• ΠΑΙΡΝΩ ΣΤΟ ΚΕΠΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΣΗΚΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙς

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #98075  από Γρηγορης
 Κυρ Δεκ 22, 2013 11:53 am
Καλημερα,ο πατερας μου περασε επιτροπη κεπα στη λαρισα κσι βρεθηκε ,με 87% αναπηριατον φεβρουαριο του 2013,το μονο που εχει απομεινει ,ειναι να μπουν αυτα τα ρημαδολεφτα στη τραπεζα και να για να γινει αυτο ,πρεπει να το εγκρινουν απο αθηνα.Τελευταια φορα που μιλησα ηταν νοεμβριος και μου ειπαν παρε παλι φεβρουαριο να ρωτησεις,οτι ναναι.Υπαρχει καποιος τροπος να επισπευσω την διαδικασια ,να απευθυνθω καπου,ενταξει ξεφτιλα πραγματικη τωρα αυτα που κανουν.Επισης μπορει ,καποιος να μου υποδειξει καποια σελιδα οπου υπαρχουν συγκεντρωμενα ,τα δικαιωματα που εχει ο κοσμακης ,για οποιαδηποτε αναπηρια αν εχει που ξεπερναει το 67%?
 #98076  από ΑΝΝΑ59
 Κυρ Δεκ 22, 2013 12:36 pm
:smile-hi: Γεια σου Γρηγορη ! Οι χρονιως πασχοντες και μαλιστα με ποσοστο ανω του 67%, εχουμε ....πολλα δικαιωματα .....Ομως .....ο τροπος λειτουργιας των επιτροπων , οι καθυστερησεις για επανεξεταση, η ελλειψη προσωπικου, η ελλειψη ανθρωπινης συνειδησης και ...η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ .....τα περιοριζουν ή τα καταργουν στην πραξη !!!!!! Μας εξεταζουν υγειονομικες επιτροπες , που αποτελουνται απο .....''ΕΙΔΙΚΟΥΣ'' ...Αλλοτε κανουν σωστα τη δουλεια τους , φερονται ανθρωπινα και στηριζουν την αποφαση τους σε επιστημονικα δεδομενα ...αλλοτε οχι ...!!!! Ελπιζω , ο πατερας σου να ηταν ενας απο τους ''τυχερους'' και να πηρε το ποσοστο αναπηριας χωρις πολλη ταλαιπωρια ...Ομως...ξερεις τι εχω συνειδητοποιησει ? Μετα την ιατρικη εξεταση , δυστυχως, η τελικη αποφαση και η ....πολυποθητη πληρωμη, εξαρταται απο ενα σωρο υπαλληλους...ΜΗ γιατρους ...και απο την ευσυνειδησια τους.....Ενα σωρο εμποδια καθυστερουν τις πληρωμες ! Αυτο που μπορεις , ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ κανεις , ειναι να τους ΕΝΟΧΛΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ! Τα τηλεφωνα ΔΕΝ απαντουν ΠΟΤΕ !!!! Καλυτερα να πηγαινεις ο ιδιος εκει .....Τριξε τους τα δοντια ...Αν εμενες στην Αθηνα , θα σου ελεγα να επισκεφτεις τη Διοικηση του ΙΚΑ και να μιλησεις με τους....ανωτερους ....Ευχομαι , να ξεμπερδεψεις γρηγορα .Καλη δυναμη και καλες γιορτες !!!!! :smile-hi:
 #98688  από Γρηγορης
 Σάβ Ιαν 11, 2014 8:55 pm
ευχαριστω για την απαντηση σου και για τον χρονο που διεθεσες.βασικα δεν το ειχαν στειλει ακομα απο το κεπα.Πηγα στο κεπα της λαρισας και δεν μπορουσαν να βρουν τον αριθμο πρωτοκολου του φακελου που εσταλει,με λιγα λογια δεν το εστειλαν ,εδω και 6 μηνες
,αισχος!!!!!η κοπελια μου ειπε οτι την δευτερα θα το στειλουν(ξαναστειλουν) με κουριερ και την τριτη θα ειναι κατω,οτι να ναι ,υπαρχει καποιοσ τροπος να κινηθω ειτε νομικα ,ειτε να κανω κατι ρε παιδι μου
για να ακουσει καμια καμπανα ο οποιος υπευθυνος ειναι για την αποστολη των εγγραφων και το παραμελησε τοσο?μπορω να κανω κατι ?
 #98723  από Still
 Κυρ Ιαν 12, 2014 10:19 pm
Γρηγόρη, νομίζω πως θα πρέπει να γράψεις μία επιστολή και να την ταχυδρομήσεις στα οικεία κεπά.
Κάτι του τύπου:
Αγαπητή κύριε,κυρία,
Σας παρακαλώ να μου στείλετε γραπτώς τα παρακάτω:
1) Αρ. πρωτοκόλλου της απόφασης των κεπα που αφορούν .......
2) Ημερομηνία αποστολής του φακέλου στα κεντρικα .......
3) Αρ. πρωτοκόλλου της παρούσας επιστολής
Βασει της προφορικής ενημέρωσης που είχα απο υπάλληλο της υπηρεσίας σας, επιβεβαιώνεται καθυστέρηση της διαδικασίας, πέραν του κανονικού.
Παρακαλώ, ενημερώστε με σχετικά με όλες τις λεπτομέρειες κλπ κλπ
 #98742  από Still
 Δευ Ιαν 13, 2014 5:26 pm
κ ακόμα, ένα σχετικό ποστ που βρήκα σε άλλο site:

"Υπάρχει κάποιος νόμος που επιβάλει στις Δημόσιες Υπηρεσίες να απαντούν μέσα σε συγκεκριμένα χρονικά όρια σε ερωτήσεις ή καταγγελίες των πολιτών; Υπάρχει κάποιο πρόστιμο αν παραβιάζονται αυτές οι προθεσμίες;.
Παύλος

Αγαπητέ Παύλο,
Εκτός από τις περιπτώσεις όπου ειδικές διατάξεις προβλέπουν άλλες προθεσμίες, ο γενικός κανόνας είναι ότι οι δημόσιες υπηρεσίες, οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης και τα νομικά πρόσωπα δημόσιου δικαίου, όταν υποβάλλονται αιτήσεις, οφείλουν να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις των ενδιαφερομένων και να αποφαίνονται για τα αιτήματα τους μέσα σε προθεσμία 50 ημερών.
Η προθεσμία αρχίζει από την κατάθεση της αίτησης στην αρμόδια υπηρεσία και την υποβολή ή συγκέντρωση του συνόλου των απαιτούμενων δικαιολογητικών, πιστοποιητικών ή στοιχείων.

Επίσης, έχε υπόψη σου ότι οι δημόσιες υπηρεσίες απαλλάσσονται από την ανωτέρω υποχρέωση εμπρόθεσμης διεκπεραίωσης αν το αίτημα του πολίτη είναι εμφανώς παράλογο, αόριστο, ακατάληπτο ή επαναλαμβάνεται κατά τρόπο καταχρηστικό.

Σχετικά με το θέμα της αποζημίωσης, το δικαίωμα του πολίτη σε ειδική χρηματική ικανοποίηση όταν δεν έχουν τηρηθεί οι προθεσμίες προβλέπεται ρητά από το άρθρο 10 παρ. 3 του Συντάγματος που λέει ότι «Η αρμόδια υπηρεσία ή αρχή υποχρεούται να απαντά στα αιτήματα για παροχή πληροφοριών και χορήγηση εγγράφων, ιδίως πιστοποιητικών, δικαιολογητικών και βεβαιώσεων μέσα σε ορισμένη προθεσμία, όχι μεγαλύτερη των 60 ημερών, όπως νόμος ορίζει.

Σε περίπτωση παρόδου άπρακτης της προθεσμίας αυτής ή παράνομης άρνησης, πέραν των άλλων τυχόν κυρώσεων και έννομων συνεπειών, καταβάλλεται και ειδική χρηματική ικανοποίηση στον αιτούντα, όπως νόμος ορίζει».

Για το σκοπό καθορισμού και επιδίκασης της ειδικής αποζημίωσης αυτής, είχαν συσταθεί οι Επιτροπές Ελέγχου Εφαρμογής της Νομοθεσίας που λειτουργούσαν στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της Χώρας. Η κυβέρνηση τις κατήργησε προσφάτως, συνεπώς η σχετική αποζημίωση για την μη εμπρόθεσμη απάντηση μπορεί να επιδιωχθεί μόνο δικαστικώς. Πηγή: www.lifo.gr"
 #98792  από Γρηγορης
 Πέμ Ιαν 16, 2014 9:13 pm
με λιγα λογια δεν μπορουμε να τους κανουμε τπτ :smile-envy: :smile-envy: :smile-envy:

Τελικα το κεπα τα εστειλε με 6 μηνες καθηστερηση και μου εδωσε αριθμο πρωτοκολλου,ρωτωντας αν το ογα στην αθηνα θα δωσει προτεραιοτητα ,μου απαντησε οχι.να σας ρωτησω ρε παιδια αν ερθω αθηνα και παω να βρω τον διοικητη του ογα και την δειξω την αποφαση του πατερα μου οτι εχει διαγνωσθει απο τους γιατρους του κεπα εδω και 6 μηνες,λετε να φιλοτιμηθει και να συμπεριλαβει και το φακελο του πατερα στην επομενη εξεταστικη των γιατρων του ογα 'η τσαμπα θα παω?τι φταιω εγω που το βουρλο η δημοσιος υπαλληλος του κεπα λαρισας ειναι ζωο.Γνωριζει κανενας πως να το χειριστω 'η εχει κανενας απο δω παρε δωσε με το ΟΓΑ?EYXARIΣΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!