• Σωματοαισθητικά προκλητά δυναμικά

• Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #98783  από greekinholland
 Πέμ Ιαν 16, 2014 2:12 pm
Καλημέρα ο νευρολόγος μου στις εξετάσεις που θα κάνω έβαλε και εξέταση για σωματοαισθητικά προκλητά δυναμικά και οπτικά προκλητα δυναμικά φυσικά. Την έχει κάνει κάποιος αυτή την εξέταση είναι επώδυνη? Μου είπε είναι για να δει την λειτουργικότητα στα νεύρα των χεριών και των ποδιών και πως ανταποκρίνοντε στα νευρικά ερεθίσματα. Γιατροί θα σπουδάσουμε στο τέλος για να πάρουμε χαμπάρι τι είναι όλες αυτές οι εξετάσεις κάθε τρεις και λίγο :lol: :lol: :lol: :lol:
 #99019  από adrCy
 Σάβ Ιαν 25, 2014 12:34 am
greekinholland έγραψε:Καλημέρα ο νευρολόγος μου στις εξετάσεις που θα κάνω έβαλε και εξέταση για σωματοαισθητικά προκλητά δυναμικά και οπτικά προκλητα δυναμικά φυσικά. Την έχει κάνει κάποιος αυτή την εξέταση είναι επώδυνη? Μου είπε είναι για να δει την λειτουργικότητα στα νεύρα των χεριών και των ποδιών και πως ανταποκρίνοντε στα νευρικά ερεθίσματα. Γιατροί θα σπουδάσουμε στο τέλος για να πάρουμε χαμπάρι τι είναι όλες αυτές οι εξετάσεις κάθε τρεις και λίγο :lol: :lol: :lol: :lol:
την έχω κάνει εγώ, μην ανησυχείς δεν είναι τίποτα! Βασικά ειχα κάνει για χερια-πόδια-μάτια και ο γιατρός τα όνομασε προκλητά δυναμικά. Λογικά λέμε για το ίδιο πράγμα. Για τα πόδια και χέρια θα σου φορέσει κάτι σαν λουρακια/περιβραχιονια και θα είναι λες και σε ηλεκτρίζει. όχι συνεχομένα αλλά παλμοδικα(?).. Ισως για κάποιους να είναι λιγάκι επώδυνο, δε ξέρω, αλλά εμενα δε με πέιραξε καθόλου.. για τα μάτια απλά θα κοιτάς σε μια οθόνη. Εκει απλά βαρέθηκα...!! :smile-tongueout:

σου έχει πει να μη βάλεις κάτι (π.χ. ζελέ, λακ) στα μαλλιά πριν πας γα την εξεταση?
 #99028  από fillcinefil
 Σάβ Ιαν 25, 2014 5:44 pm
Σε γενικές γραμμές να γνωρίζεις σου προκαλούν κάποια ερεθίσματα (κάποιος ήχος ή μια σκακιέρα που αλλάζει χρώμα) και μετρούν την καθυστέρηση που τα λαμβάνει ο εγκέφαλος.

Πώς αλλάζουν οι καιροί.
Έκανα προκλητά δυναμικά στην Γερμανία περί το 1996 όπου όπως τα περιγράφει η φίλη/φίλος Αντρ.Κύ είναι κάτι σαν εγκεφαλογράφημα σε οθόνη από PC κλπ.
Όταν την είχα πρωτοκάνει περί το 1982 σε πειραματικό μηχάνημα στο ΑΧΕΠΑ τότε για ηλεκτρόδιο σου καρφώναν, λίγο ποιό πάνω από το μέτωπο μια καρφίτσα σαν αυτές που βάζουμε στους πίνακες ανακονώσεων και ήταν κάποια "παλιακά" μόνιτορ λές και τα πήραν από τον spoutnik. Εμπειρία!
Τώρα, φυσικά είναι σαν HiTeck παιχνίδι, αλλά δεν είναι (ακόμη), σε android :smile-giggle: .
 #99032  από greekinholland
 Σάβ Ιαν 25, 2014 6:46 pm
Ναι εγω που τα έκανα όλα πακέτο πριν μια βδομάδα δεν έχει καθόλου πόνο κτλ όλα στον υπολογιστή και απλα σε καλωδιώνουν ποδια -χερια -κεφάλι-αυχένα και μικρά ηλεκτρικά σοκ και μετράνε τον χρόνο αντίδρασης στον υπολογιστη και στα μάτια απλα βλεπεις τα τετράγωνα που κουνιούντε :smile-tongueout: :smile-tongueout: :smile-tongueout:
 #99039  από adrCy
 Σάβ Ιαν 25, 2014 7:53 pm
fillcinefil έγραψε:Σε γενικές γραμμές να γνωρίζεις σου προκαλούν κάποια ερεθίσματα (κάποιος ήχος ή μια σκακιέρα που αλλάζει χρώμα) και μετρούν την καθυστέρηση που τα λαμβάνει ο εγκέφαλος.

Τώρα, φυσικά είναι σαν HiTeck παιχνίδι, αλλά δεν είναι (ακόμη), σε android :smile-giggle: .
Έτσι ακριβώς όπως τα λέτε! Ξέχασα να αναφέρω και τα ακουστικά που μου έβαλαν για να δουν την αντίδραση του εγκεφάλου στον ήχο.

Δε μου λέτε τώρα μιας και μιλάνε για αυτά, ο γιατρός μου έχει πεί ότι έχω μικρή καθυστέρηση στην όραση. Αυτό τι σημαίνει πρακτικά? Τι προκαλεί?
 #99041  από greekinholland
 Σάβ Ιαν 25, 2014 9:16 pm
Το ίδιο κι εγώ γιατί τα οπτικά τα κάνω δεύτερη φορά επειδή είχα μια υποτροπή και μου είχε πει τη πρώτη φορά ότι από αυτή την εξέταση είδε ότι εχει πειραχτεί το οπτικό νεύρο από την ΣΚΠ δηλαδή είχε κι αυτό απομυελίνωση. Αλλα δε μου είπε και κάτι περισσότερο, στο επόμενο ραντεβού θα τον ρωτήσω και θα ενημερώσω τι σημαίνει.
 #99042  από adrCy
 Σάβ Ιαν 25, 2014 9:28 pm
greekinholland έγραψε:Το ίδιο κι εγώ γιατί τα οπτικά τα κάνω δεύτερη φορά επειδή είχα μια υποτροπή και μου είχε πει τη πρώτη φορά ότι από αυτή την εξέταση είδε ότι εχει πειραχτεί το οπτικό νεύρο από την ΣΚΠ δηλαδή είχε κι αυτό απομυελίνωση. Αλλα δε μου είπε και κάτι περισσότερο, στο επόμενο ραντεβού θα τον ρωτήσω και θα ενημερώσω τι σημαίνει.
οκ! γιατί όταν τον ρώτησα εγώ 2η φορά μου είπε οτι είναι καθαρά διαγνωστικό μεταξυ γιατρών και σταμάτησε εκει η συζητηση..
 #99055  από fillcinefil
 Κυρ Ιαν 26, 2014 1:42 am
Ε κάπως έτσι το φαντάζομαι και εγώ. Γιατί πρακτικά αυτά είναι (δεν ξέρω τι) χιλιοστά του δευτερολέπτου. Δεν μπορώ να φανταστώ πρακτική διαφορά πέραν της καθυστέρησης.
Εκτός αν είσαι σαν τον Μυγκιάκι και πρέπει να ποιάσεις την μύγα με τα chopstiks. :laughing-rolling:
 #99057  από adrCy
 Κυρ Ιαν 26, 2014 3:02 am
fillcinefil έγραψε:Ε κάπως έτσι το φαντάζομαι και εγώ. Γιατί πρακτικά αυτά είναι (δεν ξέρω τι) χιλιοστά του δευτερολέπτου. Δεν μπορώ να φανταστώ πρακτική διαφορά πέραν της καθυστέρησης.
Εκτός αν είσαι σαν τον Μυγκιάκι και πρέπει να ποιάσεις την μύγα με τα chopstiks. :laughing-rolling:
ετσι όπως τα λέτε είναι μαλλον, διότι τώρα που θυμάμαι, μου είπε οτι δε θα προσέξω πουθενα στη καθημερινή ζωη αυτη τη καθυστέρηση..
 #99069  από sofia
 Κυρ Ιαν 26, 2014 2:05 pm
Έκανα αυτήν την εξέταση μόνο μια φορά, όταν πρωτοδιαγνώστηκα. Δεν έχω καταλάβει ακόμη τι ακριβώς δείχνει και γιατί έκτοτε δε μου ζήτησαν ποτέ να την επαναλάβω.
Πάντως δεν τη λες και επώδυνη, λίγο ενοχλητική ναι, αλλά σε καμιά περίπτωση επώδυνη.
Όσο για τη λακ πρώτη φορά το ακούω! Εγώ, να σκεφτείς, πήγα βαμμένη χτενισμένη (λες και πήγαινα για καφέ) και θύμωσα κιόλας όταν μου χάλασαν την κόμμωση μ' όλα αυτά τα καλώδια που μου 'βαλαν στο κεφάλι!!