριέται για τις παρενέργειες της θεραπείας,πότε δεν του αρέσει όταν κουράζομαι,και ειδικά όταν προσπαθεί να κάνει τον αδιάφορο :D :D είναι κομπάρσος ακόμα!!!
και όταν πάω για μαγνητική,είμαι στο μηχάνημα,και σκέφτομαι μήπως έχει λιποθυμήσει κιόλας :D :D
για αυτό θέλω να σας πω ,ότι χρειαζόμαστε ηρεμία...και όλα να γίνονται χαλαρά...χωρίς να βγάζετε το άγχος σας ...γιατί το καταλαβαίνουμε!!!
και πολλές φορές μπορεί να καταπιέζουμε δικά μας συναισθήματα,για να μην επιβαρυνθείτε περισσότερο(συναισθηματικά)
είναι μία κατάσταση που έτσι και αλλιώς καλούμαστε ο καθένας ξεχωριστά να την αντιμετωπίσουμε...τουλάχιστον ας γίνει πιο ήπια...αυτά ήθελα να πω!!!
 #9936  από petros
 Τρί Οκτ 13, 2009 3:18 pm
εχεις απολυτο δικιο. μερικες φορες ειμαστε ανυποφοροι αλλα καταλαβε και εμας που σας αγαπαμε και ποναμε μαζι σας....πολλες φορες σας καταπιεζουμε πολυ με τα μουτρα μας και μονο...χαχαχαχα....
 #9962  από litsa
 Τρί Οκτ 13, 2009 7:39 pm
πετρο έχεις πλάκα..!!
μου θυμίζετε όταν πήγαμε για την πρώτη διάγνωση στον ακτινοδιαγνώστη, που μάλλον εγώ τους κουβάλαγα ψυχικά και άντεχα για να αντέξουν..
είχε λίγο πλάκα..
μετά που με ειδανε ότι ήμουνα οκ, χαλαρώσανε... και βασικά μάλλον εμείς σας σηκώνουμε .. παρά εσεις... για αυτό σύζυγοι ..: κουλάρετε!!!!!!!!!
δεν μας βοηθάτε έτσι..

και βέβαια απο την προσπάθεια αυτή να τους δείξω ότι όλα καλά.. μάλλον το έπαθα το ''πεσιμο '' στην ψυχολογία τώρα...

Χριστίνα μέχρι σήμερα είχε 26 βαθμούς , προχθές έκανα μπάνιο στη θάλασσα..τώρα σαν να ψιλοχαλάει ο καιρός..
είμαι καλύτερα αλλά δεν τολμώ να το πω .. μετά το καλοκαιρι και το κάψιμο που έφαγα.. έπαθα ψυχολογικό!
φιλιά πολλά
σε όλους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 #9963  από petros
 Τρί Οκτ 13, 2009 7:53 pm
τι πλακα ρε λιτσακι ο καψερος? σαν την μαγαλη παρασκευη ημουν. ευτυχως που εχουμε και εσας να μας κουραρετε...χαχαχαχαχαχαχα.... :D