• Εγκυμοσύνη και Ιντερφερόνη

• Ερωτήσεις και συζητήσεις για γυναικολογικά και ανδρολογικά θέματα και την πολλαπλή σκλήρυνση.
Ερωτήσεις και συζητήσεις για γυναικολογικά και ανδρολογικά θέματα και την πολλαπλή σκλήρυνση.
 #47451  από Lena
 Τρί Φεβ 01, 2011 10:15 pm
Παιδια κανω σκεψεις να σταματησω την ιντερφερονη...ειμαι σε σχεση και σε ηλικια που μπορει να σκεφτω για παιδι..Θα χαρω ν ακουσω και τις δικες σας αποψεις καθως ειστε οι μονοι που καταλαβαινετε περισσοτερο απ ολους τη θεση του καθενος μας.
 #47455  από petaloudas
 Τρί Φεβ 01, 2011 10:25 pm
Νομίζω πως σε περίπτωση εγκυμοσύνης, όπως και να 'χει πρέπει να σταματήσεις την ιντερφερόνη, δεν είναι ζήτημα επιλογής...
Και μια εγκυμοσύνη είναι πάντα χαρμόσυνο γεγονός... :eusa-dance:

Τώρα, αν σκέφτεσαι γενικώς για να τη σταματήσεις, άσχετα εγκυμοσύνης, είναι άλλη συζήτηση..
 #47457  από Lena
 Τρί Φεβ 01, 2011 10:32 pm
ευχαριστω αγορια για την αμεση ανταποκριση σας. Και συ Σταυρο δεν καταλαβες διαφορα οταν τις σταματησες?
Πεταλουδα το θεμα ειναι να τις σταματησει η κοπελα πριν μεινει και οχι οταν μεινει.
 #47462  από petaloudas
 Τρί Φεβ 01, 2011 11:04 pm
Lena έγραψε:Πεταλουδα το θεμα ειναι να τις σταματησει η κοπελα πριν μεινει και οχι οταν μεινει.

Αυτό ακριβώς λέω κι εγώ...
Ξεκινάς για παιδί; σταματάς ιντερφερόνη. Τέλος. Δεν έχεις κάτι να συζητήσεις...

Κατάλαβα πως ζητάς γνώμες να τη σταματήσω ή όχι...
Αν οι απόψεις που ζητάς, είναι όχι για το κόψιμο.. αλλά για τις "παρενέργειες" του κοψίματος, τότε όσοι τις έχουν ήδη σταματήσει μπορούν να σου πουν...
 #47463  από Δημητρα Αρτ
 Τρί Φεβ 01, 2011 11:06 pm
Ειναι σιγουρο, οτι αν θελεις να μεινεις εγκυος, θα πρεπει να εχεις σταματησει την ιντερφερονη, 6 μηνες νωριτερα... Την εποχη που εκανα, με ειχε ενημερωσει σχετικα η γιατρος μου, μημπως και ειχα τετοια προθεση. Εγω δεν ειχα αλλα εκεινη, με ενημερωσε ,ως οφειλε...
Τις ενεσεις, τις σταματησα μονη μου,οταν προεκυψε ο θανατος του πατερα μου και το τελευταιο που μπορουσα ν' αντεξω, ηταν το να τρυπιεμαι... Σιγα-σιγα, ο οργανισμος μου ξαναβρηκε τα ισια του, αφου απαλαχτηκα απ' τις παρενεργειες, αρχισα να αισθανομαι και παλι ανθρωπος. Η τελευταια μαγνητικη μου, δεν ειχε καμια διαφορα απ' τις προηγουμενες.
Οφειλω ομως να σου πω, οτι καμια μαγνητικη μου, δεν εδειξε κατι περισσοτερο απ'οτι η πρωτη και φυσικα, δεν ξερω πως θα ειχε εξελιχθει η κατασταση μου,αν δεν ειχα μπει για 4,5 χρονια σε αγωγη.
 #47468  από maraki12
 Τετ Φεβ 02, 2011 2:35 am
Εγώ γιατί σταμάτησα να τις πιστεύω.
Το απόγευμα της απελευθέρωσης.
Και είμαι μια χαρά.
Δε μου λείπουν καθόλου τα τρυπήματα και τα φάρμακα κατηγορίας ντεπόν σε συχνότητα καραμέλας.
 #47471  από Genovefa®
 Τετ Φεβ 02, 2011 9:16 am
Καλημερα!
Κι εγω ξεκοψα απο τις "Κυριες"...
Εχω 8 μηνες να τρυπηθω.
Η μαυρη αληθεια ειναι ομως οτι πλεον κουραζομαι πιο ευκολα.
Δεν ξερω εαν θα ημουν καλυτερα εαν τις συνεχιζα.
Δεν αποκλειω ομως το ενδεχομενο να ξαναρχισω αγωγη.

Σου ευχομαι ο Θεος να σου χαρισει ενα υγιεστατο μπομπιρακι... :happy-bouncymulticolor:
 #47498  από kate2002
 Τετ Φεβ 02, 2011 3:40 pm
κι εγω δεν κανω πια 9 μηνες τωρα... δεν εχω βεβαια παρελθον βαρυ, 4 μηνες εξταβια εκανα, αλλα ενω στην αρχη δεν του φαινοτανε, τελικα μου το διελυσε το συστημα... εκανα 4 μηνες μετα να συνελθω, και να επανελθω. οχι, κοπωση δε νιωθω. ειδικα απο την επεμβαση και μετα, χορταινω ανασα, και δεν κουραζομαι, σα να με ποτισαν υγρα μπαταριας ενα πραμα... βεβαια, παιρνω κι εγω τις βιταμινες μου, πολλες...
 #47503  από FANTOMAS
 Τετ Φεβ 02, 2011 4:10 pm
petaloudas έγραψε:.. αλλά για τις "παρενέργειες" του κοψίματος, τότε όσοι τις έχουν ήδη σταματήσει μπορούν να σου πουν...
sorry αλλά δεν κατάλαβα , τι εννοείς;

Εγώ μετά το κόψιμο -9 μήνες τώρα- δεν αντιλήφθηκα κάτι. Εκτός απο μία καλύτερη ποιότητα ζωής....