• Εγκυμοσύνη και Ιντερφερόνη

• Ερωτήσεις και συζητήσεις για γυναικολογικά και ανδρολογικά θέματα και την πολλαπλή σκλήρυνση.
Ερωτήσεις και συζητήσεις για γυναικολογικά και ανδρολογικά θέματα και την πολλαπλή σκλήρυνση.
 #47724  από Π.Μ79
 Δευ Φεβ 07, 2011 1:01 pm
Σταμάτησα το betaferon στις 23/12.

Εδώ και αρκετό καιρό άρχισα να αμφισβητώ το κατά πόσον κάνει κάτι η ιντερφερόνη στην σκπ.

Είμαι άνθρωπος όμως που έμαθα λόγω σπουδών να βλέπω αποτελέσματα για να μπορώ να δεκτώ ή να απορρίψω μία μέθοδο.
Επίσης, έμαθα να διαβάζω και να αναλύω λεπτομερώς και με αδιάσειστες αποδείξεις οποιαδήποτε μέθοδο θεραπείας.

Εδώ και πολλά χρόνια είχα συμπτώματα της σκπ.

Κόπωση, πολύ ελαφριά μουδιάσματα, προβλήματα στο συντονισμό κινήσεων, προβλήματα στο τρέξιμο, προβλήματα σε δύσκολες κινήσεις (κουτσό, περπάτημα σε ίσια γραμμή), ζαλάδες, πονοκεφάλους, θολό μυαλό, διαταραχές στην ομιλία κλπ.

Το γλυκό έδεσε το 2010 με μία οπισθοβολβική νευρίτιδα όπου βγήκαν όλα στη φόρα.

Ξεκίνησα το προηγούμενο καλοκαίρι το betaferon.

Από τότε, η ποιότητα ζωής μου μειώθηκε σε μεγάλο ποσοστό.

Πυρετοί, μεγάλη έλλειψη συντονισμού κινήσεων, θολό μυαλό με καταιγίδες κιόλας όχι απλά με ομίχλη, κομμάρες τεράστιες μέχρι που έφτασα να μπουσουλάω μέχρι την τουαλέτα γιατί τα πόδια μου δε με σηκώναν. Οι ζαλάδες και οι πονοκεφάλοι πολλαπλαστιάστηκαν.
Τρέμουλο σε χέρια και πόδια όταν είχε πολλή υγρασία.
Δε μπορούσα να οδηγήσω τη μηχανή μου, δε μπορούσα να περπατήσω πάνω από 50-100 μέτρα χωρίς να πρέπει να κάτσω να ξεκουραστώ.

Στις 23/12, ταξίδευα για να δω τους γονείς μου για τα Χριστούγεννα.

Για διάφορους λόγους, τα φάρμακα δεν ήρθαν μαζί μου.

Πέρασα ένα πανέμορφο 10ήμερο, το καλύτερο που πέρασα τους τελευταίους μήνες.
Καθόλου πυρετός, καμία κομμάρα, ελάχιστη κόπωση, δύναμη αρκετή στα πόδια, κανένα τρέμουλο αν και εκεί είχε απίστευτες υγρασίες (90%) το χειμώνα, το καλοκαίρι αφήστε το καλύτερα.

Γυρίζοντας πίσω, είχα πλήρως κατανοήσει ότι το τελευταίο δεκαήμερο ήταν σαν να ήμουν ακόμα στο 2009 ή έστω λίγο πριν την νευρίτιδα το 2010.
Δηλαδή, οδηγούσα μηχανή, δούλευα πολλές ώρες και εκτός από κάποια προβληματάκια, γενικώς ήμουν μια χαρά.
Αποφάσισα λοιπόν ότι μέχρι η χένφα να αποδεικτεί ότι είναι το θαύμα του αιώνα, θέλω να συνεχίσω να είμαι καλά μέχρι να κάνω την επέμβαση.
Με κανένα τρόπο όμως δε δέχομαι να μου μειώνουν την ποιότητα της ζωής μου, όχι λόγω της ασθένειας, αλλά λόγω της προσπάθειάς τους να μου χορηγούν φάρμακα που ούτε οι ίδιοι δεν βάζουν το χέρι στη φωτιά ότι κάνουν κάτι.
 #47771  από passenger
 Δευ Φεβ 07, 2011 9:20 pm
Π.Μ79 έγραψε:Σταμάτησα το betaferon στις 23/12.

Εδώ και αρκετό καιρό άρχισα να αμφισβητώ το κατά πόσον κάνει κάτι η ιντερφερόνη στην σκπ.

Είμαι άνθρωπος όμως που έμαθα λόγω σπουδών να βλέπω αποτελέσματα για να μπορώ να δεκτώ ή να απορρίψω μία μέθοδο.
Επίσης, έμαθα να διαβάζω και να αναλύω λεπτομερώς και με αδιάσειστες αποδείξεις οποιαδήποτε μέθοδο θεραπείας.

Εδώ και πολλά χρόνια είχα συμπτώματα της σκπ.

Κόπωση, πολύ ελαφριά μουδιάσματα, προβλήματα στο συντονισμό κινήσεων, προβλήματα στο τρέξιμο, προβλήματα σε δύσκολες κινήσεις (κουτσό, περπάτημα σε ίσια γραμμή), ζαλάδες, πονοκεφάλους, θολό μυαλό, διαταραχές στην ομιλία κλπ.

Το γλυκό έδεσε το 2010 με μία οπισθοβολβική νευρίτιδα όπου βγήκαν όλα στη φόρα.

Ξεκίνησα το προηγούμενο καλοκαίρι το betaferon.

Από τότε, η ποιότητα ζωής μου μειώθηκε σε μεγάλο ποσοστό.

Πυρετοί, μεγάλη έλλειψη συντονισμού κινήσεων, θολό μυαλό με καταιγίδες κιόλας όχι απλά με ομίχλη, κομμάρες τεράστιες μέχρι που έφτασα να μπουσουλάω μέχρι την τουαλέτα γιατί τα πόδια μου δε με σηκώναν. Οι ζαλάδες και οι πονοκεφάλοι πολλαπλαστιάστηκαν.
Τρέμουλο σε χέρια και πόδια όταν είχε πολλή υγρασία.
Δε μπορούσα να οδηγήσω τη μηχανή μου, δε μπορούσα να περπατήσω πάνω από 50-100 μέτρα χωρίς να πρέπει να κάτσω να ξεκουραστώ.

Στις 23/12, ταξίδευα για να δω τους γονείς μου για τα Χριστούγεννα.

Για διάφορους λόγους, τα φάρμακα δεν ήρθαν μαζί μου.

Πέρασα ένα πανέμορφο 10ήμερο, το καλύτερο που πέρασα τους τελευταίους μήνες.
Καθόλου πυρετός, καμία κομμάρα, ελάχιστη κόπωση, δύναμη αρκετή στα πόδια, κανένα τρέμουλο αν και εκεί είχε απίστευτες υγρασίες (90%) το χειμώνα, το καλοκαίρι αφήστε το καλύτερα.

Γυρίζοντας πίσω, είχα πλήρως κατανοήσει ότι το τελευταίο δεκαήμερο ήταν σαν να ήμουν ακόμα στο 2009 ή έστω λίγο πριν την νευρίτιδα το 2010.
Δηλαδή, οδηγούσα μηχανή, δούλευα πολλές ώρες και εκτός από κάποια προβληματάκια, γενικώς ήμουν μια χαρά.
Αποφάσισα λοιπόν ότι μέχρι η χένφα να αποδεικτεί ότι είναι το θαύμα του αιώνα, θέλω να συνεχίσω να είμαι καλά μέχρι να κάνω την επέμβαση.
Με κανένα τρόπο όμως δε δέχομαι να μου μειώνουν την ποιότητα της ζωής μου, όχι λόγω της ασθένειας, αλλά λόγω της προσπάθειάς τους να μου χορηγούν φάρμακα που ούτε οι ίδιοι δεν βάζουν το χέρι στη φωτιά ότι κάνουν κάτι.

Ενταξει κι εγω μαζι σου ομως και πριν να παθεις ΣΚΠ δεν επερνες τιποτα , αλλα επαθες τελικα.
Αυτο που προσπαθω να σου πω ειναι οτι δεν μπορεις να το αφησεις ετσι , πρεπει αυφου σε πειραζει το Μπεταφερον να παρεις κατι αλλο μεχρι να αποδηχτει οτι η ΧΕΝΦΑ ειναι η λυση.
Ισως να μην ειναι αναγκη να πας σε νευρολογο. Πολλα παιδια απο εδω παιρνουν βιταμινες και εχουν δει καποια αποτελεσματα. Μερικοι ειναι πολου ψαγμενοι , για τσεκαρετο :greetings-waveyellow:
 #99033  από hakgar
 Σάβ Ιαν 25, 2014 6:51 pm
Η αδελφή μου έχει σκλήρυνση που διαγνώστηκε εδω και τρεις μήνες, απο τότε παίρνει ιντερφερόνη όμως πριν λίγες μέρες έμαθε πως είναι έγκυος 5 εβδομάδων. Υπάρχει περίπτωση η ιντερφερόνη να έχει επηρεάσει το μωράκι ;;
 #99035  από fillcinefil
 Σάβ Ιαν 25, 2014 7:33 pm
Μια και βρέθηκα εδώ πρώτος.
Άμεση ενημέρωση των γιατρών. Δεν υπάρχει Σαβατοκύριακο κλπ. Τώρα! (χθές θα ήταν ακόμη καλύτερα)
 #99036  από hakgar
 Σάβ Ιαν 25, 2014 7:36 pm
Εχει ενημερωσει τους γιατρους.Τη Δευτερα θα παει σε Γυναικολογο για εξεταση γι' αυτο το θεμα.Απλα ρωταω γιατι φοβαται.
Ο Νευρολογος που το ξερει ειπε οτι καλυτερα θα ηταν να μην ειχε μεινει εγκυος.
 #99038  από ΑΝΝΑ59
 Σάβ Ιαν 25, 2014 7:43 pm
hakgar έγραψε:Εχει ενημερωσει τους γιατρους.Τη Δευτερα θα παει σε Γυναικολογο για εξεταση γι' αυτο το θεμα.Απλα ρωταω γιατι φοβαται.
Ο Νευρολογος που το ξερει ειπε οτι καλυτερα θα ηταν να μην ειχε μεινει εγκυος.
:smile-hi: Να της πεις να μη φοβαται !!!!!Να ηρεμησει και να παει στον γυναικολογο τη Δευτερα . Μαλλον θα επικοινωνησουν οι δυο γιατροι , νευρολογος και γυναικολογος ! ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ! Δυστυχως , δεν εχω να σου πω κατι περισσοτερο . Εμεινα εγκυος και γεννησα πριν νοσησω . Ευχομαι να πανε ολα καλα !!!!!!!!!!!!!!
 #99063  από Elianna
 Κυρ Ιαν 26, 2014 12:24 pm
Καλημέρα HAkgar!
Η νευρολόγος που πήγα μου είπε ότι το betaferon δεν χρειάζεται να τo κόψεις πριν τη σύλληψη. Η αδερφή σου ποια παίρνει?
 #99091  από hakgar
 Κυρ Ιαν 26, 2014 8:19 pm
Ιντερφερονη επαιρνε αλλα τωρα την σταματησε μεχρι να δει τι θα γινει.Δεν επαιρνε betaferon.
 #99153  από hakgar
 Δευ Ιαν 27, 2014 10:59 pm
παντως η γιατρος τελικα δεν εδωσε κ τν καλυτερη απαντηση....
 #99164  από Elianna
 Τρί Ιαν 28, 2014 10:11 am
Καλημέρα! Τι έγινε τελικά, πήγατε στο γιατρό?