Καλημέρα ο νευρολόγος μου στις εξετάσεις που θα κάνω έβαλε και εξέταση για σωματοαισθητικά προκλητά δυναμικά και οπτικά προκλητα δυναμικά φυσικά. Την έχει κάνει κάποιος αυτή την εξέταση είναι επώδυνη? Μου είπε είναι για να δει την λειτουργικότητα στα νεύρα των χεριών και των ποδιών και πως ανταποκρίνοντε στα νευρικά ερεθίσματα. Γιατροί θα σπουδάσουμε στο τέλος για να πάρουμε χαμπάρι τι είναι όλες αυτές οι εξετάσεις κάθε τρεις και λίγο

greekinholland έγραψε:Καλημέρα ο νευρολόγος μου στις εξετάσεις που θα κάνω έβαλε και εξέταση για σωματοαισθητικά προκλητά δυναμικά και οπτικά προκλητα δυναμικά φυσικά. Την έχει κάνει κάποιος αυτή την εξέταση είναι επώδυνη? Μου είπε είναι για να δει την λειτουργικότητα στα νεύρα των χεριών και των ποδιών και πως ανταποκρίνοντε στα νευρικά ερεθίσματα. Γιατροί θα σπουδάσουμε στο τέλος για να πάρουμε χαμπάρι τι είναι όλες αυτές οι εξετάσεις κάθε τρεις και λίγοτην έχω κάνει εγώ, μην ανησυχείς δεν είναι τίποτα! Βασικά ειχα κάνει για χερια-πόδια-μάτια και ο γιατρός τα όνομασε προκλητά δυναμικά. Λογικά λέμε για το ίδιο πράγμα. Για τα πόδια και χέρια θα σου φορέσει κάτι σαν λουρακια/περιβραχιονια και θα είναι λες και σε ηλεκτρίζει. όχι συνεχομένα αλλά παλμοδικα(?).. Ισως για κάποιους να είναι λιγάκι επώδυνο, δε ξέρω, αλλά εμενα δε με πέιραξε καθόλου.. για τα μάτια απλά θα κοιτάς σε μια οθόνη. Εκει απλά βαρέθηκα...!!![]()
![]()
![]()
σου έχει πει να μη βάλεις κάτι (π.χ. ζελέ, λακ) στα μαλλιά πριν πας γα την εξεταση?