• ΠΑΙΔΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ!

• Αναρτήσεις και συζητήσεις άσχετες με την νόσο της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Αναρτήσεις και συζητήσεις άσχετες με την νόσο της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #9780  από Nick
 Σάβ Οκτ 10, 2009 11:52 am
Ρε συ Μαράκι τί είναι αυτά που λές? Τί πάει να πει εμείς που έχουμε ΣΚΠ πολλές φορές είμαστε περίεργοι άνθρωποι? Μάλλον τώρα δεν μιλάει η ΣΚΠ αλλά η κατάθλιψη. Δεν φέρνει μιζέρια και απομόνωση η ΣΚΠ αλλά η κατάθλιψη.
Νομίζω πως πρέπει να κάνεις ένα αναζωογοννητικό ντουζάκι, να κοιταχτείς στον καθρέφτη και να πεις στον εαυτό σου πόσο πολύ τον αγαπάς, πόσο πολύ πιστεύεις ότι σου αξίζουν όλα τα καλά του κόσμου, και πως έχεις το δικαίωμα κάποιες φορές να νιώθεις ανασφαλείς, να θέλεις να είσαι μόνη με τον εαυτό σου και να μη σε φιλάει κανείς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είσαι προβληματική και ανίκανη να δώσεις αγάπη και ευτυχία στον σύντροφό σου.
Φυσικά το στρες και η στενοχώρια μας κάνουν να ξεσπούμε στον σύντροφό μας, ή στον γονιό μας γιατί αυτοί είναι οι κοντινοί μας άνθρωποι. Αυτό ναι είναι λάθος, αλλά δεν υπάρχει άνθρωπος που να ξεχειλίζει από αγάπη και συντροφικότητα 24 ώρες το 24ωρο 365 ημέρες το χρόνο. Όλοι μας κάποια στιγμή βλέπουμε τον σύντροφό μας και σκεφτόμαστε ¨πού τον βρήκα αυτόν τον μ...... δεν μ'αφήνει ήσυχη?" και δυστυχώς του το δείχνουμε κι όλας με διάφορους τρόπους.
ΟΚ λέμε συγνώμη, εξηγούμαστε ότι ήταν η κακιά στιγμή και προχωράμε.
 #9781  από maraki!!!
 Σάβ Οκτ 10, 2009 12:11 pm
aplws h skp ephreazei ki tn dia8esh polles fores.an dn tn 3ereis einai ki sumptwma.egw pantws me osous exw milhsei pou exoun skp(ki ektos foroum) exoume katalh3ei sto idio sumperasma.oti apo tn mera pou to pa8ame exoume ginei polu dustropoi ki exoume kleistei stn eauto mas.apo oti fainetai esu to antimetwpizeis diaforetika ki xairomai polu gia auto.makari na sunexiseis etsi ki ola na s pane kala!!!genika egw omws eimai ts apopshs pleon(gt eixa mia sxesh ki h alh8eia einai pws pisteuw pws tn katestrepsa meta tn skp)oti dn prepei na 3espame s kanenan oso ki na tn 8ewroume dedomeno oute kan stous goneis mas gt pia stn zwh tpt dn einai dedomeno ki dn 3eroun oloi na sugxwroun ki na katalavoun pws ais8anomaste emeis tn ka8e stigmh ki fusika dn einai upoxrewmenoi!!
 #9783  από Κατερίνα
 Σάβ Οκτ 10, 2009 4:34 pm
Λένα κι εγω είμαι πολύ καινούρια στην παρέα,αν μου επιτρέπεις, να σου δώσω και την δική μου ταπεινή συμβουλή...
Πιστεύω οτι ο άλλος έχει το δικαίωμα να ξέρει,γι΄αυτό είναι καλό να το μάθει απο την αρχη της σχέσης σας.Αν μείνει δίπλα σου τότε εισαι μια πολυ τυχερή κοπέλα κι αυτός πολύ σωστός,αν πάλι φύγει, πάει να πει πως δεν άξιζει τον κόπο...Μην αναλώνεσαι λοιπον και μην αγχώνεσαι,πες του το!!!!!
Εγώ όταν ειχα το πρώτο επεισόδιο,τα είχα 10 μήνες με τον φίλο μου,του είπα αμέσως περι τίνος πρόκειται...Εκείνος οχι απλα δεν έφυγε αλλα ειναι διπλα μου μέχρι και σήμερα 2 χρόνια μετά.Παρόλο που τον βαζω να διαβάζει για την σκπ για να ξέρει πως μπορεί να είναι η κατάσταση στο μέλλον,επιμένει πως μια μέρα θα παντρευτούμε και θα τα περάσουμε όλα μαζί...
φιλιααααααα
 #9786  από LL--MM
 Σάβ Οκτ 10, 2009 7:12 pm
Κορίτσια (και μειοψηφούντα αγόρια), με συγχωρείτε πολύ, αλλά δε συμφωνώ καθόλου: Φυσικά να το πει κανείς, αλλά δεν υπάρχει λόγος να φρικάρει το "ενδεχόμενο έτερον είμισυ". Γιατί να ταυτιζόμαστε με τη σκπ; Απλά, δεν το κρύβουμε, και όταν δεί αυτός/αυτή τις ενέσεις στο ψυγείο και μπει στον κόπο να ρωτήσει, το λέτε, περιορίζοντας τις επιπτώσεις. Η ανακοίνωση της σκπ ΔΕΝ καθιστά ερωτική εξομολόγηση. Και μή νομίζετε ότι επειδή θα πείτε σε κάποιον ανοιχτά για τη σκπ και δε σας παρατήσει άμεσα (για να μην ομολογήσει στον εαυτό του σε ποιό είδος όντων ανήκει) ότι δε θα το κάνει πολύ αργότερα, όταν θα τον/την έχετε την περισσότερη ανάγκη και γι αυτό ακριβώς το λόγο.

Σαφώς, το να πούμε σε κάποιον αυτό το προσωπικότατο στοιχείο μας μπορεί να είναι, για μας, δείγμα ύψιστης εμπιστοσύνης. Κάπου διάβασα ότι οι ...μαϊμούδες, όταν θέλουν να δείξουν εμπιστοσύνη η μια την άλλη, της δείχνουν το ...κάθισμά τους, οπότε η άλλη, σε ένδειξη φιλίας, θ' αρχίσει να της ...ψειρίζει την πλάτη. Ελπίζω να καταφέρουμε, παρά τη σκπ, να μείνουμε, εμείς, τουλάχιστον, άνθρωποι, ασχέτως του τι είναι οι άλλοι :|

Η γιαγια η Κασσάνδρα
 #9823  από Maria77
 Κυρ Οκτ 11, 2009 12:27 pm
Εγώ παιδιά το παρουσιάζω πλέον πολύ "Light" το όλο θέμα με την ΣΚΠ! Και δεν μιλάω μόνο για τις ερωτικές σχέσεις αλλά και στις φιλικές όταν θα προκύψει κάτι! Ξέρω πως ο άλλος που έχω απεναντί μου δεν πρόκειται να καταλάβει την κατάστασή μου ιδιαίτερα οπότε δεν υπάρχει και λόγος να βασανίζομαι ιδιαίτερα...στο κάτω κάτω το ζόρι εγώ το τραβάω!!! Τους παρουσιάζω λοιπόν την κατάσταση με πολύ απλά λόγια και απλές καταστάσεις...πως πρέπει δηλαδή να κάνω κάποιο φάρμακο μία φορά τον μήνα και that is all! :shock: :shock: Και εννοείται πως δεν αφήνω ούτε περιθώρια να ρωτήσουν πολλά πολλά....
Σε λίγο θα νομίζουν πως το κρυολόγημα είναι πιό σοβαρό απο την ΣΚΠ, έτσι όπως τα λέω :lol:
 #9846  από chryssa
 Κυρ Οκτ 11, 2009 7:02 pm
Maria77 συμφωνω απολυτα μαζι σου. Πρωτα με τον εαυτο μας πρεπει να τα βρουμε.
Εμεις καταθετουμε το προφιλ που θελουμε.......Οι αλλοι ΟΣΟΙ θελουν....ΑΝ θελουν ....ακολουθουν ......
 #9847  από Μπάμπης
 Κυρ Οκτ 11, 2009 7:52 pm
Λοιπόν, για να πει και ενας άντρας την ταπεινή του γνώμη!!

Άποψή μου σε αυτό το θέμα είναι ότι δεν χρειάζεται να το κρύβουμε. Στην τελική είναι κάτι το οποίο για εμάς είναι στην καθημερινότητά μας. Έτσι, όταν θα το φέρει η κουβέντα, τότε θα το πούμε. Σίγουρα, για κάποιον που δεν γνωρίζει, στο άκουσμα ΣΚΠ μπορεί και να τρομάξει! Αλλά αν του εξηγήσουμε θα καταλάβει. Από εκεί και πέρα, όπως είπαν και οι προλαλήσαντες αν αυτό το πράγμα κάνει τον απέναντί μας να μας δει με διαφορετικό μάτι, (με διαφορετικό μάτι θα μας δει σίγουρα, όποια πληροφορία και αν μάθει κάποιος για εμάς, διαμορφώνεται αναλόγως και η άποψή του. απλά εννοώ αν αυτό που μάθει γίνει αυτομάτως ένα μειον ) τότε δεν υπάρχει και λόγος να συνεχίσουμε και εμείς να τον βλέπουμε όπως και πριν!! ;-)

Αυτά τα ολίγα από εμένα!! :-)